על סף ייאוש....

shaya54

New member
על סף ייאוש....

התינוקי בן 4 חודשים
מאז שנולד סובל מכאבי בטן וגזים
בהתחלה כנראה האכלתי אותו יותר מדי לטענת הגסטרו ובאמת אחרי שריווחתי את ההנקות מצבו השתפר
אני לא אוכלת חלב, לא ביצים ולא סויה
חלב לא אכלתי מהיום שנולד בגלל שלבתי הגדולה יש רגישות
כשהיה בן שלושה שבועות סבל מכאבי בטן נוראיים בזמן ההנקה, לא יכולתי להניק יותר מ5 שניות רצופות בלי שהיה צורח ומתנתק. יועצת הנקה אמרה שאין שום בעיה בהנקה עצמה. ניסיתי להפסיק עם הביצים ובאמת אחרי יומיים הפסיקו כאבי הבטן והוא חזר לינוק כרגיל
אחרי כמה שבועות נוספים שמתי לב שהוא עדיין עם כאבי בטן, בדקתי ובדקתי והחלטתי להפסיק עם הסויה. ראיתי שיפור מסויים לתקופה אבל אז הוא התחיל לפלוט פתאום בגיל חודשיים וחצי כמויות דיי גדולות גם תוך כדי ההנקה, ממש חלב שהרגע ינק. הגסטרו שיערה שזה וירוס. המצב לא השתפר במשך כמה שבועות ואחרי שכבר השתפר הוא שוב הרגיש לא טוב וכל שבוע שעבר היה עם שלשולים. אחרי שעברו השלשולים הוא לא עשה קקי במשך כמה ימים והתחילו לו שוב כאבי בטן והפעם עם גזים ממש נוראיים שהעירו אותו (ואותי) כל שעה בלילה במשך כמה ימים.....
בחודש האחרון הוא עלה רק 450 גרם (מגיל 3 חודשים עד 4 חודשים) ואני יודעת בוודאות שהוא אכל פחות כי כאמור כאבה לו הבטן הרבה
כל הנקה מלווה בכאבי בטן ואני ממש צריכה לחבר אותו שוב ושוב כדי שיאכל את הכמות שהוא זקוק לה
מאז שנולד מדי פעם יש לו קקי ירוק (בוודאות לא בגלל עודף בחלב קדמי) ומדי פעם - לעתים רחוקות שלשול פה ושם.
הייתי אצל גסטרו שהוא פרופסור מאוד מנוסה שאמר מיד שאין כזה דבר האכלת יתר ושזה שטויות שאני לא אוכלת חלב סויה וביצים ושסה"כ יש לו גזים וככה זה ואין מה לעשות.....ושכל פעם שראיתי שיפור לאחר שהפסקתי עם הביצים\סויה זה היה מקרי.....ושזה לא נורא שהוא עלה רק 450 גרם כי סה"כ הוא במשקל מצויין (שוקל 6.350 ושקל בלידה 2.925)
אני לא מקבלת את זה ולא נראה לי הגיוני שתינוק אמור לסבול עד כדי כך ובמשך כל שעות היום מכאבי בטן.....
אני כבר לא יודעת מה לעשות. כל פעם אני חושדת במזון אחר (חלב קוקוס\בשר בקר\דגים\אורז)
נורא קשה להמשיך ככה. הוא ממש סובל, פולט דיי הרבה אחרי כל הנקה, מתפתל, בוכה.....כל הזמן אני שואלת את עצמי אם לא עדיף כבר בשבילו לקבל נוטרמיגן ושיפסיק לסבול?? יש ימים פה ושם שלא כואבת לו הבטן ואז הוא תינוק ממש נוח ומקסים ורגוע, יודע להעסיק את עצמו ונרדם לבד במיטה שלו....אבל בשאר הזמן הוא לא מסכים לרדת מהידיים וכל הזמן מתלונן ובוכה....מה עושים????
אני מוכנה לעשות הכל כדי להמשיך להניק! להפסיק לאכול כל דבר שבעולם, ללכת לאיזה טיפול שיכול להיות יעיל, לעשות איזה בדיקה שצריך...אבל אני באמת כבר לא יודעת מה יכול לעזור....

שוליקה10

New member
נורא קשה.

