על קו הזינוק...

ziv4ever

New member
על קו הזינוק...

שלום לכולם. בשעה טובה, זכינו במגרש שרצינו בהגרלה. תכניות והנחיות לאדריכל עוד אין, לפחות עד לקבלת תוצאת הערעור של המושב על השומה של המנהל, שזה יסתיים אחרי החגים. אבל להתחיל סקרי שוק, כבר אפשר. לכן אני כותב פה, כדי לקבל כמה שיותר עצות למתחילים. אדריכלית כבר יש לנו, אבל מה עושים איתה, מלבד פירוט החלומות והתקציב? האם יש מה לדבר איתה כשתאריך קבלת תכניות המגרש הוא כל כך רחוק? (המושב שוכר עבור כל הבונים מודד שיוצר תיק חלקה עם הנחיות לאדריכל וכו'). בינתיים, התחלתי לגשש עצמאית. להלן כמה תובנות, לעיונכם. הבית היפה שבתמונה, נבנה בשנות השמונים בניגריה, על ידי חברה ישראלית - אגמנס. בעל החברה מציע לנו כזה דבר: תכנון בית באותה שיטה ובעיצוב דומה, הכולל מפרט מאוד גבוה, קומת גלריה, שלושה חדרי שינה, ממ"ד פינת עבודה, סלונמטבח, שירותים, שירותים+אמבטיה, שירותים להורים וחדר ארונות, סך מטרז' 120 מטר - בדיוק המאפיינים של הבית שאנחנו רוצים, רק עם מפרט הרבה יותר גבוה ממה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו ברגיל. תמורת הפינוק הזה, הוא רוצה 500 אלף שקל, טבין ותקילין, כולל מע"ם. תמורתם: הבית, היסודות, התכנון האדריכלי, תהליך האישור במנהל, גימור עד מפתח. בדק בית כחוק, 7 שנים כעיקרון. איפה הקץ'? את הבית הזה, אחרי שהוא יסיים, הוא יקח מהמפעל שלו בדרום, לביקור של שבוע בגני התערוכה, לתערוכה שתערך שם בחודש אפריל. אחרי שאלפי ידיים ימששו אותו, הוא יפרק אותו שוב וירכיב אותו אצלנו במגרש, תוך התחייבות לצביעת כל הבית מחדש, החלפת כל הסניטציה בחדשים ותיקון כל נזק שייקרה. המשמעות היא שנכנס באפריל-מאי, שזה לא רע בכלל ביחס לשכנים שכנראה יהיו איפה שהוא בשלב סיום השלד בתאריך ההוא. ויש עוד קץ': הבית אמנם גדול לכשעצמו, אבל מאוד מוגבל מבחינת האפשרות להרחיב אותו בעתיד. 120 מ"ר זה המקסימום שהתב"ע מאפשרת בקרקע, כך שאם נרצה להרחיב זה יכול להיות רק למעלה, מה שבלתי אפשרי בבית המסוים הזה. אם לא ניקח את הדיל הזה בסוף, זה כנראה יהיה בגלל זה. לבנות בית זה הרפתקה, זה ברור, ולרכוש את הבית המסוים הזה זו הרפתקה בריבוע. לקחת את העסקה הזו זו אפשרות שאני בכלל לא בטוח לגביה. לכן אני כותב כאן את הסיפור הזה, כדי לשמוע את חוות דעתם של מנוסים ממני. בלי כל קשר, הנה תובנות נוספות: מה שלא יהיה - לא בנייה קונבנציונאלית. אין כל סיבה להיכנס לזה, ויש היום המון אלטרנטיבות טובות יותר. אחת מהן, בטוח תתאים לי.... אם לא הבית המשוגע מניגריה, אז אני הכי נמשך לבנייה בשיטת בטרום של איטונג - הקירות המוכנים שמגיעים על משאית ומסיימים את השלד בשבועיים. אם מישהו מכיר, שמע, לכל הפחות על קבלן שיודע לעבוד עם הדבר הזה, שיעדכן. זהו בינתיים. אשמח להתייחסויות.

talullah

New member
דעתי

מכירה את אגמנס היטב לפי מה שהבנתי - אין בעיה להעביר את הבית לפי מה שביררתי עם לקוחות אחרים - מתקנים הכל ומהר הבעיה שלי היא המחיר כ1000 דולר למטר - יקר בטרוף הבית הרגיל הכי פשוט שהם מציעים זה כ 600 דולר למטר (לא כולל יסודות ועוד) אך מכיוון שהבית הוא לתצוגה הייתי מתעקשת איתם על מחיר נמוך בהרבה!!!! ממש יקר

ziv4ever

New member
נו, אז זה המחיר:

