על פרשת דרכים

פיציק

New member
על פרשת דרכים

שלום לכולם, (אני מצטער מראש על האורך) בעקבות פרשת דרכים שמתקרבת בחיי החלטתי להוציא את קלפי הטארות שלי בכדי לקבל עצה וכיוון. יש לציין שהמון זמן לא השתמשתי בטארות, ולכן גם עבדתי הספר "קורס טארות שלם" של גידי גלבוע. אני משתמש בקלפי ריידר-וויט. אני אתחיל במעט רקע... אני בן 23 ואני עובד כבר כמעט שנתיים בחברת היי-טק בתמיכת לקוחות ואחרי שנים של חלומות על שינוי בכיוון לעבר כתיבה/אומנות, נרשמתי ללימודי קולנוע בשנה הבאה. בחצי שנה האחרונה עברתי תהפוכות בחברה ולאחרונה אחרי כמה חודשים נורא קשים התפקיד שלי התייצב ואני היום עוסק יותר בתחומי שיווק מאשר בעבודה טכנית. אני מתלבט רבות האם להמשיך לעבוד בזמן הלימודים (בכלל ובפרט במקום העבודה הזה). בנוסף, אני גר בת"א עם שותפים, החברים הכי טובים שלי, ואנחנו לקראת סיום החוזה שלנו. אנחנו גרים ביחד כבר שנתיים, ואמנם לא היו ביננו חיכוחים או מריבות, אבל אני מרגיש שאני צריך לעזוב את הדירה בעיקר בגלל עניינים קטנים שמפריעים לי בכל זאת וגם כי אני רוצה לגור לבד (אחרי 5 שנים שאני גר עם שותפים). הפנתי לקלפים 2 שאלות (בשתי פריסות שונות).
פריסה ראשונה שאלה: האם עלי לעבור דירה? ואם כן, האם אני צריך לעבור לגור לבד? פריסה: קלטית. בעד - 10 גביעים נגד - נסיך המטבעות עבר - הירח הווה - נסיך הגביעים עתיד1 - 8 חרבות עתיד2 - 3 מטות השואל - הכוכב הסביבה - העולם חששות - מלך הגביעים סיכום - השוטה פרוש שלי: אתחיל מהחלק היותר ברור - יש לי סיכוי גדול להיות מאושר (10 גביעים) מול שקילה של עניינים קטנוניים ולא חשובים (נסיך מטבעות), או אולי שקילה של עניינים רגשיים לחיוב מול שקילה של עניינים חומריים ושוליים לשלילה. המשקל שהענין הזה מפעיל עלי מתבטא נכון בירח ובנסיך הגביעים. אני אכן מביע אופטימיות זהירה בנוגע לנושא (הכוכב). אני מרגיש שאני "הולך על ביצים". יש לי משהו טוב בידיים שהייתי רוצה להמר ולהחליף אותו במשהו שאני לא יודע מה יהיה טיבו. הסביבה (השותפים?) חושבת שאני שוקל בעיקר עניינים חומריים. העתיד והסיכום, יחד עם קלפי הייעוץ די בלבלו אותי - 8 חרבות צופה לי עתיד שבו מישהו אחר יחליט עבורי וידיי יהיו כבולות, אך לבסוף אקבל הצעה טובה. אבל זה מתנגש עם השוטה שאומר שהכל פתוח לפני ואני יכול לבחור את דרכי. לא הבנתי לגבי איזו בחירה העתיד הזה מכוון, והוצאתי קלף נוסף לעזרה - יום הדין - שבעצם אומר לי, שאני כבר אבין לבד בהמשך.
פריסה שניה שאלה: האם עלי להמשיך לעבוד בזמן הלימודים? ואם כן, האם להמשיך במקום העבודה הנוכחי? בעד - הירח נגד - מיזוג עבר - 5 מטבעות הווה - הכרכרה עתיד1 - 2 מטבעות עתיד2 - מלכת המטות השואל - צדק הסביבה - 9 מטות חששות - אס חרבות סיכום - מוות פרוש שלי: שוב, אחלק את זה לשניים - 5 מטבעות והכרכרה מדברים בעד עצמם לפי הפתיח שנתתי. צדק נמצא שם (בצדק) כי תמיד מנקרת בי המחשבה להתפטר, במיוחד כהד אחרי התקופה הקשה שעברתי בעבודה. הסביבה שלי חושבת שעלי להיות זהיר ולפקוח עין (קשה לי להבין מדוע). אני בהחלט חושש מפני השינוי הדרמטי בחיים שלי (אס חרבות) ואני יודע שההשארות בעבודה היא אולי חיפוי (בעיקר כלכלי). הירח והמיזוג מדברים על ההפרדה שאני צריך לעשות בין שני התחומים שבשאלה על-מנת שאני אוכל "לזכות" בהשראה שאני זקוק לה כל-כך בכדי להצליח בלימודים (אני מכוון ללימודי תסריטאות). {הערה: ההופעה החוזרת של המיזוג גורמת לי לחשוב שאולי לא פרשתי אותו נכון בפריסה הקודמת, למרות שבמקרה ההוא דווקא העבר שלי לוקה בחוסר השראה וכבר שנה שלא עסקתי ביצירה}. גם המוות מדבר על שינוי ולידה מחדש שאני צריך לעבור. הבעיה היא בעתיד - אני אצטרך לבחור (2 מטבעות) באחת משתי הדרכים ואחת מהן תוביל אותי למקום של הצלחה והכרה (מלכת המטות), אבל אני מתקשה להבין (או להלחיט) איזו מהדרכים תוביל אותי לשם. מצד אחד הקלפים מראים שהעבודה שלי התייצבה (למרות שהדברים הם לא בידיי), מצד שני אני שש להתפטר והסביבה רוצה שאני אזהר ואפקח עין. קלפי הייעוץ מדברים על הפרדה בין העולמות. שוב לקחתי קלף נוסף שיעזור לי להבין, איזו בחירה תוביל אותי למלכת המטות וקבלתי 10 מטבעות. מאחר וזהו קלף עם מטען נורא חומרי, אני מפרש אותו כהשארות במקום העבודה, למרות שזה מתנגש עם הייעוץ. בקיצור, בשתי הפריסות הסתבכתי עם הגעה למסקנה כלשהי, אני מניח שזה בגלל שאלו נושאים שנורא בוערים בי ואני עדין נמצא בקונפליקט. אני מקווה שמי שהצליח לשרוד את ההודעה עד כאן יוכל לעזור לי להבין יותר את הפריסות... המון תודה!!!
פיציק.

