על פנטזיה ומנגה

בלין

New member
על פנטזיה ומנגה

הערה קטנה בתור התחלה: אני לא מבין גדול במנגה, אנימה ואנימציה יפנית בכלל, תתייחסו לטעויות טכניות בסלחנות. מנגה היא אומנות ציור יפנית. הDND מתבסס ברובו על יצורים ארופאים, מתוך מיתלוגיות אירופאיות.לכן, ציורי מגנה לא מתחברים לי לדמויות מתוך פנטזיה. כלומר, אני לא רואה את רייסטלין, או את גנדלף בציורים שלהם בסגנון מנגה. זה נוגד לגמריי את כל אוירה שלהם בספרים, והופך אותם לדמויות מתוך חוברות קומיקס, ולא ליצורים שהסופרים רצו שהם יהיו. כל העוצמה שלהם נעלמת בעיינים הגדולות. אני לא אכחיש שאני קצת משוחד, שאני לא אוהב את הסגנון הזה באופן כללי. אבל זאת לא הסיבה העיקרית. עלפים הם יצורים אפים, ומנגה פשוט מוציאה מהם את כל העוצמה והקסם שבהם.

jAYcons

New member
מסכימה לחלוטין.

אני מעדיפה ציורים יותר עוצמתיים ועמוקים- עם יותר הצללה וצבע- כדוגמת ציוריו של אלמור.

SaberTooth

New member
המפ...

מנגה שמצויירת טוב, יכולה להעביר את כל העוצמה של הדמות בדיוק כמו, ואולי אפילו יותר, מהציורים ה"מערביים". הבעיה היא, שמציירים המנגות של רומח הדרקון אינם, ברוב המקרים, ציירים מקצועיים. הם חובבנים. למרות שראיתי כמה מנגות חובבניות מאוד מאוד יפות של רומח הדרקון, הציירים החובבניים לעיתים רחוקות מצליחים להעביר בציור שלהם את הדמות באותו אופן של הציורים המערביים. לעומת זאת, המנגה החובבנית מעבירה צד אחר של הדמות. צד יותר קומי, יותר שובב. צד שאנחנו לא רואים לרוב בציורים המערביים, וזאת בזכות מגוון ההבעות והמצבים הרחב מאוד של המנגה. אתה צודק, אם אתה רוצה לקבל את מלוא עוצמתה של הדמות רצוי שתראה תמונות מערביות. אני חושב שהמנגה מאוד יפה כפאנארט, אבל אני מניח שזה עיניין של טעם. לסיום, פוסטר יפה שאהבתי של רייסטלין.

strahd

New member
תראה...

לדעתי שן החרב צודק (סליחה, אך מאז שקוראים לי ראש-כוכב, אני כזה). אני אוהב מנגה כבר לפני שנים רבות וראיתי את הסרטים העתיקים כמו אקירה, סטריט פייטר וכמובן העדשאי האלמותי ולדעתי האומנות היפנית מסוגלת להביא כל נושא לפי פרשנותם האישית. לדוגמה, אם אתה רוצה לראות כיצד אומני המנגה הם מרהיבים, תראה את האנימטריקס, שלקחו את המטריקס שהיה מערבי, בתכנון ובדרך בה הוא רואה קונג-פו וציירו מספר סרטים במגוון טכניקות מנגה והפכו אותו ליצירת אומנות. ומי שרוצה לראות דבר מדהים, יש קומיקס שראיתי פעם בלונדון של מלחמת הכוכבים - פרק 1 במנגה. זה עשוי מדהים: אנאקין סקיווקר נראה כמו מרקו, ילד קטן ופעור וקוי-גון ג'ין נראה כמו מאסטר קונג פו. פשוט מדהים.

בלין

New member
קח לדוגמא את הפוסטר הזה

זה פשוט לא רייסטלין. איפה העיוות, איפה עור הזהב, איפה עיני שעון החול. זאת אוליי גרסה יפנית שלו, אבל לא הוא. גיבורים יפנים אפשר לצייר במנגה, גיבורים מערביים עוד לא ראיתי שמהו שהצליח.

SaberTooth

New member
בתמונה הספציפית הזו...

האמן צייר את רייסטלין כפי שהוא רואה אותו, שזה גם מה שעושים הציירים המערביים. דוגמה אחרת של תמונה של רייסטלין...

אני מסכים עם בלין

אבל בלי קשר לפנטזיה- אני פשוט אוהב ציורים ריאליסטיים יותר מכל סוג אחר וזה כולל סוריאליזם וקוביזם למיניהם וגם, כמובן, מנגה ואנימה.

