על שולחן הניתוחים - The Couch

Rוית

New member
על שולחן הניתוחים - The Couch

אני יודעת שזה הזמן של UNINVITED, ואני לא רוצה לקחת ממנו את הפוקוס, א-ב-ל עבדתי קשה והרבה על זה, וחשוב לי כבר לפרסם את זה פה ולשמוע את דעתכם.. אז קחו נשימה ארוכה ותרגישו בנוח על הכיסא, כי זה יהיה ארוך...
אלאניס אמרה על השיר: "This song was written following a conversation I had with my dad regarding his life story. I was able to see him for who he was (outside his role as my father) for what felt like the first time. It was very healing for both of us." אז בהנחה שהשיר מדבר על שיחה שהיתה לה עם אביה ועל דברים שאביה סיפר לה, אני יוצאת מנקודת הנחה שאת כל הדברים האלו אבא שלה סיפר לה היא למעשה שרה את הסיפור שלו. ישנים בתים שבו אלאניס מספרת את מה שעבר על אבא שלה ויש בתים בהם כביכול אבא שלה הוא זה שמדבר. you hadn't seen your father in such a long time he died in the arms of his lover how dare he your mother never left the house she never married anyone else you took it upon yourself to console her לא ראית את אבא שלך כ"כ הרבה זמן, הוא מת בזרועות אהובו\אהובתו, איך הוא מעיז. אמא שלך מעולם לא עזבה את הבית, היא לעולם לא התחתנה עם אחר, את\ה לקח\ת על עצמך לנחם אותה. אז, בהנחה שאבא של אלאניס מספר את סיפורו (כי לא הכי הגיוני שהוא זה שמת), הוא מתחיל לספר שאבא שלו (סבא של אלאניס) מת. ועוד מת בזרועות אהובתו. (האם זה באמת מה שקרה? או אולי זה מה שאמא שלו סיפרה לו כדי לכסות על הבושה שאביו ברח עם מאהבת?) איך הוא מעיז שואל אלן (אבא של אלאניס), ואני מניחה, שבכעס ובתוקפנות. אמא שלו (סבתא של אלאניס) מעולם לא עזבה את הבית מאז, היא מעולם גם לא התחתנה עם אחר, והוא, אלן, היה זה שהיה צריך להישאר שם בשבילה ולנחם אותה. you reminded her so much of your father so you were banished and you wonder why you're so hypersensitive and why you can't trust anyone but us but then how can i begin to forgive her so many years under bridges with dirty water she was foolish and selfish and cowardly if you ask me אתה הזכרת לה את אביך כל כך הרבה שאתה סולקת. ואתה תהיית למה אתה רגיש יתר על המידה ולמה אתה לא יכול לסמוך על אף אחד חוץ מאיתנו אבל מצד שני איך אני (פתאום ה"אתה" הופך ל"אני") אתחיל לסלוח לה, כ"כ הרבה שנים מתחת לגשר שבו מים מזוהמים עברו, היא היתה טיפשה ואנוכית ופחדנית אם תשאל אותי. עכשיו הבית מתחיל לסופר מנקודת מבטה של אלאניס שכן הוא מתחיל ב"YOU" ולא ב"I". אלאניס אומרת שבשלב מסוים, אלן הזכיר לאמא שלו יותר מידי את אבא שלו, אם זה במראה ואם זה בהתנהגות ולכן הוא סולק. היא אומרת לאבא שלה שהוא תהה למה הוא כזה רגיש ולמה הוא לא יכול לסמוך על אחרים חוץ מאשר על משפחתו. היא אומרת את זה כמעין שאלה רטורית כדי להראות לו שהמקרה הזה הוא זה שהשפיע עליו וגרם לו להיות כך. ופתאום הבית חוזר להיות ל"I", ואבא של אלאניס ממשיך לספר-איך הוא יכול לסלוח לאמא שלו על מה שהיא עשתה. יש משפט כזה, גם בעברית, שאומר "הרבה מין עברו מתחת לגשר מאז ש..." על מנת להדגיש שהרבה דברים קרו מאירוע לאירוע מסוים. ופה