על סף פרידה.

ארצית6

New member
על סף פרידה.

אני נשואה כבר יותר מעשור. בן זוגי אדם טוב, בעל טוב, ואב נפלא.
היחסים בנינו מכבדים ועד לפני כשנה היינו חברים הכי טובים.
אולם, בחודשים האחרונים אני נרתעת מפניו. הנוכחות שלו מכעיסה אותי. אין לי סבלנות אליו.
לא קרה דבר שיכול להסביר את השינוי. אני פועלת ונוהגת כאילו כועסת עליו, אולם, אין סיבה ממשית לזה. החיים שלנו טובים ונוחים. כבוד הדדי, הרבה חופש להתקדם פירגון והערכה. לשנינו קריירות משמחות. כלפי חוץ (ועד לפני שנה גם כלפי פנים) הכל מושלם.
אני לא יודעת מה קורה. פתחתי את הדברים איתו במידה הכי פתוחה שיכולתי מבלי לפגוע. נדמה לי שאינני אוהבת אותו יותר. אני לא רוצה ךפרק את הזוגיות ולא לפגוע בו, בי,ף בילדים. אבל, ל מצליחה אפילו להביט בו. לעתים נדמה לי שכך מרגישה (אולי) מי שבגדו בה. אני כמעט מקנאה במי שיש לה סיבה כזו ממשית. התחלתי טיפול פסיכולוגי שלא ממש מוביל לשום מקום. יצויין שאצלו לא חלו שינויים - הוא אוהב אותי ונשמשך אלי כתמיד. מאד פוחד לאבד אותי.
אני מצדי התחלתי בסימני דכאון. מרגישה כל הזמן חולה. לא מצליחה לצאת מהמיטה. קשה לי העמדת הפנים, איתו ועם העולם.
מרגישה בדידות נוראית, הן הוא החבר הטוב ביותר שלי ואינני יכולה להיות כנה איתו עד הסוף.
על סף ייאוש. לו קשה לקבל את המצב (בצדק), המילה גירושין כבר בונחה על השוחלן.
אבל איך מתגרשים בסיטואציה כזו? סתם מפרקים משפחה? מאידך - אני לא יכולה איתו יותר. לא יכולה להביט בו. לא מעוניינת לשוחח איתו. זה בעצם כך כבר המון זמן, אולי אפילו שנתיים.
ואני חוששת שהדכאון הוא תוצר של תחושותי ולא להיפך. סליחה על ההודעה המבולבלת. אני אובדת עצות ורועדת מפחד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אולי תפרטי קצת למה הטיפול לא הולך לשום מקום

הרי בשורה התחתונה, זה הכיוון המעשי. לא מכיר כיוון רציני אחר. גם פסיכיאטריה, אם צריך (ולא ברור שצריך) גם כן הולכת יד ביד עם טיפול פסיכולוגי (או שווי ערך שונים).
&nbsp
אז את הבעיה הגדולה - מה קרה לך מולו - לא נוכל לפתור בפורום.
&nbsp
אבל כן אפשר לבדוק מה קורה בטיפול שלך, ולמה את מרגישה שזה לא הולך לשום מקום.
כשבשורה התחתונה צריך יהיה להגיע למסקנה: האם הטיפול לא טוב (מטפל/ת גרוע, שחוק, שיטה שלא מתאימה לך וכולי) ואז צריך להחליף טיפול - או שמא הטיפול כן טוב אבל יש לך התנגדויות כלשהן, שהן חלק נורמלי בכל תהליך - ואז דווקא צריך להתמיד בטיפול.
&nbsp
הדיפולט, אגב, והמצב הסביר והנפוץ ,הוא שהטיפול כן טוב אבל יש התנגדויות.

