על שיער וויטמינים

a t s

New member
על שיער וויטמינים

ושוב אני.....בתי בת ארבע וחצי. לפני חודשיים איבחן רופא עור אלופציה. המצב טוב ויש רק טלאי אחד ומתחילה צמיחת שיער באזור. השיער שלה מאז ומתמיד היה דליל ודק, וממש אפשר לראות את הקרקפת שהשיער אסוף. לאחרונה החלה נשירת שיער, והבוקר על החולצה היו 10 שערות. אני ממש מוטרדת, למרות שרופא עור אמר שהשיער שלנו כל הזמן מתחלף וזה בסדר. איכשהו אני לא מסופקת ולא ממש רגועה. יש לי כמה שאלות: 1. האם יש קשר בין הנשירה לאלופציה? 2. האם יש סיכוי ששערה יתעבה? 3. האם כדאי לתת לה תוספת ויטמינים כגון אבץ וביוטין? או בכלל מולטי ויטמין שכולל גם את אלה, האם זה יהיה בחזקת לא מועיל אך לא מזיק או במידה ולא צריך זה עשוי להזיק??? תודה רבה, וסליחה על המגילה

שאלות על שער נשירה וויטמינים

האם יש קשר בין הנשירה לאלופציה אראטה - בתנאי שיש נשירה מוגברת (דבר שנשלל על ידי הרופא) - התשובה היא שלילית - מדובר בשני מצבים בלתי קשורים. במידה ואמנם יש נשירה מוגברת, נהוג לחפש גורמים למשל חסרים תזונתיים , הפרעות הורמונליות שונות וכו. לרב לא מוצאים סיבה - והנשירה המוגברת חולפת אחרי מספר חודשים מעצמה . האם השער מתעבה - זה יכול לקרות -במשך הילדות, גיל ההתבגרות - השער משנה את אופיו במידה כזו או אחרת. לתת לה תוספת של ביוטין ו אבץ - אישית אני לא מאמין בזה .

למעלה