על סף יאוש

dsagi3

New member
על סף יאוש

סובל מעל שנה מכאבים בעיקר בגב ובעוד מספר אזורים. עברתי את כל ההדמיות (כולל פעמיים MRI ( ולא נמצא דבר. לאחר אבחון פיברומילגיה אצל פרופ׳ לראומטולוגיה ניסיתי מספר סוגים של רפואה משלימה וכן מכשיר אלפאסטים ללא הועיל. הרופא המליץ על אלטרולט וניסיתי מאד להמנע מחשש מתופעות הלוואי והתחושה הנפשית הכרוכה בנטילת תרופות כאלה. יש לציין שלמרות הכל אני מתפקד לחלוטין בעבודה מאד מכובדת. השאלה האם כדאי להישבר ולקחת אלטרולט וכן האם לא כדאי לקחת כבר דור חדש snri שהרופא נמנע מלתת לי כנראה עקב המחיר?

אני לא רואה בזה שבירה

אלא הכרה במצב החדש (והכרוני, יש לציין) והתמודדות עמו.

אה, וברוך הבא!
יש כיבוד בשפע, ואתה מוזמן לתפוס לך איזו ספה נוחה, או פוף או ערסל ולהתרווח בנחת.
נשמח גם להכיר אותך טוב יותר. אבל, בזמנךהפנוי..

dsagi3

New member
עוד לא מפנים

קשה לי לפני גיל 40 ״לאמץ״ מחלה כרונית. עדיין מקווה שזה פשוט יעלם (״נס כלשהו"( אולי ספורט? אולי טאי צי? רק לא להתמכר לתרופות שבמקורן פסיכיאטריות...

rainbow3

New member
להתמכר לתרופות..

מטפל כלשהו אמר לי השבוע בהקשר הזה שלפעמים צריכים קביים , והתרופות הללו שבין היתר עוזרות לנו בניהול והתמודדות עם הכאבים ושאר ה... הן כמו קביים. ואני מאוד התחברתי להגדרה . אני חושבת שבין אם זה כדור כזה או אחר לפעמים כל אחד צריך תמיכה כלשהי ...

תנסה ותמצא את מה שעוזר / מתאים לך. יש אנשים שנעזרים בהידרותרפיה , אחרים בדיקור סיני וחבריהם בכדורים שמשפיעים על סף הכאב.. כל אחד ומה שמתאים לו.

ריפנזל

New member
ויש מי שגם וגם וגם

זה נכון שבמקורן הן פסיכיאטריות

אבל אנחנו חייבים לזכור שאנחנו לא צריכים אותן בשביל ה"פסיכיאטריה" שבהן, אלא בשביל רמות הסרוטונין שהן מעלות עבורנו, שבתמורה מקטינות אצלנו את תחושת הכאב.

מבחינתי, זו יכולה להיות תרופה נגד שמיעת קולות בהתוויה, כי אם בשבילי היא עושה משהו אחר, זה ממש לא מזיז לי.

אולי קל לי יותר, כי אני חולה בזה מילדות, אבל מצד שני, את האבחון קיבלתי רק בשלב הרבה יותר מאוחר, וההכרה בכך שאני לא בריאה באה רק בשנים האחרונות.

ofd1

New member
בקשר לטאי צ'י לסובלים מפיברו'...

ראשית רפואה שלמה!

בקשר לטאי צ'י. לפי מה שהבנתי מפרופ' בוסקילה (ראומטולוג מומחה) - טאי צ'י מומלץ לסובלים מפיברו'. וזה יכול להועיל.

כדאי להתעניין בנושא, אבל לשים לב, לא כל התעמלות/תנועה וכו' מומלצת לסובלים מפיברו' , אבל הבנתי שטאי צ'י כן. לכן אולי כדאי לבדוק באיזור מגוריך (אולי במרפאה לרפואה משלימה של קופ"ח), וגם לבדוק שהמדריך/מטפל מבין בנושא הפיברו'.

רפואה שלמה.

למעלה