ארצית6

New member
למה הטיפול לא עובד

המטפלת מאד פרוידיאנית. פסיכולוגית קלינית. כל הזמן מחזירה אותי לשאלות על אודות המשפחה שלי. הקשר עם ההורים. בין ההורים. אני יכולה לנחש שהרציונאל הוא להבין מה הדפוסים הזוגיים שאני מכירה או היכן בדיוק הקשיים שלי.
אבל:
1. התמודדתי עם העבר בצורה די טובה אני חושבת (לצערי, שק כבד על כתפי)
2. הזוגיות עם בעלי היתה מאד טובה במשך שנים, בטרם מה שאני חוששת שהוא "היפוך הלב" שלי
3. אני חוששת שאין לי את השהות לנתח את העבר. היחסים שלי תלויים על בלימה. אין לי זמן. דחוף - דחוף - דחוף. אני לא מסוגלת להעמיד עוד פנים, זה גובה אנרגיות מכל בני המשפחה

אשמח לשמוע מה דעתכם
תודה

נוסעת27

New member
בקיצור, הטיפול שלך בסדר גמור

את ממש מזכירה לי אותי. כשהייתי בטיפול שהתחלתי לפני שנתיים המטפלת כל הזמן חרגה לכל מני כיוונים ואני רק רציתי עכשיו ועכשיו ועכשיו ומהר מהר מהר למצוא פיתרון. בפועל לא משנה כמה נאבקתי, התהליך הכניע אותי והכל קרה מאוד לאט ובהדרגה. לאט לאט התקלפו שכבות והתחברו כל מני נקודות שחשבתי שהן קווים מקבילים.
&nbsp
אני מבינה את הצורך שלך ותחושת הדחיפות. אבל את מזיקה לעצמך ולתהליך.
&nbsp
לא צריך שהכל יהיה מהר מהר מהההררר להיפך. את יכולה לעדכן את בעלך שאת מטפלת בעצמך ושזה תהליך. ושאת זקוקה לסבלנות שלו. לפי מה שתיארת את גם תקבלי אותה. הוא בטח שמח לדעת שאת מטפלת בעצמך ושיש עוד סיכוי מאשר לזרוק הכל לפח כי עכשיו דחוף והיסטרי.
&nbsp
תתפלאי שיש קשר בין הכל, ומה שאת מתארת זה ב-ד-י-ו-ק ההתנגדות שמריוס מתאר- חוסר היכולת שלך להתמסר ולסמוך על מהטפלת שתוביל אותך גם אם נדמה לך באותו הרגע שזה לא רלוונטי.
&nbsp
את רוצה להציל את הנישואים שלך? או לפחות לתת להם צ'אנס הוגן? תחליטי בראש שאת נותנת נגיד... 5 פגישות שאת פותחת את הראש וזורמת איתה, לא משנה כמה לא נראה לך שיש קשר או כמה שאת ממש חייבת שהכל ייפתר הרגע. אחרי הפגישות האלו, בהן תשתפי פעולה ותשתפי על כל הדברים שנראים לך ממש לא רלוונטים, אני מבטיחה לך שלפחות כמה דברים טיפה יתבהרו. לא שחמש פגישות זה מספיק בכלל למשהו כן? זה מגרד את קצה המזלג. אבל בטוחה שאם תבואי בגישה הנכונה, כבר ייפול איזה אסימון או שניים ותביני שיש לאן ללכת.

dixie chick

New member
לכן אני לא מחסידי פרויד

ובורחת מכל מטפל שגורם לי לשכב על איזה ספה
אבל מה הבעיה להחליף מטפלת?

מריוס זכריה

Member
מנהל
יכול להיות שהטיפול אכן בסדר גמור אבל לא מתאים לך כרגע

הגישה הפרוידיאנית-פסיכואנליטית ידועה כגישה לטווח ארוך, ולא לפתרונות מהירים או מצבים משבריים.
&nbsp
אני לא ממליץ לכאן או לכאן, אבל את יכולה לשקול מעבר לטיפול בגישה יותר קצרת טווח.
בכל מקרה, כדאי לפתוח את זה עם המטפלת, ואף לעמוד על זכותך לקבל תשובות.
אם התשובה תהיה "זו השיטה ואין מה לעשות" - אז לשיקולך.

