עם ישראל כמו נס חי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חסן חלגומי הוא אימאם במסגד וראש קהילה מוניציפלי מוסלמי בעיר דארסי שליד פריז, הוא מעיד על עצמו כאיש מתון, וחבר קרוב על העם היהודי. כך הוא כותב:

אני, בן ישמעאל, אימאם, מוסלמי, איש שלום, בזאת מגיש את עדותי הכנה על עם יוצא דופן זה:

אני חייב להודות, אני מאמין בדתות ובניסים. אבל יש משהו בעם הזה - עם ישראל - שבאמת מרגיש כמו נס חי.

עם שהפרעונים ניסו למחוק לפני 3,000 שנה... ונכשלו.

עם שהבבלים ניסו להשמיד לפני 2,500 שנה... ונכשלו.

עם שהרומאים רצו להשמיד לפני 2,000 שנה... ונכשלו.

עם שהנאצים ניסו להשמיד לפני 80 שנה... ולא הצליחו למחוק.

עם שהערבים לחמו בחמש מלחמות כדי למחוק אותו מהמפה... ונכשלו.

זהו עם קטן במספר, אך בעל כוח ייחודי - ברכה אלוהית. בכל מקום שהם מניחים את ידם, הם מצליחים: במימון, במסחר, במדע, בפילוסופיה, בספרות... ארץ מדברית שהם הפכו לגן עדן, ללא נפט או גז, אך עם חופש, דמוקרטיה, אינטליגנציה וכוח רצון.

זהו עם שנתן לעולם את איינשטיין, ניוטון, קפקא, קרל מרקס, ניטשה, שפינוזה, פרויד... ורבים אחרים שהותירו חותם על האנושות.

ישנן מציאויות שגם לא התבונה וגם לא היגיון יכולים להסביר.

יש רק מילה אחת לתאר זאת: נס.

במשך שנתיים וחצי, עם זה נלחם בחמש חזיתות.

הם אמרו שישראל תתעייף, שהיא על סף קריסה... אך שוב, היא מפתיעה את העולם בפתיחת חזית חדשה נגד אויב איראני שממנו חוששים רבים, אפילו בקרב משטרים ערביים.

עם זה, למרות שהוא קטן במספרו, ניחן באומץ לבם של אצילים, בחוכמתם של נביאים, בסבלנותם של צדיקים ובנחישותם של ניצולים.

כיצד ייתכן אחרת, כאשר הם צאצאיהם של אברהם, שלמה, דוד, משה, יעקב, יוסף... ו-1,523 נביאים ושליחים מקרב צאצאיהם?

זהו העם שהביא לעולם את המונותאיזם והאמונה באל אחד.

עם המונע על ידי צמא לחיים, עבודה, חדשנות והמשכיות - במשך למעלה מ-4,000 שנה.

באמת, איני מוצא מילה אחרת לתאר אותם מלבד: אנשי הפלא.

אם לערבים היה חזון ברור, הם היו בוחרים להתייצב לצד העם הזה, ללמוד מהם, לשתף איתם פעולה... אולי היו סופגים את הידע, החוכמה והכבוד שלהם.

חסן חלגומי
אימאם FB_IMG_1750398597438.jpg

למעלה