על עירום ומיניות

על עירום ומיניות

לפני כמה זמן עלתה לאוויר העולם פרסומת של קסטרו שעוררה הרבה רעש בגלל הפרובוקטיביות שלה.
בפרסומת, הדוגמנית והדוגמן (שני סרטונים נפרדים) היו עירומים לגמרי ונעשה טשטוש סביב אברי המין.
הם התהלכו כך בין הקהל (הדוגמנית נכנסה למעלית, הגבר לפאב) ואז נכתב:
אם אתה לא לבוש כמו שצריך, אתה לא לבוש בכלל.

אז בגלל העירום כולם קפצו (אפילו שלא ראו אותו והוא טושטש) ואני חשבתי שני דברים:
1. העירום שלהם לא משדר מיניות בכלל!! כל הקטע היה שהם פשוט הולכים ככה. גם הקהל אדיש לעירום שלהם. ולכן גם לא חשתי את אי הנוחות שאני מרגישה נוכח פרסומות מיניות ביותר.
2. דווקא בסוף, כשמראים את הדוגמנית מתלבשת, דווקא אז כן יש שידור קל של מיניות שלדעתי כמובן מיותר...

כלומר: אם נוותר על המיניות בסוף (אם כי היא יחסית מעודנת לפרסומות של היום..) הפרסומת הזו לדעתי דווקא מוצלחת ובכלל לא משהו שמעורר בי צורך להתקומם!
נהפוכו! רוב הפרסומות האחרות מפריעות לי. לא זו.
מה שחידד עבורי שוב את הנקודה של:
זה לא משנה מה לובשים, מה שחשוב זה מה משדרים
וכל עוד ניתפס לכמות במקום לאיכות, נמשיך לזכות בפרסומות נוטפות מיניות שמשודרות גם לילדים 'כי לא רואים בהם פיטמה'

אגב, התגובה של הפרסומאי מטופשת בעיני לא פחות מאלו שיצאו נגדו...

בהחלט ההבעה תורמת הרבה לשידור המיניות

ולא סתם אני תמיד מדגישה לגבי בחורות שמשדרות מיניות שיש להן "הבעה מטופשת על הפרצוף".

אני אסייג ואחדד שאצלי מדובר ב"מיניות מוגזמת".
אבל בהחלט, אם מישהי מנסה לשדר בכח מיניות, זה גורם לי "להעריך אותה פחות אינטלקטואלית".

למה מטופשת?

יש דברים בהם הוא צודק- ההיתממות המיותרת הזו למשל-
הוא צודק אפשר לנסוע וכמעט על כל שלט חוצות במרכז (טוב אולי לא בבני ברק) רואים דוגמנית חצי עירומה , וגם אם המצולם לא חצי עירום הוא משדר משהו רווי יצרים .

בחברה בה הנורמה הזו תקינה - מה הוא מתלהם כל כך? הרי כמו שהוא אמר על התוכנית "שני גברים וחצי" שההומור המיני בה כל כך מודגש והיא תוכנית "לכל המשפחה" מה ההבדל?.

אני לא רוצה לראות פרסומות שמוכרות הכל דרך סקס , זה מעצבן ומקומם-
אבל אני גם לא מצליחה להבין לגמרי מה היה מטופש במה שהוא כתב,
זה לא משהו נקודתי שצריך להתווכח עליו- זה הכלל.

אני מניחה שאולי בגלל זה אני אכבד איפשהו חרדי שלא מכניס עיתונים, טלוויזיה , כתבי עת ומחשב לביתו (אלא אם הוא עשה אינטרנט "רימון" או משהו...) כדי לחיות לפי הערכים שנראים לו אבל עבור כל אדם מהמניין, בין אם הוא דתי או לא הליכה ברחוב מספיקה להפוך להיות הליכה "פוגענית ומינית"...

אבל זו בדיוק הנקודה. שכדתי, כל הפרסומות

מפריעות לו. וזה לא נכון שלא מתלוננים גם על פרסומות אחרות.
הפרסומות הזו עשתה יותר הדים בגלל הצורה בה היא הציגה את הדוגמנים.

לדעתי זו צורה עדיפה על הצורות האחרות והדבר היחידי שהסכמתי איתו במה שהוא כתב, זה שבפרסומת שלהם בסופו של דבר רואים פחות מבכל פרסומת אחרת שבה הבחורה לובשת בקיני מינימלי כ"כ. (מעבר להבעת המיניות עצמה.), אבל זה לא היה עיקר טענתו.