לא יודעת מה לומר לך.. אתם כבר אצל כמה גסטרואים? אולי שווה ללכת להתייעצות נוספת?
אגיד שאנחנו התחלנו עם נוטרמיגן לפני כחודש וזה בסה"כ הולך טוב (זה מסריח ברמות
, אבל קטנצ'יק שלי לא מתלונן)

shaya54

New member
די

זאת את עם אותה בעיה כמוני לא?

אז הפסקת להניק? ומה עם התינוקת? זאת תינוקת נכון? היא עולה במשקל? לא פולטת ובלי כאבי בטן??
אני לא יודעת אם באמת הבעיה היא במה שאני אוכלת או שזה משהו אחר....אם זה במה שאני אוכלת אז אני אפסיק להניק כי אני באמת לא מצליחה להבין כבר מה זה
אבל אם זה משהו אחר אז חבל לי להפסיק להניק....אין לי מושג מה לעשות
נראה לי שאני אקבע בלית ברירה תור פרטי לגסטרו ילדים בתור מוצא אחרון ואחליט אח"כ....

שוליקה10

New member
זו אכן אני, עם הדיאטה הנרחבת

אני ממש ממש מפחדת לפתוח פה, אבל בשבועיים האחרונים חזרתי לאכול קצת יותר דברים. בכל אופן עדיין אין לי תשובה מוגדרת למה בדיוק הבעיה שלנו, שעברה כמה גלגולים (בהתחלה פליטות מרובות, אח"כ אי עליה במשקל וכאבי בטן ואח"כ שלשולים ממושכים).
תינוק.. עולה במשקל לאיטו.. כאבי בטן - יום אסל יום בסל. אני עדיין בעיקר מניקה, אבל ההנחה היתה שהעליה האיטית במשקל הינה על רקע חוסר קלורי, כך שהגסטרו המליץ על תוספת, ובגלל החשד לרגישויות השונות הלכנו על נוטרמיגן (מקבל כתוספת אחת ביום כרגע).
אני כן הייתי שוקלת לחפש גסטרו שיוכל לתת מעקב והנחיה צמודה, כי אני הרגשתי בעיקר אבודה ולבד בכל הנסיונות שלי להבין מה קורה ומה הבעיה, עם כל האלימינציות של התזונה וכו', והייתי צריכה שמישהו יבנה איתי "תוכנית עבודה". כי מידע יש המון באינטרנט, אבל זה כמובן לא תחליף, ולעתים רק מבלבל. אפשר להתחרפן, וכשיש הרעה/הטבה במצב, לכי תביני ממה זה נובע.
לא יודעת באיזו קופ"ח את, אבל אני גיליתי שבכללית יש מסלול של החזר על ייעוץ (שכחתי איך בדיוק קוראים לזה, יכולה לבדוק) כך שהצלחתי לקבוע תור כאילו פרטי אצל רופא סבבה במהירות יחסית (פחות משבוע), ועלה בסביבות ה-200 ש"ח אם אני לא טועה. וגם היה זמין אח"כ להתייעצות במייל (חשוב במקרה הזה שאפשר יהיה לעדכן על התפתחויות ולחשוב על איך ממשיכים).

shaya54

New member
קשה...

ואת עדיין מניקה כל שעתיים בערך?
גם אצלי זה מגוון של בעיות שמתחלפות ביניהן וכבר אין לי מושג מה זה מה!
ממש סיוט.....כל פעם שיש שיפור פתאום מתחיל משהו חדש וכבר אי אפשר לדעת אם זה בגלל מה שאני אוכלת או איזשהו וירוס או משהו אחר
הייתי בהתחלה אצל גסטרו שאמרה שזו האכלת יתר כשהוא היה בן חודש ובאמת כמו שאמרתי לך היה שיפור מטורף ברגע שהתחלתי לרווח את הארוחות.
אבל מאז עדיין המשיכו כאבי בטן. כמו שאת אומרת - יום אסל יום בסל...ממש ככה. מה שעוד יותר גורם לי לחשוד במזון שאני אוכלת.
לפני שבוע הייתי אצל גסטרו ממש מומחה וכמו שכתבתי הוא בקושי הקשיב לי וישר קבע בלי לבדוק שום דבר בכלל שאין כזה דבר האכלת יתר בהנקה ושזה שטויות שאני חושבת שהוא רגיש לחלב ביצים וסויה. ושאני יכולה לאכול הכל ושיש לו הרבה גזים וככה זה וזהו.
אבל אני לא מקבלת את זה. ואני לא אוהבת רופאים שלא מקשיבים עד הסוף ויש קובעים דברים בלי לשאול ולבדוק....
כל התורים לגסטרו בקופ"ח (אני במאוחדת) הם לעוד חודשיים בערך....יש לי ביטוח רפואי פרטי שאני יכולה ללכת דרכו לרופא פרטי. איך הגסטרו שהיית אצלו? אולי תמליצי לי עליו? לא אכפת לי לסוע לכל מקום בארץ כמעט

הוא יסודי? מקשיב עד הסוף לכל הפרטים? מה הוא אמר לך על החשד של הרגישויות למזון? מה הוא חושב שהבעיה אצלך מעבר לחסך הקלורי?
זה שאפשר להתייעץ איתו אח"כ במייל זה מעולה!!!

