על סיוטי לילה....

דש1דש

New member
על סיוטי לילה....

לא - לא של הקטנות - שלי
היה לי לילה עם שני חלומות סיוט, ואני פשוט לא מצליחה להשתחרר מהם... הראשון והקשה יותר היה - שאני מתה בשנתי, אבל ממשיכה לרחף מעל הבית, לראות מה קורה, נטע מתעוררת לינוק - ומתחילה לבכות, יערה מתעוררת ומצטרפת לבכי ואני לא מצליחה להרגיע אותן כי אני לא מצליחה לתקשר איתן... כל הזמן חשבתי שהמדרגות סגורות ויערה אפילו לא יכולה לרדת לקחת לעצמה אוכל, או להזעיק את השכנה (כי גם הדלת נעולה) והתעודדתי שהטלפון נמוך והיא יכולה לענות לו לפחות, להזעיק מי שיתקשר, אם יתקשר...רואה אותה מתעצבנת על הבכי של נטע ועושה לה דברים לא טובים, ולא יכולה לעזור לקטנה שלי - הכל היה בצבעים כל כך חיים, בכאלו פרטים קטנים שפשוט זה משגע אותי... הקפיצות בין פתרונות שיערה יכולה לחשוב עליהם לצרות שיכולות לקרות עד שמישהו יבוא - פשוט.... משגע.... האם אתם מלמדים את הילדים (בגיל של יערה) מה לעשות אם הם פתאום לבד בבית? כשקמתי היו לי מחשבות ופתרונות למצב - קודם כל מעכשיו יש פירות גם למעלה (מידי פעם אני מביאה תפוח לבוקר = עכשיו יש יותר = כדי שיהיה לה משהו לאכול) אני חושבת גם לעשות חיוג מקוצר לאמא שלי כדי שתוכל להתקשר? וללמד אותה להתקשר לסבתא ככה? נראה לי יעיל.... יש לכם פתרונות לכאלו מצבים? אתם בכלל חושבים על זה? (אני יודעת שהמצב שלי קשה יותר כי אני לבד איתן בבית, אבל בכל זאת...) הסיוט השני היה קל יותר- אם כי מוזר הרבה יותר - יערה החליטה (איך? סיפור המוסך???) שהיא רוצה שאיבת שומן (הקטנה שלי? הרזה הזו?!
) אולי בגלל החיסון שהיה לה השבוע? (היא הסבירה לי בגן לפני שהיא "אוהבת חיסום" ואחרי כן בכתה שכאב לה
) בכל אופן - היא מתעקשת ואני מנסה למנוע ממנה ובסוף מתיאשת ומרשה לה - ואז זה קופץ לאחרי השאיבה שאני אוספת אותה משם והיא בוכה לי שממש כאב לה - ואני רואה את הצלקות שזה עשה לה ברגליים ולא יודעת איך לנחם אותה מהכאב.... ואז התעוררתי.... עם התמוונה של הרגל האדומה והכואבת (איך זה אמור להראות?!
) מאיפה זה בא לי?! לילה קשה... ודוקא הבנות נתנו לי לישון טוב....

אויש...

אני מתה אינסוף פעמים בסיוטים. אמנם ליאור בשטח, אבל אני חושבת על שיר ואיך היא לא מצליחה להתמודד עם האובדן שלי ומתמלאת ברחמים עליה. אני גם הורגת את ליאור לא פעם. אולי אפילו יותר מכמה שאני הורגת את עצמי. אם הוא מאחר ולא עונה לסלולרי אני כבר מסדרת לו תאונת דרכים קטלנית. זה לאו דווקא מתוך שינה. כנראה שאי אפשר להתחמק מזה וטוב שאת חושבת גם על פתרונות מעשיים. והסיוט השני? מאיפה זה בא לך???

Navva

New member
חנה, עשית Copy & Paste מהפחדים שלי?

ורק שינית את השמות? אצלינו לקוקטיל נכסות המחלות הכרוניות של שניינו.