להגיד 'כולם רעים - מה אתה נטפל אלי?' - זה טיעון של ילד בן 3...
במיוחד שמדובר באדם דתי וברור שהכל מפריע לו.

k500

Active member
מנהל
נזכרתי בפרסומת מפעם..

בתחילת ימי ערוץ 2, שודרה הפרסומת המפורסמת של קסטרו, יעל אבקסיס וליאור מילר, פותחים מעילים אחד מול השני, מי שזוכר. לא רואים שם כלום גופנית כי המבט הוא אל הגב של השחקנים, אבל הצופים הם אלה שמחברים בראש אחד ועוד אחד ומגיעים למסקנה מינית יותר ממה שהם ראו.
בפרסומת כאן, שכן יש בה ערום גופני, הצופים כבר לא יכולים לעשות אחד ועוד אחד כי נותנים להם הכל בפרצוף ואז התגובה הראשונה היא פניקה ובהלה- מה? ללכת בעירום? אוי ואבוי..אבל, כמו שאמרה נצנץ, העירום לא משדר מיניות כאן. הצופים שמורגלים לקשר אוטומטית עירום למיניות חוטאים למציאות ואף למיניות שהם מכירים מהבית ה"חברתי-תרבותי" שלהם והם אלה שהופכים את העירום למיני במקום להתייחס אליו כנתון שווה ברובד של קוד הלבוש.
ברגע שבעיניי המתבונן/הצופה העירום הפך למיני, התחילו לראות אותו בעיניים של חוקים, רגולציות, ממסד ומתינוּת, כלומר במקום תרבותית, הדיון עבר לחוקית ולראייה התערבותו של חבר כנסת ושאר בעלי אינטרס ממסדיים.
מאחר והפרסומת עוררה דיון ציבורי והתחדד העניין שיש בה עירום ופרובוקציה, הדבר הדגיש את הקישור האוטומטי של עירום למיניות ואת חוסר היכולת לנתק את העירום מהמיניות ומה שעשו מהמיניות לאורך השנים.
כן, פרסומות רבות ובכלל דברים רבים במדיות השונות הם הרבה יותר מיניים מבלי שיהיה בהם עירום וזאת בגלל הערך שנתנו למיניות ולצורת החצנתה, בעיקר על ידי מי ששולט באמצעי התקשורת והפירסום. כך הצופה הורגל וחונך ואת זה הוא מכיר, ללא עירום פרונטלי, אך עם רמיזות מיניות רבות כולל הבעות פנים, סאונד מתאים ואוירה סטיריאוטיפית של מה שצריך להיות מיני, על אף שזו לא המציאות של אף אחד מהצופים ובכלל.
מאחר וברוב המקרים בחברה כל אחד רוצה להיות כמו כולם, אז הקו הזה ממשיך בעוד פרסומת ועוד שלט חוצות ועיתון וצורת הדיבור ונוצרת אווריה תרבותית שמקדשת את האשליה של מהי מיניות. מי שגדל באוירה כזו, שלא יתפלא על בורותו באשר למיניות, עירום והעיוות שנוצר ביניהם.

ואני רוצה להוסיף:

אני זוכרת את הפרסומת ההיא.
כמה דברו עליה.. כמה רעש...
פשוט לא יאמן.
אחרי הכל - לא ראו כלום!!! אבל ממש כלום!
עכשיו, אני לא חושבת שיוצרי הפרסומת תמימים - ברור מה הם רצו שנחשוב וזה מה שחשבו.
אבל תחשבו על זה מזווית אחרת:
מזווית של ילדים למשל.
ילדים לא רואים בפרסומת הזו כלום חוץ מאשר גב של איש ואישה שפותחים מעיל! (מעיל שהוא אגב בגד עליון לרוב במחוזותינו..)
סביר להניח, שילד שלא 'התקלקל' וספג את התרבות שסביבנו, לא יבין את "עומק" הפרסומת והיא לא תהווה עבורו יותר מעוד תמונה חולפת.

מנגד, מה המסר שעובר לילדים קטנים שרואים את כל המיניות שנשטפת מנשים בכל מקום ומקום?

בנוסף, עבור ילדים עירום הוא עדיין לא מיני לחלוטין (שוב, אם לא קילקלו אתם...
) ולכן גם הפרסומת החדשה לא היתה משפיעה עליהם יותר מידי.

בנוסף, תחשבו על עצמכם כא-מיניים.
כמה מפריע לכם פרסומת נוטפת סקס וכמה מפריע לכם פרסומת כמו של קסטרו? הישנה והחדשה.