1000 דולר למטר, כולל יסודות וממ"ד, וגם כולל מיסוי, תכנון ורישוי. זה יוצא בערך מה שאמרת בניכוי כל אלה. אם תוכלי לתת לי בפרטי טלפון של מישהו שעבד עם אגמנס, זה יעזור לי מאוד. כלומר, כמובן שגם הם מקשרים אותי עם לקוחות, אבל אלו יהיו בהכרח לקוחות מרוצים. הייתי רוצה לשמוע דווקא מלקוחות שלא הם הפנו אליי...

erezb1

New member
זיו, אשמח אם תעדכן

אשמח לשמוע רשמים ומסקנות על החברה ובכלל. אנחנו חושבים על בניה מהירה כפתרון לביתנו. כמה פריטם לגבי מספר השנים מאז השיטה נכנסה לארץ, עד כמה היא מוכחת לאורך הזמן ? מה אחוז הבונים בבניה מהירה ומה נקודות התורפה של השיטה ? האם יש אחריות על הבניה ? ועד כמה היא גמישה לדרישות הלקוח ? האם ישנן עוד חברות מומלצות ? תודה ארז

אפשר לבנות בניה רגילה

בהרבה יותר זול וגם מהר , אם שמים למטרה לגמור מהר את הבית אפשר לגמור בית של 100 מ"ר ב 4 חודשים .

talullah

New member
תגובה לזיו

זיו האם אכן בדקתם את כל המחירים של יסודות רק לסבר את האוזן 20 קידוחי מיקרופייל לעומק 9 מטר יוצא באזור גג ה 30 אלף ש"ח היתר בניה? - כמה אלפי דולרים?? ממ"ד - אני בצפון הרחוק ואני בונה בונקר אמור לעלות כ 50-60 אלף ש"ח תכנון - הבית מתוכנן - לשלם לאדריכל שימקם את הבית וגובה 0 - גג כמה אלפי ש"ח מה גם שזה בית לדוגמה - הם בטח רוצים להעיף אותו - הייתי יושבת איתם שוב תברר מחירים טוב טוב - אל תסתמך עליהם אשמח אם תעביר במסר את שם האיש שאתה בקשר איתו לגבי לקוחות - אני ראיתי כמה בתים שלהם לפי המלצתם אדריכלית שעבדה איתם בעבר הייתה קצת מסוייגת תלוי אבל מה רוצים ומה התקציב

ziv4ever

New member
פירוט הרכב המחיר.

הצעת המחיר כשהיא מפורקת, הולכת ככה: ממ"ד יביל, 70. יסודות, 30 ("מזה אפשר רק לרדת במטרז' שאתם מדברים עליו", הוא אומר שזה המחיר ליסודות באדמה קשה באזור ההר. אצלנו זה צפוי להיות זול יותר). 3000 ש"ח למטר, כפול 110 שהם 120 פחות הממ"ד, לא כולל היסודות. כולל גימור עד מפתח. 7000 ש"ח תכנון 7000 ש"ח רישוי. על כל זה להוסיף מע"ם - יוצא 512 אלף שקל. לגבי השאלות - תראו, זה הבית הראשון שאני בונה ואין לי כל כך הרבה ניסיון. אני קיבלתי החלטה שלא ללכת על בנייה קונבנציונאלית, על סמך זה שפשוט לא הגיוני שמאז שההורים שלי בנו את הבית שלהם לפני 35 שנה, ועד עכשיו, השיטה התעדכנה כל כך קצת. לדעתי יש כאן כשל תפיסתי. קונקרטית: ביום שישי אני הולך לראות בתים ותיקים של החברה, בשיטה הזו, בני 15 שנה ויותר. אחזור עם רשמים.

avi5199

New member
הבניה הקונבנציונלית היום לא כמו לפני 35 שנה!

הבניה הקונבנציונלית היום בכלל לא דומה לבניה הקונבנציונלית של לפני 35 שנה , השיטות שונות, והחומרים שונים והתקנים שונים. הבית הקונבנציונלי נראה יותר טוב, נמכר יותר טוב, אין שום הגבלה לבצע שינויים בזמן הבניה, וגם אחר כך, ומחזיק יותר שנים זמן הבניה יכול להיות מהיר מאד, והמחיר יכול להיות אפילו זול יותר מבניה מתועשת.

