עם או בלי קורס?

• פותח הנושא Kim52
  • פורסם בתאריך

Kim52

New member
אבל בקורס בטח יש טריקים ושיטות מהירות

לפתרון, מה שבלימוד עצמי אין. בהנחה שאלמד לבד ואדע את כל הנושאים, אדע איך להתמודד עם המבחן הזה? כי יש המון שיטות שאיך בלימוד עצמי אלמד אותם? בקורס מלמדים איך לגשת לכל דבר בצורה הנכונה ביותר..

מדויק

תקנה את פסיכוכיס

ספר גאוני, שעזר לי מלא :)
יש שם את כל השיטות וכל הטריקים, וחלקם אפילו יותר טובים מהטריקים שלימדו אותי כשעשיתי קורס.

israelmiv

New member
אם תקני

ערכת ספרים, ותקראי בעיון את ההסברים לתרגילים, את תלמדי את כל השיטות.

Kim52

New member
עם או בלי קורס?

אהלן, צריכה את עזרתכם

רוצה לגשת למועד יולי. הקורסים במקומות הנחשבים( היי קיו ,קידום..)די יקרים. ידוע לי שלחמן וסטודנט נחשבים פחות אך הם לוקחים חצי מחיר מהיקרים. ההתלבטות שלי אם לקחת קורס באחד מהם , מכיוון שהמכונים היקרים לא באים בחשבון, למרות שבטח הם טובים יותר. או ללמוד לבד דרך אתר וואלה סקול הכולל שיעורי וידאו ולרכוש ספרים..
אם אני לא לוקחת קורס באחד מהמקומות הגדולים אולי כבר עדיף ללמוד לבד? מה כדאי קורס לא הכי נחשב או לימודים לבד.. אציין שזאת הפעם הראשונה שאגש לפסיכומטרי.

תודה לעונים..

israelmiv

New member
תחשבי אם בעבר יצא לך ללמוד לבד

ואיך התמודדת עם זה. את גם אמורה להכיר את יכולות הלמידה שלך לפי רמת התפקוד שלך בתיכון.

אני יכול לומר לך בבירור שזה אפשרי ללמוד לבד. אני מעריך שרוב האנשים
(אבל לא רוב מוחלט) לא מסוגלים לזה. רק את יודעת האם את מסוגלת.

אין תשובה אחת, אבל יש כמה כללי אצבע

קודם כל, כפי שכבר ענו לך, אם אין לך משמעת עצמית טובה מאוד, ללמוד לבד יהיה כנראה קשה מאוד עד לא יעיל בכלל. מנסיוני, מעט התלמידים שללא מסגרת והכוונה מצליחים להפיק מעצמם רמה דומה של השקעה. כך שיש יתרון לקורס, ולו רק בשביל המסגרת.

שנית, לא כל קורס שהוא "לא נחשב" הוא קורס גרוע. החברות המובילות רכשו לעצמן שם (מי בצדק ומי פחות) ולכן הן יכולות להרשות לעצמן לקחת מחירים גבוהים. החברות הפחות נחשבות לאו דווקא נותנות הכנה הרבה פחות טובה.
לחמן לדוגמה, היא חברה אחות של קידום, ובהתאם החומרים שלה טובים מאוד, אם כי הקורס קצר יותר ופחות מקיף. עדיין, זו הכנה הרבה יותר טובה ממה שתקבלי בלימוד עצמי.

אפשרות נוספת היא ללמוד בעזרת מדריך פרטי. לרוב האופציה הזו יקרה יותר, אבל יש לך שליטה על כמות השיעורים ובהתאמה על סכום הכסף שתוציאי. אם הנושא הכספי מאוד מגביל אותך, אפשר לקבוע עם מדריך מספר שיעורים קטן שהמטרה שלהם היא בעיקר הכוונה ומתן מסגרת + טיפים כלליים, כאשר את רוב החומר תלמדי בעצמך. אם תרצי, תמיד תוכלי לקבוע שיעורי תגבור שבהם תקבלי מענה על שאלות שעלו לך כשעבדת לבד.

אישית, אני חושבת שלרוב המכריע של התלמידים, למידה עצמאית היא לא טובה. זה לא חייב להיות "הכל או כלום" (=הקורס הטוב ביותר או לבד), יש הרבה אופציות ביניים. תחשבי על זה..

sivan3004

New member
אני עשיתי

קורס באנקורי עם וואצ'ר של הצבא (גם לי וואצ'ר הוא קורס מאוד זול יחסית) והיה מעולה לדעתי

למעלה