אלאניס משנה את המשפט ומשחקת איתו ואומרת שהרבה מים מלוכלכים עברו, כלומר הרבה דברים רעים לא פחות המשיכו לקרות ומכן אלן אומר שהוא לא יכל לסלוח על זה, הוא אומר שאמא שלו התנהגה בטיפשות, באנוכיות (לא יכלה לראות את הבן שלה רק כי הוא הזכיר לה את בעלה הבוגד) ובצורה פחדנית, לדעתו שלו בכל אופן. i don't know where to begin in all of my 50 odd years i have been silently suffering and adapting perpetuating and enduring who are you younger generation to tell me that i have unresolved problems not many examples of fruits of this type of excruciating labor אני לא יודע איפה להתחיל בכל ה50 שנים המוזרות בהם הייתי שקט וסבלתי והתאמתי את עצמי והנצחתי את עצמי כך. מי אתם הדור הצעיר שיגיד לי שיש לי בעיות בלתי פתורות. לא הרבה דוגמאות של פירות שצמחו מעבודה מפרחת זו. בבית הזה אלן מספר על מה שעבר עליו. הוא מנסה בכל אופן כי הוא לא יודע מאיפה להתחיל. עברו עליו 50 שנים עמוסות בסבל ולעומת זאת בשתיקה מצידו. הוא התאים את עצמו לסביבה ומכך המשיך לסבול. הוא בא בטענה לדור הצעיר, אולי אפילו לאלאניס ואחייה, ושואל אותם מי הם שיגידו לו שיש לו בעיות. הוא אומר את זה כי הוא מתוסכל, הוא מודע לזה שיש לו בעיות, אבל בגלל שהוא שתק, זה נראה כאילו הסביבה צריכה להגיד לו על זה שיש לו בעיות שהוא צריך לפתור. השורה האחרונה קצת קשה לפיענוח.. הוא אומר שאין הרבה תוצאות טובות לעבודה הקשה שהוא עשה.. איזה עבודה קשה? אולי ל50 שנים שעברו עליו, אולי לגידול ה"דור הצעיר" שעליו הוא מדבר ושעליו הוא כועס שורה אחת לפני..? קשה לי להבין.. how can you just throw words around like grieve and heal and mourn i feel fine we may not have been born as awake as you were it was much harder in those days we had paper routes uphill both ways we went from school to a job to a wife to instant parenthood איך את\ה יכול לזרוק מילים כמו 'צער'' והחלמה' ו'אבל', אני מרגיש בסדר. אולי לא נולדנו מודעים כמו שאת\ה. זה היה הרבה יותר קשה בזמנים עברו, היתה לנו חלוקת עיתונים מעבר לגבעה בשני הכיוונים, אנחנו התקדמנו מבי"ס לעבודה לאישה להורות מידית. ההתחלה של הבית קצת קשה כי לא ברור לי אם אלאניס אומרת אותה כלפי אביה או שזה עדין אביה אומר.. בהנחה שזה אלן שממשיך, אז הוא אומר איך אתם, הסביבה, יכולים לזרוק לי מילים כמו צער והחלמה ואבל, כל אלו דברים שעוברים עלי, וכל זה כשאני מרגיש בסדר. we may not have been born as awake as you were - האם זה אלן אומר את זה לאלאניס? אומר לה בעצם שלה יש מודעות עצמית גבוהה שלו אין, שבגללה הוא היה בסבל כ"כ? או אולי זה אלן מספר על דברים שאמרו לו? את האמת, קשה לי להגיד.. אלן ממשיך לתאר את הימים עברו, אומר שזה היה קשה בימים שלו. המשפט we had paper routes uphill both ways הוא קצת ציני לדעתי. הוא מתאר קושי של לעלות על גבעה משני הכיוונים ולא דבר כמו קושי של עליה ואח"כ ירידה קלה יותר (כמו שמן הסתם בנויה גבעה..) זה מראה על פסימיות, על ראית הדברים הקשים בחיים ולא הבנה שאחרי קושי תבוא גם הקלה. הוא ממשיך ואומר שהכל הלך מהר באותה תקופה - לימודים, עבודה, אישה וילדים. ......כבר ממשיך.......

