עם הפנים או הגב???

עם הפנים או הגב???

אני תמיד מתלבטת כמורה מה צורת ההוראה הטובה יותר האם עם הגב לבנות ולראות אותן במראה (וש מורות שאפילו לא מתקנות או מתייחסות) או עם הפנים ואפילו לעבור בין הבנות? מה דעתכן?

tzurtzur

New member
לדעתי

הכי רציני זה ללמד את התנועה עם הגב כמה פעמים ואז להסתובב בין הבנות ולפדבק בהתאם... הרבה פעמים אני לא יודעת בכלל אם אני מבצעת את התנועה נכון.. המורה שלי היא רקדנית מעולה אבל קצת מרוכזת בעצמה, ונדיר שהיא עוברת אחת אחת ובודקת את התנועות.. אז הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי פשוט נותנת לקצב לעשות את שלו ו.. להנות לפני שהשעה נגמרת....

lydiamai

New member
לי אישית זה לא משנה, מפני שאם המורה

עומדת עם הגב, אני רואה את החזית שלה במראה, ולהיפך. מה שכן מאוד עקרוני לי, זה שהיא תביט בי, ותתן ותתקן, לא רק תנועות ספציפיות, אלא גם מעברים, קומבינציות, ואלמנטים שהם מעבר לתנועה, אלא קשורים להתנהלות הכללית שלי, כמו הבעות הפנים שלי, רוחב התנועות, היציבה, מיקומי הידיים...

סביוני

New member
הכי מתאים לי -

1. המורה מדגימה עם הפנים אל התלמידים את התנועה כמה פעמים ומתארת זאת באופן מילולי איך נכון לבצע את התנועה, ומייד גם מראה איך לא נכון לבצע את הנועה ושוב - איך כן נכון לבצע את התנועה. תיאור מילולי מלווה את הצעד - אנטומי וסמנטי ביותר; התלמידים לא מבצעים דבר בינתיים. 2. המורה מפנה את הגב לתלמידים וכולם עומדים עם הפנים אל המראה, ומנסים את התנועה. המורה מביטה ככל שאפשר תוך כדי דרך הראי אל התלמידים ומעירה בהתאם על ביצוע לא נכון. 3. המורה עוזבת את ההדגמה, התלמידים ממשיגים במחזוריות לבצע את הצעד ואז היא עוברת ביניהם להערות ספציפיות יותר.

n o a b i

New member
רק לא עם הגב!!

אני אוהבת ללמוד במעגל. אוהבת שהמורה בוחנת את הבנות אחת-אחת, אוהבת לראות את המורה מכל מיני זויות. אוהבת לא להיות מרוכזת במראה... והכי חשוב - אם המורה כבר בוחרת לרקוד עם הגב מול המראה - שונאת לעמוד בשורה השלישית בצד ימין ולנסות לתפוס זוית טובה של המורה הרוקדת דרך המראה. זה לא עסק. לעניות דעתי, התועלת העיקרית של הריקוד מול המראה היא לאפשר לבנות לבחון את עצמן. לחזור על כל תנועה פעמים רבות כך שהן תוכלנה להביט בעצמן, ולא תאלצנה להתרכז במורה. אהבתי לריקוד בשיעורים נובעת בין השאר מן האסטרטגיה של מורותיי אשר הקדישו 80 אחוז לריקודים פרונטליים או עצמאיים, ו-20 אחוז בקושי לריקודים מול המראה. זה אמנם לא מיותר וחסר ערך לחלוטין, אבל זו בהחלט לא הדרך הטובה (והמהנה) ביותר ללמד.

leah1010

New member
רק לא עם הגב

סכימה איתך noabi. המורה שלנו מלמדת במעגל ומסתכלת על כל אחת מהבנות, על התנועות שלה ומיד מתקנת את הטעון תיקון. אני חושבת שבמעגל המורה רואה את כל המשתתפים בריקוד ויכול לבדוק כל תנועה ותנועה וזה בהחלט נכון מבחינת הבנות שלנו בחוג. אנחנו כולנו מעדיפות במעגל. לאה

כאשר המורה עם הגב

אל התלמידות והפנים אל המראה, אפשר בעצם לראות הכי טוב את התנועות מכל הכיוונים. המורות שאני לומדת אצלן מרבות לעשות כך, תוך שמירת קשר עין עם כל התלמידות (דרך המראה). בנוסף, הן עוברות בין התלמידות ונותנות משוב בעת הצורך. בנוסף, אנחנו רוקדות לפעמים במעגל, אחת מול השנייה, אחת לקראת השנייה ובכל מיני צורות. אני נהנית מהדרך הזו. אורנה

שמש א

New member
ואני אוהבת גם וגם

כלומר שקודם היא תעמוד עם הגב אלינו וא"כ במעגל. זה המתכון האידאלי מבחינתי...

למעלה