על שולחן הניתוחים - No Avalon

Rוית

New member
על שולחן הניתוחים - No Avalon

מהשניה ששמעתי את השיר בפעם הראשונה התאהבתי. הייתי חייבת לרדת לשורש השיר הזה.. מקווה שעשיתי את זה כמו שצריך
I’m just a white girl from a small safe town אני רק ילדה לבנה מעיירה קטנה ובטוחה What could I possibly know but destruction? מה אני יכולה לדעת מלבד לחורבן והרס? The lawn sure looks green today underneath these suburban skies הדשא בהחלט נראה ירוק יותר מתחת לשמי הפרברים הללו The little boy next door wants to be the lord of the flies הילד השכן הקטן רוצה להיות מלך הזבובים. על פני השטח, במילה אחת - תמימות. יש פה מעין שורה תמימה, שורה סוטרת. 1-אני רק ילדה קטנה ולבנה (ה"צבע" הבטוח והבורגני) מעיירה פשוטה 2-אבל בסתירה מוחלטת לזה אלאניס אומרת שהיא יודעת רק הרס וחורבן. 1-הדשא של השכן תמיד נראה ירוק יותר, במיוחד מתחת לשמים פרבריים ופסטורלים. 2-אבל הילד השכן חולם על דברים אחרים. שתי שאלות עולות - א) למה אלאניס יודעת רק הרס וחורבן? ב) מלך הזבובים? WTF?! שתי תשובות שעלו לי בראש- א) ושוב, הילדות הקולקלת של אלאניס עולה. כלפי חוץ נראה כאילו הכל פסטורלי ויפה אצלה (כמו המקום אותו היא מתארת=בית?) אבל מבפנים מה בעצם היא יודעת? איפה התמימות הזו? מבפנים אין כלום. רק הרס וחורבן. הרס וחורבן של מה? יתברר בהמשך. ב) מלך הזבובים - הדבר הראשון שעלה לי בראש שקראתי את השורה זה הספר "בעל זבוב". למי שלא מכיר, הסיפור מספר על חבורת ילדים שנקלעת לאי בודד עקב שמטוסם הותקף במעין מלחמת עולם שלישית. על האי הם מגלים שאין מבוגרים והם חבורת ילדים בודדים על אי בודד. הכל נשמע פסטורלי ויפה (מזכיר משהו?) אך מהרה עולות כל הבעיות שילדים לא יכולים להתמודד איתם או לחילופין לא התמודדו איתם בצורה הנכונה. בסיפור רואים הדרדרות בכל מיני נושאים, כולל אלימות (חורבן והרס?), מה שמזכיר לי שיר שכבר אציין אותו וארחיב.. It’s like Cain and Able and the holy sacrifice זה כמו קין והבל והקורבן הקדוש And I have to believe that God has closed His eyes ואני חייבת להאמין שאלוהים סגר את עיניו And if there is no Avalon...and we only have one life ואין אין אבלון ואנחנו חיים רק פעם אחת It’s hard to conceive why we let our brothers die זה קשה להבין למה אנחנו נותנים לאחינו למות. השורה הראשונה של הבית הזה הזכירה לי את השיר "בקרון החתום" של דן פגיס אם אני לא טועה. (אני מקווה שמי שמכיר וניתח את השיר הנ"ל טיפה יותר יבין את הכיוון מחשבה שלי.. פירוט