Moondust

New member
לא מסכימה.../images/Emo41.gif

אבל אני מאוד אוהבת מנגה, אז גם אני קצת משוחדת. לדעתי אין קשר בין העובדה שמנגה היא אומנות יפנית, לעובדה שרייסטלין-מנגה לא נראה אמיתי. אני ראיתי פאנארט שבו רייסטלין מצויר במכנסי עור צמודים ועם גוף חטוב ושרירי. זה נראה עוד פחות אמיתי מציורי המנגה. הכול תלוי במי שמצייר את הציור. זה לא נכון שציורי מנגה לא מסוגלים להעביר דמויות מתוך פנטסיה. אותה אומנית שציירה את הפוסטר שסייבר שם ציירה גם ציור מנגה מהמם של קריסניה, שלדעתי נראה מאוד משכנע, ולפחות אני דמיינתי אותה ככה. ומה עם גדיל בסגנון מנגה? העיניים הגדולות ש"מעלימות את העוצמה" של רייסטלין נותנות לגדיל הבעה שובבה וילדותית, וכל הדיוקן שלו משדר "קנדריות". חבל שאין לי את התמונות שהזכרתי שמורות, כי האתר שלהן לא עולה לי אז אני לא יכולה לשים אותן.

בלין

New member
לא יודע

אני לא רואה עוצמה בדמות בציור הזה. אבל אוליי זה רק עניין של טעם

rocket

New member
כחובבת אנימה וחובבת רומח הדרקון

אני רוצה לציין שאני מזמן חולמת שיעשו אנימה בנושא רומח הדרקון ! אין כמו היפנים כדי להעביר עלילת פנטזי! (לדעתי לפחות) קריסניה ורייסטלין להנאתכם ----- >

בלין

New member
אני לא

ראיתי סדרת פנטזיה אחת בסגנון אנימה, ונגעלתי מכל רגע.

rocket

New member
תלוי מה ראית

יש דברים זוועתיים אבל יש דברים שמועברים מצויין

נצל"ש פנטזיה עצבני!

ראיתי ב"הצגה שניה" (כן כן, זה עדיין קיים) סרט פנטזיה ביום שבת בלילה. ורצה הגורל והסרט היה סרט קוריאני מצולם באיכות מצויינת עם פסקול מדהים המגולל את סיפור המאבק בין שני שבטי לוחמים על הישרדותם. העלילה הייתה מאוד מורכבת, ככה שאני לא אלאה אתכם בתיאורים, אבל הסרט עצמו היה די חדש, מ-2002 אני חושב, והיה עמוס קרבות חרבות, שריונות, דם, מוות דמויות בקצב מסחרר (מומלץ לחובבי שאוש"ק גם!) כי יש איזה 7 דמויות מרכזיות ועוד מלא דמיות קטנות שמתות גם בקצב מסחרר. שעתיים וחצי של פנטזיה משובחת!

KagomeSama

New member
לא מסכימה בהחלט.

העובדה שמנגה היא אומנות ציור יפנית לא אומרת כלום. כבר היו אנימות שמתרחשות בלונדון, ניו יורק, ואפילו בחלל החיצון. העובדה שאומנות מסוג מסויים באה ממקום כלשהו בעולם, לא אומרת שאסור לה להביע את עצמה דרך מאפיינים של תרבויות וארצות אחרות, ולכן לדעתי העובדה שמנגה היא אומנות יפנית היא סתם לא קשורה לעובדה שDND זה דבר אירופאי. הציורים שאתה ואני ועוד אחרים רואים ומפרסמים בפורום הזה הם פאנארטים, ורובם של אותה אחת מסויימת. ולכן, היא מציירת את הדמויות לפי השקפתה. לא כל ציור מנגה הוא לקוח מחוברת קומיקס. יש ציורי מנגה ואנימה מדהימים ביופיים, שמעבירים את כל העוצמה והקסם בסיטואציה מוסיימת, ואני אצרף דוגמא להודעה הזאת. התמונה היא ציור של אינויאשה ומירוקו מהסדרה אינויאשה, והיא פאנארט, ואפשר פשוט להרגיש את הכל זז ונושם, אפשר להרגיש את התמונה. אתה לא יכול לדעת איך הסופרים רצו שהדמויות שלהם יהיו. אתה לא יכול לדעת איך הם דמיינו אותם, ושוב, בקשר לתמונות של סייבר. אף אחד אף פעם לא אמר שרייסטלין מכוער. אף אחד. אם תמצא ציטוט כזה באחד הספרים אני אצדיע לך. ולא לכל דמויות המנגה יש עיניים גדולות, שיער צבעוני וחיוך רחב. ברגע זאמרת את המשפט הזה: "כל העוצמה שלהם נעלמת בעיניים הגדולות." הוכחת כמה אתה לא יודע על הסגנון עליו אתה מדבר. מנגה לא מתאפיינת בקופצנות, צבעי פסטל, עיניים גדולות וילדים שקוראים אמא אמא. ואני אראה עוד תמונה כזו אם אני אמצא. וכמו שכבר אמרו, עיניים גדולות מאפיינות דמויות של ילדים, דמויות שובביות, ועיניים צרות יותר מאפיינות דמויות בוגרות ואפלות יותר, ועוד דוגמא מצויינת מאינויאשה: קאגומה, ילדה שמחה ועליזה, מצויידת בעיניים גדולות וחומות, וקיקיו, ה"גלגול הקודם שלה", נערה אפלה ורצינית, מאופיינת בעיניים צרות יותר.

KagomeSama

New member
שכחתי את התמונה...

המונה של אינויאשה ומירוקו ליד מפל, שממחישה עוצמה ותנועה בציור דומם...

למעלה