על ספריו של משה גרנות

על ספריו של משה גרנות

אין רבים המוכנים לכתוב בגלוי, באומץ, בלי מורא וללא התגמדות נכנעת את דעתם על אלוהים, על התנ"ך ועל האמונה העיוורת באל. אחד מהם הוא ד"ר משה גרנות. אתר חופש מעלה מעת לעת ספר בתחום ההגות החילונית, והיום העלה את הספר אדיפוס ואבשלום. ספרים נוספים קיימים במדור ספרים באתר. משה גרנות הוא אחד מהשלושה הכותבים את פרשות השבוע באתר חופש.

taro

New member
מנהג מגונה קיים לאנשי חופש

לפיו, לרב או כל אדם דתי אחר, יש לזכור את כל אמרותיו הידועות לשמצה, אולם ל"אלוהי" האתר, יש לשכוח הכל. אם אינני טועה (וכמדומני אני לא) ד"ר משה גרנות היקר שלכם, הוציא ספר אודות היהודים יוצאי ארצות ערב, בו תאר את סלידתו ממראם (כמדומני כלל תיאורים על נזלת מהאף, וסרחון שמנע ממנו ומחבריו כל רצון לחלוק עמם מקלחת), בו פסל בשחצנות את תרובתם (ציטוט מהזכרון: "מה היה להם, היה להם ביאליק? לא היה להם כלום! היה להם הרב עובדיה יוסף, ומי הוא עבדיה יוסף? הוא אפילו לא אדם!"), וכמוןב זלזל בפרשת ילדי תימן ("היו להם מאה ילדים לכל אחד, קורה ששוכחים כמה בדרך"). בעוד ספרו עורר מהומה ופולמוס על דפי הארץ, ספק הד"ר הנערץ, כשבוע לאחר מכן, את דעותיו בדבר מעמד האישה, שם טרח לציין כמה היא חלושה וזקוקה תמיד לגבר הגדול והחזק שישמור עליה.

הפוסל במומו פוסל

אתה כותב דברים שליליים על אדם, בלא שיש לו יכולת להשיב לך. אני לא מכיר ספר כזה או דברים אלו, ולכן העתקתי את כל הקטע ושלחתי בדואר לד"ר גרנות. את תשובתו אביא כאן. הוא לא נכנס לפורום, אין לו מחשב בבית, כך שתצטרך להזדיין בסבלנות.

הנה תשובתו של גרנות - וכעת תתנצל!

כפי שהבטחתי לך, העברתי את מכתב ההשמצות שלך לד"ר גרנות, והנה תשובתו. אני פונה אליך עם העתק להנהלת הפורום בבקשה שתתנצל על דברי הבלע שכתבת עליו. הנה דברי ד"ר גרנות: "TARO יקר, כשאתה משמיץ מישהו, לא ייתכן להסתמך על "אם אינני טועה" - צריך לקרוא דברים במקור, ורק אחר כך לחוות דעה. כיוון שיש להניח שאתה לא ממש מתכוון להקדיש לעניין הזה זמן, ודי לך ב"כמדומני", כפי שאתה בעצמך כותב, אציע לך הצצות קטנות בכתבי, ואני מקווה שיהיה בך היושר האינטלקטואלי לחזור בך מהשמצותיך, המסתמכות על הגיגי לבו של כתב, אשר כמוך "היה נדמה לו" שמשה גרנות אומר את מה שהוא חושב. ובכן, אם רצונך לקרוא על שאיפתי הכנה לאחווה ואיחוד בין העדות, קרא נא את המאמר "ההווי העדתי והמורה העברי", ב"קשר עין" - ביטאון המורים העל-יסודיים, גיליון מס´ 81, אוגוסט-ספטמבר 1998, עמודעם 8, 12, וכן בספרי "עסקני הקיפוח", הוצאת ירון גולן 2000, עמודים 174-175. ואם רצונך לקרוא על מאבקי למען קידום מעמד האישה, קרא את המאמר "חנוך לנער על פי דרכו" ב"קשר עין", גיליון 106, מרץ 2001, עמודים 16-17, וכן את המאמר "דמות האישה במקרא", בספר "אדיפוס ואבשלום", הוצאת ידיעות אחרונות 1996, עמודים 57-63. לאחר השמצותיך חסרות הבסיס, אתה מחוייב מצפונית לקרוא". ואני (אוהד) מוסיף: לאחר השמצותיך חסרות הבסיס, אתה חייב להתנצל בפניו של ד"ר משה גרנות, הן מהבחינה האנושית, נוסח חז"ל "לא לתבין פני חברך ברבים", הן מן הבחינה החוקית.