ממש לא נעים לי שאני משבית שמחות

אבל לדעתי שתי הפריסות פסולות וזאת מן הטעמים הבאים: א. מאוד לא רצוי להפנות אל הקלטית שאלה שמתחילה במילה "האם" אלא [אם כבר] במילה "אם". לדוגמה: לא "האם" אתחתן השנה ? אלא, "אם" אעשה כך וכך מה צפוי לי בתחום הזוגי ? זאת משום ששאלה שמתחילה במילה "האם" יש לה תשובה ברמה של "כן" או "לא" ובשביל זה אינך זקוק לקלטית, אלא הטל מטבע של עץ או פאלי. ב. מאוד לא רצוי לדחוס שתי שאלות אל תוך פריסה אחת: כלומר - "האם עלי לעבור דירה? ואם כן, האם אני צריך לעבור לגור לבד?" .....- אלו הן שתי שאלות וכך נהגת גם בפריסה הבאה. לו אני במקומך היתי שואל: 1. אם אעבור דירה מה צפוי לי ? 2. אם אחליט לגור לבד מה צפוי לי ? 3. אם אמשיך לעבוד בתקופת הלימודים מה צפוי לי ? 4. אם אמשיך לעבוד במקום העבודה הנוכחי מה צפוי לי ? בהצלחה

אחדד את דברי ../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

הקלטית נועדה עבור 2 סוגי שאלות: א. מה צפוי ל x בתחום y במהלך זמן k ? ב. אם אעשה כך וכך - מה צפוי לי ? לדוגמה: אם ארים טלפון אל רינה - מה צפוי לי ? אך לעולם לא "האם" !!!! אם "האם" - השלך מטבע עץ או פאלי

ואם לא מטבע אז לפחות פריסת מילים :)

אני מאוד ממליצה לערוך פריסת מילים ו/או פריסת השוואה ולאו דווקא את הפריסה הקלטית. יש צורך להתאים את הפריסה לשאלה ממליצה לפרוס שוב.

למעלה