עם האורז בא הגונדי..

tamarsas

New member
עם האורז בא הגונדי..

האורז הפרסי הולך מצויין עם גונדי- וריאציה פרסית על הקניידלך של הפולנים. צריך: כוס חומוס טחון (יבש - לא מבושל ולא כלום...) 600 גרם חזה עוף טחון, בצל גדול מרוסק, מלח, פלפל, כורכום, חצי כפית הל טחון. ללוש לעיסה ולהכין כדורים בגודל כדור מטקות שנכנסים ישר לתוך מרק עוף פשוט שכבר מתבשל: מים, בצל שלם, אבקת מרק עוף, חלקי עוף (כנפיים זה מצויין) 2 פרחי הל. לבשל כ3/4 שעה, בנתיים אפשר לקרוא את ``החתונות שלנו``, ואחר כך לשים בקערית כף גדושה של אורז עם בון, ועליו מרק עם קציצות. תאמינו לי, יותר טעים מקניידלך. מילה של פולנייה.
 
הגרסה של סבתא

אומרת שכמות הבשר צריכה להתחלק שווה בשווה בין בקר טחון ועוף טחון. היא גם מוסיפה כמון, ומתבלת היטב את המרק בו מתבשלות הקציצות המופלאות הללו. אצלנו אוכלים אותן בערב שבת, לפני האורז, והסוד הוא שהן תהיינה רכות מבחוץ וקשות מבפנים. לא יודעת למה, אבל כל שבוע נפתחת הסוגיה וכולם אומרים לסבתא- ``הפעם יצא לך פחות טוב מהפעם הקודמת``....ולי נראה שזו מן דרך עתיקה וחכמה לשמור לה על הגחלת, שרק תהיה לנו בריאה ותכין לנו גונדי כל שבוע...
 
למעלה