על פרשת דרכים

Yaeli7910

New member
על פרשת דרכים

שלום רב,
אני פונה אליכם לעצה. אני בת 34 נמצאת בקשר זוגי עם בחור בגילי כשנה וקצת. לפני חצי שני עברנו לגור ביחד בדירה שכורה וגם חתמנו חוזה שכירות ביחד. שנינו עובדים בעבודות מסודרות ואני גם לומדת תואר שני.
במשך כל התקופה נהננו להיות ביחד, נסענו לחו"ל לא מזמן. מבלים עם ההורים ביחד. אם כי יש ריבים ואי הבנות לפעמים אבל איכשהו משלימים וממשיכים הלאה.
אף פעם לא דיברנו על להתמסד בצורה רצינית אלא ע"י רמזים והומור של שנינו. למרות שלא פעם אחת תיארנו לעצמנו סיטואציות עם ילדים ואיך היינו מתנהלים לו היינו משפחה וזאת בצורה פתוחה ביותר.
מבחינתי אני מוכנה להתחתן ולהקים משפחה איתו והוא גם יודע זאת אבל הוא לא מוכן. אציין שבמשך כל התקופה הזאת לא העלתי את הנושא הזה לשיחה רצינית כדי לא ללחוץ עליו אלא נתתי ליחסים שלנו להתפתח אך היום אני מרגישה צורך להתקדם ביחסים שלנו והחלטתי להעלות זאת לשיחה.
בשיחה הוא הבהיר לי שהוא עדיין לא מוכן להתחתן איתי ושהוא מבין את הצורך שלי אבל הוא לא רוצה לעשות טעות ולכן לא מוכן לצעד זה כרגע. הסיבות כפי שהוא ציין שיש דברים שמפריעים לו בי והוא רוצה לראות איך הדברים מתגלגלים. עמדתו היא להמשיך את הקשר כמו שהוא בלי שום התחייבות והוא לא יודע מתי יהיה מוכן להתחייב ואם בכלל.
אני קיבלתי את זה מאוד קשה כי למרות שקשר זה לא אידיאלי אני מוכנה לקבל אותו כמו שהוא (וגם לי יש דברים בו שמפריעים לי). קשה לי לקבל את העובדה שאחרי שנה וקצת הוא לא הכיר אותי מספיק ולא יודע אם רוצה אותי או לא. הוא אף פעם לא אמר שהוא אוהב אותי וכשאני שואלת אותו הוא אומר דברים שונים כגון: אהבה זה משהו שצריך להתפתח עם הזמן, אני לא יודע אם אני אוהב אותך, לא אוהבים סתם בן אדם, באהבה צריך לזכות.
אני במבוי סתום, אני מרגישה שהגענו לנקודה שצריך להחליט אם ממשיכים או לא ואני רוצה להמשיך ולבנות משפחה אך הוא רוצה להשאיר את הכל כמו שהוא עד למועד לא ידוע. הייתי רוצה לתת לזה צ'אנס אבל החוסר וודאות הזה הורג אותי וגם אני מרגישה פגועה מזה שהוא לא רוצה אותי. בנוסף אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שאני כבר לא בת 20 וכן השעון הביולוגי מתקתק אז כמה אני יכולה לחכות?? ואם בסוף זה לא יצליח?
נורא קשה לי בימים אלו אחרי השיחה. קשה לי להתקרב אליו, אני בוכה המון. אשמח לעצה מה לעשות.

תודה מראש,
יעל

סטנגה Joe

New member
תאום כוונות

הרצון שלך להקים משפחה ברור.
זמן הוא משאב מתכלה ואי אפשר להמתין לנצח.
את צריכה לחשוב לעצמך האם את מוכנה להמתין לו פרק זמן נוסף.

כשפרק הזמן הנוסף הזה ייתם, או לחילופין כיום, אם החלטת לא להמתין לו עלייך לעזוב אותו ולא להסתכל לאחור.
לא לתת לעניין להיגרר או להיסחב.
בהצלחה

shirael

New member
אגיד לך איפה השתנתה דעתי בקריאת הפוסט שלך.

כתבת הרבה, נתת תמונה מפורטת. קראתי וקראתי ואמרתי, וואלה, מי יודע מה הולך ביניהם, דרך המחשב והמלים קשה עד בלתי אפשרי להבין את כל הדקויות שמתקיימות בין שני אנשים בקשר הכי אינטימי שיש, וסה"כ נשמע שיש לכם קשר די נורמטיבי.

ואז קראתי שאחרי קשר של שנה ומגורים ביחד הבנאדם לא אמר לך פעם אחת שהוא אוהב אותך.

