על עתיד הניו מטאל

newKiticat

New member
על עתיד הניו מטאל

כשאני יושבת ושומעת מוסיקה אני תמיד שמה לב למקצב והרובד והכל. אני שומעת את אחד האלבומים המוקדמים של P.O.D, ואז את המוזיקה הנוכחית שלהם, ואני יכולה להגיד בוודאות שהמוסיקה שלהם התפתחה. בהתחלה זה היה יותר גרנג'י, היפ-הופ שכזה. אבל כיום המוסיקה שלהם מקבלת נגיעותקטנות מכל מיני כיוונים. כמה רבדים לאותו שיר. אם הייתי אומרים לי על האלבום הישן שלהם (זה שאני שומעת כרגע זה SNUFF THE PUNK) שהם שייכים במידת מה לז'אנר הזה, ניו מטאל, הייתי אומרת לכם שאין קשר. כי בעיקרון, אין שום רמז באלבומים הישנים (הנ"ל, וBROWNׂרמז לניו מטאל. אולי דווקא ב t.f.e.o.s יש רמז קליל, אבל את יסוד הניו מטאל רואים רק באלבום הבא שלהם- SATELLITE. ובאלבום שאחרי זה (הנוכחי, שאת שמו שכחתי...) ממש רואים את השפעת הניו מטאל. אומרים שבאלבום האחרון של מטאליקה, הם נהייו ניו מטאלים. להקה שקיימת כבר 20 שנה, ופתאום היא מקבלת מקצב ניו מטאל. לינקין פארק פרצו לקראת סוף שנות ה90, ואולי בישרו את כניסת הניו מטאל למיינסטרים. האם ניו מטאל, הוא טרנד שכאן עכשיו ויחלוף בזמן מה? האם סופו יהיה כשל ז'אנרים אחרים, ויצליח לעבור את מבחן הזמן, או שהוא ימות ולא נזכר בו עוד.... או שמה הוא יהיה אגדי כמו שכיום אנחנו מסתכלים על הגראנג' בתחילת ה90.... האם ניו מטאל הוא הגראנג' של תחילת המילניום?

Ze Colmeia

New member
תראי...

אי אפשר לדעת, אי אפשר לדעת מה יהיה "המוזיקה של מחר" מי יודע, כל שנה שנתיים נכנס משהו אחר חזק, פעם היה הפופ ואז עבר להאוס>טראנס>דאנס והיום מערבבים בין בטראנס/האוס והמוזיקה השחורה (המיינסטריים של עכשיו) אבל לפי דעתי זה זאנרים שלא ממש מתחדשים, שומעים שנה שנתיים וויצא מכל חור, אבל בניגוד לזה רוק כבר הויח את מבחן הזמן, רוקנרול קיים כבר עשרות שנים, כל פעם שמתחיל לצאת ולהמאס הג'אנר יוצאות להקות חדשות עם ג'אנר חדש, רוק הוא סיגנון מוזיקה נרחב ללא מגבלות, שתמיד משתנה ושומר על היחודיות שלו בכל זאת, ועובדה שתמיד אנשים אהבו את זה. אני מאמין שיום יבוא והרוב המכריע של החברה ישמע רוק, כי הכל יוצא אחרי כמה זמן אבל רוק הוא "her to stay"... אבל איך אני יכול לדעת
זה סתם הנחה...מי יודע אולי עוד שנה שנתיים יצא משהו חדש שלא שמענו עליו...

newKiticat

New member
אם כבר אמרת רוק

הרי צריך להבין שההגדרה הכוללנית הזו לא במקום. הרי מה זה היה רוק בשנות ה60? ועכשיו? ולפני 10 שנה? "רוק" זה מילה מאוד כללית. כללית מידי...

ShMo0LiKiPoDa

New member
אהמ..

קשה לי להאמין שהניו מטאל הוא הגראנג' של תחילת המילניום.. זו קצת היסחפות לדעתי. בקשר למטאליקה הם לא ממש פונקציה, אז לא כדאי שתדגימי עליהם. הם בסה"כ להקה ממוסחרת שראתה סגנון שדיי תופס ואמרה אולי ננסה קצת ללכת יותר לכיוון הזה. למרות שאני לא חושבת שיש קשר בין האלבום האחרון שלהם לניו מטאל, סתם עוד ניסיון להראות שהם התמסחרו או משהו.. למי כפת בכל מקרה, אני לא חושבת שהניו מטאל יעלם כ"כ מהר כמו כל סגנון חולף, אבל מה שאני דיי בטוחה זה שעם הזמן הניו מטאל בצורה הבסיסית שלו יעלם והוא רק יופיע כמאפיין ללהקות בנוסף לסגנונות שלהם. אבל אי אפשר לדעת, אולי עוד חצי שנה בכלל אפחד לא יזכור מי אלה לינקין פארק.. אבל באמת.. אני אחזור על זה שוב.. למי כפת ?!?..

