-על שולחן הניתוחים-

TzlilSimple

New member
-על שולחן הניתוחים-

איך מנתחים שיר?! טוב, זה קצת קשה לנתח שיר אם לא מכירים ממש טוב את מי שכתב אותו. כיוון שבדרך כלל, מי שכותב את השיר כותב אותו על החיים שלו. לא תמיד זה הולך ככה, אבל המילים של השירים של סינרגיה לא כל כך קשים להבנה ויהיה קל לנתח את השירים. כל ניתוח יתקבל בברכה! כך שאל תפחדו לכתוב את דעתכם על השיר. השבוע ננתח את השיר אשם http://mp3music.gpg.co.il/lyrics/10767.html

בת 1986

New member
יש אני מתה על זה...

חכו תראו ת'ניתוח של החיים לשיר הזה... בעוד מס' דקות..

בת 1986

New member
ה- ניתוח...

עכשיו גיליתי שאני אשם- הוא גילה שהוא אשם במשהו שהוא חשב בכלל שהוא לא עשה והכחיש אותו... אני חושב על זה ולא נושם- קשה לו לחשוב שבעצם הוא עשה את זה... רוצה לגעת בך ואת רחוקה- היא ברחה לו כי היא ידעה שהוא כן עשה את זה ולכן היא רחוקה.. הוא רוצה לגעת בה כי היא מציאותית והוא חש בהזיה... רוצה לדעת שאת לא בוכה- רוצה לדעת שהיא לא בוכה בגלל מה שהוא עשה.. נראה לי שאת עשית הכל בכוונה,- הוא חושב שהיא עשתה את זה בכוונה כדי שהוא ירגיש אשם ויפול למלכודת למה? כי... רצית יותר ממני ואני במבוכה.- היא רצתה יותר ממה שהוא רצה... והוא לא יודע מה לעשות עם זה.. זה לא שלא ניסיתי, אני רציתי כן להיות ביחד- הוא כן ניסה ורצה להיות עם הבחורה אבל פשוט לא הלך.. הוא לא אהב אותה.. אני עף ואת עוצרת ומספרת שזה אני ששוב טעיתי- אז לכן הוא "עף" בורח, הולך, ואז היא באה ועוצרת אותו ומספרת לו שהוא בעצם אשם פה והוא טעה!! עכשיו גיליתי שאני אשם- כנ"ל....... אני חושב על זה ולא נושם רוצה לגעת בך ואת רחוקה רוצה לדעת שאת לא בוכה קיויתי שאולי תראי את הטוב שבי,- הוא מקווה שאולי הבחורה תראה את מה שטוב בו ולא את מה שלא.. וזה שהוא לא אוהב אותה זה לא אומר שהוא בנאדם רע..! אבל את לא רוצה את מה שיש לי להביא- אבל היא לא רוצה לשמוע את הדברים האלו ולראות את מה שטוב היא רוצה רק אהבה מצידו. חשבתי שעשיתי אבל הייתי זה שמקווה- הוא מבחינתו חשב שהוא עושה הכל ושטוב לה איתו והוא היה בטוח שהיא תישאר ותהיה איתו תמיד אבל... שאת תמיד תהיי כאן, תשארי כאן, ואת פתאום הולכת - היא פתאום הולכת כי לא מספיק לה...!
אז מה אתם אומרים? ישלי את זה??....

סחטיין עלייך...אחלה ניתוח...

מסכנה הגופה שתיפול ליידייך... תנתחי לה כל איבר במיליון שאלות חחחחחחחח..... צוחק... שחקת אותה אבל.... מצוין.

בת 1986

New member
חח לא מומלץ לשום גופה

ליפול לידיי.. אבל תודה בכולופן.. וסחתיין עליך שקראת.. זה ארוך.. לא?....

סינטטית

New member
דוקא אני תמיד ראיתי את

"רצית יותר ממני ואני במבוכה" לא בקטע שהיא רצתה יותר ממה שהוא רצה אלא בקטע שהיא רצתה יותר ממנו, כאילו יותר ממה שהוא יכול להעניק לה... ואז הוא מספר שהוא כן ניסה, וכן רצה (אבל כנראה שלא מספיק)

Torn Identity

New member
אחלה ניתוח, אבל...

דבר אחד שלא הצלחתי להבין ממנו, כלומר, לא רק מהניתוח, אלא גם מהשיר עצמו ואני תמיד תוהה לי כשאני שומע אותו, אם הוא בעצם אוהב אותה והיא עזבה אותו, או ההפך או מה.
כי הוא השיר דווקא מסתיים במשפט: "חשבתי שעשיתי אבל הייתי זה שמקווה שאת תמיד תהיי כאן, תשארי כאן, ואת פתאום הולכת " כלומר, הוא כן רצה שהיא תמיד תהיה כאן. ותשאר. אז אולי הוא עשה משהו שגרם לה לעזוב אותו, אבל בזמנו הוא לא הבין את זה וחשב שהיא אשמה, שהיא סתם לא אהבה אותו או משהו או לא הסתפקה במה שיש לו להציע לה(וזה מתחבר לאיך שאור פירשה את השורה: "רצית יותר ממני ואני במבוכה"), ועכשיו שהוא הבין שזה משהו שהוא עשה (אולי משהו לא כזה ברור כמו בגידה או משו, כי אז זה דיי היה ברור לו
, אלא משו ללא כוונה, אבל שפגע בכל זאת). קיצר, הוא אוהב אותה, היא אהבה אותו, הוא עשה לה משהו כנראה לא בכוונה והיא לא יכולה לסלוח לו על זה ועכשיו הוא הבין את זה ולא רוצה שהיא תכאב ותבכה עוד בגלל זה (בגללו), אבל הוא לא מסתיר את זה שגם הוא נפגע ממנה. אחד השירים שאני יותר אוהב.

driffted girl

New member
רק כי אני מוזרה...

צירופי המילים, המשפטים, נראים בעיניי כהודאה על אונס... עכשיו גיליתי שאני אשם אני חושב על זה ולא נושם רוצה לגעת בך ואת רחוקה רוצה לדעת שאת לא בוכה- ההפנמה שהוא עשה משהו שגוי, המבט לאחור וההבנה הזאת... העניין של המגע- הוא רוצה לגעת, אך מאחר וכל מה שקרה קשור למגע היא כביכול רחוקה, לא בקטע גיאוגרפי- אלא בעצם בקטע של פחד, סיוט, קרירות... מאחר והוא לא יכול להתקרב (מפאת כל הסיפור), ולמרות זאת, הוא רוצה לדעת שהיא לא בוכה...שלמעשה הוא מרגיש אשם לחינם. נראה לי שאת עשית הכל בכוונה, רצית יותר ממני ואני במבוכה. זה לא שלא ניסיתי, אני רציתי כן להיות ביחד אני עף ואת עוצרת ומספרת שזה אני ששוב טעיתי- היא בעצם הפילה אותו בפח- זאת היא שפיתתה אותו בכוונה תחילה, ואחרי שהצליחה להביא אותו למצב כלשהו שהוא כבר לא יכל לשלוט בעצמו ומכאן כל השיר. למעשה היא פיתתה אותו וניסתה להפליל אותו כי הם ניסו להיות ביחד במישור הרומנטי, רק שזה לא הצליח ואחרי שהוא בחר לעזוב היא שכנעה אותו, פיתתה אותו והוא קנה את זה. ניתוח הזוי, אבל היי זכותי

למעלה