על GPS ועל עוד GPS

בת ים

New member
על GPS ועל עוד GPS../images/Emo35.gif

יש לי בבית GPS די דינוזאור Magelan2000xl שאני שומרת שיהיה לגיבוי, אם צריך בסירה..אולי
בינתיים הסתבר לי שהסוללה הפנימית סיימה את חייה בתום 6 שנים של חוסר פעילות פחות או יותר. שאלתי: האם הסוללה במכשיר הזה ניתנת להחלפה? (ניסיתי, אני לא רואה ולו בורג אחד שאפשר לפרק-כמו שאני אוהבת-ולבדוק), או האם הגיע השעה לערוך לו טקס קבורה כולל השכבה בים? חוצמזה, דרוש GPS יותר משוכלל עם חיבור לפיסי ולפלוטר.משומש במצב מעולה, אשמח לקבל הצעות במסרים

zerez

New member
GPS על סלולר

לגבי הדגם הספציפי הזה אני לא מכיר אבל אם את שוקלת לרכוש GPS לגיבוי אז חלק מכשירי הסלולר החדשים ובעתיד הקרוב כולם יהיו כך, כוללים GPS מובנה ויכולים להתחבר למחשב ב NMEA. יש להם מספר חסרונות כגון רגישות נמוכה יותר בעיקר שהמכשיר משדר, הם אינם מוציאים פיקס פעם בשניה אלה פעם בהרבה שניות עד דקה ועוד. אלו לא GPS "אמיתיים" אבל בהחלט מספיק טובים כגיבוי. בנסיעה האחרונה שלי לפלורידה השתמשתי בכזה לניווט ביבשה. צריך רק לשים לב שה GPS הוא אוטונומי ולא ASIST אז אם את מתכוונת לשדרג את הסלולר שלך זה יכול להיות פתרון טוב. דרך אגב - הסיבה היא שהחוק האמריקאי והאירופאי דורשים שהחל מתאריך מסוים (נדמה לי 2006) מכשירי הסלולר יהיו בעלי יכולת לחיוג חירום ובזמן החיוג ישדרו את מיקומם למרכז במשהו שדומה ל SMS

השיטה נקראת E911 וישנה יכולת מובנית בתאים הסלולריים (בשינויים קלים) לחשב מיקום מדוייק (50-100 מטר) של מכשיר הטלפון הנייד. גם בישראל הנושא נמצא בבדיקות.

בת ים

New member
איך אפשר לטעון אותה?

המכשיר נראה סגור לגמרי. הזכרון לא נשמר.

Alex33

New member
גם לו הייתה נטענת, ללא שימוש,6 שנים

היא נגמרה. לרוב זאת סוללת גיבוי קטנה בתוך המכשיר שאכן אורך חייה 4-6 שנים..

arik2000

New member
תביאי לי בהזדמנות את המכשיר

ואני אנסה לראות מה ניתן לעשות..........

זה מוצג מוזאוני../images/Emo46.gif

נותר ל-GPS הזה עוד תפקיד אחד בים למדוד עומק עם חוט כמובן כמו מרק טווין במיסיסיפי.

Alex33

New member
אם מוצג מוזיאוני..במקום לזרוק ../images/Emo12.gif

למים ( אבל בלי הסוללות, זה מזהם..) תביאי את זה ל"אזימוט"..יש להם ארון מיוחד לזה..

susika

New member
gps

את המכשיר הישן מומלץ לזרוק מבקש לא למים.. וגם מומלץ להכנס לאתר .ebay.com מכשירים משומשים וחדשים בכמויות. לדוגמא:חפסתי לך מכשיר משומש ומצאתי אחד מני רבים magellan 315 בהחלט מכשיר סביר ובמקרה הזה גם מעולם לא הפעילו אותו. ניתן לקנות ב עד - 75$ תנסי שווה

לא הכל אבוד -> 1. אין לו סוללת גיבוי. הוא זוכר נתונים ל 20 דקות בלי סוללות, כדי שתוכלי להספיק ולהחליף את הסוללות. (הוא גם ימשיך ל"זכור" עם הסוללות הישנות, לזמן ממושך (כ-30 יום), כל עוד לא תפעילי אותו. לדעתי הוא גם ייכבה מעצמו לאחר שיתריע על סוללה ריקה כדי לשמור על הנתונים). 2. הוא יכול להתחבר בקלות למחשב ולפלוטר דרך אחת משתי אופציות שאולי רכשת וקיימות אצלך: מודול מתח חיצוני שנכנס במקום הסוללות או מודול חיבור ל PC. 3. אגב מה קורה כשמפעילים אותו עם סוללות חדשות?

בת ים

New member
רון../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

קיוותי שתענה
. הסוללות הקיימות, שומרות זכרון. לא עשיתי נסיון של הוצאה והחלפה לאחר 20 דקות. אני אבדוק. ושוב

מאיר ריבא

New member
GPS

רון: אם אין סוללת גיבוי מהיכן החשמל ל-20 דקות? קבל? בתיה - היה לי מצב דומה במכשיר Garmin הכולל סוללת גיבוי. פתחתי אותו וראיתי שההחלפה דורשת תנאי מעבדה. ההחלפה במעבדה עלתה בערך כמו מכשיר משומש! מכל מקום אני יכול להמליץ לך לחפש מכשיר משומש מהדגם שאני משתמש בן: Garmin 2 plus למכשיר יש יציאה למחשב (צריך כבל סריאלי מיוחד) בתקן NMEA

למאיר ולבתיה 1. למאיר - בדיוק - קבל. 2. אם כבר פתחתם והגעתם לסוללה (במכשירים שיש בהם סוללה) ואתם חושבים שצריך מעבדה או שהסכום לא יהיה סביר - תרימו טלפון נמצא לכם מישהו שיעשה את זה בקלות. 3. מחירי GPS בחו"ל בירידה מתמדת.

למעלה