Rוית

New member
...המשך...

i walked into his office i felt so self-conscious on the couch he was sitting down across from me he was writing down his hypothesis i don't know i've got a loving supportive wife who doesn't know how involved she should get you say his interjecting was him just calling me on my shit? נכנסתי למשרד שלו, הרגשתי כה מודע לעצמי על הספה, הוא ישב מולי, רשם את ההנחות שלו, אני לא יודע. יש לי אישה תומכת ואוהבת ושלא יודעת כמה מעורבת היא צריכה להיות, את אומרת ההתערבות שלו היתה הוא שפשוט עולה על השטויות שלי? הבית הזה, משווה את הספה, שעד עכשיו היתה הספה עליה אלאניס ואביה דיברו, לספה של פסיכולוג.. (שבעצם זה די אותו דבר כי הדיבור הזה על הספה בו אלן גולל את סיפור חייו, זה היה כמו טיפול פסיכולוגי בשבילו.) ובהקשר לבית, שוב בהנחה שזה עדין אלן מדבר, הוא מספר על טיפול פסיכולוגי שבו הוא היה. הוא נכנס, בטוח בעצמו, מודע לעצמו, מתיישב על הספה מול הפסיכולוג אשר בנתיים רשם דברים כאלו או אחרים. הבית לפתע משתנה (לדעתי בכל אופן) למה שאלן אמר לפסיכולוג וזה על כך שיש לו אישה תומכת ואוהבת אבל היא אפילו לא יודעת מה עובר עליו ועד כמה היא צריכה להתערב. השורה האחרונה, תרגמתי אותה כמשפט שאלן אומר לאלאניס. כנראה היא הגיבה לו על מה שהוא סיפר לה על הפסיכולוג. היא אמרה לו שכל ההתערבות של הפסיכו' למה שאלן סיפור לו (his interjecting) , וכל מה שהוא אמר בעצם (כנראה אלן פירט ואלאניס לא הכניסה את זה) זה שטויות. אולי היא אומרת לו בעצם- "עזוב אותך פסיכולוגים, אתה יודע מה שאתה יודע, ומה שאחרים יגידו לך, זה סתם אותם שטויות שאתה מודע להן". just the other day my sweet daughter i was driving past 203 i walked up the stars in my minds eyes i remember how they would creak loudly she was only responsive with a drink he was only responsive by photo i was only trying to be the best big brother i could רק לפני כמה ימים ביתי היקרה, אני עברתי דרך 203, עליתי במדרגות ובעיני ראשי זכרתי איך הם חרקו בקול. היא רק היתה מגיבה עם משקה, הוא רק היה מגיב עם תמונה, אני רק ניסיתי להיות האח הגדול הכי טוב שיכולתי אלן ממשיך לספר לאלאניס איך לפני כמה ימים הוא עבר ב203. בהתחלה חשבתי שזה מספר של כביש, אבל ההמשך שמתאר עליה במדרגות גורם לי לחשוב שמדובר במספר בית, אולי בית ילדותה של אלאניס או אולי אפילו בית ילדותו של אלן. "היא היתה מגיבה רק עם משקה" "הוא היה מגיב רק עם תמונה" מי זו היא? מי זה הוא? וואלה קשה לי לדעת.. ההורים שלו (למרות שלא הכי הגיוני כי אבא שלו, כמו שנאמר בתחילת השיר, מת)? האחים שלו? ("אני רק ניסיתי להיות האח הגדול הכי טוב") ואולי זה לא משנה מי אלו האנשים האלו? בהנחה שמדובר על בני משפחתו, זה עדין מתאר משפחה שמתפקדת באופן לקוי למדי.. אמא\אחות שמתפקדת רק אחרי כמה כוסות, אלכוהוליסטית, אבא\אח שמתפקד רק עם זיכרונות, כנראה תקוע בעבר, כנראה היה משהו שגרם לו להיות מנותק מהמציאות, ויש את אלן, שאולי מרגיש ה"נורמלי" היחיד, שכל מה שהוא ניסה לעשות זה להיות האח הגדול הכי טוב שהוא יכל. i've walked sometimes confused sometimes ready to crack open wide sometimes in- -dignant sometimes raw can you im- -agine i pay him 75 dollars an hour sometimes it feels like highway robbery and sometimes it's peanuts i wish it could last a couple more hours הלכתי פעם מבולבל פעם מוכן להישבר, פעם עם כבוד, לפעמים חסר ניסיון. את יכולה להאמין לשלם לו 75 דולר לשעה, לפעמים זה נראה כמו שוד לאור יום, לפעמים זה סכום זעום, הלוואי וזה היה יכול להיות עוד כמה שעות. אלן מתאר מצבים שהוא היה בהם - מבולבל, מוכן להישבר, גאה בעצמו, חסר ניסיון.. כל מיני רגשות ותחושות שהוא, לא קשה להבין, הרגיש עקב כל מה שעבר עליו.. במעבר חד של דברים אלן מספר על כסף שהוא שילם. מהנחה שלי, שנראה לי גם נכונה כי סה"כ מתוארת ככה, מדובר על כסף ששילם לפסיכולוג שהוא הלך אליו. ידוע שפסיכולוגים לוקחים המון כסף לשעת שיחה וזה באמת מה שהוא מתאר.. הוא שואל את אלאניס אם היא מאמינה שהוא שילם 75 דולר (תשוו לשער הדולר בארץ ותראו שזה הרבה
) לשעה, מה שלפעמים נראה פשוט כמו שוד לאור יום ולפעמים כסכום זעום ואפסי ביחס לכמה שזה עזר לו.. לבסוף הוא אומר שלא משנה כמה זה עלה ואם זה הרבה הוא לא - הוא היה רוצה עוד כמה שעות לדבר ככה עם הפסיכולוג.. מפה מובן שזה מאוד עזר לו.. ...כבר ממשיך...

