ומה אתה רוצה שיקרה
אם מדינת ישראל לא משקיעה בהסברה בערבית כלום והשטח נשאר בידיים של הקיצוניים והמסיתים ?
אני מכיר ערבים מוסלמים שהתגייסו לצה"ל , לפחות 3 או 4 , והם לא שונאים יהודים.
ומבחינתי זה ממש פלא , שעם כל ההסתה , עדיין יש כאלו שלא נכנעו לה.
תחשוב מה היה קורה אם היתה לנו כאן מערכת הסברה נורמלית.
משהו בסדר גודל של "תחנת אל ג'אזירה" - רק שבמקום לשדר דברי בלע , תשדר מסרים אמיתיים - נגד קיצוניות ופנאטיות ובעד שילוב.
כשזה יתחיל לקרות , אני מאמין שנראה שינוי ממשי בארץ.
כנ"ל מדינת ישראל צריכה לחבק בחום את המיעוטים שכן משתפים איתנו פעולה - דרוזים , בדואים , צ'רקסים , ארמים וכו'.
להגיע למצב שכולם יראו שמשתלם לשתף פעולה עם ישראל , ושיש להם על מי לסמוך בכל בחינה שהיא.
צר לי לבשר לך :
כהנא ודומיו מדברים כבר עשרות שנים על חילופי אוכלוסיה , זה לא קרה עד היום וזה גם לא יקרה.
מדינת ישראל תלויה בעולם ובאמריקאים בחבל הטבור , מי שמונע למשל שיטילו עלינו סנקציות כמו שהטילו על דרום אפריקה , זה רק ארה"ב.
באיראן , שיש לה אוכלוסיה ושטח הגדולים פי כמה וכמה מישראל ושדות נפט אדירים , יש היום 30 אחוזי אבטלה - רק בגלל הסנקציות.
אתה יודע מה יקרה כאן אם יהיו עלינו סנקציות ? שלא לדבר על מה יקרה אם פשוט יפסיקו למכור לנו חלקי חילוף לנשק ?
לכן אם אינך רוצה חרם כללי על ישראל , שפשוט יגמור אותנו בלי שום מלחמה , אז כדאי שתרד מהפתרונות הללו , ותחשוב על הפתרון היחיד שהוא ישים וגם מוסרי :
ללמוד לחיות ביחד.
להשקיע לא רק במלחמות , אלא להשקיע בשלום.
ולהשקיע בשלום זה לא אומר "לתת שטחים" -
בניגוד לטיפשות השמאל.
שלום זה אומר ליצור כאן מדינה שכלם ירגישו כאן בבית - יהודים נוצרים ומוסלמים.
שכולם ידעו שהם יכולים לשמור על הדת וארחות החיים שלהם , ושכל מי שעוסק בפעילות נגד בני דת אחרת , יחטוף בצורה הכי קשה.
שלום זה אומר שיש לכולם אותם זכויות וחובות - חובות זה למשל גיוס לצה"ל ותשלום מיסים.
שלום זה אומר שיוויון מלא בהזדמנויות ובקבלה למקומות עבודה.
מבחינתי שלום זה אומר גם כן , שיש על הר הבית מסגד ובית כנסת זה לצד זה (אפשר גם כנסיה).
שכולם מתפללים שם לאותו אלהים , ואף אחד לא חולם על להחריב מסגד , או חולם להעיף את היהודים.
שהזכויות של כולם קבועות בחוק.
שלום זה אומר שיהודים גם כן מתחילים ללמוד ולהבין ערבית מדוברת ברמה סבירה כמקצוע חובה , עד סוף התיכון.
אני מאמין שאם ילכו ברצינות על הכיוונים הללו , ואם יתחילו לעסוק בהסברה אינטנסיבית בערבית בכיוון הזה , ובהידברות אינטנסיבית בכיוון הזה , תוך לא הרבה שנים יכול להיות כאן גן עדן.
יכולה להיות כאן מדינה ערבית יהודית חזקה , שתהיה דוגמה ומופת לכל האיזור והעולם.