על צמחים ומאורות.

shkool

New member
את צודקת בחלקך

ייתכן ואת צודקת בעניין הצמחים, אכן הצמחים לא צמחו עד היום השישי בו אדם התפלל בפעם הראשונה(למרות שלא זכור לי שכתוב שהוא היתפלל או ביקש...) את טועה באומרך שהיה אור(כפי שאנו מכירים אותו כיום, כדוגמת אור השמש) לפני בריאת המאורות כי לפי חז"ל האור ההוא נגנז לצדיקים לעתיד לבוא.(מה שמרמז כי זה לא אותו האור שאנו מכירים כיום), והרי את לא מאמינה כי חז"ל יכולים לטעות. לגבי ישור הקו - דעתך בלבד. בברכה, shkool

giingiit

New member
הסבר אחרון לפני השבת ../images/Emo13.gif

שני דברים אוסיף לידיעתך" 1. הצמחים נבראו ביום השלישי בכוונה לפני המאורות שנבראו היום הרביעי לציין לעתיד לבוא, שהם צמחו שלא בזכות אור השמש אלא בזכות בורא עולם בלבד 2. האור הגנוז נגנז רק ביום השביעי, כך שהוא היה בנמצא ביום השלישי. אתה צודק שהאור הגנוז ואור היום הם לא אותו הדבר. בעוד שהאור של היום הוא חצי חומרי חצי רוחני, האור הגנוז היה רוחני לגמרי וזה בעצם האור האלוקי שנגנז. באור גנוז זה ניתן לראות מקצה העולם ועד סופו. שבת שלום לך בברכה תמנה

shkool

New member
כי לרוב הטיעונים המדעיים יש הוכחות,

ולאלה שאין הוכחות במאת האחוזים(כדוגמת המפץ הגדול למשל), יש מספיק גילויים אשר מעלים את סבירות קיומה של אותה תאורייה(התרחקות הגלקסיות, אנרגייה קוסמית), גילויים אלה מספקים אותי. shkool

רון סי

New member
אילו הוכחות אתה מכיר?

למשל לגיל העולם? איך אתה יודע שהגלקסיות מתרחקות? איך אתה יודע שיש בכלל גלקסיות?

shkool

New member
ובכן...

גיל העולם - לפי שיטת התיארוך גילו שהעולם בן כמה מליארדי שנים(אני לא יודע בדיוק איך שיטה זו עובדת, אני יודע שמשווים פחמן 14 לחומר אחר או משהו כזה...) גלקסיות מתרחקות - גילו זאת בעזרת טלסקופים(אני חושב שדרך טלסקופ האבל אך אינני בטוח) יש גלקסיות - הגלקסיה הקרובה אלינו - אמרגדה שמה(לפי מיטב זכרוני) גולתה מזמן ע"י טלסקופים. בברכה, shkool

רון סי

New member
מי פיתח את שיטת התיארוך?

מי מבצע את הבדיקות ומסיק מסקנות בפועל? מה זה טלסקופ? מי פיתח אותו ומי משתמש בו ומסיק מסקנות ממנו? באילו אמצעים מבוצעות התצפיות והסקת המסקנות? אתה מבין למה אני חותר?

shkool

New member
הבנתי לאן אתה חותר.

אני מאמין בדברי האסוכולות המדעיות בעולם. אני מאמין שאותן אסכולות מדעיות פועלות באופן אובייקטיבי חסר אינטרסים. אני מאמין שאם איזה מדען יבוא עם תאורייה שיקרית, מדענים אחרים ינסו להפריך אותה, ואם היא באמת שיקרית - היא תופרך. למה האמונה שלי עדיפה על שלהם(דתיים)? לפי דעתי הסבירות שהאסכולה המדעית תשקר במכוון הוא קטן בהרבה לעומת הסבירות שהתורה נכתבה, למשל, בידי אדם בשר ודם. בברכה, shkool

רון סי

New member
לא הבנת

ממש לא דיברתי על לשקר. דיברתי על לטעות. את כל התאוריות, התצפיות, הניתוחים מבצעים בני אדם. ודאי שאתה תסכים איתי שבני אדם מסוגלים לטעות. וגם אם בני האדם לא טועים הם יכולים - שים לב - להגיע למסקנות רק על סמך חושיהם ותבונתם. כל מה שהאדם מגלה הוא מה שנראה לאדם כנכון. האם זה בדיוק מה שיש? אולי כן ואולי לא. זה ענין לאמונה. וברמה הזו זו בדיוק אותו סוג של אמונה כמו אמונה דתית: נטולת הוכחות בשטח.

shkool

New member
ועכשיו בוא ותסביר לי למה אלוהים ברא

אותנו עם חושים שגורמים לנו לחשוב שהיקום קיים למעלה מ-12 מליארד שנה...