Rוית

New member
...המשך אחרון...

so here we both are battling similar demons not coincidentally you see in getting beyond knowing it solely intellectually you're not relinquishing your majesty you are wise you are warm you are courageous you are big and i love you more now than i ever have in my whole life אז הנה אנחנו, נלחמו באותם שדים לא במקרה, את מבינה אני מתחיל להבין את זה לאט, מבחינה אינטלקטואלית את לא מוותרת על המלכות שלך. את חכמה, את חמה, את אמיצה וגדולה ואני אוהב אותך יותר משאהבתי כל חיי. זהו, הבית האחרון. הוא והבית הראשון הם המסגרת לשיר. וכמו שהבית הראשון נתן רקע לסיפור והתחיל לתאר אותו, כך זה מסיים את הסיפור ונותן לו סוף. תרגמתי את הבית בזכר, כאילו אלן הוא הדובר אשר אומר דברים אלו לאלאניס. אך לדעתי, זה יכול להיות גם בצורה הפוכה בא אלאניס אומרת דברים אלו לאביה (פירוט בהמשך). "SO HERE WE ARE" מתאר מעין מסקנה.. אחרי שאלן סיפר את הכל הוא אומר מעין-טוב, אז הנה אנחנו עכשיו פה, וזה מה שיש. הוא אומר ששניהם, בסופו של דבר, נלחמים באותם שדים ולא במקרה. למה לא במקרה? שכן עכשיו, אחרי שאלאניס יודעת מה עבר על אבא שלה, היא מבינה שהוא לא כמו שזה נראה, וגם הוא לפעמים סובל וגם לו קשה וגם עליו עברו דברים, בדיוק כמו שגם עליה עוברים. "in getting beyond knowing it solely intellectually you're not relinquishing your majesty" - משפט מדהים.. ובאמת שקשה לי להסביר אותו.. אם אלן אומר את זה לאלאניס, הוא מתאר לה מעין התפכחות, מעין הבנה שלו על דברים שעברו עליו.. הוא אומר שעכשיו הוא מבין לאט לאט דברים שעוברים עליו ושעוברים על הבת שלו (דברים שאולי הוא לא ידע עליהם וגילה רק משירים שלה אולי). עכשיו הוא מבין למה אלאניס לא מוותרת. אם אלאניס אומרת את זה לאביה, אז אולי היא אומרת לו שעכשיו, אחרי שהוא סיפר לה הכל, היא מבינה למה הוא לא מוותר על דברים שהוא השיג בחייו, השגים כאלו או אחרים שהוא צלח, כל מיני דברים שאולי לפני, נראו לאלאניס כמינוריים.. את\ה חכמ\ה את\ה חמ\ה את\ה אמיץ\ה את\ה גדול\ה ואני אוהב\ת אותך יותר משאהבתי בכל חיי.. אין ספק, המסקנה הבלתי נמנעת מכל השיר, מכל השיחה, ומכל הסיפור חיים שסופר.. וזה לא משנה אם אלאניס אמרה את זה או אלן אמר את זה, כי מה שבטוח זה ששניהם מרגישים את זה... זהו.. סיימתי את דברי.. רק עוד כמה מילים לסיום- אלאניס שרה את השיר בצורה קטועה לחלוטין.. אם זה מילים שנקטעות באמצע ע"י לקיחת נשימה או אם זה משפט פשוט של שורה שנקטע ונמרח על שתי שורות אבל בעצם מכיל עוד שורה וכן הלאה (הבנתם את הנקודה?..). הדבר לדעתי משקף את מהות השיר - משפחה קטועה, מבולבלת, הכל הולך מהר, הכל הולך בצורה מבלבלת.. ומצד שני, זה משקף הארה, הבנה, הכל מובן, הכל זורם החוצה, הכל נזרק לאוויר. אני יודעת שזה היה ארוך ומייגע (4 עמודים בוורד, שאני אהיה בריאה…
), ואני מתארת לעצמי שלא כולם קראו את זה עד הסוף ואם בכלל.. אבל זה בסדר, עשיתי את זה יותר בשבילי, פשוט הייתי חייבת לרדת לשורש השיר הזה.. למרות שלאו דווקא שהצלחתי..

בובי בובי בובי!!!!

