על סף משבר בזוגיות

מוריאל47

New member
על סף משבר בזוגיות

שלום רב, אשמח לעצות המומחים כיצד עלי לנהוג:
נשואה כ- 20 שנה, בעלי החבר הכי טוב שלי.
ב- 3 שנים האחרונות בגלל ירידה בהורמון הטסטוסטרון הוא איבד עיניין בסקס, זה התחיל עם תדירות של אחת לחודש חודשיים
ובשנה האחרונה ללא מגע בכלל, אני חייבת לציין שמעבר לכך אין כל בעיה או מתיחות ביחסים שלנו
התקשורת מצויינת והאהבה אמיתית ועמוקה.
הבעיה העיקרית היא שנבצר ממנו לקבל טיפול בגלל בעיות בריאות אחרות.
כמובן ששוחחנו על כך מספר פעמים רב, הוא מכיר אותי ויודע שסקס ומיניות הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלי
(לא רוצה להישמע ולשדר משהו שהוא לא.... אבל ללא מגע ופורקן אני נעשית עצבנית ומרירה)
אני מוצאת את עצמי לאחרונה כועסת עליו יותר ויותר, הבהרתי לו שאני יכולה לחיות בלי חדירה אבל לא יכולה לחיות ללא מגע.
אולם ללא הואיל הוא לא מוכן לשום סוג של קרבה - לטענתו זה מתסכל אותו עוד יותר.
אני מרגישה שאני דועכת, משהו מת בי מבפנים ולאחרונה יותר ויותר אני מתחילה לחשוב על יחסים עם גברים אחרים
מצד אחד לא רוצה לפגוע בו ומצד שני חייבת להרגיש שוב נחשקת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הופה הופה, רגע...

קודם כל תחליטי לאן פנייך.
אם את רוצה לדעת איך להחזיר את המגע לחיים - נביא לפה את טובי המומחים
אבל אם את רוצה להתפרפר - ננפיק לך אישור ונקשר אותך לכמה צדיקים שיהיו מוכנים לעשות לך מצווה.
אבל קודם תחליטי.
לחם או שעשועים?

מוריאל47

New member
אם הייתי רוצה להתפרפר אז...

הייתי כותבת בפורום סטוצים/ בגידות / ריגושים וכו'
בהחלט רוצה לדעת איך להחזיר את המגע לחיי!!!!
ממתינה לדברי המומחים

מריוס זכריה

Member
מנהל
טוב, אז עד שהמומחים יגיעו (אנחנו מטיסים אותם במיוחד מארה"ב)

אני הייתי מציע ללכת בגישה ההפוכה לאינסטינקט.
האינסטינקט בדרך כלל אומר: הבה נסביר לו כמה אני אומללה, ונדרוש ממנו בהתחלה בעדינות, בשיחה תרבותית, ואחר כך במלים שאינן מתשמעות לשתי פנים, שיעשה משהו בנידון.

הגישה ההפוכה מבוססת על הרעיון שכנראה גם הוא לא הכי מאושר ממצבו.
בגישה הזאת מחפשים דרך לעזור לו. לשכנע אותו לחפש פתרונות למצב הזה.
והפתרונות הללו, אני חושב, אינן דווקא בתחום הפסיכולוגיה.
הייתי מנסה דברים בתחום הרפואה האלטרנטיבית - רפואה סינית, יפנית, קווקזית וכולי.
טיפול טוב מתחום הגוף-נפש יכול להחזיר הרבה איזונים.
כי אם בעלך בסביבות גיל חמשים, אין סיבה שהטסטוסטרון ירד דרמטית - כך אני מניח (אני לא רופא).
אם את תתגייסי לעזור לו, יש סיכוי שמצבו ישתפר, ואז גם מצבך.
וגם תעשו אולי דברים ביחד. דברים פיזיים. ספורט. טיול בחו"ל. הליכות. וכולי.

אני יודע שזה לא פתרון זבנג וגמרנו. אולי כשהמומחים יגיעו, יהיה להם זבנג.

בהצלחה!

תגיד

כדי שהמומחים יגיעו בהטסה מיוחדת מארה"ב, אתם גם מטיסים אותם לשם?

