על קידוש השם

על קידוש השם

החרדים מלאי שביעות רצון עצמית מהעובדה שהם הוכיחו שהם מוכנים למסור את נפשם על קידוש השם, מוכנים להעצר בבתי כלא, יוצאים כולם להפגנות, והכל למען שמו יתברך. אה, איזו שביעות רצון עצמית, 'איך אנחנו אידאליסטים, איך אנחנו צדיקים, צודקים, טובים, ולוחמים על האמת'. אז קצת לצנן את ההתלהבות, 'מסירות נפש' היא תכונה של כל דת קיצונית, ואין לה שום קשר לחרדיות דווקא. דוגמאות יש בשפע: שאהידים - מוסרים את נפשם ומרסקים את גופם לאלפי חלקיקים למען שמו יתברך, ואמותיהם שולחות אותם בשמחה כדי לקיים את מצוות ה'גיאהד' בהידור, אח איזו מסירות נפש!!! נזירים וכמרים - מקדישים את כל חייהם!!!! למען הזולת ועבודת הקודש, לא מקימים משפחה, לא מקיימים יחסי מין כלל כל החיים!!! ולא רק שבועיים בחודש. ועוסקים כל חיייהם בתפילות וסיוע לזולת, והכל למען האב האם ורוח הקודש. הנוצרים הראשונים - נרדפו ברומי בצורה אכזרית, עונו נצלבו, ניתלו והמשיכו לשמוע על דתם החדשה במסירות נפש נוראית. המיסיונרים העתיקים - היו נוסעים לאפריקה לכל מיני מקומות מסוכנים כדי להפיץ את הנצרות בעולם. בקיצור, 'מסירות נפש' היא תכונה של כל דת קיצונית, ואין ליהדות שום מעלה מיוחדת בנושא הזה ביחס לכל דת קיצונית.

עץ שתול

New member
כן... אבל אתה צריך להבין

"מסירות (אהבת הגוף וה)נפש" כשאתה נכנס לכלא בתנאים של בית מלון בת שבע כוכבים, כשבדרך אתה נישא על כתפיהם של מאות אלפים שמריעים ומצדיעים לך על המעשה האמיץ והנועז שעשית, ובמקביל גבירים ונגידי ארץ מבטיחים סיוע ומענק של אלפי דולרים לכל משפחה, וכשכל אחד ואחד מהאסירים יחקק בדפי ההיסטוריה של העם הנבחר לקדוש מעונה, זה לא דבר של מה בכך, ועל תנסה אפילו להמעיט בחשיבותו. והכל על שום מה? על מסירות נפש על טהרת האפליה והכוחנות!!!

היית לי לפה

בסה"כ השעמום גבר בחודשי הקיץ בעיירה שכוחת האל מעט אקשן וצבע לחיים בהחלט עושים שם טוב לכלם

זהו שלא

הבנתי מאחת מתושבות המקום שזה הפך להיות בלתי נסבל, הרחובות רווים באויר מחלוקת לא אתפלא אם יהיה גל עזיבה לעיר הנעזבת גם כך. עמנואל זו עיר ואם בישראל.. ? מישו זוכר עוד את שירי יהודים הם בני מלכים או שאני רק גדלתי על הטוהר הזה?

תשובה

זהו שמם של סידרת קלטות ובהן גם שיר הלל לעמנואל הקלטות הנאיביות האלו נוצרו בעמנואל הבראשיתית והשבויה בקסמי הזיה

זה היה משהוא בסגנון...

עמנואל עיר קדושה עוטפת ציון באבני מורשה עמנואל זו היא הדרך עמנואל העיר לתפארת עמנואל זו התחדשות עמנואל זו עיר ואם בישראל השיר חובר ע"י יהודית שיקמן תושבת עמנואל דאז (חסידת גור) היא כתבה את כל השירים לסידרה יהודים בני מלכים.

ההגיון1

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אגס 10

New member
נו ברצינות,על מי הם עובדים בדיוק???

זה נקרא מסירות נפש??? יושבים שבועיים בכלא,קבוצה שלימה יחד,בתנאים הכי טובים,אפי' בלי מדיי אסיר,כל היום מגיעים לבקר אותם רבנים ואדמורי"ם,כל הרחוב החרדי נושא אותם על גלי הערצה,אחד מהגבירים של לונדון אף נתן לכל אחד שם חמש אלף דולר מזומן,ולזה הם קוראים מסירות נפש על אידיאל בחיים??? נראה אותם עוברים רבע מהתלאות שעוברות היוצאות בשאלה שעוזבות הכל בחיים שלהם בלי שום ידיעה על המשך החיים,שסובלות סבל יום יומי,ושמתמודדות עם קשיים מהחיים שלהם יום יום שעה שעה כל פעם משהו חדש,והכל כדי לחיות את החיים כפי שהם רוצים לחיות,זה נקרא מסירות נפש אמיתית למען חיים עם אידיאל!!! בואו נראה את כל מקדשי השם החסידייים האלה מצליחים לשרוד ברבע מהתנאים הקשים שעוברים היוצאים בשאלה.

קצת הגזמת

נראה לך שהם סופרמנים? אתה מצפה מהם להתחיל לעבוד פתאום, לגדל לבד את הילדים, לחיות בלי גרוש על התחת, להתמודד עם דיונים בבתי הדין? עדיף כבר לשבת שבועיים בכלא :)

אגס 10

New member
אני לא מצפה לכלום

אני מצפה לדבר אחד, שאנשים ידעו את האמת איפה באמת יש היום מסירות נפש עבוד לחיות לפי האידיאל!היא נמצאת אך ורק בקהילת היוצאים והיוצאות בשאלה שנושאים על גבם קשיים עצומים.

אגס 10

New member
אין להם

בררתי את זה.זה הדבר היחיד שאין להם,חוץ מזה הכל סבבה שם.

mister xy

New member
טוב, הרגעת אותי קצת

אני רואה שיש עוד קצת שפיות פה במדינה.

למעלה