אייבורי

New member
שתי מים ותרגעי

ראשית תזכרי שתמיד אפשר להתגרש
ככה שלא חייבים עכשיו להחליט.
נשמע מדבריך שבעלך אחלה,שאת חווה משבר ואת גם משתפת את בעלך
בתחושות המעיקות שלך (זה מצביע על קשר טוב והשענות על בעלך במשבר האישי)
בהחלט אפשרות טובה היא להחליף את המטפלת חפשי פסיכיאטר שהוא גם פסיכולוג,סט הכלים שלהם עדיף
בכל מקרה,קחי החלטה שבשנה הקרובה אתם לא מתגרשים,לכי לטיפול ואם בעוד שנה תרגישי אותו דבר, אופצית הפרידה עדיין קיימת

ארצית6

New member
תודה לכל התגובות - ועוד קצת

אני מבינה שמדובר בתהליך. ושרק בתהליך אפשר לזהות את הנקודות שאולי יתחברו לכלל סיפור שמציע הסבר טוב.
נסיתי כמה מטפלים לפני שהגעתי לזו. הכימיה איתה טובה, והיא גם מאד אקטיבית - שואלת שאלות ולפעמים מתעקשת בעניינים מסויימים.
אבל אכן - אני לחוצה מאד.
נדמה לי שהכל תלוי על בלימה.
לבעלי יש הרבה סבלנות - אבל גם לזה יהיה הרי סוף, מתי שהוא.
האווירה בבית לחוצה - אני "מוציאה" הרבה על הילדים, ועליו כאמור - אפילו לא מצליחה להסתכל.
בכל לילה אני נושמת לרווחה לפני שעוצמת את העיניים, מודה לאל על עוד יום שעבר מבלי שפירקתי לחלוטין הכל (אבל יודעת - הנה עבר עוד יום בו העמקתי את אי הוודאויות והסדקים. עוד יום בו הייתי לא הוגנת לילדי מכיוון שאני במצוקה נפשית נוראה. עוד יום בו האמון ביני לבין בעלי התכרסם. ומחר - אקום לעוד יום כזה).

האם יתכן שהאהבה פשוט נעלמת? גם בלי סיבה? המחשבה הזו מחזירה אותי לראשית הזוגיות שלנו. הוא בן הזוג הראשון שהיה לי איתו קשר נורמלי - סימטרי, הדדי, חף מהסתרות. קשר בו קיבלנו זה את זו באופן מלא. פתאום אני שואלת את עצמי אם הייתי מאוהבת בכך שהוא אהב אותי? ולא באמת מאוהבת בו?
וזו שאלה מערערת ומלחיצה. ושוב, מביאה עמה רגשות אשמה.
הסיטואציה כרגע היא שהיא נראה לי מכוער (זו מילה קשה) אני לא מסוגת להביט בו. לפעמים אף קשה לי להביט בילדי שדומים לו.
מקווה שלא תשפטו אותי. אני מבינה שהמלים שלי קשות.
יכול להיות שצברתי בשנים האחרונות בטחון ונראה לי שיכולתי למצוא מישהו יותר מושך? ואולי זה רק סימפטום ולא הבעיה?
אני לא רוצה להתגרש. אבל כשהחיים מתנהלים כך. כשאני נושמת לרווחה כשהוא יוצר מן הבית. כשאינני ששה כבעבר לשוב הביתה. כשאינני מסוגלת להביט בו ואף מעט נדחית ממנו. כשהכל על ביצים - איך ממשיכים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
המממ......

ראשית, אני מציע לך לקחת פסק זמן מהשאלות (האם נגמרה האהבה, האם טעיתי, האם הייית מאוהבת באהבה וכוי), מכיוון שלכל השאלות הללו אין באמת תשובה אמיתית.