taro

New member
לי זכורות שתי כתבות על משה גרנות

בעיתון הארץ לפני כשנה, שהתפרסמו זו אחר זו בהפרש של שבוע, האחד בדבר ספרו של הד"ר גרנות על הסכסוך העדתי, והשני בדבר הגיגיו על נשים, שגררו תגובות נזעמות מארגונים פמיניסטים. אני מעוניין לדעת אם הד"ר גרנות מכחיש את הציטטות שייחסתי לו, ואת שני הראיונות שנערכו עמו בעיתון הארץ (או מוסף העיר הנלווה אליו בימי שישי). מה הוא באמת חושב לא רלוונטי, כשם שדעותיו של הרב עובדיה לא באמת מעניינות אתכם, אלא רק הציטטות שאתם לועגים על הדרך בה הוצאו מהקשרן.

זה לא פוטר אותך מהתנצלות!!

עדיין לא הבאת ולו גם הוכחה אחת לדברי הבלע שכתבת עליו. "זכור" לך איננו ראייה. אין לך אומץ מינימלי להודות בטעותך, ואתה מסתתר מאחורי מסווה של שם TARO ובכך אתה מוגן מתביעת דיבה. נראה אותך חושף שם וכתובת, על מנת שד"ר גרנות יתבע אותך לדין, ושם תוכל להוכיח את טענותיך או לשלם קנס. בושה וכלימה! אני פונה כאן אל מנהלי הפורום בבקשה לתבוע ממיסטר TARO להתנצל.

taro

New member
אשמח להתנצל

אם רק תתן לי סיבה לעשות זאת. ואני מצטט מתוך תגובתך את דבריו של הד"ר גרנות: "...ואני מקווה שיהיה בך היושר האינטלקטואלי לחזור בך מהשמצותיך, המסתמכות על הגיגי לבו של כתב, אשר כמוך "היה נדמה לו" שמשה גרנות אומר את מה שהוא חושב." הד"ר גרנות לא הכחיש כי אכן התפרסמו שתי הכתבות שציינתי, הוא רק טוען שדבריו, ושים לב, הפלא ופלא, היו סילוף עיתונאי! מה הוא באמת חושב לא מעניין אותי, כמו שדברי הרב לא מעניינים אותך, אלא רק הכתבות הזולות והצהובות. אם הרב עובדיה, או הרב שך, היו עונים לכם בצורה הזו, שכתב סלף ועוות את דבריהם ואתם מוזמנים לעיין בכל הפרשה, הייתם ממשיכים לטעון בלעג כי מאמיניהם עדיין טוענים שדבריו הוצאו מהקשרם. אז עד אז, סלח לי, אבל לא אמרתי דבר שהוא בגדר הכפשה.

cusamano

New member
לטארו

אבקש ממך או להביא הוכחות חותכות למה שאתה אומר על גרנות או להיתנצל ההאשמות שאתה מטיח בו הם חמורות מידי, ולא יתכן שאתה תטיח אותם בלי כל שמץ של הוכחה בתודה שי

taro

New member
הד"ר גרנות ספק את ההוכחה

הוא הודה שדבריו "הוצאו מהקשרם" בידי הכתב. לא התיימרתי לטעון שהוא מאמין בדברים האלו, ולמען האמת, זה גם לא כ"כ רלוונטי לגבי אם הוא מאמין או לא. הד"ר כבודו במקומו מונח, אין לי טעם ללמד עליו סנגוריה או קטגוריה. אתה מוזמן לקרוא שוב את תגובת הדוקטור, ולראות שכל שהוא טען זה שדעותיו האמיתיות לא תואמות את הכתוב, וזו, כאמור, הייתה מטרתי - להראות שלא כל משפט צהוב שנכתב בעיתון, מכיל את האמת, או מתקרב אליה.