ולפונה - תנחומי
. זאת הולכת להיות תקופה לא הכי קלה, אבל אם יש אהבה וחיבור עמוק וכו', אז קודם כל באמת להבין שאבדן גבריות זו מכה מאוד קשה לאגו הגברי <לעיתים אנושה>,
וכדי שיהיה מגע בכלל הוא צריך חיזוקים ממך. בריקדות ומאבקים מזוינים לא יועילו, רק יסיגו אותו לאחור עוד יותר.
הרבה פרגון, חום ותמיכה מצידך יחזירו את החשק להילחם על הפונקציה הזו <בתקווה>.

הוא יהיה מוכן ללכת יחד לסקסולוג?

מניחה שעדיין יש לרפואה מה להציע, גם עם בעיות בריאות.
ויש הרבה דרכים לעונג משותף, אבל הוא צריך לצאת מהבלגן שיש לו בראש, מהמחשבה שיש רק דרך אחת, השאלה איך גורמים לו להבין שהוא עדיין יכול להיות גבר מספק עבורך,
ולזה כנראה צריך מעורבות של איש מקצוע.

מוריאל47

New member
סקסולוג לא בא בחשבון מבחינתו

1. הוא איש גאה מאוד
2. את הכביסה המלוכלכת מכבסים בבית
3. מאדירה את גבריותו בכל יום - אפילו עד כדי "המצאת" תקלות בבית/ברכב רק בשביל שירגיש נחוץ מועיל וגברי

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש מצב שהתנהגות כזו מצידך פועלת הפוך ממה שהתכוונת.

ובכל אופן, יש בה משום פטרוניות.
אני מבין שזה מכוונות טובות, אבל זו לא עמדה טובה או בריאה מצידך.
מה שלא תעשי, תעשי את זה יותר ישיר, כנה, ומכבד. אפילו שהוא במצב חלש ומוחלש.

מוריאל47

New member
נכון להיום

הוא לא מוכן לשמוע או לדבר על הנושא
אני מרגישה שזה אוכל אותו מבפנים ושהוא מאבד את הביטחון
מה שאני עושה זה ע"מ שהוא ירגיש נחוץ וחיוני - חלילה לא כדי להתנשא עליו
ו..תסמוך עלינו הנשים שאנחנו יודעות לתמרן אתכם בלי שתרגישו

מריוס זכריה

Member
מנהל
תתפלאי, גם לגברים יש קצת אינטליגנציה

במיוחד כשהם מדוכאים.
אחד הממצאים המעניינים על דיכאון הוא שתפישת המציאות של אנשים בדיכאון היא בדרך כלל מדויקת יותר מאלו שלא בדיכאון. למשל, אם נותנים לאנשים רגילים לדרג את עצמם מבחינת יופי, אינטליגנציה וכולי, ומשווים את זה לדירוג שאחרים מדרגים אותם, מקבלים פער משמעותי לטובה בתפישה העצמית. אנשים רגילים תופשים את עצמם כיפים יותר וחכמים יותר ממה שהסביבה (נגיד, האובייקטיבית) תופשת אותם.

לעומת זאת, אותו מחקר עם אנשים מדוכאים מעלה שהתפישה העצמית דווקא תואמת את התפישה האובייקטיבית. זה כאילו שאנחנו זקוקים למנה מסוימת של אשליה עצמית כדי להרגיש טוב.

זה דבר אחד.

הדבר השני עליו כתבתי הוא בלי קשר אליו. הוא עוסק בעמדה שלך. איך את מתמודדת עם זה. וסוג של פטרונות אולי מזדחל לשם מתוך התיסכול שלך (שזה מאוד טבעי ואנושי).

בקיצור, כתבת איפשהו שאת שוקלת ללכת לבד לייעוץ פסיכולוגי. אני חושב שזה אכן צעד טוב ורצוי, שיכול לקדם הרבה דברים. קודם כל אצלך, ואחר כך, בעקיפין, אולי גם אצלו. זו לא תרופת פלא, אבל זה יכול לעזור.

יש דרכים אחרות לעלות טוסטסטרון

אימונים בחדר כושר, תזונה נכונה וטיפול מקצועי ברפואה סינית (דיקור+צמחי מרפא).
מעבר לכך, ממליצה לשניכם ללכת יחד לסקסולוג על מנת שיעזור לשניכם למצוא דרכים לתקשר מינית בצורה שתתאים לכם ולא תתסכל אף אחד.
בסופו של דבר, אם הוא לא יראה ויתייחס לצורך שלך, ואת לא תראי את הקושי שלו- אתם תפסיקו להיות "חברים טובים"..

