על עצמי

tammia

New member
על עצמי

שכחתי לענות לך טלינגיט, לריקודי בטן הגעתי לפני שנים, אחרי הפעם הראשונה שראיתי רקדנית בהופעה. התרגשתי מאוד. זה נראה לי פלא או נס - איך אפשר להזיז כך את הגוף. היא היתה רזה (גם אני) וזה עשה לי להבין ולקוות שגם אני אוכל יומחד. באותו לילה לא נרדמתי מרוב התרגשות... ואז התחלתי ללמוד. עברתי דרך 2 או 3 מורות, ההתחלה היתה קשה, הפרדות וכו' אבל היה משהו מורכב יותר - לא היתה לי כימיה עם המורות, הן היו מקצועיות ונחמדות וכו'- אבל היה חסר לי עומק, או משהו שמעבר לזה שקצת קשה לי להסביר. עבורי, ללמוד ריקוד בחיקוי (לעומת שיעורי אימפרוביזציה למשל) זה להיפתח לאנרגיה של המורה, לרצות לרקוד כמוה - וזה לא יכול להסתכם רק בתנועה, כי בתנועה מצויה כל ההויה שלנו. אז אני בוררת בקפידה ת'מורים שלי. מקווה שזה לא נשמע פלצני... ואז הפסקתי לכמה שנים ונשארו החלום ותחושת הפספוס, ובאורח נס, כשכבר ויתרתי - מצאתי, בלי לחפש ובלי להתכוון את המורה שלי, במקום הכי לא צפוי בעולם. אצלה היה כל מה שחיפשתי ואפילו לא היו לי אז מילים לומר מה זה המשהו הנוסף, המעבר שכ"כ חסר לי. אז מאז אני לומדת, קרוב לשנתיים, משתדלת לא להחמיץ שום שיעור וזה כיף עצום ואושר גדול. יש הרבה פעמים שאני מרגישה שזה הדבר הכי חשוב שאני עושה בשבילי. יו, כמה כתבתי. אמרו לי שהקלדה עוזרת לפתוח ת'שימי :) אני לומדת המון מהפורום יש בו כ"כ הרבה מה"מעבר" שכ"כ חשוב לי - אז, תודה רבה גליה- תודה על המידע על פטמה סרחו, נראה שאין לי ברירה חוץ מלחכות לפברואר עם הדיסקים שיהיו לך.את יודעת משהו עליה,היא מצרייה? תמי

שרקייה

New member
אכן היא מצריה, הקול שלה כפי ששמעת

ממש לא עונה להגדרות של קול נשי. הוא עבה , גס ומחוספס. אבל כאן גם טמון הקסם של השירה שלה (בעיני לפחות. השירה שלה היתה הגורם הראשון שעשה לי את הכימיה עם המוסיקה הערבית). לא ידוע לי, ועד כמה שהצלחתי לברר עם אנשים שעוסקים בתחום,גם להם לא ידוע על דיסקים נוספים שלה פרט לשניים שהזכרתי. מה שכן יוע הוא כי היא הזמרת המלווה את הרקדנית הבטן המיצרית דינה, תוכן השירים שהיא שרה בדיסקים האלה הם בגדר שירי זימה במצריים, ולכן היא נחשבת במצריים כמעט מוקצת מחמת המיאוס. גם מי שיודע עליה מעדיף לא לדבר על כך. בכל מקרה, כאמור, בעיני היא מדהימה. אני אשתדל לטפל בהבאת הדיסקים מהר ככל שאוכל. בנתיים את מוזמנת לאוטו שלי - הדיסק מתנגן שם ללא הפסקה. להשתמע, גליה

tlingit

New member
הקשר עם המורה מאד חשוב

זה ידוע גם ממערכת החינוך, הפורמלי והלא-פורמלי. (והוא גם חלק מהדיון שמתנהל כעת על איכות החינוך בישראל, והקשר שלה לאיכות המורים) כל אדם מוצא לעצמו את המורים לחיים, בכל תחום שמעניין אותו, והפרמטרים הם מאד אישיים, בהכרח. כיף לקרוא כמה טוב ומעניין לך עם ריקודי הבטן, וגם שהפורום תורם לך
.
נ.ב. אם הקלדה עוזרת לפתוח את השימי, יש בזה עידוד לכמה וכמה מאיתנו

sharona5

New member
טלינגיט-כתבתי לך אתמול דא"ל-תתעלמי

הצלחתי להעביר את ההודעה בלוחות, כנראה שרשמתי אותה בטעות במקום אחר, תודה בכ"ז

באלאדיה

New member
I know what you mean...

לי ולתמי יש אותה מורה. אני התחלתי ללמוד ריקודי בטן אצלה, שוב במקרה, אבל בגלל שהיו לי הרבה מורות לריקוד בכל מיני סגנונות בחיים אני יודעת להעריך דבר טוב. אגב - בקשר להקלדה שפותחת את השימי - לא הייתי בונה על זה
לפחות לי זה לא עוזר. ואני כנראה מוכנה לעשות הכל - באמת הכל, חוץ מלתרגל

למעלה