אני יודעת שלי הפרסומות של קסטרו לא מפריעות.
99% מהפרסומות האחרות מפריעות. חלק אפילו מאווווד!

נראה לי שזו המטרה

הם יודעים שפרסומות פרובוקטיביות יגרמו לסנסציה וזאת הכוונה שלהם - להכניס את המותג לתודעה.
יש כאלה שמנסים לבנות תודעה חיובית - נניח מקדולנד , לכל המשפחה...

ויש מותגים שמנסים ליצור תודעה שערוריתית - מרדנית, חדשנית , להגנית- באופנה זה מאוד מקובל .
בניית תדמית...

אין לי בעיה עם זה. פרופוקציה שאין בה פגיעה

מקובלת עלי.
ולשחק משחק על עירום ומיניות גם מקובל עלי.
הרבה יותר מעוד פרסומת בכיכוב של דוגמנית נוטפת מיניות.

OnlyLeigh

New member
ברר תפוז. אמשיך-

הסערה שהייתה סביב הפרסומת לדעתי מטופשת וצבועה.
אני אישית חיבבתי אותה, חשבתי שהיא הייתה מעניינת ומגניבה.
אבל להגיד שהיא לא משדרת מיניות זה לדעתי סוג אחר של היתממות.
בכל זאת בחרו בגל גדות ודוגמן נאה אחר. אם לא היו רוצים לשדר מיניות אולי היו בוחרים באנשים ממוצעים ולא יפים במיוחד.

k500

Active member
מנהל
לפי מה שאת אומרת, רק מי שיפה משדר מיניות

וזאת הבעיה, הרגילו את הצופים לראות באופן אוטומטי אנשים שנחשבים יפים ומייצגים את מה שאמור להיות מיניות. הבעיה שלא עוצרים לרגע ומתבוננים בדברים. אולי קשה לחשוב על זה, אבל עירום לא חייב לשדר מיניות. קשה להפריד בין השניים כי זה מה שהשרישו בתרבות שלנו כל כך עמוק, שלא רואים אפשרות אחרת.
כשאנחנו אומרים שהפרסומת לא משדרת מיניות, אנחנו לא מתכוונים לעצימת עיניים אלא להיפך, להתבוננות על החברה ומה שקרה למיניות בה. אם היו מפסיקים לקשר הרבה דברים למיניות, אולי היו פחות מקרי אלימות, פחות אפליה ויותר פתיחות לאחרים.
ברגע שהרבה דברים "סופחו" למיניות, בייחוד דברים לא נעימים, המיניות הפכה לפוגענית, מפלה ומשבשת סדרי חיים. כשרואים עירום ישר חושבים על מין כי ככה מראים לנו בכל מקום במעין מוסכמה לא כתובה שממשיכה בכל המדיות ובשיח הציבורי. לא מפליא שמי שעודד את העניין היו ברובם גברים (ראי לדוגמא את הסדרה "מד-מן") ששלטו באמצעי הכוח החברתיים והממסד ואיפשרו למיניות להיראות כמו שהיא כיום כאשר מי שלא נמצא בהגמוניה שלהם, הודר ותויג כ"אחר" ולכן היה אפשר לעשות מה שרוצים ואיך שרוצים, העיקר להישאר בהגמוניה.
מה שאנחנו מנסים להגיד בסופו של דבר זה שלא כל מה שנחשב היום מיני הוא כזה באמת והגיע הזמן שנוכל להסתכל על הדברים כפי שהם ופחות עם האסוציאציות הנילוות להם. כשהמיניות תיפרד מהמטען העודף שלה, יהיו לכולם פחות חששות והרבה יותר קל לחיות.

פעם ראשונה שאני שומעת שאנשים

שאנשים שאינם "יפים" (לדעתך, כמובן), אינם משדרים מיניות. ממתי?

avi1283

New member
מסכים

עירום של דוגמנים ובמיוחד דוגמניות אכן משדר יותר מיניות.
אם הקונספט של הבלי קסטרו אתה לא לבוש כלל היה העיקר, היה אפשר לעשות עירום רק של גבר ממוצע בן 40, או אישה בת 40 (אבל עדיף גבר שם בטוח לא יהיה קישור למיניות), ואווירה יותר הומורסיטית.
כמעט לכל גבר מיני מספיק לראות גוף של אישה שמושכת בעיניו ואוטמטית יקשר את זה למיניות בטח בעירום. אם זה טוב או רע (זה רע) זה משהו אחר, אבל זאת המציאות כרגע.
לכן הפרסומאים ידעו מה הם עושים כשלקחו דוגמנים צעירים לתפקיד, והלכו שוב על הקטע הכי עתיק סקס = מוכר, לכן גם זאת היתה התגובה של הפרסומאי, ברור לו שעל זה הם הלכו.