אני מאמין שמה שנראה לנו גם במצב הכי יציב ובריא כמציאות אובייקטיבית, איננו למעשה אלא סיפור שאנחנו מספרים לעצמנו. לא המצאתי את הרעיון - פילוסופים כתבו עליו כבר לפני 3,000 שנה ופסיכולוגים היום קוראים לזה סובייקטיביות, או בגישה יותר קיצונית ועדכנית, נרטיב. יש גישה טיפולית כזאת - טיפול נרטיבי. וככל שאני מטפל יותר ויותר אני משתכנע שבסופו של דבר כל מה שקורה לבני אדם כשהם מתפתחים הוא עידכון הסיפור (הנרטיב) שהם מספרים לעצמם.

אז עד שנתווכח אם זה נכון או לא (אולי כל מה שכתבתי הוא רק נרטיב? כמובן שכן...) - כדאי כן לקבל את הרעיון שאנחנו בעצמנו רק רעיון ששוחה בים של רעיונות אחרים. ובמיוחד, המצב שבו את נמצאת כרגע הוא מצב של אדם שנמצא במבוך של מראות. יש כל כך הרבה תמונות מכל כך הרבה זוויות שזה מבלבל. לכן אל תקחי את התמונות שאת רואה כל כך ברצינות. עם טיפול או בלי טיפול, זה יעבור לך מתישהו. וגם הכל יתבהר.

---

לגבי מה לעשות: אני לא יודע במה את עובדת ובני כמה ילדייך, אבל במצוקה קיצונית כמו שלך, הייתי מציע קודם כל חופש. להתרחק קצת מהבית והמשפחה. גם אם זה רק לשבוע. לנוסע לאיזו חופשה, עם חברה או לבד, להשאיר את הבעל והילדים שיסתדרו קצת עם עצמם. זה לא פתרון לבעיה, אבל במצוקה כמו שלך, צריך גם לפעמים פשוט להקל. אין שום מדליה על זה שממשיכים עוד יום ועוד יום, בכל מחיר. תקלי קצת על עצמך.

וכן הייתי שוקל ברמת המצוקה הקיצונית שלך שלקול קצת עזרה תרופתית, כלומר: ביקור אצל פסיכיאטר שיעריך את מצבך וימליץ לך אם כן לקחת תרופה או לא לקחת. תרופות פסיכיאטריות אולי אינן הפתרון האולטימטיבי לכל אדם, אבל הם הרבה פעמים משמשות כעזרה ראשונה שממש מצילה.

ארצית6

New member
תודה

התחלתי לחשוב ברצינות גם על הכיוון התרופתי. דפוס מחשבות אובססביבות שהיה לי כל חיי ועתה מושלך גם עליו וקצת על הילדים :( משהו אצלי השתבש ביכולת ההערכה של מה שיש לי. ואני גם מרגישה אשמה נוראית. ברור לי שאת כל התחושות הללו, ביחד עם השאלות, יש לשים בצד, אבל אני עדיין מחפשת את הדרכים לעשות זאת.
מעניין ההסבר הנרטיבי שנתת. נדמה לי שמה שאני חווה הוא את עלייתם של נרטיבים אחרים,ף מדומיינים, מקבילים, פוטנציאליים (מה הי יכול להיות אילו...) במקביל לזה שהגדיר עד כה את חיי.
במה בעצם בדיוק מועילות תרופות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
תרופות

