על צבעים ואנרגיות

על צבעים ואנרגיות

שלום! אני זוכר ששמעתי פעם שלא טוב ללבוש שחור... זה צבע מרוקן. צבע שגוזל אנרגיות. בתחום הבדסמ והסאדו יש דבר כזה שנקרא "דרס קוד"... קוד לבוש. לדעתי זה לא ממש לענין אבל זו עובדה קיימת. למסיבות יש להגיע לבושים בשחור. השאלה שלי היא איך יכול להיות שזה צבע שמרוקן מאנרגיות... אנשים בתחום לא רק שמרוקנים אלא מגיעים מתודלקים באנרגיות רבות
אפשר לקחת את הקיצוניות השניה - חרדים לבושים בשחור. אבל הם לא בדיוק מרוקנים מאנרגיות לא? סתם משהו שהירהרתי בו.

על שחור.

אני מכירה שתי גישות לשחור: 1. זה צבע שחוסם. ולכן אם אתה רוצה להכניס אנרגיה חיובית- שחור חוסם מלהיכנס (מכירה הילרית אחת שהייתה צריכה ללכת לבית משפט. אז בתור הגנה היא לבשה חולצה שחורה כדי לא לאפשר לאנרגיות הנמוכות להגיע אליה). 2. צבע שמושך אליו את כל האנרגיות. הגישה של אורה-סומא (או לפחות של אחת המטפלות הבכירות בגישה), שאמרה לי ששחור, בגלל שהוא מכיל את כל הצבעים הוא מושך אליו הכל. גם טוב אבל בעיקר רע. אני מאמינה שבגלל זה אמרו שזה צבע מרוקן.

איך תדע לפי מה ללכת? ../images/Emo13.gif

לפי הגישה הראשונה הוא חוסם הוא כמו אפוד מגן ולפי השניה הוא ההפך הגמור הוא מושך הכל הכל...

הצבע השחור

אינו צבע. השחור הוא משהו שבולע את כל הקרניים המגיעות אליו ועל כן הוא חשוך. פשוטו כמשמעו. שחור הוא העדר כל צבע, שהרֵי מהו צבע? צבע נוצר מהחזרת קרינה באורך גל מסויים שיוצר את הצבע המסויים. (לכל צבע יש אורכי גל משלו. וכשאורכי הגל הללו חורגים מהטווח שלו, הצבע משתנה. לדוגמא מאדום לכתום וגו') דווקא הצבע הלבן מכיל את כל הצבעים (האור הלבן מתפצל לכל צבעי הקשת) כי הוא מחזיר את כל הקרינה בכל אורכי הגל של הנראים לעין האדם. שבת שלום תמר - קינסיולוגית

ינוקא1

New member
אחלא פרסומת , ידידי.

בכל אופן , תשתמש באינטואיציה שלך. שחור צבע "כבד" , רציני , מעורר פחד ורתיעה , דורסני. (אגב , לא ראיתי מעולם ליצן לבוש בשחור). אצל חרדים זה יותר בשביל הרצינות ואולי גם החשיבות , אצל החברה מהראש שלך זה כנראה יותר בשביל לעורר איזושהיא רתיעה. (מרוקן מאנרגיות או לא מרוקן נראית לי הגדרה פשטנית מידי , למרות שמעולם לא למדתי צבעים באופן מסודר).

הנה, שוב

מצד אחד דורסני מצד שני ההפך הגמור - רציני. אין כיוון ברור. לא שאני בא לזלזל אבל איך אפשר להתיחס לעסק ברצינות?
זה כמו שישאלו אותך איפה ת"א? פלוני יצביע ימינה ואלמוני שמאלה.

מזכיר לי הייקו ../images/Emo13.gif

עֲנַן פְּרִיחָה צְלִיל פַּעֲמוֹן – מִמִּקְדַּשׁ אוּאֶנוֹ? מִמִּקְדַּשׁ אָסָקוּסָה?

שחור "בולע" אנרגיות... אולי מרוקן את האחרים..

שחור הופך אותך ללא קיים, אתה לא מחזיר אנרגיות אלא "בולע" מה שמגיע אליך. שחור הופך את הפרטים לבלתי נראים (למשל נשים אוהבות ללבוש שחור כשהן מרגישות שמנות כי בשחור ה"צמיגים" פחות בולטים...). שחור הוא לא צבע טוב להגנה אנרגטית כי הוא סופג כל. בקשר לדרס קוד של בדסמ... באמת שאני לא מצליחה למצוא הסבר אנרגטי לזה... חוץ מאולי הבוסט שמקבל העניין הרציני, המקום של שליטה, של רצינות... לא משהו מי יודע מה מבחינה אנרגטית.. בטוח יותר מתאים לנשלטים מאשר לשולטים, לא?