מוריאל47

New member
טוסטסטרון

בגלל מצב בריאותי הוא לא יכול לקבל טיפול תרופתי, זה קצת מסבך את המצב
הוא כן מנסה באמצעות כושר גופני, תזונה ורפואה לא קונבנציונלית - אולם זה לא ממש הוכיח את עצמו עדיין
ובאמת הסיבה שפניתי לפורום זה היא בגלל שאני מרגישה שהמצב הזה גורם לקרע בינינו
מודה שנהפכתי לאישה עצבנית וממורמרת שרק מחפשת סיבות לריב
ממש לא נעים להיות בחברתי בתקופה האחרונה .

גארוטה

New member
התקשורת מצויינת

והאהבה אמיתית ועמוקה...אני בהחלט מאמינה לך רק לא מצליחה לראות היכן זה בא לידי ביטוי, בעיקר מצידו.
האם הירידה ברמת הטסטוסטרון גרמה רק לירידה בחשק המיני או גם לאין אונות (חלקית או מלאה)?
הוא לא מוכן לשום סוג של קרבה, האם הוא מוכן לטיפול אלטרנטיבי? האם יש לו רצון לפתור את הבעיה או רק לחיות איתה?
מה הוא מצפה שתעשי עם התסכול המיני שאת סוחבת איתך מעל שנה?

מוריאל47

New member
תקשורת

בגלל זה אני כ"כ כועסת ומתוסכלת, נראה כי הוא מוכן להשלים על המצב
עושה מאמץ לשינויים כגון תזונה פעילות גופנית אבל ממש לא מספיק
מה שהכי מפריע לי הוא חוסר המגע - עם האין אונות אני יכולה להשלים
יש דרכים להגיע לפורקן ולא צריך שניים בשביל זה
אני מרגישה שהאינטימיות שלנו נפגעת ושהוא לא קשוב לצרכים שלי

גארוטה

New member
בהחלט מתסכל

מבחינתו מגע = אינטימיות = סקס ולכן כנראה ההמנעות שלו ממגע, זה רק מחדד לו יותר את אי יכולתו לסיים את המלאכה.
אני לא מומחית גדולה אבל אני חושבת שאת צריכה לנסות לאט לאט ובהרבה סבלנות לגרום לו להבין שמגע לא חייב להוביל לסקס.
נגיעות קטנות, ליטוף וחיבוק וללכת... לא לצפות לשיתוף פעולה בהתחלה. לעשות את זה בהתמדה בלי לצפות לכלום ועם הזמן אני מאמינה
שהוא יפסיק לקשר בין מגע לשם מגע לבין מגע שמוביל לסקס.

בהצלחה

ממליצה לך

לרשום אתכם לקורס עיסוי מקצועי.
אם זה ילך טוב, תתקדמו לסדנת טנטרה איכותית.
&nbsp
אני חושבת שיש מקום שצריך לעשות בו קצת דרמה ולשבור את הכלים. מרוב שאת חוששת לפגוע בו- את מתוסכלת ועצבנית וזה יתפוצץ ויגמר רע.
אני מציעה לך להגיד לו שאת לא מוכנה לתת לזוגיות שלכם להמשיך להתדרדר ככה ושאתם הולכים לסקסולוג/יעוץ מיני אלטרנטיבי (יכולה לתת לך המלצות בפרטי)

אמרלדה

Active member
קודם כל, יש פה מאמר מצוין. קראי אותו

http://hy.health.gov.il/?CategoryID=220&ArticleID=978

שנית, מי שכתב פה שאין לך בעיה בזוגיות, לא מבין זוגיות מהי.
הבעיה היא בזוגיות. את השאר אפשר לפתור, כך או אחרת.