אחחחח איזה פירוש מקסים! ת'אמת שפירשתי את השיר בדיוק כמוך! כול הכבוד...ישר למאמר הפירושים!!!!!

וואו../images/Emo70.gif כל הכבוד../images/Emo45.gifאת לא יודעת איך

אני מעריך את עבודתך בפורום
ניתוח יפההההההההה לשיר עוד יותר יפה ומקסייייייים
חבל שלא ציינתי אותו בתור שיר השנה שלי הוא קצת ברח לי מהעיניים....
...........כל הכבוד

avivs

New member
האמת

שאולי הייתי בוחר בו לשיר השנה. אבל זה רק אם ליאור לא היה שוכח

גאוני!

רק שלסוף לי יש פירוש אחר... בעיקר העניין של הבלבול.... שהוא אומר "זה מעבר ליכולתך רק מבחינה אינטלקטואלית..." ... כלומר ההתפכחות מהלחץ של JLP.... לאלאניס לא היה מספיק ניסיון וידע להתמודד עם הלחץ והפחדים מאותה תקופה.... אני לא יודע אם קראתם על זה, אבל אני כן... שאלאניס אמרה שהיא הרגישה יובש יצרתי באותה תקופה ומצד אחד פחדה לחזור למקצוע של זמרת אבל היא גם אהבה את הפריולגיה.... לכן "את לא מוותר על המלכות שלך..." אבל הפירוש שלך רוית הוא תותח!!!

symptoms

New member
../images/Emo15.gifוואו רוית../images/Emo59.gif

איך שהתגעגעתי לפירושים, והשיר הזה קשה לפירוש במיוחד, אבל עשית את העבודה בצורה מדהימה, כל הכבוד. אני חייבת להגיד שאני תמיד ראיתי את השיר קצת אחרת, אבל אני מסכימה לחלוטין עם הפירוש שלך. <רעות שמצטערת שלא לומדים שירי אלאניס בספרות במקום שירי ביאליק וחוזרת ללמוד>

מנצל את השירשור למשהו לא חשובבבבבבב

יש להקה שנקראת Evanescence ואני לא סובל אותם אבל הם הוציאו שיר שאני לא מפסיק לשמוע או להוציא מהמוח........... הוא נקרא: MY IMMORTAL............ שיר מצוייןןןןןן נסו...... ביי

DreamS_HunteR

New member
שיר מדהים. של אוונסנס..

וגם של אלאניס. ניתוח יפה ומעניין.. כל הכבוד!

אוונסנס...

בתור חובב רוק נשי (אביב יכול להעיד על זה) ציפתי מהדיסק שלהם שיהיה בו משהו מיוחד, בכול זאת עוד לא שמעתי ניו מטאל עם קול נשי, והתאכזבתי קשות! דיסק משעמם עם שירים שנשמעים אותו הדבר! חבל דווקא לסולנית יש אחלה קול ואחלה של נוכחות! אולי בפעם הבאה....

avivs

New member
גם לי יצא לשמוע

כמה שירים שלהם. וההרגשה הכללית היא של פספוס. קול טוב, נוכחות טובה, רצון להיות שונים ומיוחדים, אבל כל השירים נשמעים כמו רמיקסים אחד של השני. אולי באמת בפעם הבאה.

Rוית

New member
תודה לכולם על התגובות../images/Emo140.gif

ורעות, אני אשמח לשמוע את הזוית ראיה שלך..!

BaBa LiVe

New member
רוית!

אחלה פירוש, שיר שאף פעם לא הבנתי...ובגלל זה לא כ"כ אהבתי! אבל אחלה פירוש! אני מצטרף לרעות...גם לי יש בגרות בספרות!! ומקווה שיום אחד אולי הילדים שלי ילמדו את הפירושים לשירים של אלאניס!!! 4 עמודים בוורד...סיכום של שיר ממוצע.. של אלאניס ולא של ביאליק! בהצלחה מחר לרעות! וסחתיין רוית!

mc charm

New member
גם אני לא ממש הבנתי את השיר הזה

בהתחלה... אחרי שהמלצתם לי על הדיסק לקחתי אותו מחבר וחרשתי עליו, צדקתם- דיסק מצוין! אבל אחרי הפירוש שלך אני ממש יכול להגיד שזה גרם לי להתאהב בשיר ולחוש הזדהות מסויימת.

Yaelll D

New member
אהבתי ממש את מה שכתבת...

אני לא כותבת בפורום אבל קוראת פה די הרבה. הייתי חייבת להגיב אחרי שקראתי....רצית להגיד לך שזה ממש יפה! יעל

למעלה