על שיטות משחק

JuffoWup

New member
על שיטות משחק

זה לא הודעה שנועדה לפתוח ויכוח על איזו שיטה טובה יותר או פחות. מטרת ההודעה זו באה להדגיש משהו שחלק מהנוכחים כאן שכחו כנראה: כל שיטות המשחק, כל עוד נהנים מהן והן לא פוגעות באנשים אחרים לגיטימיות. אני מבקש לא לחרוג מנורמות השיח המקובלות בפורום הזה בנסיון לעשות דה-לגיטימציה למשחק שהרבה מאוד אנשים נהנים בו בכל רחבי העולם, רק בגלל שאתם לא חושבים שהוא מספיק 'מגניב' או 'מציאותי'.

backdoorslam

New member
ועל השחקנים שמשחקים אותן

כל שחקן, כל עוד הוא נהנה לשחק בשיטה מסוימת - מה איכפת לו מה אחרים חושבים על השיטה שהוא משחק בה/איתה/עליה?

אנשים מתקשים לבצע הפרדה פשוטה

כשמבקרים שיטה, לא מבקרים אותם אישית, ואף אחד לא מתכוון להכנס להם הביתה בלילה ולזרוק את ספרי המו"ד שלהם דרך החלון. "הבעייה במו"ד היא שהיא מעודדת משחק גרוע ומחפה על פגמיה בבלופים" היא טענה נגד מו"ד, לא אמירה כלפי מישהו שבמקרה משחק מו"ד ש"כל השעות שבילית עם חברים שלך מסביב לשולחן היו טעות אומללה, אתה מפגר וחייך עלובים - מדוע שלא תתאבד וחסל?" כשקוראים ביקורת על שיטה, כדאי לנשום עמוק ולחזור על העובדה הפשוטה הבאה: "מי שכתב את זה מכבד אותי, הוא לא התכוון אלי אישית כי הוא לא מכיר אותי, ובוודאי שהוא לא חושב שאני מטומטם".

IceL

New member
היה עוזר אם היית מתנסח אחרת

כשאתה נותן את הביקורות שלך על שיטות. כעיקרון אין לי בעיה עם הדעות שלך, רק עם איך שאתה מבטא אותן.

NacroMittler

New member
לדעתי הכל עניין של ניסוח

אם ה"משמיץ" מדבר בצורה יפה ומכובדת, ובעיקר לא פוגע ברגשותיו של בן-שיחו, אזי הביקורת היא לגיטימית. לכל אחד מאיתנו זכות להביע את דעתו על שיטה כזו או אחרת ואף לנסות לשכנע אחרים שהשיטה פחות "טובה" מאחרות. לעומת זאת, אם הדובר מדבר בצורה לא מכובדת, מבטל את טענות הדובר בזלזול ובכלל לא שומר על רמת הדיון יש מקום להעיר.

Ihavenonick

New member
בכוונה החלטתי לא להכנס לוויכוח הזה

כי כל אחד וטעמו ואיך שהוא רואה את השיטות. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. כמו שישנם אנשים שלא מסתדרים עם מתמטיקה, יש אנשים שלא מסתדרים עם שיטה מסוימת או אחרת. לפי מה שאני רואה זה שבתכלס, אנשים הם מאנס'קינים של שיטות, כל אחד טוען שהשיטה שבה הוא משחק היא השיטה הכי טובה (כמו ילדים קטנים, מאנצ'קינים) השיטה שהוא לא משחק בה היא לא טובה כי.... למרות שהסיבה העיקרית היא שהבן אדם לא הסתדר איתה כמו שהוא הסתדר עם שיטות אחרות. אישית אני משחק מו"ד. שיחקתי מו"ד מאז ילדותי וגם היום אני משחק מו"ד. יש שמה דברים שאני לא אוהב (כמו העדיפות של הקסם לפני הנשק הפיזי- נושא אחר לא קשור) אבל אישית אני אוהב את השיטה הזאת. אני חושב שהכל תלוי בשה"מ. עם שה"מ טוב גם שיטה לא טובה תעבוד בקלות, ועם שה"מ לא טוב זה כבר לא משנה איזו שיטה תשחק, אתה תוכל להגיע למצב שתחשוב שהשיטה מטומטמת. בקשר לשיטות אחרות... זהו נושא קצת כאוב. אני רגיל למו"ד, זוהי הספה הנוחה שלי, כיף לי בה. אני קצת חושש משיטות אחרות, לא מבחינת הסיבוך, אלא מבחינת הנאה. לדוגמא: עולם האפילה: השיטה עצמה יכולה להיות נחמדה (כן Serpent, אני אומר משהו נחמד עליהם) אבל אישית ההיסטוריה לא מתאימה לי, האופי של העולם קצת מעצבן. שיטות אחרות? לא מכיר, אולי אכיר. ואסיים בנימה לא קשורה (כי זה אני): YOU ALL ARE MUNCHKINS!!!

IceL

New member
ועכשיו...

אנשים מסוימים יבואו ויגידו שה"בורות" הזאת מבחינת הכרות שיטות היא מה שגורמת לך לחשוב *כאילו* מו"ד היא הדבר היחיד שמתאים לך ושיטות אחרות הן בעלות "אופי מעצבן". טיעונים שנשמעו בעבר. שים לב, לא דעתי האישית.

Serpent Axis

New member
זה הרעיון

<<"האופי של העולם קצת מעצבן">> על זה אני אענה לך במה שאני אמור לשלוח לך אחרי שתחזיר לי על זה תשובה (מחר בערב נגיד?).

למעלה