לא ממש ../images/Emo13.gif

כולם בשחור... זה ששחור זה צבע ש"מרזה" זה גם ידוע. אני מבין שאין הסבר אנרגטי לזה. א' אין תשובה חד משמעית. ב' העובדות בשטח מראות דברים אחרים.

ינוקא1

New member
עזוב הסברים. אינטואיציה !

למה לדעתך מי שחיברו את הקוד הנ"ל חיברו אותו ? מה הם רצו לעורר\לסמל על ידי לבישת הצבע הנ"ל ?

זו כבר שאלה אחרת

אני לא יודע מה הם רצו לסמל... אני יכול להעריך שזה קטע של פוזה אפלה. מה רוצים החרדים, או כת האיימש לסמל? דבקות בעבר ובלבוש מסורתי עתיק(?) אבל זו לא השאלה
השאלה היא שאלה אנרגטית. ועליה אין ככל הנראה תשובה. זה מתחלק לבית שמאי ובית הלל

ינוקא1

New member
לדעתי זו אותה שאלה.

אנרגיה עובדת צמוד עם סימבוליקה. ואת שתיהן אי אפשר להפריד מהתודעה שלנו. גם הצ'אקרות , למשל , הן סימבוליקה ולסימבוליקה הזו יש ממשות (יש יכולת למדוד אותה). גם לאדם יש סימבוליקה - וזו האנרגיה של אותו אדם. גם לחפצים , גם לבעלי חיים וכו' וכו'. (זו בעצם תפיסת האידאות של אפלטון). גם ביהדות - הסיבה שיש מצוות מסוימות , זה בגלל שלסימבוליקה של המעשים יש ממשות. להבדיל אלף אלפי הבדלות - גם כישוף נשען על סימבוליקה של מעשים מסוימים. כשאתה מבין את הסימבוליקה של משהו , אתה מבין את האנרגיה שלו. לכן זו אותה השאלה.

אסתר84

New member
היי לכולם

שבוע טוב.. בקשר לצבע השחור. שנים שהייתי מתבאת מאחוריו. זהו צבע שלא מתלבטים בו... זהו צבע שמסתיר מה שלא צריך לראות (גם אם זה רק בראש).. בקיצר כל קניה של בגדים הייתי חוזרת שחורה משחור.ארון הבגדים שלי נראה כמו מדי צבא.. צבע אחיד!. לפני מספר חודשים החלטתי להקיץ את הקץ על הצבע הזה. התחלתי להתלבש צבעוני לפעמים אני ניראת כמו דגל אש"ף אבל מה אני חייבת להודות שמרגישה אחרת לחלוטין. נכון להיום אני ממש מתקשה להתקרב לצבע הזה. לא יודעת אם הוא מרוקן או לא מה שאני כן יודעת שצבעים על כל קשת הגוונים גורמים לי לאושר. מה שעוד מעניין שגם הסביבה מגיבה אליי אחרת. בכלל כל התחושה שלי היא כמו מעבדות לחרות. שבוע צבעוני ושמח לכולם. אסתר רומי רפלקסולוגיה ותדרי ריפוי

בני33

New member
הצבע השחור,,,,

הצבע הזה[במידה והוא צבע בכלל]יש לו משמעויות רבות ומעניינות. חלק מהם אנו מכירים מחיי היום יום. עבור חלק מהם הוא מנסה לאותת,,,עזבו אותי,אל תתקרבו אלי אני,סגור עבורכם. ולזה למשל מתאימים,עורכי דין בגלימתם בבית המשפט וכן גם השופטים. ולהבדיל אנחנו סגורים בתוך עצמינו ולובשים שחורים ,בלוויות ובאבל. ויכול גם להיות שאצל אחדים מאיתנו שלא באבל ממשי ,ובכל זאת אולי יש תחום בחיינו שאנו מבכים אותו. בתרבויות אחרות שחור יכול לסמל חוזק. חתול שחור יכול אצל אלה לסמל מזל רע ובתרבות אחרת מזל טוב. וכן יכול שחור לסמל את הבלתי נודע בתוכינו,את המיסתורין של התת-מודע,שמנסה לברר האם יש עניינים פנימיים שעלינו לחקור או לבדוק בתוכינו. שחור גם יכול לבטא תחושות של יאוש או דיכאון אצלינו וכאשר אנחנו מוציאים בגד שחור ביום כזה מהארון,אנחנו בדרל כלל עושים זאת אינטואטיבית ללא הקדשת מחשבה לכך. מאמין שנתתי כאן מעט חומר למחשבה ולשינוי. ואת הבנת ועשית שינוי. תבורכי.

למעלה