baby4me

New member
../images/Emo5.gif איזה לילה שלא נדע

אמא'לה איזה חלומות...לא נעים בכלל להתעורר ככה אחרי לילה.... אני מעולם לא חשבתי על הסיטואציה הזו שאת מתארת, כנראה בגלל הסיבה שציינת...אבל כן חשבתי על זה שאנחנו חייבים לכתוב איזה מסמך שמוריש הכל לגיא במקרה וחלילה יקרה לשנינו משהו... לגבי הפתרונות שהצעת למקרה שחלילה צריך עזרה ואת לא זו שיכולה לתת אותה (לאו דווקא במקרה קיצוני
כמו זה שתארת, אבל נניח והחלקת ואת לא יכולה לזוז לאף מקום ואת רחוקה מהטלפון ויכולה רק להדריך את יערה בקולך), חשוב שתלמדי את יערה לחייג בחיוג מקוצר לסבתא/שכן קרוב וגם שאם אי פעם קורה משהו ואת לא יכולה לעזור לה, שתחייג ישר כדי שמישהו יבוא מיד. אגב, פתרון יותר יעיל מזה יכול להיות חיבור לחברה כזו שיש לך כפתור שאת לוחצת עליו במקרה של מצוקה...אבא שלי התקין כזה אחרי התקף הלב שלו, כי פחד שייקרה לו שוב כאשר אמא שלי לא תהיה בבית.. הרעיון של האוכל בחלק העליון, לא רע בכלל...חשוב שיערה תדע גם שאפשר לשתות מים מהברז של האמבטיה אם צמאים...כי בלי אוכל אפשר לשרוד, אבל בלי מים, יותר בעייתי... אולי גם תכיני תיק עזרה ראשונה שהיא תוכל להביא לך אם את צריכה ולא יכולה להגיע אליו.... לגבי החלום השני...יכולה רק להגיד איי...איכסה...איי... מנצלת את ההודעה שלך לספר על סיוט שהיה לי לפני כחודשיים כשהחצי היה בחו"ל: חלמתי שאני במטבח מכניסה כלים למדיח, גיא ישן במיטה שלו בחדר והחצי בחו"ל. פתאום החצי מופיע מאחורי עם פרצוף תשעה באב...אני שואלת אותו מה הוא עושה כאן, הרי הוא אמור להיות בחו"ל והוא שותק, לא מצליח להוציא הגה מפיו...אני שואלת שוב מה קורה ואין תשובה ואז אני מבינה שמישהו מת. אני יודעת שהבן שלי בסדר ומבינה שזה מישהו מהמשפחה הקרובה...שוב שואלת אותו "מי מת?" ואני שומעת שהוא אומר לי "אבא שלך"...אני פורצת בבכי כמובן ומתחילה את אבלי על אבי שאיננו עוד ואז החצי אומר לי שאנחנו צריכים לרדת למטה כי מסע ההלוויה מתחיל...בעודי יורדת במדרגות, אני מתחילה לעכל שאבא שלי איננו ובוכה ובוכה...מגיעים למטה ואני רואה את כל החברים שלי ממלאים את החנייה של הבניין ואת האחים שלי עומדים ומחכים לי ולידם פתאום אני קולטת את אבא שלי...ואז נופל לי האסימון ואני מבינה שלא שמעתי טוב את החצי ושבעצם הוא לא אמר "אבא שלך" אלא "אמא שלך ...ואז התעוררתי...
שלא נדע...לא מזה ולא מזה...

חן123

New member
איזה זוועה !

הסיוט הראשון שבר אותי תראי, ברור שהמצב שלך יותר קשה כי את הורה אחד. אם אני אמות חלילה בשנתי יש את נמרוד, והסיכוי שזה יקרה לשנינו באותו לילה... הבנת. בנוסף, מבנה הבית שלך של 2 קומות הוא גם שונה בהקשר של זמינות למזון לעלות אוכל לשם ניראה לי יותר לשקט הנפשי שלך, אבל גם הוא שווה הרבה. מעולם לא חשבתי ללמד את אור מה אם הוא קם לבד (אין לי סיכוי, הוא בא למיטה שלנו). סיוטים מגלמים את הפחדים הכי גדולים שלנו... ברור שכולנו חוששים ממשהוא שיקרה לילדים שלנו.
(הכי טוב בסיוטים זה להתעורר...)

מבעית ../images/Emo5.gif

היתה לי תקופה שהייתי מלמדת את רון מה לעשות במקרה שהוא מתעורר בבוקר מהבכי של יונתן ומגלה אותי קרה
הוא היה אמור לתת ליונתן את הקופסא של הצ'יריוס למיטה (מה אכפת לי שמלוכלך, אני כבר מתה
) ולהתקשר לאמא שלי שתבוא לקחת אותו ולאמא שלו שתבוא לשמור על יונתן בינתיים... לגבי הטלפון - יש טלפונים שמיועדים בעיקר לאנשים מבוגרים, ויש בהם מקום לתמונות ליד כל מספר של חיוג מקוצר - אלה טלפונים שולחניים גדולים כאלה עם לחצנים ממש גדולים. אולי כדאי לנסות משהו כזה.

לבנה123

New member
אוי דשית.

איזה פחד! לי לפעמים גם יש חלומות סיוטיים כאלה. אבל בד"כ זה מגיע אצלי אחרי יום מה זה טוב איתה, כזה שכ"כ טוב לי שאני מפחדת שעכשיו יגיע הרע. איזו שריטה. מקווה שבזאת "שילמת את המס" לסיוטים השנה. ולגבי הודעות וחיוג מקוצר - אצלנו עוד קטנים...