talullah

New member
יו אגמנס כחברה קיימים רק כ שנתיים

תבדוק מי בדיוק בנה את הבתים כשאני הסתובבתי בבתים שלהם הכי ישן היה בן שנתיים

לא שמעתי עליהם אבל שמעתי על

מודול-הום (יושבים באשדוד) יש להם 2 שיטות בניה - אחת מבוססת על לוחות עץ - שיטה שהביאו מקנדה אם אני לא טועה. זה מהר וזול. יש אפשרות למרתף ולקומה שניה וזה משולב עם יציקות של הקורות במידה וצריך. הם בונים בארץ כבר כמה שנים. השיטה השניה היא שיטה שהם פיתחו בעצמם ומבוססת על לוחות בטון. הם הוציאו פטנט ישראלי ובינלאומי על השיטה ומתחילים לבנות איתה עכשיו. אין לי מושג מה המחיר אבל גם זו שיטה מהירה, שלא מגבילה במרתפים וקומות שניות. לא נפגשתי איתם אבל השותף שלי נפגש איתם ומאוד התרשם אנחנו נפגשנו עם אוסטק שמיר שעשו עלינו רושם נהדר - אבל הבניה איתם היא בכלל בכלל לא זולה

מנסיון שלנו -

אנחנו בתהליך כבר שנה ומחר הולכים להוציא את האישורי הבניה ולהוציא סוף סוף משכנתא , לאורך כל התקופה עסקנו בלימוד הנושא של בניית בית כולל העיצוב הפנימי הסופי, בחירת ריצוף, כל הכלים הסניטרים, מטבח ושוב לימוד הנושא - שלבי הבניה, איך בוחרים קבלן איך עומדים בתקציב, ידע מקצועי על הכנת תשתיות חשמל, מים ביוב... את כל הלימוד עשינו דרך המרכז הישראלי לבניה בגעש שנותן ליווי צמוד ועזרה ענקית ומתייחס לבניה כאל יזמות שיש לעמוד בה ללא חריגות תקציב. נכון להיום נשאר לנו לקבל תכניות עבודה סופיות לעשות מכרז קבלנים ולהתחיל לבנות. את כל מכרז הקבלנים וכל ההחלטות הסופיות אנחנו מתץכוונים לעשות בזמן שעד לקבלת הכסף ואז ברגע שיש היתר, כסף וקבלן ישר להתחיל להריץ את הבניה... חוסך המון המון זמן. אם תרצו אץ הטלפון של מרכז הבניה הישראלי - אשלח אותו במסר אישי.

מגרש22

New member
אני יכולה רק לספר לך

שסגרנו חוזה עם אוסטק שמיר, הם עשו עלינו רושם נהדר וראינו המון, אבל המון ,בתים שלהם וכולם היו מרוצים (עד כדי חשד לפעמים) זה לא זול אבל גם לא יותר יקר מבניה קונבנציונאלית שעשויה כהלכה (גם זה אחרי בירורים רבים) בסביבות ה1,100$ למטר כולל : אדריכל,מהנדס,יועץ קרקע, קידוחים ,מילוי אדמה, שבילים, חניות פילרים לאשפה וכו' בבניה קונבנציונאלית הכי זול דרש מאיתנו 750$ למטר- לא כולל פיתוח חיצוני( חניות וכו') לא כולל מטבח, כלים סניטריים ודלתות וכמובן לא כולל מהנדס ואדריכל- כך שאחרי חישוב זה יוצא אותו דבר ואם לוקחים 20% ריסק שיש בבניה קונבנציונאלית לפעמים זה יוצא אפילו יותר יקר.. באוסטק שמיר לפי החישוב שעשינו הריסק הוא מקסימום 5 % (וזה רק אם ניקח את המפרט הבאמת עשיר שמוצע לנו- אם נחליף אותו אולי נצא ביותר זול מהמתוכנן) אין לי עדיין רשמים לספר לך לגבי אופי ומהירות הבניה כי אנחנו עדיין בשלבי ההיתרים, אבל, ממה שראיתי אצל אחרים נראה שהם עובדים מהר ונקי אני מסכימה איתך שלא יכול להיות שעדיין יש צורך לבנות בשיטה המיושנת עם בלוקים וכל פעם שצריך אינסטלטור או חשמלאי אז צריך להביא פטישים ולשבור קירות :/

avi5199

New member
אני כמעט סגרתי איתם

אבל באזור שאני בונה נדרשת תב"ע מיוחדת כי זה אזור שימור, והם לא יכלו לבנות לפי התב"ע הזאת . למשל צורת גג הרעפים בצורה מיוחדת כמו שבנו בשנות ה 20 , החלונות צריכים להיות ביחס של 1:2, והקירות חיצוניים עם טיח לבן ועוד והם לא היו מסוגלים לבנות בצורה כזאת,זה מה שמראה את חוסר הגמישות של הבניה הלא קונבנציונלית. דבר נוסף שלא מצא חן בעיני אצלם זה השימוש המופרז בגבס, כל הקירות הפנימיים מגבס, ואפילו את התיקרה הם יוצקים על לוחות גבס. מצד שני האמינות שלהם מעולה, הבניה חזקה ומהירה, המפרט גבוה, האיכות גבוהה, הבתים שלהם בעלי בידוד מעולה, ובגימור יפה, והשרות שלהם מעולה. אני בטוח שתהני מהם ומהבית שיבנו לך.