בכל מקרה מיד מגיע) וזה מתקשר לי להידרדרות באלימות שמוזכרת בפירוש של הבית הראשון. קין והבל. הרצח הראשון. קין הרוצח, הבל נרצח, ואולי הוא גם הקורבן הקדוש שמדובר עליו. קורבן של מה? -של מה שלימים יהיה הידרדרות חברתית נוראה. (המסר שב"בקרון החתום".. בגלל זה זה התחבר לי כ"כ). ועל זה אלאניס אומרת שהיא חייבת להאמין שאלוהים סגר את העיניים שלו. השאלה אם "סגר" במובן של התעלם ונתן לזה לקרות כשהוא יודע את התוצאות (הרי אחרי הכל הוא אלוהים) או "סגר" במובן של אי תשומת לב רגעית. "...And if there is no Avalon" אחח, אבלון אבלון אבלון, כמה חיפשתי את משמעות המילה כמו שצריך! בגדול, ממה שהנתי, אבלון זה שם של אי (שם אחד מני רבים) שאליו הגיע, ובסופו של דבר גם נקבר, המלך ארתור לאחר שנפצע במלחמה. ניסיתי למצוא את ההקשר לאלימות (בנוסף להקשר הברור של מוות במלחמה) או לחילופין אולי זה איכשהו מסמל שלום (נדמה לי שיש אגדה שאומרת שהמלך ארתור יקום וישלוט ויביא שלום או משהו כזה). כששאלתי מישהו מלומד למדי (ותודה לאילן
) מה זה אבלון הוא אמר לי את הדבר הבא: "אבאלון מיוחסת לאנגליה העתיקה ולמיתולוגיה של המלך ארתור. אם אבאלון לא קיימת אז כל השורשים האנגלו-סאקסוניים כאילו לא קיימים. אלוגריה לזה שאגדות הן לא אמיתיות..." אז אם בהנחה שאין אבלון, ואין את מלך ארתור שיגאל אותנו ממלחמות אז באמת יש לנו רק פעם אחת לחיות ואנחנו לא יודעים מתי נמות ולכן אנחנו צריכים לנצל את החיים כמו שצריך, אבל במקום זה אנחנו נותנים לאחינו למות... תאוריה אחרת גורסת (ותודה לפורום מיתולוגיה יוונית פה בתפוז
)לפי הספר ערפילי אבלון: "הספר עצמו מספר על היסחפותה של אבלון אל הערפילים, ככל שמתפשט הפולחן הנוצרי, והמנהגים של השבטים נדחקים ונעלמים - לפעמים בכוח. הכמרים מכריזים שיש רק אל אחד, ושכל שאר האלילים הם שדים ויצירי השטן. אבלון נסחפת ומתנתקת מהעולם - פשוט, מפני שמפסיקים להאמין בה." אז אולי, אם לא תהייה אבלון אז לא היתה נוצרת כל היווצרות הגורמים הרעים כגון השדים והשטן, וכך אל אחד יהיה חופשי להאמין במה שהוא רוצה ולא להיות רדוף על כך.. בכל מקרה, לדעתי עדין אלאניס התכוונה באבלון למשהו שאני אישית לא נראה לי עליתי עליו.. אבל אלו תאוריות נחמדות ומתקבלות על הדעת ללא ספק.. ובחזרה לפזמון - אז אלאניס מתקשה להבין, איך זה שיש לנו רק פעם אחת לחיות, אנחנו לא נזהרים ונותנים לאחינו לאנושות למות. שימו לב שאלאניס אומרת "WE LET" ולא "YOU", כלומר זה לא שהיא מאשימה את האנושות מצידה, אלה היא מודעת לזה שהיא חלק מהאנושות המדורדרת.. כבר ממשיך...