Big Mama 1

New member
דשית ../images/Emo24.gif

כמה דברים, חלקם "מהחיים" כמו שאומרים, וחלקם ממה שלמדתי וכולם בטח יודעים. (מה לעשות? אני כזאת, ישר נהיית פרקטית...)
חלומות רעים - מתגשמים הפוך!
כשחולמים על מישהו שהוא מת - יהיו לו חיים ארוכים ובריאות טובה.
בעיקרון יש שני סוגים של חלומות, חלומות נבואיים, שהם בדרך כלל קצרים ולא מפורטים, וחלומות - כמו החלומות שלך, שנובעים ממה שעובר עלינו במשך היום ובעיקר, בעיקר מהפחדים שלנו. תנסי להסתכל על החלומות האלה "דרך" הפחדים שלך, שאת לא מעלה מעל פני השטח ביום-יום. לדעתי שם טמונות התשובות לשאלות שלך.
דבר אחרון ובשיא הרצינות, לך ולכל הבנות (שרק חרדתית כמוני מבינה) יש דרך לתקן את הנזק שהחלומות האלה עושים לנו. אם את מרגישה שהחלומות האלה משאירים אצלך פחד או מעלים לך את הפחדים מהתת-מודע למודע ומפריעים לך בזמן שאת ערה, תצרי איתי קשר.

דש1דש

New member
אין לי בעיה בתפקוד

אצלי כאלו אירועים הם סימני דרך ובסיס לפעולה - אני בודקת את עצמי אם יש לי משהו לעשות עם זה - ומוצאת את הדרך הטובה ביותר (מסקנות אופרטיביות - כמו שעכשיו יש אוכל למעלה - פירות בעיקר, טוב את הפומלית יערה ראתה וכבר גמרנו - המטבח שלה הוא לא רק פלסטיק עכשיו
הצלחות מתפקדות יופי גם עם אוכל אמיתי
) אבל אני מוכנה ליהיות בקשר בלי קשר לפחדים אלא סתם כדי לדבר

מירל36

New member
מכירה את זה כל כך טוב../images/Emo10.gif

אצלי גם במציאות וגם בחלומות יש לי סיוטים שיקרה לי או לאיש משהו נורא!!!...ואז מה יהיה עם עדידי?מי יהיה איתה?היא תהיה לבד בעולם?מי יעזור לה?..וכך אני ממשיכה עם עוד אלפי שאלות מתה מפחד כל יום מחדש ואפילו שקלתי ללכת לכמה שיחות כי נראה לי שאני סובלת מחרדות ולא מצליחה להשתחרר מזה מאז הלידה . כנראה שכמו שאמרו לנו תמיד.."הכי קשה זה להיות הורה"...

einav8

New member
אני אתך

גם אני שקלתי ללכת לדבר עם מישהו, כי גם לי זה קיים מהלידה. לפעמים אני מרגישה שאני נסחפת עם החששות למרחקים ארוכים.

Navva

New member
../images/Emo24.gif מובן

בעצם זה הפחד הגדול שאת מתמודדת כאם יחידנית. שבעצם אין לך גיבוי. אני דיברתי עם חברה לא מזמן, אם משהו ח"ח יקרה לשנינו אני רוצה שמתן יהיה אצלם ולא אצל אחותי או אח של שי. היא אמרה שהיא רואה בזאת מחמאה מאוד גדולה.

hillawr

New member
הוצאת את כל השדים

החבויים שלי החוצה, מה יקרה אם.. כשהחצי נמצא במילואים, חו"ל או סתם לא עונה לנייד. ובאשר לפתרונות, טלפון עם תמונות לחיוג מקוצר ולחצן מצוקה יכולים לסייע ביצירת קשר מיידית ובקבלת עזרה. בתקווה שהלילות הבאים יהיו הרבה יותר רגועים ושקטים.

1ויוי

New member
אוי איזה לילה סיוטי

למזלי אני רק לעיתים רחוקות זוכרת חלומות לא מזמן היתה ידיעה על איזה ילד שאמא שלו מתה ובמשך שבועיים הוא חי על בננות. אמרתי שדבר כזה יכול לקרות רק בארה"ב כי בארץ היו שמים לב שהאמא והילד נעלמו הרבה קודם. במקרה כזה אני בונה על אמא שלי שאם אני לא עונה לה תוך חצי שעה כאן(ובגלל זה גם לשרותים אני לוקחת טלפון) חשבתי לעצמי שבמקרה כזה אולי זה טוב שיהלי יודע לפתות את מגירת החטיפים. כמובן שאני לא מאמינה שיקרה כזה דבר אבל טוב שיערה תלמד כמה פרטים שיעזרו לה בשעת חירום בכלל כמו חיוג מקוצר (אמא ננעלה באמבטיה)

למעלה