על קטנועים ורוחות...

anat 111

New member
על קטנועים ורוחות...

שלום, מקווה שתוכלו\נה לעזור.. אני רוכבת על קטנוע כמעט שנה, עד לפני חודש וחצי רכבתי על 50 סמ"ק (d.j ) בירושלים, לא מזמן הוצאתי רשיון עד 33 כ"ס ורכשתי 250 סמ"ק (גרונג דינק). כשניסיתי לנסוע איתו על כביש 1, הרוחות הצדדיות העיפו אותי מהנתיב, גם אחרי שנלחמתי בהן תוך כדי הטיית הקטנוע כנגדן לא הצלחתי להישאר בנתיב. היה דרוש שאאט (לפחות מ-60-70 קמ"ש!!) כדי להתייצב. הקטנוע נבדק ונמצא תקין. הלחץ בגלגלים היה כנדרש. יש לציין, כשנסעתי על ה-50 סמ"ק (שהוא קטן פיזית בהרבה מהגראנד דינק) גם בימי החורף הקשים ביותר, עם רוחות מטורפות לא עפתי ביותר מחצי נתיב. דעתכם\ן? תודה :)

אורי-

New member
או יום קיצוני, או קטנוע לא תקין

או שאתה עושה משהו לא נכון. אני מאמין שפשוט נתקלת ברוחות קיצוניות. עשיתי אלפי ק"מ על כביש 1 עם קטנועי 250, ואולי פעם-פעמיים נתקלתי ברוחות חזקות כמו שאתה מתאר. אל תשכח שעם ה50 סמ"ק לא היית בכביש 1, אז אין לך השוואה אמיתית בין השנים.

roeyil

New member
אני נוסע קבוע מכביש מס 1

ואף פעם לא נתקלתי ברוחות צד חזקות... אומנם יש רוחות אבל יכול להיות שנפלת על יום בעיתי מאוד... בכל אופן, לי יש 125 סמ"ק וכשאני נוסע בגשר לפסגת זאב למשל אז חייבים להאט לבערך 50 קמ"ש כי כבר יצא לי כמעט לנשק את התהום שמתחת... לצומת ליבך

dudmel

New member
לא יודע לגבי כביש 1

אבל שבוע שעבר היה באמת יום אחד של רוחות מטורפות על כביש החוף. אין הרבה מה לעשות מלבד להאט ולרכב מאוד בזהירות... עם הניסיון זה נהיה פחות מפחיד והקטנוע נעשה קל יותר לשליטה.

daditami

New member
כנראה שזאת המהירות שאת

יכולה לרכב ברוחות כאלה. למעשה בהורדת המהירות ל 70 קמ"ש את רכבת במהירות שהיית רגילה לרכב ב 50 סמ"ק. ובגלל זה התייצבת. בלי להיכנס לפיזיקה (כמו שכבר היו כאן שירשורים בעבר). כל אחד צריך לרכב בהתאם ליכולתו ובהתאם לתנאי הדרך (מצב הכביש, מזג אויר וראות). סעי בזהירות.

anat 111

New member
נראה לי שאני אחפש כלי אחר..

זה קרה כמה פעמים, בימים שלא היה בהם רוחות מיוחדות. כנראה אני עושה משהו לא נכון (לא ברור לי מה, כי על ה-50 סמ"ק נסעתי בכייף). תודה על התשובות...

רוחות

שלום ענת ראשית בחירת הקטנוע היא טובה אני בטוח שאת נהגת טובה שהרי יש לך נסיון על קטנוע מהעבר את נוסעת עם רכב שמקדם הגרר שלו גבוה ,במילים פשוטות הקטנוע שלך גבוה מאד ולכן הוא חשוף לרוח ומהווה התנגדות גדולה מרוב קטנועי ה 50 וה 125 סמק ,עצתי ,עברי ימים כמו אילו בזהירות

anat 111

New member
תודה רבה, זה מסביר הרבה, אבל...

אני מתלבטת בין לנסות ולחכות עד שאתרגל אליו, או פשוט לחפש אחד אחר. (הוא מעיף אותי די חזק וזה הורס את הנאת הנסיעה
) אתה מכיר קטנוע 250סמ"ק שהוא נמוך? ולא יעיף אותי?

למעלה