הדמיון שלך עולה על כל המשוער

1. בשום מקום במכתבו של ד"ר גרנות לא קיים המשפט שאתה כותב כאן "הוא הודה שדבריו "הוצאו מהקשרם" בידי הכתב", ומדהים לחשוב איך אתה מעז לשים בפי אנשים דברים שאתה מעלה ממרתפי דמיונך הפורה. 2. חוץ מזה - הוא לא כתב ש"דעותיו לא תואמות את הכתוב", אלא את מה שכתב "הכתב" - הבנת הנקרא! למדת פעם? הנה מה שכתב גרנות: "המסתמכות על הגיגי לבו של כתב, אשר כמוך "היה נדמה לו" שמשה גרנות אומר את מה שהוא חושב". מדובר בכתב של עיתון, כנראה עיתון דתי או חרדי, שכתב מה שכתב, ואתה דלית משם "הוכחות". 3. מדהים ללמוד איך המוח שלך עובד!!!

taro

New member
אתה ממש מייאש

1) קצת כוח מחשבה, אוהד. "הוצאו מהקשרם" לא היה ציטוט אלא מרכאות במובנן הרגיל - שים שם סולפו, עוותו, או אפילו נכתבו שקרים. הוצאו מהקשרם הוא הטיעון הרגיל שלכם נגד רבנים. 2) לא ידעתי שהארץ הוא עיתון דתי. דעות קדומות? אצלך? כאן באתר חופש? אגב, מעניין שכשעיתון חילוני מסלף את דבריו של ד"ר חילוני, ישר רצים לשלוח אימליים, אבל כשטלוויזיה חילונית מביאה משפט של רב ללא שום קשר לדרשה עצמה, אז ישר מתחילים לצווח פה דם אש ותמרות עשן. 3) מדהים לדעת כמה מתחסדים אנשי חופש יכולים להיות כשה"גורו" שלהם פולט הערה שעוותה בידי כתב (הארץ עיתון דתי... זו בדיחה טובה...)

אנדרי ז

New member
הוצאות הדיבה של טארו

מר טארו מפתח כאן שיטה של סילופים וערבוב ציטוטים מכל מיני מקורות, כיאה למחב"ת לעתיד. שי, נא לשים לב לדיבה שהוא הוציא עליי ולהפרכה שפרסמתי לפני כמה דקות באחד השרשורים הבאים. לטיפולך.

taro

New member
היללות של אנדרי

מר אנדרי מפתח שיטה נהדרת של יבבות למנהל הפורום, במקום לנסות ולהוכיח כי הכינויים "פאשיסט" ו"נאצי" אינם תואמים לו. האם יש בכך משום הודאה שדבריו של מר אנדרי אכן זהים לדבריהם של הנ"ל?

taro

New member
ומשפטי ההתנצחות של טל

שספק אם יש בה אמירה מסויימת, חוץ מ"נה נה נה נה נה!"

ושתי

New member
הוא כתב זאת במפורש!!!

קרא בשורה האחרונה של דבריו: "...לאחר השמצותיך חסרות הבסיס, אתה מחוייב מצפונית לקרוא". אתה כנראה חסר סבלנות לקרוא דברי אחרים עד הסוף.

taro

New member
הד"ר משה גרנות

סבר כנראה שטענתי שהוא אכן חושב כך. הוא לא סתר את דברי בעניין הציטוטים במקום אחד. את כנראה ממש להוטה להרשיע.

פיך ולבך אינם שווים

אתה כותב ש"תשמח" להתנצל, אבל אינך עושה זאת! ד"ר גרנות כתב במכתבו אליך שלדברים שכתבת אודותיו אין כל שחר, ואתה, משום מה, מעדיף להתעלם, ומרוב "שמחה" להתנצל אינך מוכן לעשות זאת. אל תשכח שתמונת פניך מצטיירת בפורום על ידיך, וטוב שתדע כמה עלובה היא התמונה שאתה יוצר במו ידיך.

cusamano

New member
אפשר לעשות סדר בבלאגן?

אני לא מעוניין בעוד מיקרה כמו שהיה עם תמנה אני לא רוצה לעשות את זה טארו אבל לא תיהיה לי ברירה בגלל שמדובר בעבירה הראשונה (או השניה ע"פ אנדרי) אני לא הולך לחסום אותך או משהו כזה אבל ראה הוזערת תתקן את מה שעשית כאן ואני אעזוב אותך אם לא תתנצל אני אזרוק אותך על הטעות הבאה הכי קטנה שתעשה או שיש לך הוכחות חותכות להציג לנו שנישמח לישמוע אותם תודה שי

למעלה