Rוית

New member
המשך....

My bed is so safe here but, my rose colored glasses…they’re broken המיטה שלי כה בטוחה פה, משקפיי אשר בצבע הורדים.. הן שבורות And how the truth leaks in and I…I can’t imagine ואיך האימת דולפת פנימה ואני.. אני לא יכולה לדמיין I saw it on the news tonight they didn’t announce his name אני ראיתי את זה בחדשות הערב, הם לא הכריזו את שמו I saw the blood on his hands and they told me to look away אני ראיתי את הדם על ידיו והם אמרו לי להסיט את מבטי המיטה הבטוחה של אלאניס, בעיר הפרברית והבטוחה שלה, המשקפיים הורודות שלה.. כל זה מתאר את האופטימיות, הבטחון והשקט של המקום בו היא חיה.. אך פתאום, הורוד שעליו היא מדברת ורואה - זה שבור. איך האמת דולפת פנימה? ואיזו אמת? WELL, האמת שלא הכל כמו שהוא נראה, ולא הכל ורוד. ואלאניס, שגרה במקום שכביכול נראה כאילו הוא רחוק מכל זה, היא לא יכולה לדמיין איך הגיע המצב שגם שם, נשברות לה משקפי האופטימיות שלה. ואז אלאניס מתארת מקרה, אולי הוא זה שגרם לה לקבל את ה"בום" שזעזע אותה, הוא מה שהכניס לה את האמת לחיים.. היא ראתה בחדשות הערב, משהו על אדם שלא הכריזו אפילו את שמו, אדם אלמוני שכנראה קרה לו משהו שלא היה צריך לקרות לו, בלא אשמתו.. ההזכר של דם ושל איסור הסתכלות על זה גורם לי להבין שאלאניס מדברת על מקרה אלימות נורא (כגון רצח) שקרה.. אולי מישהו בעיירה שלה נרצח, ובחדשות, אפילו לא אמרו את שמו, כי זה לא משנה אולי גם מי זה היה העיקרון הוא שאיך כזה מקרה מגיע לביטחון שבו היא חיה?!.. אבל אלאניס לא היתה צריכה לדעת שם, הספיק לה שהיא ראתה את הדם על הידים שלו, היא קיבלה את הבום שלה.. אבל ההורים של אלאניס רצו שתסיט את מבטה, שלא תראה את הדם, שהאלימות לא תחדור אליה בכזה גיל צעיר, שתחייה בתמימות שלה עוד.. אבל מאוחר מידי, אלאניס ראתה את זה כבר. I tell you it’s like… אני אומרת לך זה כמו....... Cain and Able and the holy sacrifice ... ושוב, אותה עיקרון של פזמון, מחוזק על ידי השורה שבה אלאניס מדגישה את הרצח הראשון ואיך שזה לא שונה מהיום.. Why…why…why? לא מן הנמנע לשאול הרבה שאלות של למה.. למה זה קורה? למה אנחנו נותנים לזה לקרות? למה הידרדרנו בצורה כזאת? אלאניס ממלמלת כמו שורות שאני לא מבינה.. ניסיתי לשמוע טוב, בטמפו נמוך מאוד ורק הצלחתי לשמוע משהו בסיגנון i see it in the news, civilization Turning אני לא סגורה שזה מה שהיא אומרת (לא סגורה על זה בכלל) אבל זה נשמע לי הגיוני כי אלאניס מדברת על מה שהביא לה את הבום, מה שהיא ראתה בחדשות שגרם לה לחשוב על זה שהציביליזיה משתנה, האנושות משתנה, אין מקום בטוח, אפילו לא המיטה הבטוחה שלה תחת שמי הפרברים הפסטורלים שלה והדשא הירוק.... אני אשמח אם מישהו יודע בוודאות מה היא באמת ממלמלת שם, כי אני פועלת פה לפי שמיעה קלושה ולא בטוחה בכך שאלו אכן המילים האמתיות.. ולסיום- We let them die... we watch them die... אנחנו נותנים להם למות. אנחנו צופים בהם מתים. זה הכל אשמתנו. אחרי הכל- אנחנו הם האנושות, אנחנו מה שאנחנו הופכים את עצמנו, אנחנו יוצרים את הסביבה שבה נחייה.. וזה מה שיצרנו. אז בקיצור, המסקנה הבלתי נמנעת שלי מנושא השיר היא - אלימות. עצה שלי, שאותה גם אני ישמתי - בהנחה שזה נראה לכם הגיוני, קראו את השיר עם המחשבה שזה מדבר על אלימות והכל יראה טיפה יותר ברור
השיר הזה קצת הזכיר לי את סימפטומס כי הוא גם מעביר ביקורת על בני האדם וההתנהגות שלהם המידרדרת.. ממש נהנתי לנתח את השיר הזה במיוחד (אפילו שלקח לי זמן לצבור חומר על מה זה לכל הרוחות אבלון!) כי לי בכל אופן, הוא נראה כנרשם ממקום מאוד תמים ומבולבל אצל אלאניס, מה שהופך אותה ליצירת אומנות. לדעתי.