באותו רגע הדיעה שלי התגבשה בבת אחת ל"תגידי לו ביוש, ומהר". ואגיד לך למה - נכון שלא כל הגברים בעניין של להגיד את המלים עצמן. יש כאלה שיראו את האהבה שלהם בדרכים לא מילוליות, יש כאלה שלא בא להם לההגיד את זה בצורה אגבית ויגידו רק בנסיבות מיוחדות - אבל אהבה תהיה. לא "אני לא יודע אם אני אוהב" ולא "באהבה צריך לזכות"(?!?!)

כשאת מספרת דבר כזה אנחנו פה מבינים כמה דברים - אחד הוא שהוא מבחינתו כלפייך נמצא בשלב שמתאים לגישושי ה-3 חודשים לתוך הקשר ולא לשנה ובטח לא למגורים משותפים עם בחירת לבך.

עוד דבר הוא שיש לו גישה מאוד בעייתית למושג "אהבה" אם זה משהו שצריך כל כך להתאמץ בשביל לזכות בו ממנו, או שפשוט את לא האישה הנכונה בשבילו אבל הוא לא מוכן להודות באמת, ומשקר לעצמו וגם לך - בכל מקרה זה לא מבשר טובות על עולמו ובשלותו הרגשיים.

הדבר האחרון והכי חשוב הוא לגבייך - מה פתאום את נכנסת לגור עם בחור שמסרב להצהיר את הדבר הכי בסיסי, שהוא בוחר בך? שאומר לך חד משמעית ש"לא זכית עדיין באהבה שלו"? מה גורם לך להסכים להיות במקום הזה שמסתפק בפירורים ממנו תחת אמתלה של "לא ללחוץ"? זו שצריכה להוכיח את עצמה כדי לזכות בחסדיו?

הקשר שלכם כאילו התקדם את כל הצעדים המצופים, אבל את הבסיס שעליו נבנה הכל אין בו. עזבי את השעון הביולוגי, הוא מבלבל רבות וטובות מבינינו. תשמחי שהמרצע יצא מהשק ולכי עם הלב שלך, שבצדק גמור לא מוכן להתקרב אליו. שיילך למצוא מישהי ש"תהיה ראויה" לאהבתו הנשגבת.

גארוטה

New member

גארוטה

New member
נורא פשוט

בעיני לפחות, אם אחרי שנה + האדון לא יודע אם את האחת, לא מוכן להתחייב, לא מכיר אותך מספיק (חרטטן), עדיין
לא החליט אם הוא רוצה אותך והכי חשוב מעולם לא הצהיר על אהבתו אלייך, תגידי תודה להוא במרומים
ושלום לזה שלמטה.

אייבורי

New member
טיפוס מבאס

אבל אני מצטרך לדעת קודמותי
אם אחרי שנה הוא לא מסוגל לומר לך שהוא אוהב אותך
אם אחרי שנה של מגוריםיחד הוא לא יודע אם הוא רוצה להתחייב
זה הזמן להבין שמדובר בטעם מר
והדרך הכי טובה היא לקצץ בהפסדים
או בעברית צחה

תזרקי את הטמבל

nirity1

New member
מצטרפת לקודמי

אחרי שנה הוא אמור לדעת אם הוא אוהב אותך כן או לא
אני יודעת שבגילך " המופלג " זה מבאס לבזבז שנה על בחור כזה אבל תראי את זה ככה
למה לבזבז עליו שנתיים?
כל כולו אומר חוסר רצינות כלפייך

V i n a

New member
תראי מה זה שעון ביולוגי..

מה אם לא השעון הביולוגי יכול לגרום לבחורה רהוטה ונורמטיבית לאבד את הראש ולזחול על הרצפה כמו אחרונת התולעים..

צק צק צק.. עצוב.

אני מבינה את הלחץ, ובינינו - זה לא רק השעון מאחר ואליו מצטרפים גם לחצים מצד המשפחה (נו, מתי תתחתני?) והסביבה (כל החברות כבר נשואות?)
אבל אם לרגע תצליחי לעצור את רכבת הנואשות שלך ולהתבונן על עצמך מהצד - אני מאמינה שאפילו את תגלי כמה עגום מצבך..

אל תשקרי לעצמך, את אמנם העלית את נושא החתונה רק כעבור שנה וקצת, אך בפועל- אם הדבר היה תלוי בך - כבר היית נשואה לו מזמן.