מגרש22

New member
יכול להיות שלבניה המתועשת יש חוסר

גמישות מסוים, אבל, אנחנו מעוניינם בבית פשוט ואין לנו מגבלות תב"ע אז מהבחינה הזאת זה התאים לנו מה גם שאני התאהבתי לגמרי בחיפוי הלבנים. אבל, עכשיו אחרי כל מה שקראתי פה בפורום על הגבס אני מתחילה קצת לדאוג

ziv4ever

New member
מגרש 22, האם המחיר הוא עד מפתח?

ומה עם האמינות של החברות האלה - זה לחלוטין מחליף את הצורך במפקח בנייה וכו', נכון? הייתי שמח לשמוע על תהליך ההתקשרות בינך לבין אוסטק-שמיר.

ITCHAKG

New member
אוסטק שמיר חברה עם רקורד מעולה אבל...

מי שרוצה בניה מתועשת יותר בזול "כולל מפתח" שיפנה לבינא, שבונה בשיטה ישראלית אוטנטית ובמחירים של "דוד הכי זול"

ziv4ever

New member
גדלתי בבית שבו תמיד מחפשים את הזול,

ואחר כך מגלים עם כאב לב שזה יקר. הבעיה שהדרך למצוא את האיזון בין המינימום שייתן את האיכות והביטחון הנדרשים, לבין חריגה בתקציב לסטנדרטים לא נחוצים שמנסים למכור לך סתם, זה לא משימה פשוטה. בכל מקרה, בהתייחס למה שגברת 22 אמרה פה, 1100 דולר, כולל שבילים חניות ופילרים, זה ממש זול, על אחת כמה וכמה אם המפרט כולל גם מטבח וסניטיציה. בעקבות המשבר הנוכחי בבורסה, נותר רק לשאול למה לעזאזל אנחנו עדיין מדברים בירוקים.

מגרש22

New member
היי זיו

אני לא יכולה להגיד מה האמינות של החברה הזאת כי טרם סיימתי את כל התהליך איתם- למעשה אני עדיין בתחילתו. אני כן יכולה לספר שהם נראים לי אמינים ושמעתי עליהם טובות גם ממביני דבר וגם מאנשים פרטיים שבנו דרכם . כמו עם כל קבלן יש משא ומתן יש חוזה וכמובן ערבויות מתאימות שצריך לבדוק לעומק. אני לא יודעת אם זה מבטל את אופצית המפקח זה אישי ונתון לשיקולך . והמחיר ( שלנו לפחות) הוא אכן עד מפתח וכולל הכל, למרות שיש אפשרות גם לבנות ללא חומרים לבנים (נדמה לי.)

מיה 10

New member
לגבי הסטנדרט

בוקר טוב, לנו יש חברים במושב ובמושב שכן שבנו עם אוסטק שמיר ואני התרשמתי שהמחיר לא כל כך זול והסטנדרט לא גבוה. למשל, החלונות הם אלומיניום רגיל ולא בלגי. על מטבח של רגבה הם היו צריכים להוסיף די הרבה. גם האסלות הן מונובלוק, שאני לא חושבת שכבר בונים כך היום.נדמה לי שהם שילמו לפני כשנה וחצי 1100$ למטר. אנחנו גם חושבים לבדוק עם אוסטק בגלל שהיינו רוצים כיסוי של אבן מבחוץ - האם ניתן לבוא עם תוכנית של אדריכל לא שלהם ולשלב מטבח של חברה שאנו רוצים (ולא נגר שלהם), בלגי-אלומיניום וכיו"ב במחיר האמור?

מגרש22

New member
בוקר טוב,

בהחלט אפשר לבוא עם תכניות של אדריכל פרטי והרבה עושים את זה . אפשר לשלב כל מה שרוצים פרטי ולא דרכם. ממש לא חובה להשתמש במפרט שלהםץ אבל- יש לי הערה קטנה- אלומניום רגיל הוא לא בהכרח יותר או פחות טוב מבלגי- מדובר בעיצוב נטו ואופנה שהיא חולפת . ומטבח רגבה- טוב זו החברה הכי יקרה ליצור מטבחים שנתקלתי בה עד כה.

למעלה