OrdinaryDay

New member
../images/Emo11.gif

ובכן, קראתי רק חצי פירוש (עלי ללכת בקרוב, אמשיך לקרוא אחר-כך) אך עלי להעיר על כמה דברים. דבר ראשון, השורה הראשונה, לפי ה שאני הבנתי, הפירוש שלה הוא: "אני רק ילדה לבנה קטנה מעיר קטנה ובטוחה, מה אני כבר יכולה לדעת על הרס? בעצם, אלאניס שולאת את עצמה, מה "ילדה קטנה ותמימה" יכולה לדעת על הרס? והפירוש של אבלון לפי אד מהמילונים הוא: אי גן עדן שאליו נלקח המלך ארתור כשגסס מפצעיו. לכן, אני חושבת שבפיזמון היא מתכוונת שאם אחרי שאנחנו מתים, אין בעצם מקום שאפשר ללכת אליו, כמו גן עדן, או מעל העננים, או כל הדברים האלה שבני האדם מדמינים שאנחנון נלך אליו אחרי שנמות. אז היא בעצם שואלת, איך זה שאם אין חיים שאחרי, אין גן עדן, איך אנחנו נונתים לאחים/אחיות/בני אדם למות? שבעצם, אנחנו רוצחים אותם ואחרי זה לא קורה כלום. והיא פשוט הביאה את הדוגמה של קין והבל. אני חושבת שהיא לקחה דוגמה מהתנ"ך בשביל להצדיק את המשפט "אני חייבת להאמין שאלוהים סגר/עצם את עינו" (אכן, כפי שאמרת, התעלם) בעצם, אם יש אלוהים, וכמו שכתוב בתנ"ך, הוא כביכול אמרו להגן עלינו, איך זה שאנחנו רוצחים את אחינו? ובכן, זו נקודת מבט שלי לשיר. אקרא את המשך שלך אחר-כך! מיאווויף!

יטבת22

New member
זה הרבה יותר הגיוני

what could I possibly know 'bout destruction lord of the flies הוא אכן שמו של "בעל זבוב" באנגלית.

AlanisJunkie

New member
תרגום מעניין

בפעם הראשונה ששמעתי את השיר גם אני חשבתי על אלימות כנושא השיר. בת חן ואני דיסקסנו בנושא והגענו למסקנה שזה שיר מחאה חברתי. טוב לראות שגם את הגעת לאותה מסקנה, שכן זה מוכיח שאנחנו מבינים עניין.
היה מעניין לקרוא, רוית. :)

אני בעיקר אהבתי בשיר את.......

הקטע שהיא אומרת בפיזמון : And I have to believe that God has closed His eyes משפט חזק
.......אני גם מקווה שהוא סוגר את העיניים לפעמים כי אם הוא באמת רואה את הזוועות ואת הנורא מכול ולא פועל נגד זה אז אלוהים עושה חטא ובשביל מי נתפלל לקדושת האדם? ובפזמון הראשון היא אומרת: נותנים לאחינו למות אח"כ בפיזמון השני היא אומרת: נותנים לאחיותנו למות ופיזמון האחרון : נותנים לאנשים שלנו למות והיא מתייחסת לכולם כבני אדם וכאנשים ואין בנים בנות אלא בני אדם
..

Lotzifer

New member
בקשר למשפט God has closed His eyes

אני חשבתי על זה בתור הייאשות, יענו שאלוהים התיאש ממנו או משו כזה......

Rוית

New member
../images/Emo45.gif ואפילו לא שמתי לב..

תודה על התגובות, כל הפירושים והתוספות יתווספו למאמר בקרוב!

למעלה