על פרשת חיים רמון

על פרשת חיים רמון

על הפרשה של חיים רמון אתחיל בכך שאין לי שום אהדה פוליטית לאיש זה, עוד מהתקופה שבה סייע למיליונרים והפריט את כל נכסי ההסתדרות, במקום הלאמה תחת פיקוח והנהלה של העובדים עצמם. ברור לחלוטין כי הוא ניצל לרעה את מעמדו, וכי לאחר שהמתלוננת ה' תחת לחץ של הפרקליטות החליטה להתלונן, הוא או חבריו עשו הכול כדי להכפיש את שמה. סביר להניח שהעובדות הן כי ה' חיפשה פרסום לעצמה והצטלמה עמו, והוא הניח כי היא מחפשת להתחיל עמו ונישק ואתה כנגד הסכמתה נשיקה "צרפתית". זהו גבול אפור מבחינה משפטית, שכן כדי שיתקיים פשע יש צורך לא רק ב"אקטוס ראעה"( מעשה רע) אלא כוונה פלילית.("מנס ראעה") ואלמנט אחרון זה מוטל בספק. אולם החשוב מהכול להבין כי למעשה יש מי שהחליטו לערוף את ראשו כשר המשפטים, כדי לזרוק "בוטנים לפני הקופים"( דהינו אנחנו) , משום שיש להם צורך להרגיע את הציבור היהודי בשל הכישלון הגדול שלהם במלחמת לבנון השנייה. אילולי כישלון זה, סביר להניח שלא היו מעמידים אותו למשפט. התנהגותו כה רווחת בקרב השכבה השלטת במדינה, שהכרעת הדין כנגדו מעוררת ספקות רבות בקרב הציבור הרחב לגבי בית המשפט עצמו, המשמש כרגיל כלב שמירה של השיטה שצריכה מפעם לפעם לזרוק פירורים, כאילו והיינו חיים בתקופת רומא העתיקה וצופים מהקולוסאום. זו בסך הכול עוד הוכחה עד כמה השיטה רקובה.

יש להם צורך בהרגעת

הציבור והם עושים זאת ע"י הרשעה שאינה מקובלת על 78% מהציבור ? הגיוני למדי, בערך כמו הקשר בין מלחמת לבנון השניה למשפטו של רמון. לא לבוטן הזה הציבור ייחל ו"עורפי ראשו" של השר עשו זאת מסיבות אחרות לחלוטין.

האם יש דבר שאתה לא מסוגל לחבר

לממון ואימפריאליזם? דיעותיו של האיש לא רלוונטיות, גם אם היה קומוניסט מובהק, מנהיג פועלים לדוגמה, אם אותו אדם היה כופה את עצמו, אפילו ללא שום כוונה פלילית, הוא היה צריך להבעט מהמערכת הציבורית ולהענש. השיטה כאן בכלל לא משנה, המניע גם לא, אם אלו פירורים כדי לרצות שכבה כזו או אחרת זה גם לא משנה, כל מה שמשנה זו העברה, וכאן לפי בית המשפט היתה.

sharonhaimov16

New member
אין ממש קשר.

המשפט לא קשור ל"שיטה" או להנהגה הפוליטית, מדובר בשיח פנימי בחברה בנוגע ליחסים שבינו לבינה. לדעתי, ההחלטה די טיפשית. פשוט זילזול מוחלט ב"הטרדה מינית", אנשים מזוכאים בבית משפט על חמת הספק, אבל חיים רמון נמצא אשם על מקרה שלא ברור מי התחיל עם מי, האם היא רצתה או לא רצתה את הנשיקה באותו רגע, ואנחנו לא ממש יכולים לדעת מה היה טיב מערכת היחסים בין רמון לה', בקיצור, התיק ממש לא ברור לציבור עצמו, ונראה לי שכל הסיפור הזה החריף בזכות התקשורת האדיבה ומקורוביו של רמון ושל ה'.

לבית המשפט כנראה שזה היה די ברור

זה בכלל לא משנה אם היא פלירטטה או לא, זה בכלל לא משנה אם היא היתה "ידידותית" או לא, זה בכלל לא משנה מה היתה הכוונה שלו או מה הוא חשב או איך הוא פירש זאת, כל זה לא נותן לו או לאף אחד לדחוף את לגרון שלה את הלשון שלו, אני אומר את זה כגבר.

מה היה ברור לבית המשפט

לשופטים היה ברור שמי שמחליט על הקידום שלהם היא דורית בייניש שנגדה יצא חיים רמון והיה ברור להםן שזיכויו של רמון והחזרתו למשרת שר המשפטים זה סוף הקידומים בקריירה שלהם. גם ליעץ מזוז ברור שמי שיחליט אם הוא יצטרף לבית המשפט העליון היא דורית בייניש. חיים רמון רצה לצאת נגד הדיקטטורה של בג"ץ ולקחת מבג"ץ מקצת מהסמכויות הנרחבות (שאין להם אח ורע בעולם). לדוגמא - ביטול השיטה ששופטים ממנים את עצמם, מלחמה בתופעה שכל שופט מביא את כל קרובי המשפחה שלו למערכת המשפט (כמו בנמל חיפה) וכמובן ביטול השיטה הנלוזה שבה השופטים ממנים את מחליפיהם. חיים אמום עשה מעשה טפשי. לי אין שום ספק שהבחורה פלירטטה אתו אבל גם אין לי שום ספק שהיא לא רצתה נשיקה ממנו. אבל, לא כל דבר אסור צריך להעסיק את המשטרה ולהגיע לבית המשפט. תלונות על מעשים נוראים של שחיתות, אלימות, הונאות כולי נסגרים בטענה של "אין עניין לציבור" ו"חוסר במשאבים". מה לדעתך יקרה אם אחותך תבוא למשטרה ותגיש תלונה שהיא יצאה עם מישהו ל"בליינד דייט" ובסוף הערב הוא נישק אותה למרות שלא רצתה בכך (אבל גם לא התנגדה)? וכאן הקימו ציוותי חקירה, הכריחו את הבחורה להתלונן, שלחו שוטרים לגוואטמלה לתחקר אותה וכל זה בגלל מה? בגלל נשיקה או בגלל שרצו לוודא שהוא לא יחזור למשרד המשפטים?

למעלה