על עירום ומיניות

queen helen

New member
פורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה.

בשבטים מסויימים, אליהם המיסיונרים (ולא רלוונטי מאיזה דת) עדיין לא חדרו עירום לא מקושר עם מין או עם בושה.
זה דבר טבעי ונטול משמעות חיובית או שלילית.

ובכלל (אם כי אולי אני לא אובייקטיבית) - גוף של אדם צעיר ובריא (ולא שמן/רזה/מעוות מיד) הוא דבר מאד יפה.
לכן מעולם לא הבנתי למה אנשים טוענים שציורים ופסלים מלפני מאות שנים שמציגים עירום לא מיני הם סוג של פורנוגרפיה.
מצד שני - פורנוגרפיה זה איכסה (לא קשור, סתם התחשק לי להגיד)!

חחחחחחחח

זה נכון, אבל
אפילו בשבטים פרימיטיביים יודעים לכסות את האיזורים המוצנעים.
לפחות את המשמעותיים יותר...

ובטענה שפורנוגרפיה, היא עניין של גיאוגרפיה, משתמשים מצדדי הפורנוגרפיה.
הטענה שלהם, שזה רק עניין של זמן עד שמה שנחשב היום פורנו ואסור יהיה לגיטימי.
והם מצד אחד צודקים, אבל טועים לחלוטין....
כי זה שאנחנו מקבלים משהו כתקין, רק בגלל שהאכילו אותנו בו בוקר עד ערב והוא הצליח לחדור למרכז, לא אומר שזה באמת לא פורנו ולא משהו אסור/לא ראוי.

לא יודעת מה איתך

אבל ציורי רנסנס שבהם הציגו נשים ערומוות, בשבילי כילדה, זה היה פורנוגרפיה

אני חושבת שכל עוד אנחנו חיים בחברה שמחפיצה גוף של אישה, והעירום שלה נחשב מיני ופורנוגרפי, צריך להקפיד שבעתיים לא להציג עירום. והתירוץ שזה "אומנותי" - שישמרו אותו לשבטים האפריקאים, שעלי לציין, יש שבטים בעולם שהולכים ערומים לגמרי, בלי לכסות אפילו איברים אינטימיים, כמו שבט מאשקו-פירו שבאמזונס.

לא מדוייק.

הילדים שם נראים ערומים ורק חוט לא ברור סביב המותניים.
את אברי מינם של הגברים לא רואים, אז קשה לדעת אם יש משהו 'מחובר' לחוט הזה, שנראה בבירור גם על המותניים שלהם, או שהם ערומים כמו הילדים.

מה שכן ניתן לראות, הוא שלנשים בתמונה יש מעין שק מסביב למותניים.
לאישה שעומדת רואים ממש מעין חצאית מיני מבד שנראה כמו שק ולאישה שיושבת רואים בד כזה בדיוק רק שהוא עוטף גם את הרגל שלה שמונחת מעל הרגל השניה בצורה שלא ממש ברורה.
אולי מתוך ההבנה שברגע שהיא יושבת ככה רואים הכל מבעד לחצאית ולכן היא העבירה אותה מעל הרגל. לא יודעת.
מה שאני כן יודעת, זה שגם אם תגדילי את התמונה ותבהירי אותה כך שתוכלי לראות את כל הפרטים בבירור, לא תראי אברי מין נשיים (פרט לחזה כמובן, שזה משהו שבכל השבטים הפרימיטיביים גלוי וכפי הנראה לא נחשב למיני או אינטימי.)

היו עוד תמונות ששם ראו בבירור שכל

מה שיש להם זה החוט מסביב למותניים, גם לגברים וגם לנשים.
כנראה הורידו את שאר התמונות מטעמי צניעות. אבל בכתבה הזו אני יודעת שהיו עוד תמונות שראו בבירור שהם לא לובשים כלום.

הנה כמה שמצאתי גם לשבט הנ"ל וגם לשבטים אחרים:
Mashco-Piro
Korubo
another one

אלוהים צריך להעניש אותו שככה זילזל בתפקיד

שנתנו לו! בושה. איפה כרמלה? אני צריכה לדבר איתה איזה דיבור צפוף על העובדים הלא יוצלחים שלה...

והכי מצחיק..

תמיד כשמציירים תמונות של אדם וחווה, תמיד מציירים את האדם עם העלה למטה, ואת האישה עם עלה למטה ועלים על החזה.

וכל הקטע שהתרבויות הפרימיטיביות לא תופסות את החזה הנשי כמשהו מיני בכלל, ולא בטוח שהוא בכלל אמור להיות מיני, זה רק החברה המודרנית שהפכה את החזה הנשי משום מה לדבר כ"כ מיני.

אם היו באמת "אדם וחווה" וכל הסיפור היה נכון, והם לפתע היו מתביישים בזה שהם ערומים. ניחוש שלי, חווה לא הייתה מכסה את החזה, בדיוק כמו שאדם לא כיסה את הפטמות.

החברה המודרנית מנסה בכל דרך לטשטש

את מבנה גופה של האישה. לכן חזה היה דבר שצריך להסתיר.
במקביל, אותה בחברה בדיוק, הבליטה את גופה של האישה לצורך גירוי מיני.
מה שהפך את החזה למיני בעליל.

היום, פוסט העידן של ימי הביניים, נשארנו עם התפיסה שגוף האישה ~כולו~ מיני והתוצאות נראות בשטח בכל מקום....

queen helen

New member
לא ברור לי למה

אבל אם הייתי צריכה לבחור איזה חלק לכסות, זה יהיה החזה.
אפילו היו לי חלומות ביזאריים לחלוטין שאני ערומה מול כל הבית ספר שלי, ומה שחשוב לי זה לכסות את החזה. אולי זה גם איכשהו קשור לא-מיניות?
לא יודעת...

לא רואה קשר לא-מיניות

ובאמת מוזר החלום הזה שלך.
אני ארצה להסתיר הכל, אבל אם אני צריכה לבחור זה או זה, ברור שחשוב לי יותר להסתיר את החלק התחתון.

אולי זה קשור להנקה?
כשאת עושה משהו גם במרחב הציבורי, יש את הרגעים האלה שכבר אין לך כוח להסתיר כל הזמן.
אז אל דאגה - הסתרתי. אבל הסרבול בהנקה בציבור בגלל זה גורמת במובן מסויים לתחושה של 'מה זה כבר משנה?'
שלא לדבר על זה שנשים כן רואות אותך חשופה וזה בסדר.
זה גורם לכל העניין לקבל חשיבות אחרת.

למעלה