".. במשך כל התקופה הזאת לא העלתי את הנושא הזה לשיחה רצינית כדי לא ללחוץ עליו.."
וכמה זמן זה "כל התקופה הזו"? שנה? מה הספקת להכיר בשנה אחת שכל כך מצא חן בעינייך, שאת כבר מוכנה לעוט לחופה עם הבחור, ולא מהיום?
הרשי לי להזכיר לך שאת מנסה להתחתן עם בחור שעד היום אפילו לא אמר לך שהוא אוהב אותך... לא, באמת.. יש יותר נמוך?
"באהבה צריך לזכות"? באמת? אחרי שנה וקצת, "בילויים עם ההורים" (?), טיסות לחו"ל ומה לא - עדיין לא "זכית" באהבתו של הנסיך?
כמו שאני רואה את זה - אתם שניכם נמצאים בקשר הזה כל אחד מתוך האג'נדה הפרטית שלו, ואהבה לא שוכנת שם.. גם לא מצידך.

הפוסט שלך מספר על זוג ש"נהנה להיות ביחד"..
לא קראתי שום דבר שמרמז על אהבה מצידך, את אפילו לא באמת שבורת לב מעצם העובדה שהחבר שלך לא אוהב אותך.
את שבורת לב מאחר ואת רואה את החלום על בעל וילדים הולך ומתרחק ממך, ועדיין נמצאת שם, שואלת אותנו כמה זמן עוד עלייך לחכות.

את רצינית? מה לחכות? הבחור אמר לך שהוא לא אוהב אותך, למי את מחכה בדיוק?
את נכנסת איתו לקשר מאחר והוא סיפק לך סיכוי (לא משנה כמה קטן או גדול) להתחתן ולהביא ילדים, השקעת שנה ועכשיו את מחכה לתגמול.
הוא נכנס איתך לקשר כי כנראה נחמד לו איתך, כפי שהגדרת בעצמך - אבל ברור לו שאת לא האחת שהוא רוצה להזדקן איתה והוא מורח את הזמן.

סיכום - לדעתי האישית את מוכרת את עצמך בזול, ולא סתם זול.
נשמע שאת מוכנה לשלם למישהו בעצמך כדי ש"ייקח" אותך וישים לך טבעת על האצבע, ועצוב שלא אכפת לך מספיק מהילדים העתידיים שלך.
כי אם היה אכפת לך, והם לא היו רק בגדר "פרוייקט שעון" - היית מוודאת היטב שהאבא שלהם הוא אדם טוב ונכון, ולא פחות חשוב - מתאים לך.
כי בינינו, אם לא מעניין אותך עם מי את מתחתנת כל עוד את מתחתנת - כבר עדיף לקפוץ לבנק הזרע ולוותר על היונים והזיקוקים בחופה.

בהצלחה.

Yaeli7910

New member
בהמשך לתגובתך...

וינה תודה על התגובה הכנה.
את שמה פה דגש על השעון הביולוגי אך זאת לא התמונה המלאה אם כי מה רע בלרצות להקים משפחה???
אז נכון שהשעון מתקתק אך אני לא מתפשרת על מי שלא מתאים לי. כשנה לפני שפגשתי את החבר הנוכחי שלי סירבתי להצעת נישואין מבחור שהיה מוכן להקים איתי משפחה אחרי תקופה קצרה שהיינו ביחד אבל לא הייתה שם אהבה משני הצדדים, אז תאמיני לי אני לא עד כדי כך נואשת כמו שרשמת.
אבל כאן..הסיפור קצת אחר. כשהתחלנו לצאת היו לי פרפרים בבטן אחרי תקופה ארוכה שלא הרגשתי כך וגם היה נדמה לי שאנחנו באותו ראש. הבחור מאוד השקיע והכל היה מושלם. אחרי כחצי שנה הוא בדיוק היה צריך לעבור דירה אז הציע לי לעבור לגור איתו. אני חושבת שהיה לי מספיק זמן להבין אם הוא מתאים לי או לו ולוודא שהוא יהיה אבא ובעל טוב. רק שכמו בכל קשר ובמיוחד כשגרים ביחד לא הכל מושלם ויש לפעמים ריבים וכעסים ואני מקבלת את זה אבל הוא כנראה מפחד או רוצה את האידיאל שלא קיים!!
להגיד אוהב או לא אוהב מבחינתי זה רק מילים. ויש גברים שלא יודעים להפגין את אהבתם במילים. מה שחשוב לי יותר זה הכוונה, המעשים. וכאן הגעתי למבוי סתום כשהבנתי שהוא עוד לא סגור על הקשר שלנו ורוצה עוד זמן ביחד כדי להיסגר על עצמו.
אז לא הטבעת על האצבע מה שמטריד אותי אלא הכוונה שלו כלפי...

Another Girl

New member
כמו שכתבה לך shirael

יש גברים שלא יודעים להפגין את אהבתם במילים. אבל ברגע שהשאלה כבר עולה מהצד שלך והתשובות הן אלו כמ שהוא נתן, אז אין פה באמת מקום לבלבול. הוא פשוט לא אוהב אותך.

