על עריכה מוזיקלית:

G4rfi3ld

New member
תודה שלי

מעניין וכתוב היטב, כמו תמיד עם בועז כהן. אני לא מסכים עם המון דברים - כמו תמיד עם בועז כהן (שקורא כאן כפי שלמדנו פעם, ומעניין אם יגיב), בעיקר עם ה"כלל" לגבי כך שאין לעשות מעברים קיצוניים בין שירים: מדובר בכלל אנכרוניסטי, אולי בעצם לא אנכרוניסטי אלא מתאים יותר לתכניות מסוימות שמותאמות לאנשים מסוימים ונערכות על ידי אנשים מסוימים. אני יכול להתענג על חיבור "חלק" במיוחד בדיוק כמו שאני יכול להתענג על מעבר קיצוני במיוחד, אפילו אם אין איזשהו חיבור מוזיקלי ו/או תמתי מובהק בין שני הקטעים. To each, his own.

fugitive

New member
מעניין

הפוסט הזה של בועז כהן כבר עורר כמה דיונים, ואני יכול לספר לכם שמלמדים אותו בסדנאות מסוימות לבני נוער... לי אין יותר מדי מה להגיד בנושא. אני כותב בצער שלדעתי העריכה המוזיקלית לא כל כך חשובה לרוב האנשים היום. אני לא מסכים עם עמרי- לדעתי לא קראת את הפוסט בדגש על הדברים הנכונים. הדבר הכי חשוב שם הוא האהבה למוזיקה והבקיאות בה. אני חושב שאם היית מדבר על זה עם בועז הוא היה תומך במעברים "קיצוניים" ו"צורמים", אם היית מסביר לו את ההגיון שיש לאזניים שלך במהלך. מכיוון שאתה מונחה ע"י בקיאות ואהבה, זה היה נשמע טוב (אולי נאיבי, אבל אני באמת מאמין בזה...). מצד שני- ניסיתי לטעון את זה (שצריך לבוא עם רעיון ברור של מה אתה רוצה להעביר בעריכה וגם בהגשה) בפני אדם מסוים שמנהל את התחנה (איש מנוסה) כשהוא העביר ביקורת על התוכנית שלי פעם בישיבת שדרים. התגובה שלו הייתה: "אף פעם אל תבוא עם קונספט, עם רעיון שאתה סגור עליו מראש. אף אחד לא יקשיב לך". יתכן שחלקכם זוכרים את המקלחת ההיא... יכול להיות שהוא צודק. חוץ מזה, יש לי קראש נונסקשואלי על עמי שלו. רציתי שתדעו.

magicalwomen

New member
נו, למה אתם קיצוניים...

אני מסכימה עם שני הצדדים - של בועז, עמרי, והאדם המנוסה (טוב אז בעצם שלושה). לדעתי, כדאי שיהיה איזה קשר בין הקטעים, לא מחייב שיהיה משהו אובייקטיבי מסוים אלא משהו שבאמת גורם לך לרצות לשים אותך ביחד. לעבוד עם קונספט כמסגרת זה בסדר אם הקונספט גורם לך לפרוח ולהתפתח ולא מקבע אותך. הקיבוע לדעתי יכול לפעמים להפוך את הקונספט למשהו פחות פרודוקטיבי, ועל כן ה"פחד" מרעיון הקונספט. (טאוטו?) יכולים להיות מעברים שונים במהותם - מעברים מוזיקלים, מעברים תוכניים, מעברים עם "קשר מוזיקלי", אבל צריכה להיות מחשבה כלשהי מאחוריהם (השדרן, כמובן, אחראי גם להציג אותם לא פחות מהעורך). לדעתי, ויצוין שלא קראתי את הכתבה כל מילה לגופה, אותם קווים מנחים ניתנים כדוגמא, נקודות למחשבה, לאדם שרק מתחיל לערוך מוזיקלית. אח"כ אפשר ללכת לפי הבטן וה"מוזיקליות". אבל מה לעשות, דברים שנעשים בלי מחשבה הרבה פעמים לא נשמעים טוב. ואני מניחה שחלק מהביקורת של בועז (ולא בעז) היא על "תחנות מסוימות" שעורכות לפי מה שבא להם - כלומר לפי הפלייליסט של אותו שבוע? ומשמיעות את אותו שיר שוב ושוב?

G4rfi3ld

New member
לפעמים אני מסכים עם כולם

בדרך כלל אבל אני הכי מסכים עם עצמי, וכרגע אני מסכים עם רעות - העיקר שיש מחשבה, השקעה ואהבה בעריכה ואז גם אם החיבורים לא מסתדרים לוגית למאזין - הם עדיין יסתדרו באוזן, ובלב...

Trixerin

New member
לוידעת

לא חוויתי התגלות. בסה"כ כולנו יודעים את הדברים האלה, לא? מכל התוכניות ששמעתי בהר הצופים לא נתקלתי בעריכה לא טובה. רק באירוחים אולי זה קצת שונה כי החבר'ה מביאים מה שהם אוהבים וכו', אבל בסופו של דבר כולנו ברדיו כי אנחנו מבינים מוזיקה. או שאולי אני חיה בסרט.

eranrabl

New member
אוי ויי!

מסתבר שאני מסתתר תחת השם היצירתי באמת "ערן רבל" (!)

למעלה