על שינה ומחלות

ניצנית12

New member
על שינה ומחלות

זו שאלה הקשורה למישהי הקרובה לליבי בגיל שמתקרב ל-40 היא ילדה תאומים בלידה ראשונה. הריון טבעי. לידה קיסרית בתחילת חודש תשיעי בעקבות ירידת מים היום התאומים כמעט בני שנתיים. הם חולים בתדירות מאוד גבוהה: דלקות אוזניים, שיעול, דלקות גרון. אחת לשבועיים אחד מהם חולה ובדרך כלל מדביק את האחר. האם גם היא מאוד חלשה פיזית, וחולה בתדירות די גבוהה (אחת לרבעון) סובלת בעיקר משיעול ודלקות גרון. התאומים עדיין לא ישנים במשך כל הלילה. הם הולכים לישון בערך ב-10 בערב. באמצע הלילה בשעה 3 או 4 לפנות בוקר, אחד מהם מתעורר ובוכה, מעיר את השני שמצטרף לבכי ואח"כ את ההורים. ההורים מנסים להרדים את הילדים ולחזור לישון. ההרדמה שבאמצע הלילה אורכת כשעה בכל לילה. כלומר, בערך בשעה 5 לפנות בוקר, כולם חוזרים לישון. עד לשעה 6 בה ההורים קמים לעבודת היום. החולשה של האם נובעת בוודאות מחוסר השינה ומדאגה לבריאות הילדים. אבל יתכן שמדברים נוספים הילדים מטופלים אצל רופא ילדים המשלב רפואה מערבית בטיפול הומאופטי. ואני שואלת - מה קורה להם? למה הילדים כל הזמן חולים? האם זה סימן כלשהו להורים? ואם כן מה זה אומר? למה הילדים לא ישנים? ילדים בני שנתיים בדרך כלל ישנים כל הלילה, ואם מתעוררים בגלל רעב, הם לא נשארים ערים כל כך הרבה זמן גם לאחר שאכלו למה האם חלשה כל כך? מה אומרות המחלות שלהם מבחינת הרפואה הסינית? מה אומר חוסר שינה? תודה, ויום מאושר לכולם ניצנית

בובי

New member
עד כמה שהבנתי הבעיה היא כזו

לאחותי גם נולדו תאומים בלידה קיסרית וגם הם היום בערך בני שנתים ומינסיון שלי יש את הדברים הבאים: לידה של תאומים ובמיוחד לידה בניתוח קיסרי מאוד מחליש את האם מה שגורם גם למערכת חיסונית חלשה. הילדים בד"כ גם חלשים מכיוון שהם מקבלים חצי מהתצרוכת של תינוק רגיל וגם בהם יש סימנים של מערכת חיסונית חלשה. אם אני לא טועה השעות האלה בלילה הם השעות של הריאות לפי הרפואה הסינית וזה לפי דעתי מה שחלש אצל האם ואצל הילדים. אצל האם יכול להיות שתהיה גם אנמיה קלה. חוסר שינה גם מחליש וכמובן שהוא לא מוסיף בריאות

ניצנית12

New member
תודה רבה

אז מה עושים נגד חולשה של ריאות? הילדים נמצאים כבר טיפול הומאופטי לפחות חודשיים ואין שינוי לטובה ברור לי שהאם לא יכולה לאסוף כוחות ללא שינה.

freearth10

New member
עצמאות

היי ניצנית, לדעתי הבעיה המרכזית במשפחה הם הגבולות והמאבק לעצמאות. דלקות הגרון החוזרות מצביעות על רצון להביע את עצמך ועל המון כעס עצור כאשר זה לא בא לידי מימוש. ממליצה בחום שגם האם תעבור איזשהו טיפול אלטרנטיבי. האם והילדים עברו טראומת לידה שממנה האם לא השתחררה עד היום. לכן הדאגה המרובה שלה והפחד שלה, שלבטח יש לו על מה להתבסס אבל הפחד הזה הוא זה שבעצם גם משתק אותה ומקבע אותה במצבה.

למעלה