דווקא מסכימה עם מה שוינה אמרה לך לגבי הנואשות והלחץ שמניעים אותך בקשר. אגב, יכול להיות שדווקא *בגלל* שזו כבר הפעם השנייה בה הקשר שאת נמצאת בו בעייתי את עושה הכל כדי להוכיח לעצמך שהפעם זה יצליח ושאת *מסוגלת*. הבעיה היא שכמו שכולם כבר אמרו לך - אין לך פרטנר, וככל שתמשכי את זה יותר, כך רק תיפגעי יותר. צר לי.

1Shir

New member
השרשור הזה קצת בילבל אותי

כולם כאן נותנים משקל נורא גדול לתשובות שהוא נתן בנושא ה"אהבה".
לא יכול להיות שיצאו לו תשובות עקומות בגלל שיש לו אישיו עם המילה "אהבה" ואלה התשובות שיצאו לו תחת הלחץ של תשובות לשאלות שלה?
לא יודעת, לא רואה סיטואציה שבה אני שואלת מישהו אם הוא "אוהב" אותי, כי אהבה זה מושג בומבסטי ומאוד מופשט. כן הייתי יותר מכוונת לשאלות פרקטיות של מה היית רוצה שיהיה בהמשך הקשר (נושאים כמו מגורים משותפים, טקס חתונה, הסכמים חתומים למיניהם, ילדים משותפים). לגבי רגשות, שאלה פתוחה יותר מתאימה בעיני, איך אתה מרגיש? לתת לבנאדם להתבטא מתוך עולם ההגדרות שלו עצמו.
אני בדעה שאם הבחורה לא מעוניינת בשלב הזה של חייה/היחסים ביניהם לחיות כ"ידועים בציבור" בלבד, אלא מחפשת דברים שהוא לא מעוניין בהם (וגם לא נראה שיהיה מעוניין) כמו חתונה וילדים, אז סאלאמת... למעט השורה התחתונה הזאת, לצערי התקשיתי להתחבר לכל מה שכולכם כתבתם על אוהב/לא אוהב/לזכות באהבה וכו'. אולי הבעיה אצלי ואולי סתם הוצאתי דברים מהקשרם (שגם זאת בעיה
)...

I C E M A N 7

New member
את לא לבד

כפי שהוא מתקשה למכור לה את האג'נדה שלו שמתנגשת עם הצורך שלה בוודאות לגבי משימת הנישואין+ילדים, כך היא מתקשה למכור לו את האג'נדה שלה שמתנגשת עם הצורך שלו בוודאות שהוא לא רק סטטיסט במשימתה.
ל'אהבה' אין שום קשר לסיפור הזה.

1Shir

New member
אני רואה זוגיות כמטרה ולא כאמצעי.

בין השאר בגלל זה העדפתי הראשונית היא לא להוליד ילדים במסגרת זוגיות...

אם אוהב לא אוהב הן רק מילים אז למה נתת לאהבה

משקל יתר בפוסט שפתחת?

"...שהוא עדיין לא מוכן להתחתן איתי ושהוא מבין את הצורך שלי אבל הוא לא רוצה לעשות טעות ולכן לא מוכן לצעד זה כרגע. הסיבות כפי שהוא ציין שיש דברים שמפריעים לו בי והוא רוצה לראות איך הדברים מתגלגלים. עמדתו היא להמשיך את הקשר כמו שהוא בלי שום התחייבות והוא לא יודע מתי יהיה מוכן להתחייב ואם בכלל.
אני קיבלתי את זה מאוד קשה כי למרות שקשר זה לא אידיאלי אני מוכנה לקבל אותו כמו שהוא (וגם לי יש דברים בו שמפריעים לי). קשה לי לקבל את העובדה שאחרי שנה וקצת הוא לא הכיר אותי מספיק ולא יודע אם רוצה אותי או לא. הוא אף פעם לא אמר שהוא אוהב אותי וכשאני שואלת אותו הוא אומר דברים שונים כגון: אהבה זה משהו שצריך להתפתח עם הזמן, אני לא יודע אם אני אוהב אותך, לא אוהבים סתם בן אדם, באהבה צריך לזכות."

ובנוסף גם שאלת לגבי הכוונות שלך לגביך וממש מוזר שאינך יודעת כי התשובה טמונה בברור ואפילו לא במרומז . הוא לא יודע אם הוא אוהב אותך
ונכון לכרגע גם אין לו כוונות כלפייך
.
הכוונות שלו מאד ברורות ומה שלא ברור כאן זו את והכוונות שלך לגבי עצמך וההחלטות שלך לגבי הזוגיות שלכם.
בקיצור, לאור חוסר ההחלטיות הברורה שלו את זו שצריכה להגיע להחלטה שמתאימה לך ולבצע אותה.

למעלה