thepunk

New member
ניו מטאל זה מטאל טרנדי כזה

ככה אני רואה את זה לפחות אנחנו ניקח אלמנטים של מטאל ונשלב בהם דברים מודרניים ואופנתיים ... פעם זה קולות אוריאנטלים, פעם זה ראפ, פעם זה די ג'יי ... לפעמים זה כולם ביחד. הניו מטאל זה ללא ספק ניסיון החדרת מטאל למיינסטרים. ניסיון שעבד אגב ... לכן הוא כנראה ישאר תמיד כסגנון מיינסטרימי שונה מהפופ (תמיד צריך אלטרנטיבה למה ששומעים כל הזמן בכל מקום וכבר נמאס - כלומר פופ). מה שכן, לא באופיו הנוכחי, כי גם ככה הוא משתנה כל הזמן ... אם פעם זה היה Rage Against The Machine ששילבו אלמנטים משונים במוזיקה שלהם והחדירו את זה לכל העולם, והיום זה לינקין פארק ו-POD או לא יודע מה ... מחר זה יהיה משהו אחר. להקות כאלה ישכחו (הן יעלמו באותה מהירות שבה הן באו). להקות כאלו לא יכולות להיזכר למשך דורות כי המוזיקה היא מוזיקה אופנתית מעצם הגדרתה, כזאת שמתאימה לתקופה (בדיוק כמו פופ, רק סאונד שונה). כאילו, אין בה משהו מהפכני או חדש, כזה שיגרום לה ליצור מהפכת גראנג' כזאת (או מהפכת פאנק, נושא שקצת יותר מדבר אלי). כנראה זה בגלל שהיא די סתמית ... (ולא, אני לא יורד או מלכלך על המוזיקה אבל היא כזאת. אין תחכום בליריקס, אין תחכום במוזיקה יותר מידי, אין חידושים ... זה שאוהבים אותה - סבבה, זו מוזיקה מאוד מעניינית וכיפית לפעמים. אפשר לאהוב כל סגנון מוזיקלי ולא משנה מה יש בו ...)

newKiticat

New member
גם הגראנג'

נהייה לא מעט מיינסטרים... וכל פעם שמדברים על זה כיום מזכירים את זה, שפתאום זה נהיה אופנתי כל הקטע של החולצות ההם שקורט קוביין לבש. זה נהייה ממוסחר בצורה מטריפה. וכמובן שאף אחד לא שיער אז עד כמה התקופה ההיא תהיה אגדית (ואם תשאלו אותי, אם יקרה משהו ברמה עולמית לאמן מן הז'אנר הזה, גם התקופה הזו שאנחנו חלק ממנה תהיה אגדית...).... זה עניין של פרספקטיבה. אני לא זוכרת את תחילת שנות ה90. הייתי כולה בת 7-8. אבל אולי מישהו שעכשיו בין 7-8 יסתכל על התקופה הזו כאגדית... לכו תדעו...

thepunk

New member
אם צ'סטר (או איך שלא קוראים לו)

יתאבד מחר .... (אפילו ככה ב"סטייל") ישמעו הרבה לינקין פארק למשך חודש אולי פעם בשנה יהיה איזה יום לינקין פארק למשך איזה חמש שנים וזהו .... הם ישכחו בעוד 10 שנים לא יזכרו שהם היו בכלל קיימים אני ממש לא חושב שזה יהפוך את התקופה לאגדית

newKiticat

New member
למה לעזאזל הפכו

את צ'סטר לספינת הדגל של הניו מטאל הניו סטרימי? לא עלינו- אם הבחור ההוא מקורן דופק איזה קטע- גם זה לא יישכח עוד הרבה זמן. בדיוק כמו שאמרו על הפאנק. יש פאנק ממוסחר. ויש לא ממוסחר. וזה בדיוק החלוקה שלי לניו מטאל. החלק הממוסחר והחלק הלא ממוסחר. את החלק הראשון הכרתי. די בקלות. אחרי הכל, יש לנו אם טי וי בבית. את החלק השני יש לי הזדמנות להכיר דרך פה. ומותק. הגראנג' שאנחנו זוכרים כיום? הוא ממוסחר. לפחות הוא נהייה ככה באיזשהוא שלב. מאחורי הלהקות של הניו מטאל, לא עומד מפיק ממולח שאומר להם איך התדמית שלהם אמורה להראות. הם באים לשם ומשקיעים את נפשם. (ורק לשם השוואה, כן, לינקין פארק, במקרה של היו מכונה ממולחת ומוכרת היו יכולים להוציא דיסק בשנה כמו אומנים ממוסחרים אחרים. אבל לא. שים לב כמה השקעה (למרות שאישית אותי הם איכזבו) בדיסק השני. איכות ולא כמות היא מה שמבדלת ממוסחר מלא ממוסחר)

