הקבלות בין אומנויות לחימה לשאר
צהריים טובים. לפי מה שראיתי עד עכשיו בחיי הקצרים, הרבה פעמים אתה לומד מערך מושגי ממסגרת שאתה נמצא בה ואז מצליח להחיל את המערך המושגי הזה על כמעט כל נושא שאתה מתנסה בו בחיי היום-יום. יצא לי לעשת השוואה מעניינת של הנושא הזה ששירתתי בצבא ובאותו זמן גם התאמנתי באינטנסיביות יחסית, וראיתי שאפשר, נניח, להקביל את השירות הצבאי למדרגיות בשאולין: רק הנזירים שסיימו את לימודיהם ונשארו ללמוד עוד (=> החיילים שסיימו מסלול ויצאו לפיקוד) לומדים את השיטות המתקדמות (=> מתקדמים ברמת הרובאי שלהם). הקבלה פשטנית, אבל דוגמא טובה לאפשרות הקבלה של מערכות מושגיות מקבילות,
ועד כאן ההקדמה.

לעניין מה ששאלת: אומנות לחימה והאימון בה, כמו דברים רבים אחרים, מורכב מנושאים רבים. כאשר אני לומד, לשיטתי, גמל שלמה דרומי, אני לא לומד רק פורומים או תרגילי זוגות, אני גם עושה כושר מתפרץ וסיבולת לב ריאה כדי לעמוד בכושר לתחרויות ולקרב אינטנסיבי, אני עושה תרגילי כוח ועובד עם שק, מבצע תרגול "Iron Palm" וכן הלאה וכן הלאה. לצורך העניין, את לב השיטה, את הקאטות והתרגילים הזוגיים, אני מבצע כל יום בערך שלוש שעות ביום, לפני האימונים ההקפיים. למדתי כי גם כאשר לפני שאני מבצע את האימון אין לי "חשק" להתחיל עכשיו לעבוד אלא אני מעדיף לנוח או לעשות משהו אחר, ההרגל שלי להתאמן והאהבה שלי לאימון מושכים אותי להתמשיך אחרי שעשיתי את התנועה הראשונה. טוב, אז רק בקאטה הזו, אז רק השלב הזה, טוב, נו, נעשה את כל הצד הטכני שאני מכיר, וכן הלאה. על סמך מה אני ממשיך ומתאמן? ראשית, הרגל. כך שאם עדיין הלימודים לא הפכו לך להרגל מספק, אתה עדיין בבעייה. שאל את עצמך האם אתה לומד משהו שאתה אוהב. שנית, הרגשת מסוגלות. שנאתי לרוץ עד שהצבא הכריח אותי, ומרגע שיכולתי לרוץ קילומטרים אני כבר אוהב את זה יותר. אני אוהב להרגיש ש"יש לי את זה", שיש לי יכולת להשתמש בצ´י, שאני יודע איפה לשים את הרגל במהלך הנכון כדי להפיק את התפקוד האופטימלי. בהקבלה, אם אתה לא שוחה בחומר והוא מהווה לך קושי, מן הסתם אתה פחות תרצה לגשת אליו (מבחינה זו). שלישית, הרצון להשתפר. אם אתרגל את הקאטה המרכזית יום-יום לפחות פעמיים ביון, אחרי שבוע אצליח לשפר פרט קטן בקאטה. פרט קטן, כמו איפה נמצא המרפק שלי בתנועה השלישית. אבל הרגשת השיפור מביאה לקתרזיס ברמה כזו שאני רוצה לחזור על זה! ולכן, אם אתה מתעניין במה שאתה עושה בחיים ובכלל, אם הלימודים מעניינים אותך ואתה רוצה להבין יותר ולהתקדם, יש לך עוד גורם מוטיבציה. רביעית ואחרונה (מבטיח): תועלת. למרות שאני שונא להכיר במניעים תועלתנים בפעולות שלי, אם אני נתקע בפעולות ה"הקפיות" לעיקר האימון (כושר, כוח וכו´) אני פשוט מזכיר לעצמי את התועלת שעולה מהאימון שלי, וזה הדבר היחיד שעוזר לי. ככה אני מקווה לצלוח קורסים במתימטיקה באוניברסיטה

. אהמ. עוד משהו?