תרופות אמורות לשפר את המאזן הכימי במח ,בעיקר בנושא של חומרים שנקראים נוירוטרנסמיטרים - מוליכים עצביים - כמו דופמין, סרוטונין, אדרנלין וכולי.
&nbsp
לפעמים המח יוצא מכלל איזון, בגלל בעיה מכנית או כימית, או בגלל מצב נפשי שמועצם, או בגלל שניהם (זאת שאלה פילוסופית שאין עליה תשובה מוחלטת). אבל אין ספק שדברים קוראים במקביל: חוסר או עודף בחומר מסוים גורם ל- (או הולך יחד עם) תופעות נפשיות כמו הזיות, חרדות, מחשבה טורדנית כפייתית וכולי.
&nbsp
זה בדיוק כמו שחום גבוה, מעל 40 מעלות, יכול לגרום להזיות. החום אולי נגרם מחיידק או וירוס, והכדור שמוריד חום לא מסלק את הוירוס אבל כן מקל על הסימפטום. ככה הגוף יוצר מכלל סכנה וגם ההזיות חולפות, למרות שלא בהכרח שונה מצב הוירוס.
&nbsp
בקיצור, כימיה שיכולה לעזור. החומרים הכימיים או משלימים מהחומר, או מאטים את ספיגתו ובכך מגדילים את המינון שלו, או כל מיני פטנטים אחרים. זו ההתמחות של הפסיכיאטר, שמבין גם בצד הנפשי וגם בצד הפיזיולוגי.

לדעתי לחשוב שהוא מכוער לגמרי הולך יד ביד

עם המשבר שאת חווה. זה לא שאת נרתעת ממנו כי הוא מכוער - הוא מכוער כי את נרתעת ממנו. יופי זה לא דבר אבסולוטי או אובייקטיבי. ובמיוחד כשמדובר בבן זוג, יופי הוא חלק גדול מהקשר בין בני הזוג, וכל אחד יכול להיראות יפה או מכוער בהתאם לרגש. לא יודעת בת כמה את, אבל יכול להיות שזה קשור לדברים כמו הורמונים, וכו'.
אבל לדעתי אם הילדים שלך נראים לך מכוערים ברמה שקשה לך להביט בהם, את חייבת לטפל בעניין הזה קודם כל, למענם ולמענך.

ארצית6

New member
בצורה עקומה משהוא זה גורם לי להרגיש שאולי יש תקווה לתיקון

לא יודעת אם זה המקום המתאים לשאול - אך אשמח להמלצה לפסיכיאטר.
ולמי שיודע/ת - האם די בפגישה אחת על מנת לקבל מרשם לתרופות

יש בהחלט פסיכיאטרים

שנותנים מרשם לתרופות מסוימות אחרי פגישה אחת. אבל אני מתארת לי שהמדיניות לא זהה לכל התרופות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בד"כ מספיקה פגישה אחת בתור התחלה

אבל בהחלט דרושות פגישות מעקב, כי צריך להתאים תרופה לאדם, הן מבחינת סוג והן מבחינת מינון.
&nbsp

זה בכלל לא נשמע כמו משבר בזוגיות

זה נשמע לגמרי כמו משבר אישי.
אם הוא יעלם מחר מחייך (תיפרדו, תדרוס אותו משאית... לא חשוב), מצוקותייך הרגשיות לא יעלמו, אולי אפילו יחמירו. התיעוב שאת מתארת כלפיו שמור בדרך כלל לבן זוג מתעלל. "סתם" בן זוג לא אהוב אמור לזכות לכל היותר ביחס אדיש.
לי נראה שאת שונאת משהו בחיים שלך והשנאה הזאת מתועלת אליו.

גארוטה

New member
זוגיות במשבר

זה לא מה שאת חווה כי מהתיאור שלך את מצבך, גם את וגם אנחנו יודעים שזה לגמרי משבר אישי שלך.
מה שעובר עליך עובר על הרבה נשים, וגם גברים, בעולם הזה שאנחנו חיים בו שהכל בו זה לעשות V .
V על בן זוג
V על ילדים ומשפחה
V על בית עם גינה
V על קריירה
וכשסיימנו לעשות את ה-V על כל הרשימה רובנו כבר בסביבות גיל ה-40 שטומן בחובו הרבה שינויים , פיזיולוגים ונפשיים, אבל גם מותיר אותנו עם השאלה "ומה עכשיו?" אז את יושבת, את אני כולנו, ומסתכלת סביבך ומתחילה למצוא 'פגמים' בכל הטוב שיש לך כדי להתניע מחדש את המנוע...
אז פתאום את מסתכלת על בעלך, החבר הטוב שלך שעד לא מזמן היית הכי מחוברת אליו ואוהבת ושמחה, ושואלת מה אני עושה איתו ואולי הייתי יכולה למצוא מישהו שהוא 'יותר'... אז זהו שלא, כי זה לא הוא זו את! הוא נשאר אותו אחד שמפרגן, אוהב, וחבר , כזה שכל כך קשה למצוא ...
באותה מידה יכולת לשאול פתאום 'מה אני עושה בעבודה הזו' ולקום להתפטר ולחפש את עצמך מחדש.
אז קודם כל hold your horses ... אין שום סיבה לרוץ ולהתגרש.
תמשיכי את הטיפול ו'תנצלי' אותו למענך
קחי לעצמך חופשה כדי להתרחק קצת מהשיגרה המטורפת של החיים
רופא לבדיקת האיזון ההורמונלי שלך
ואוויר, הרבה הרבה אוויר
בהצלחה