thepunk

New member
רק להבהיר עניין קטן

אני לא מדבר על מסחור בכלל ואני לא חושב שיש ניו מטאל לא ממוסחר כי כל מה שלכאורה אומרים שהוא "לא ממוסחר" זה אותו ניו מטאל שחשבתי שכן ממוסחר, אז לא משנה דווקא מסחור לעיתים יכול להיות נפלא (תקציב גדול יותר -> סאונד טוב יותר) זה לא בהכרח אומר שהמפיקים יגידו ללהקות לשנות ליריקס ותכנים ... אלו רק מקרים קיצוניים שאני בכלל לא מדבר עליהם (את אלה אף אחד לא אוהב כמובן) וצ'סטר - מה לעשות, הוא דוגמא טובה ואגב, גם אם ג'ונתן מקורן יתאבד .... בערך אותו דבר יקרה. קורן ישכחו מאוד מאוד מהר. בכל מקרה, אני מדבר על המוזיקה עצמה שהיא מאוד אופנתית כזאת (כמו פופ כבד עם גיטרות, צעקות, ראפ ואפקטים) והיא מתאימה מאוד לתקופה ולכן היא לא מוזיקה שיזכרו לאורך דורות. לא אומר שהיא רעה, לא אומר שהיא טובה. אני רק אומר שהיא נשמעת ככה (סתמית לטעמי, בלי תחכומים ובלי שום דבר עמוק .... אולי אני טועה, בנתיים לא נתקלתי במשהו אחר) ומכאן אין שום סיבה שתעשה שינוי או משהו שראוי שיזכרו בעולם לאורך זמן.

maxbass

New member
../images/Emo46.gif

בעעע.. אפשר להגיד שגם פאנק זה אופנתי.. עובדה שיש פופאנק...אבל אתה לא רוצה להאמין שיש ויש... בררררר... אני עוד אנצח בזה! פור דה רקורד, פאנק עם תת סגנוניו הוא אחד מהסגנונות האהובים עליי:)

Ze Colmeia

New member
העניין עם פופ...

שפופ היא מוזיקה הכי אבל הכי לא מוגדרת בעולם (על פני השטח זאת אומרת...) בהתחלה היה את הפופ זהיה מין שילוב של מוזיקת דאנס עם מילים (מי שזוכר את אופס אי דיד איט אגאינ) מתי זה היה
- בזמן שהכי האבהו טראנס/האוס/דאנס, אחר כך הפופ נשאר אותו הדבר דיי הרבה זמן, הרבה "זמרים וזמרות" (אני משתמש במרכאיים, מכיוון שרובם (כל אלה שלא כותבים את המילים שלהם וזה...) בכלל סתם אנשים יפים שלובשים כמה שפחוט ומנענעים כמה שיותר
) הצתרפו, וקיבלו הכרה, ואז התחילה תקופת הראפ והיפ הופ, פתאום כולם חושבים שהם ניגרים ומתחילים לקלל באנגלית כמו מפגרים, אז כמובן שזמרי הפופ לא רוצים להשאר מאחור ולחזור להיות המיינסטריים, אז הם מתחילים להיות כולם פתאום מהשכונה/כולם באו מעוני (אימ סטיל ג'ני פרומ דא בלאק) והם שוב בטופ. ואז התחילו לינקין פארק וכאלה ומתחילה תקופת הרוק כמיינסטריים כולם ברחוב שומעים לינקין פארק ואלה, משום מה לא הרבה זמרים נסחפו לרוק, ונשארו כם ה"ראפ" שלהם... ומה שאני מנסה בעצם להגיד זה שאין באמת הגדרה לפופ, פופ זה מוזיקה צבועה, מוזיקה שמשתנה לפי צרכים, גם של החברה וגם של החשבון בנק של ה"זמרים"... לגבי להקות רוק ממוסחרות, כמובן כמו כולם גם אני נכנסתי למאטאל דרך לינקין פארק, ואחר כך P.O.D ואז התחלתי להגיע ללהקות יותר איכותיות כמו סיסטאמ וקורן, ברגע שהם כבר הפכו להיות ממש ממש מפורסמים ממש הפכו להיות ממוסחרים הדיסק השני שלהם ממש איכזב אותי ומאז אני לא שומע אותם, וכך גם נטשתי את P.O.D ונשארתי רק עם הפחוט מוכרים (סליפנוט, ראממשטיין, קורן וכו'...)

thepunk

New member
כמו כולם?!