שוליקה10

New member
כרגע זה יוצא כל שעתיים וחצי שלוש, לרוב

גם אני לא הייתי מקבלת רופא שפשוט שולל הכל.
שולחת לך את שם הגסטרו בפרטי. הוא היה מאוד יסודי, הקשיב לנו כ-20 דקות, שאל שאלות לעניין וענה בסבלנות ובכבוד על התהיות והשאלות שלנו, גם אלה ה"טיפשיות". פשוט בן אדם שאפשר לדבר איתו.
הוא לא ידע לאבחן מיידית מה הבעיה, אבל ההשערה הראשונה שלו היתה חסך קלורי, ובעצם לא הגענו להמשיך בבירור.. כן גם שיער שאולי זו באמת רגישות למזון והוא זה שייעץ לי להוסיף לאיסורים גם סויה, שקדים ודגים (פרט לחלב וביצים שכבר עשיתי בעצמי). לכן חשב שבהתחלה לפחות כדי להתחיל עם נוטרמיגן.
הוא בדק את התינוק פיזית וקודם כל שלח אותנו לבדיקות כלליות - בדיקות דם (הרבה-ספירה, בלוטת התריס, ביוכימיה, אינזימי כבד וכל מיני) וחזרה על כמה תרביות צואה (כי הרבה פעמים לא רואים כלום בפעם אחת). אתם כבר עשיתם בדיקות כלליות?
כאמור התייעצתי איתו פעם אחת במייל (שלחתי לו את תוצאות הבדיקות+עוד שאלה). ענה במהירות (אומנם לא בפירוט..). לא בדקתי אם אפשר לשמור איתו על קשר כזה לאורך זמן..

shaya54

New member
נשמע מעולה!

אותנו לא שלחו לשום בדיקה....ביקשתי מרופאת ילדים בדיקת צואה בעצמי ונמצאו אצלו לויקוציטים בצואה אבל זה הגיע ביחד עם שלשולים שלו אז זה לא מפתיע....
הגסטרו שלח אותנו לבדיקת אלרגיה לחלב ביצים וסויה כאילו כדי "להוריד" אותי ממנו....למרות שהסברתי לו כמה פעמים שממש לא נראה לי שיש לו אלרגיה אלא רק אי סבילות....
לא קיבלתי ממך מסר לגבי הרופא...אני אנסה לקבוע אליו תור! מקווה שהביטוח שלי עובד איתו...

שוליקה10

New member
כן, גם לנו בכל המקרים מה שיצא זה

לויקוציטים שלא אומרים הרבה.
דרך אגב איך עושים בדיקת אלרגיה? בתבחין תת עורי כזה? ועשיתם את זה?
שולחת שוב..

shaya54

New member
נראה לי שכן

לא נראה לי שאני אלך לעשות
אני לא מאמינה שיש לו אלרגיה...כי התסמינים הכי גרועים גם כשאכלתי חלב ביצים או סויה היו כאבי בטן קשים ולא שלשולים עם דם או משהו נורא אחר...

