גורגוניה, תענוג לענות לך
לדיון תרבותי עם טיעונים תרבותיים, אני תמיד שמח להצטרף. באשר לדברייך: א. רק לעיתים מאד רחוקות וקיצוניות נחסם משתתף בפורום. במקרה הזה הוא נחסם לאחר אין סוף אזהרות, בקשות, שיחות ותזכורות. ב. זכותו של אדם לביטוי אינה אין סופית. היא נעצרת במקום שבו היא מתחילה לבוא על חשבון זכותם של אחרים לביטוי. אם מישהו מציף פורום באופן אובססיבי, בצורה שכל קורא יכול לראות רק את הדברים שעל סדר היום של המציף, וכל השאר נבלע, ולא מפסיק גם כאשר הוא מתבקש מספר רב ביותר של פעמים, יש לנקוט באמצעי קיצוני. ג. מחאה מעודנת לא חורגת מכללי הפורום. הבקשה שלי היתה מחסידי פ"ש להפסיק להציק בענין. אם מישהו כותב פעם או פעמיים שהוא אישית מתנגד לבאן שהוטל על פ"ש, זוהי מחאה מעודנת, והיא מבורכת. אם בכל הודעה או ברוב ההודעות, בנושאים שונים, מכניסים את הבקשה הזו, זו כבר אינה מחאה מעודנת. בכל מקרה, אף אחד לא הודמם עדיין בענין זה. ד. ולענין עצמו, הקשר בין גברת העומדת על גשר וזורקת אלמוגים לים, ובין אלמוגים שהוברחו לסיני (או מסיני) לבין פורום צלילה הוא לא מובן מאליו. ההודעה נכתבה בפורום איכות הסביבה, ושם מקומה, וכך אמרתי. אני מקווה שפ"ש ישאר בפורום איכה"ס וישקיע שם את מרצו ואת התלהבותו. אנחנו יכולים להסכים שלא להסכים על הבאן שהוטל על פ"ש. אין צורך להמשיך להתדיין בנושא מכיון שדעתך ודעתי ברורות. המשך הויכוח בנושא מהווה העמסה על שאר חברי הפורום שהויכוחים בודאי שאינם מוסיפים להנאתם. אם תחליטי לענות לי בנושא זה, ולו רק כדי שהמילה האחרונה תהיה שלך, בבקשה. אני חושב שאין לי מה להוסיף.