ממש לא כולם נכנסו דרך לינקין פארק ו-POD .... ולא הבנתי מה הקטע שאם אהבת מאוד את הדיסק הראשון לא אהבת את השני ... כי הדיסק השני יחסית לראשון נשמע מאוד מאוד דומה .. וסליפנוט וקורן הם הפחות מוכרים?!?!?!?! ... טוב, תהיה בריא

Ze Colmeia

New member
כשאני אומר כמו כולם...

זה נכון לגבי הרבה אנשים, נכון אילי קצת הכללתי אבל בכל זאת, ומה שאני לא אוהב בלינקין בארק זה שאם תלך לכל אחד (כמעט כולם) בשיכבה שלך ותשאל אותם אם הם מכירים את לינקין פארק הם יגידו שכן ורוב הפעמים גם יתחילו לשיר איזה שיר שלהם כ"הוכחה", אבל אם תלך ותשאל על סליפנוט או סיסטאמ או ראמשטיין רק אלה ששומעים אותם (משמע מטאליסטים) ואלה שממש מבינים בהרבה סיגנונות יכירו אותם, וזה מה שאני אוהב ומעדייף, כמה שפחוט להיות במיינסטרים...

maxbass

New member
לא יודע מה איתך...

אבל את ההכרה עם הניו מטאל עשיתי לפני בערך לפני שש שנים בכתה ח'... ושמעתי קורן, סיסטם (רק שוגר:) ), דפטונז, וואן מינוט סיילנס, רוב/וייט זומבי ודברים כאלו...

maxbass

New member
לא יודע מה איתך...

אבל את ההכרה עם הניו מטאל עשיתי לפני בערך לפני שש שנים בכתה ח'... ושמעתי קורן, סיסטם (רק שוגר:) ), דפטונז, וואן מינוט סיילנס, רוב/וייט זומבי ודברים כאלו...

bestrafemich

New member
סליפנוט וקורן פחות מוכרים??

wtf???? כאילו.. מי לא מכיר אותם כבר?? רמשטיין באמת פחות מוכרים, אבל אם תלך ותשאל איזה ערס ברחוב אם הוא שמע על קורן אז חוץ מזה שהוא יקרא לך "פריק" הוא יגיד לך שהוא שמע עליהם!! כאילו, אני לא מזלזלת בקורן או משהו, אני חולה על קורן, אבל הם כן מוכרים, וסליפנוט מוכרים כמעט באותה מידה...

maxbass

New member
עדי!

מה נסגר איתך? אתה לא כזה מעמיק בסגנון הזה, אז מה הקטע עם הניתוח הזה? וגם אותו ניתוח אפשר להסוות לפאנק בלי בעיה... זאתת שיחה דיי מיותרת:)

thepunk

New member
אחי אתה טועה

קודם כל, אני מוזיקאי אז אני יכול להעריך מוזיקה גם בלי קשר לאם אני אוהב אותה או לא (ואני יכול כמובן לנתח לך אותה כמה שאתה לא רוצה). שני כל, הניתוח ממש לא נכון לגבי פאנק. זה לא טרנדי (המוזיקה, עזוב את כל האופנה שמתלוות לזה) - המוזיקה לא מושפעת מאופנות חולפות ... הפאנק הוא לא במטרה להגיע למיינסטרים (אולי פופ פאנק כזה ...) ... ניו מטאל - זאת המטרה שלו. ולהקות פאנק מסוימות יזכרו למשך דורות - סקס פיסטולס לצערי (הם לפי דעתי כל כך לא מסמלים את המוזיקה) זכורים עד היום לכולם .... ובעוד כמה שנים יהיו מספיק להקות שיזכרו ... לעולם. המוזיקה אולי פשוטה לכאורה, אבל יש בה גיאוניות. עצם העובדה שאתה לוקח 3 אקורדים ובונה על זה שיר עצבני עם ליריקס חכמים ועמוקים זה כבר גיאוני. שיר כזה גם מעביר בך אנרגיות, מעלה את האנדרנלין וגם גורם לך לחשוב ולהגיד לפעמים "וואלה, מה זה העולם הזה?" (Bad Religion, Propagandhi וכו') .... לפעמים אפילו הוא גורם לך לגיחוך (NOFX, Guttemouth, Vandals וכו') איפה עוד יש לך את זה? (במטאל האמת ... אבל שם הליריקס בדרך כלל הרבה יותר בקטע של דברים קיצוניים, מפחידים, מגעילים ו"מגניבים"...)

למעלה