קראתי את כל מה שתיארת

לגבי ההנהלות שלכם ביומיום, לגבי כל מה שאת אוכלת (או יותר נכון לא אוכלת)
ואיך זה משפיע או לא משפיע על הבייבי,
על ההתנהגות שלו והסבל שלו,
על ההתפתלויות שלו,
ובכלל ממה שהבנתי על ניהול ההנקה שלכם
ו..למרות שכתבת שהתייעצת עם גסטרו
לא היה לי ברור, האם מישהו הציע לך לנסות לתת לו איזו שהיא תרופה נוגדת חומציות
כי כל מה שאת מתארת, כל כך מתאים לתינוק שסובל מכך שהמזון עולה וצורב לו
מאוד
ההקאות, הפליטות, הצואה שלו ובמקביל העליה במשקל (לגמרי בגדר נורמה בגיל שלכם)
הכל יכול להעיד על מצב שאולי יכול לקבל הקלה עם תרופה מסוג זה
את האמת - לא נשמע לי גם קשור לאלרגיה, וגם את האמת, מאוד מאוד קשה לנסות
לנחש אם באמת יש איזה שהוא גורם אלרגי פרופר בגיל שלכם
ותבחיני עור עושים רק לאחר גיל שנה
אם יש חשד מאוד מאוד ברור לגבי סוג מזון מסויים (או אלרגן מסוג אחר) אפשר לפני
גיל שנה לבקש (בתוקף) לבצע בדיקת דם ובכלל לגשת לאלרגולוג ילדים זו אופציה
מה את אומרת ?

shaya54

New member
תודה פשושי

אני לנצח אזכור לך חיזוקים ועידודים בהנקה הקודמת (שבסוף נגמרה בלית ברירה כי נכנסתי להריון...)
לא נראה לי שזה זה וכבר יש לי התנסות עם חשד לריפלוקס וזנטקים למיניהם

הבעיה היא שכל יום הוא משהו אחר איתו ובגלל זה אני חושדת כל הזמן במזון
כי יש לו ימים ממש מעולים שלא כואב לו כלום והוא לא פולט והוא רגוע ומשחק....
ויש ימים של כאבי בטן נוראיים בלי פליטות
ופתאום ימים רק של פליטות
פתאום ימים של עצירות
ופתאום ימים של שלשולים
כל פעם משהו אחר
אני כבר לא יודעת במה לחשוד אבל ביומיים האחרונים הולך ומתבהר לי שאולי וכנראה שזה וירוס רודף וירוס
אני לא בטוחה עדיין
אבל גם אני עם כאבי בטן והילדה הגדולה עם שלשולים....יש לי הרגשה שאנחנו נדבקנו ממנו
ופתאום העצירות נעלמה והוא קצת חוזר לעצמו....
אני מקווה שזה באמת זה ושזה ייפתר בקרוב! וברגע שהוא יתייצב אני אבדוק מחדש את החלב ביצים והסויה

אפשר לשוחח שוב עם הרופא ולבקש ממנו בדיקת צואה, כולל כימיה
אולי זה גם יעזור מבחינת רגישות (אם בכלל)
ו...יאללה, רק תרגישו טוב ומהר

קראתי הכל ו...

קודם כל - נורא כואב לי לשמוע על כל הסבל שאתם עוברים. נשמע ממש לא פשוט.
עם הגדול שלי (בן השלוש וחצי) אני זוכרת משהו שכזה... (הרבה פליטות, וכאילו התזונה שלי לא היתה טובה לו. בסוף הורדתי מוצרי חלב, והדברים השתפרו). מה שניסיתי לעשות זה ככה:
1. לנהל יומן אכילה - כל(!!) מה שאני אוכלת במהלך היום, וכל התגובות שיש לו. אולי באמת תראי דפוס ברור מזה.
2. לעשות 3-4 ימים של ניקוי מערכות. אכלתי רק אוכל של ״בית חולים״. בלי תבלינים. עוף - חזה עוף מבושל, ירקות ממרק, תפוחי אדמה בנייר כסף, בלי יותר מידי מאכלים, משהו קל שאפשר לעקוב אחריו (גם ככה מתאים לוירוס)...
אחרי שתתחילי ממשהו כזה - תראי אם זה משפר את ההנקה שלו.
אם הדברים ישתפרו - תוכלי להתחיל להוסיף מאכלים ספציפיים - ולבחון את התגובה שלו.
ככה תמיד יהיה לך לאן לחזור.
וגם אם אוכל מסויים נפסל- לא בטוח שזה לתמיד. עוד חודש תעשי עוד ניסיון - ותראי אם המצב השתנה.
מקווה שמשהו מזה מתאים לך
בהצלחה

shaya54

New member
רעיון טוב!

לאכול אוכל בית חולים

לא חשבתי על זה....לאכול רק דברים פשוטים שלא אמורים לעורר אצלו רגישות ואז לאט לאט לבדוק עוד דברים....אני אחכה כמה ימים כדי לראות מה קורה איתו כי כאמור כולנו עם וירוס של הבטן (אני בעצמי הקאתי היום בבוקר ככה שנראה לי שהוא עובר גם משהו דומה) ואחר כך אנסה! תודה על העצה!

למעלה