רון סי

New member
תשובה פשוטה להפליא

וברוח היהדות: כדי להעמיד אותנו בנסיון הזה בדיוק שבו אנחנו עומדים: הצורך לבחור ולהכריע בין מצוות האלוהים למראה עינינו, שסותר אותן לפעמים. מי שיבחר נכון (במצוות) יזכה לגמול. ומי שלא (כלומר יבחר במדע) ...

shkool

New member
על בסיס תשובה זו אפשר להגיד שאללה

מעמיד אותנו בנסיון, הצורך לבחור ולהכריע בין היהדות לאיסלאם(זה שהיהדות נשמעת יותר משכנעת זה הטעייה במכוון ע"י אללה, שרצה לבחון באמת מי יאמין לו ומי ייפול להטעייה). בברכה, shkool

רון סי

New member
יכול להיות

אבל כפי שאתה רואה, יש תשובה לשאלה שלך. אגב, יש עוד תשובה חמודה: אלוהים ברא את העולם בשישה ימים (רגילים) לפני 6000 שנה (רגילות) בערך, והכניס בו תכונת "עתיקות", כי ככה עושים עולמות. זה כמו שאתה קונה כד "עתיק" מפלסטיק. ברור לכולם שהכד לא באמת עתיק. הוא רק נראה ככה. העתיקות היא תכונה שהוכנסה בו בכוונה ע"י היצרן. העולם רק נראה כאילו הוא נוצר לפני מליארדי שנים.

shkool

New member
"כי ככה עושים עולמות"

מה נהיית לי מומחה בעולמות?

giingiit

New member
מאיפה לך שהנחות היסוד

שעליהן מתבססת שיטת התיארוך נכונות? הרי כדי לתארך משהו צריך לצאת מנקודות הנחה בסיסיות שחוקי הטבע והפיזיקה לא השתנו מעולם וכמובן שחומר תמיד התנהג באותה הצורה והנה - הביאו לנו מאמר לפני יום או יומיים, שמראה שהסברה הזו פשוט לא נכונה אלא מתבססת על השערה בגלל אי יכולת לבדוק. אז מי אמר שהתיארוך בכלל נכון ושלוקח בחשבון כל מיני אפשרויות של שינויים קוסמיים/גלובליים? שבת שלום תמנה

verdun

New member
תלולית גללי-פר מהבילים, במחילה...

המאמר עליו את רומזת (בתקווה שהנרמז יתעצל לבדוק) הוא זה ונאמר שם כי סדר הגודל של השנוי הוא כמו זה שעשוי היה להגרם מחמת המהירויות היחסיות של ענני הגז דרכם נצפו הקוואזרים ולכן אין כלל בטחון במסקנות החוקרים ותדרשנה בדיקות נוספות. משמע, אין לך כלל דוגמא משנוי חוקי טבע. "מאיפה לך שהנחות היסוד שעליהן מתבססת שיטת התיארוך נכונות?" את מבלבלת במכוון את הצופים ברמז על קטסטרופות שאולי שינו את חוקי הטבע. חוקי-טבע _אינם_ משתנים עקב קטסטרופות. אין הוכחה כי חוקי הטבע השתנו אי-פעם (אולי הם היו שונים בביליונית השניה הראשונה שלאחר המפץ הגדול). אין לנו שום בעיה לזהות קטסטרופות מן העבר. הן מטופלות ומנותחות היטב על פי התיאוריות ה_קיימות_. למשל, בעוד ש_אין_ אנו מסוגלים להצביע על סימני המבול הגלובלי של נוח שארע כביכול לפני 4000 שנה, אנו מוצאים את כל הסימנים לפגיעת המטאוריט העשיר באירידיום (יסוד נדיר על פני כדור-הארץ) שהכחיד את הדינוסאורים לפני 65 מליון שנה. מקום הפגיעה אותר במפרץ מכסיקו וסביב העולם נתגלתה שכבת clay עדינה בעובי אינץ´ עשירה באירידיום אשר נוצרה משקיעת האבק אשר פרח במקום הפגיעה, עלה לאויר, נישא ברוח וסבב עולם, ושקע לבסוף לאיטו בכל מקום. לא היה _שום_ שנוי בחוקי-טבע. המקומות היחידים בעולם בו מובעים ספקות אידיוטיים במתכוון (אני מניח שהיא לא חושבת כך באמת) בטכניקות תיארוך, הם פורומים נפוחים דוגמת אלה שלנו וליתר דיוק, ה- uncharted territory שבין אזני אדומות-שיער מסוימות. הכלבים נובחים ושיירת המחקר עוברת בדרכה למשימות חדשות ואח"כ משתרכים הכלבים העייפים, כולל אלה ממין נקבה עם שיער אדום, אחרי קרון המטבח בתקווה לזכות בשאריות. הרי גם הכלבים אוכלים מידו הפתוחה והנדיבה של המדע החוקר הזנה ומפרנסת לכל. אלא מה? נאמר "מרבה דעת מרבה מכאוב". על פי מה שבין אזניך - לא ידעת כאב מהו. יתכן שנצטרך להמתין בסבלנות עד שהגנים שלך ינופו מן ה- Gene Pool האנושי...

giingiit

New member
פגעתי בציפור נפשך? נעבעך...

מה לעשות שתגובה שלי לא לוותה במאמר לא כי חשבתי שאחרים יתעצלו להביאה, אלא כי אני התעצלתי לחפש אותה אבל כמובן שהתיחסתי גם ללינק שהבאת פעם אתה על הדיקו של שיטת התיארוך המודרנית ומשם הוצאתי 6 הנחות יסוד. אחת מהן אמרה שחוקי הפיזיקה היו זהים לאלו של היום, השניה אמרה שהשכבות העליונות הן החדשות יותר (וזה לא תמיד נכון) ועוד כמה הנחות יסוד כלומר, מספיק שאחת מהנחות יסוד אלו אינה נחונה כדי שכל השיטה תהיה שווה למקום אחר בגוף האדם שפולט ריחות כמו הפה שלך פה לאחרונה. הנה - הבאת אותי לדבר ברמיזות לא יפות כמוך. אוף, אצטרך לעשות תשובה על ביטויים כאלו. בברכה תמנה

למעלה