אינני רוצה לחזור על מה שנכתב במאמר, אבל אני רוצה להבטיח לך שגם כשיש בעיה רפואית שאינה מאפשרת טיפול בנושא, יש ויש דרך לקיים מיניות הדדית.
המגע, יותר מכל, הוא גם סימפטום לאהבה וגם תוצאה שלה, בכל גיל. המגע הוא חובה. מבוגרים וגם תינוקות שלא חווים מגע סובלים, והדבר משפיע על נושאים רבים - תינוקות על התפתחותם, מבוגרים על בריאותם הפיסית והנפשית. הרבה מאוד דוגמאות אני יכולה לתת לך כאן, אבל אסתפק באחת: אם יש למישהו סבא או סבתא בודדים, אפשר להציע להם למרוח להם קרם ידיים, ובדרך קצת לעשות מסז'. את לא מאמינה מה זה עושה. אנשים זקוקים למגע.

אם בעלך אינו מוכן למגע מכל סוג שהוא, הוא מוריד חלק הרבה יותר גדול מהאינטימיות שלכם ביחסים מאשר רק חוסר יכולת לקיים יחסי מין. את לחלוטין לא צריכה להיות במצב של הסכמה לכך. ברור לך וגם לי שיש אלף דרכים אחרות מלבד אותו "מכחול בשפופרת" (ראבאק, לא השתמשתי בביטוי הזה שנים, פתאום שלוש פעמים בשבוע. אומר דרשני...) ואני לא חושבת שאת צריכה עצות לגבי זה, ואם כן - ישמחו לתת לך פה. וכמובן, לא מדובר רק על אורגזמה אלא אפילו על ליטופים, חיבוקים, נשיקות, כפיות בלילה ועוד. זה מגע.

לכן, הבעיה לחלוטין אינה פיסית. בעלך, בגלל בעיה פיסית, חווה משבר זהות קשה. הגבריות שלו, במובן הכי בסיסי וקמאי שלה, נפגעה קשות. כיוון שכך, קשה לו להתעלות מעל מצבו ולתת לך את מה שהנשיות שלך זקוקה לו. ברור לגמרי שהוא זקוק לטיפול, לעזרה. ברור לגמרי שאם הוא מסרב להיפתח לכל עזרה כזאת, הוא כל כך שקוע במסכנות שלו, שאינו רואה אותך. וברור לגמרי שאם זה המצב כבר יותר משנה - הזוגיות שלכם פארש. אתם לא מאושרים ואוהבים, אתם לא מתקשרים ברמה שאת חושבת והעתיד שלכם נראה רע, עם או בלי בריחה למאהבים.

ואני בדרכי: לשבת מולו, ולדבר במשפטי "אני" ולא "אתה": אני לא יכולה להמשיך כך, אני לא רוצה להמשיך כך, האהבה שלנו לא תעמוד בחיים ללא מגע, ללא אינטימיות פיסית, יש אלף דרכים למגע ואינטימיות פיסית. הנישואין שלנו עומדים בפני משבר. בבקשה, בוא אתי לטיפול.

לא הייתי אומרת לרוץ לסקסולוג כפי שהציעו לך כאן. לכו לפסיכולוג טוב, אולי תמצאו מישהו עם רקע בבעיות מין אצל מבוגרים (אתם לא כאלה מבוגרים אבל הבעיות דומות), כי קודם כל צריך לטפל במשבר הזהות שלו, אחר כך במשבר הזהות הנשית שלך, ורק אחר כך בטכניקות. כמובן שכדאי ואפשר ללכת גם לרופא שמתמחה בנושא. אבל קודם כל: להיפתח, לדבר על זה, על הכאב, על הפחד, על האכזבה ועל התקווה.

בהצלחה.

לדעתי, פסיכולוג ממש לא מתאים במקרה הזה

חפירות בעבר, והתפלספויות עמוקות, סתם ביזבוז זמן וכסף.
סקסולוג טוב, (ויש אין סוף מאמרים ברשת) נותן טיפול הוליסטי זוגי ונוגע בכלל הבעיות בין בני הזוג,
הטיפול ממוקד כך, בדיוק בבעיה ובדרכי הפתרון.
ובכלל, ברגע שיש הכרה והבנה שהוא לא לבד במצב, יש אלפים כמוהו, ויש בהחלט פתרונות, מיד חלה הקלה ונכונות לטפל.
לזה כמובן נידרש שיתוף פעולה מצידו של הבעל ורצון לגשת יחד לטיפול.
&nbsp
&nbsp

למעלה