על שקרים קטנים

על שקרים קטנים

שיחה שהייתה: הוא: "ואני מנסה להפסיק לעשן" אני: "מצויין, איך הולך?" הוא: "הפעם אני מנסה לעשות את זה הדרגתי, כבר ירדתי ל 5-10 ביום, אבל אל תגיד לאשתי" אני (לא מבין): "למה לא להגיד לה?" הוא: "כי אמרתי לה שירדתי ל-2" אני: "אהה... אתה משקר לה?" הוא: "היום הרבה פחות מפעם, פעם הייתי משקר יותר" אני: "למה?" הוא: "תראה, לפעמים יותר קל לי לשקר, זה בין כה וכה אותה התוצאה בסוף וככה יותר קל" --------------------- סוף השיחה ------------------ נו, אז גם אני לא טלית שכולה תכלת.. אבל לשקר באופן קבוע לבת הזוג? ועוד בזוטות (אף אחד לא נפרד בגלל 5 סיגריות ליום)? אני לא הייתי רוצה לגלות שזוגתי משקרת לי. לא, זה מתון מדי... אם הייתי מגלה שהיא מבלפת אותי באופן קבוע, זה היה שומט את האמון ביננו ובשבילי זה הדבר החשוב ביותר בקשר... "If you want to shoot, shoot, don´t talk"

נשית~37

New member
אמממ..

הסיטואציה שתיאת כאן ניראית לי יותר כמו שקר (של החבר שלך לאישתו) כי הוא מרגיש שהוא לא עומד בציפיות שלה, וככה הרבה יותר קל לו לעבור את השיחה. לא מכל שקר צריך לעשות ביג דיל. יש לבחון כל עניין לגופו. כל עניין "שבירת האמון" נראה לי מוגזם. שקרים (לבנים או לא לבנים) תמיד יהיו, בין גבר לאישה, בין הורים לילדים, בין מעביד לעובד, בין הנבחרים לבוחרים (חחחחח אקטואלי)....

אהממממ אההממממ

טוב, ברור שקצת הגזמתי לצורך הבעת דעה ברורה... והעניין הוא לא בשקר חד פעמי אלא בלגיטימציה של השקרים הקטנים. חוצמזה, אני מודה, יש לי פאק בקטע של האמון... חחחחחחח אני מסכים עם כל מה שכתבת, רק לא מבין (נאיביות???) למה לשקר לאישה... הדברים הקטנים האלו, הם בעיני זרעי הפורענות... סה"כ הזוגיות, לרוב, לא נבנית על הדברים הגדולים אלה על הפרטים הקטנים... ואולי אצל אחרים זה שונה

ק-ס-ו-מ-ה

New member
יש מקרים גרועים יותר......

אני מכירה מישהי שבעלה לא יודע שהיא מעשנת. הם כבר 15 שנה ביחד והסוד לא הגיע לאוזניו. לא להאמין, נכון? במיוחד שהוא גם מעשן.

ואצלי...

עד היום אשתי לא יודעת כמה אני אוהב
אותה... קשה לה להבין איך גוף כזה קטן יכול להכיל גם אגו כמו שלי וגם אהבה כזו גדולה...

nightroll

New member
אצלי זה קטע רגיש...

באופן כללי, אם גורמים לי להרגיש מטומטמת אני לא סולחת. הביטחון העצמי שלי לא משהו גם בלי שיגרמו לי להרגיש ככה רע עם עצמי. בד"כ, מי שמועל באמון שלי צריך להוכיח לי שהוא ראוי לרכוש אותו מחדש. מצד שני, למרות שכמעט ביטלתי את האירוסים שלי בגלל שקר טיפשי, אני נשואה כבר כמעט 6 שנים.

למעלה