ארצית6

New member
נשמע הגיוני מה שכתבת

אבל מטרידים אותי דברים בחיצוניות שלו (כאלו שהיו שם תמיד. לא שאלה של גיל). ואותם הדברים מטרידים אותי גם אצל הילדים. מעין מחשבות אובססיביות שתקפו אותי "על הדרך".
לא משהו שנעים להודות בו. זה הרי כל כך שטחי. כולנו בריאים ויחסית שמחים (חוץ ממני, עם הבעיה הרגשית\נפשית). אולי באמת תרופות עשויות להועיל, לפחות במישור של המחשבות שלא נותנות מנוח.
אני שמחה בקריירה שלי (הרבה בזכותו. בלי הפרגון ונטיעת התחושה שאני יכולה זה לא היה קורה). ואמורה לשמוח גם בכל השאר.
כאילו צברתי בטחון, אני שלמה עם עצמי, הפכתי להיות בנאדם בוטח ומכיר בערך עצמו (שוב, הרבה בזכותו) ובה בעת איבדתי את התחושה של האהבה.
אני מתגעגעת לימים בהם הבטתי בו בעיניים נוצצות, בהם הלב שלי גבה ברגע שפתח את דלת הבית. הימים בהם קצת הצטערתי שיצא לשתות בירה עם חבר כי רציתי להיות איתו. היום הכל הפוך. הנוכחות שלו מעיקה עלי.

גארוטה

New member
הגיוני לגמרי

נכון, לא נעים להודות אבל זה לא בהכרח שטחי.
גם לא נעים לאמהות צעירות להודות שהן לא מיד התאהבו בתינוק
או לזוגות צעירים עם 2 ילדים שלא בהכרח חושבים שילדים זה שמחה
אז גם זוגות שחיים יחד תקופה לא מעטה יכולים יום בהיר אחד להסתכל על בן/בת הזוג בעיניים אחרות ולא לאהוב פתאום מה שהם רואים ש'אתמול' לא שמו לב לזה.
כמי שאסטטיקה מאד חשובה לי, אני חושבת שיש לה גם המון משמעות בזוגיות... באופן אישי קשה לי לראות אנשים שנראים כל הזמן אותו הדבר עד שזה נראה קצת כמו הזנחה וחוסר אכפתיות עד כדי שעמום..אז אני לגמרי מבינה (חושבת) על מה את מדברת...ולא, זה לא שטחי זה רק לא 'מקובל'
זו תקופה והיא תחלוף, ככה אני מאמינה
וכן, יש לך מה לעשות גם בנושא הכביכול שטחי

ארצית6

New member
תודה

תודה על כך שאת מקבלת ולא שופטת.
זה כבר נמשך המון זמן - - הלוואי שזו תקופה שתגיע לקצה מבלי להשאיר אחריה הריסות (אני מבינה שסדקים וצלקות בקשר היא תביא עמה - כבר הביאה. זה הרי בלתי נמנע).

"יש לך מה לעשות גם בנושא הכביכול שטחי" - הצעות לרעיונות או כלים מעשיים?

למעלה