על קבלה וריסון

zivadina

New member
על קבלה וריסון

רציתי לפתוח פה נושא לדיון על קבלה וריסון של ילד ADHD . פתאום הבנתי שכל החיים אמרתי לעצמי "לא", כי התביישתי בהתנהגות האימפולסיבית שלי. ומסתבר שגם לבן שלי אני אומרת כל הזמן "לא" כדי לרסן אותו. עכשיו החברה הרבה יותר סובלנית, וגם המורים לומדים הרבה יותר על לקויי למידה ועל שיטות הוראה. בכל זאת, תמיד נשאלת השאלה, עד כמה מותר לקבל את הילד ה-ADHD מבלי שזה יפגע בסובבים אותו, ועד כמה לרסן אותו מבלי לפגוע בשמחת החיים שלו. מה דעתכם?

דליה.ד

New member
זו דילמה לא פשוטה

במיוחד כשיש מתבגרים בבית, ואני יודעת על בשרי, כמה "ריקושטים" אני סופגת, ומשתדלת לשמור על אופטימיות עם כל הקושי...כל פעם שכבר מתחיל להיות יותר טוב אני אומרת לעצמי שהצלחתי ופתאום ריב והם בועטים בך....קשה! אז באמת זו התלבטות קשה: ואני מנסה לעשות איזה סדר למשל: על מה אני לא אוותר: סמים, אלכוהול, מין לא מוגן, עבריינות.... בנוגע לבגדים, כבר מזמן הפסקתי להעיר ופעם אחת אפילו המחנכת העירה לילדה שהיא כמעט ערומה ושתלך להתלבש וככה היא לא תגיחע יותר לביה"ס ובזה נגמר הסיפור. אלימות - בשום פנים ואופן, אסור אפילו לנגוע במישהו אחר! במיוחד עם הבן (12) יש לי בעיה בזה אבל, אני מאוד תקיפה ולא מוותרת, הוא כבר לא מרביץ, אבל נוגע ומציק ועוד איך!

קשה לי עם המילה "ריסון"

אני חושבת שגם אפשר להקנות מערכת חוקים בצורה יותר עדינה מאשר ריסון. עם זאת אני מבינה מאיפה את באה, גם אני מוצאת את עצמי אומרת "לא" יותר ממה שאני רוצה...

באותו הקשר אני שואלת

הבן שלי בדרך כלל לא מכה . אבל.... אם מישהו מתגרה בו הוא מנסה בדרך יפה ואם זה לא הולך הוא עלול בהחלט להגיב באלימות וכמובן אם מכים אותו הוא לא נשאר חייב. למען האמת אבא שלו נתן לו את האו קי להגן על עצמו ממכות גם אם הוא צריך להכות בחזרה חייבת להודות שלי אין דעה נחרצת בעניין . מצד אחד כמובן שהייתי שמחה אילו לא היה מעורב כלל באלימות לעולם ויחד עם זה המחשבה שמישהו יכה אותו והוא פשוט יקבל מכות ולא יגן על עצמו גם לא ממש נראית לי אשמח להתיחסותכם

אני משתדלת לספק תחליפים!

אמנם ההתמודדות בשטח בית הספר שונה, אך קיימת. מה שאני מנסה לעשות, זה לומר מה אני מרשה לעשות, במקביל למה שלא... לדוגמא: מותר לכעוס, אסור להעליב. מותר לצעוק, אסור להרביץ. וכן דרכים לפרוק מרץ או כעס, כמו: ריצה, (לך תעשה שלשה סיבובים סביב חצר בית הספר בריצה, ותחזור לכיתה. זה עובד!) ציור/קשקוש, קריעת דפים וכד´. לדעתי, בהחלט אפשר למצוא אפיקים לניתוב נכון של כל המרץ וההיפראקטיביות של ילדי ADHD. שווה לנסות! בהצלחה!!

למעלה