הבנתי. כל מה שיפה הוא מיני. טוב לדעת.

כל יום אני מגלה דברים חדשים

וקצת פחות בציניות:
כמו הקישור האוטומטי של כל עירום למיניות כך גם הקישור האוטומטי בין כל דבר יפה למיניות הוא אידיוטי, מגמתי והייתי אפילו אומרת שובינסטי. (וK500 הסביר את זה בהרחבה)

כא-מינית, אין לי שום בעיה להנות מיופי של א-נשים ואין לי בעיה עם עירום נטו.
אבל אפילו כא-מינית, אני יכולה להרגיש מתי מעבירים לי מסר מיני.
אולי לא תמיד, אבל לרוב. מיוחד עם הוא בוטה.
גל גדות עמדה במעלית בתנוחה נינוחה ורגילה לחלוטין.
בניגוד למשל, לגברת תפוזינה הרטובה כולה או לבר שתמיד רצית שיהיה לך בבית... (בר רפאלי שכובה בכל תנוחה מפתה אפשרית על השיש במטבח ורק מחכה, ממש מתחננת שהגבר שעובר באדישות לידה יקח מיידה כוס מים...)

האמת, שאחת הפרסומות הכי מיניות שראיתי, נמצאת בטלווזיות הענק בסופר שאני קונה בו די קבוע.
רואים בו גבר ואישה יושבים בסמיכות, זרים אחד לשני ואוכלים גלידה.
(או שרק האישה אוכלת. כבר לא זוכרת..)
ואז, עם כל ביס, שכמובן מוצג בצורה הכי מינית שיש, משהו קורה לבגדים שלהם.
השרשרת שלה 'נוזלת' ממש במקרה דרך מפתח החזה בחולצה, נעלי העקב נמסות, כפתורי החולצה של הגבר נפתחים כאילו מישהו קורע אותם וכו'....
יטף שם הרבה יותר מיניות מאשר גלידה ולא היה שם שום עירום.
ואני בספק אם היה שם יופי... אותי אישית זה ממש דחה לראות את הנעלים שלה נמסים.
אבל כל אחד והטעם שלו

גליזה

New member
הגעתי מהקידום

אני חושבת שהפרסומת של קסטרו לא הייתה מינית. אני לא יכולה להגיד "לא הייתה מינית בכלל", כי עירום גורם לאנשים לחשוב על מין ברוב המקרים, אבל הרעיון של "אם אתה לא לבוש טוב, אתה לא לבוש בכלל" - הוא חמוד מאוד בעיני.
הדיבור לדעתי נוגע הרבה יותר ללבוש, לבגדים (ואכן מפורסמת חברת הלבשה) - יש פה אמירה שבאה להגיד שבלבוש יש הרבה ביטוי אישי/אופנתי, ואם אתה לא לבוש טוב - כמו הרבה אנשים שלבושים ברישול או סתם בצורה לא מעניינת, אז באמת לא עושים עניין מהבגדים שלך.
לעומת זאת, אנשים שלבושים בצורה ממש יפה/מעניינת/מיוחדת, כמעט תמיד מושכים תשומת לב - על אחת כמה וכמה האנשים עם הסגנון הלא רגיל והייחודי שלהם, שבהחלט מבטא את האישיות שלהם החוצה.

בקיצור, אהבתי

avi1283

New member
בעייני

זה גם לא משדר מיניות, אבל אנחנו לא בדיוק המדד.
מסכים שאפשר להפריד בין מיניות לעירום, אבל זאת כרגע לא המציאות, עירום במיוחד של נשים כן מקושר בצורה מאוד חזקה למיניות.
גם תנועות "שמשדרות מיניות" של נשים בפרסומות, לא חייבות להיות מיניות ולגרות, אנחנו תופסים אותם ככאלה, אני לא יודע אם יש כזה דבר "מיניות טבעית".
אז באותה מידה כמו התנועות האלו, אנשים תופסים עירום כמשהו מיני ולכן לדעתי הפרסומת כן מינית,
במיוחד כשזה קסטרו שידועים בפרסומות המיניות שלהן ולוקחים תמיד את הדוגמנים שנחשבים להכי סקסיים, אז כבר מראש הם מכניסים את הצופים לאוירה מינית.

alphac

New member
פרסומת דוחה בלי קשר למיניות/א-מיניות

בהחלט לא משהו שראוי לשדר על המסך

למעלה