על סטיראוטיפים

נץ666

New member
למה אינך מאחצן?

האם על ישראלי ממוצא יהודי היית טורח לכתוב שהוא יהודי, ממשפחה XYZ ומהו התפקיד שלו? נשמע רע, סטריאוטיפי וגם אולי טיפה גזעני. מזכיר לי את הכתבות המבחילות בצהובונים על האתיופי הראשון בקורס טיס וכו' וכו'

אחצון זוהי חשיפת האיש

לא חשפתי אותו. מה שניסיתי לעשות , וזכיתי לזעמך, זה להדגים עד כמה הסטראוטיפים טבועים עמוק בקרבנו. לא טענתי שאני אינני נגוע בזה. ובאשר להאשמתי בגזענות - לא יעזור לי שאגיד שכמה מחברי הטובים הם.... נכון? אז שוב חג שמח

נץ666

New member
לא טענתי שאתה גזען, מה גם שכידוע

לך, א-לה-סארטר כל אחד אנטישמי[גזען]. "זעמי" מופנה כלפי השרשור שפתחת שמבוסס כולו על סטריאוטיפים, ונמצאת מחזק סטריאוטפים בעצם העלאת השרשור וה"חידה". אני חושב שלא היה מקום לענין הזה. הדגמתי לך בדוגמה אחת ויחידה את כוונתי. אני חוזר, מה הרבותא בכך שאזרח ישראלי בקורס קצינים עושה דבר כזה או אחר?

mucool2

New member
זה בהמשך ל-

"עוד פחות צפוי..." (כמה מתכנתים בדואים בממר"מ אתה מכיר?)

לא התכוונתי לומר שהוא בוגד בעמו

אל תשים בבקשה מילים בפי, אני יודע לשים אותן בעצמי, לפעמים.

shellyland

New member
אם כך,

מה כל כך מפתיע בעיסוק הצבאי שלו? אני מתקשה להבין מדוע זה פחות צפוי מטבח צבאי, מש"ק שלישות או מג"בניק.

אלי ו.

New member
סטטיסטית זה מפתיע

הסתכלי סביבך, כמה מרצים למשפטים ממוצא בדווי יש בישראל? בעצם, כמה מרצים בכלל, בכל מקצוע? משפטן בדווי אינו חזון נפרץ במקומותינו, משפטן בדווי בצבא הוא תופעה נדירה. להתעלם מהפער בין יהודים לבדווים אינו הופך אותנו לנאורים יותר.

נץ666

New member
השאלה המרכזית מתיחסת יותר לרטוריקה

של הצגת הבעיה. האם נראה לך שהצגת השאלה בדרך שהוצגה אינה סוג של חיזוק סטריאוטיפים על חשבון דיון אמיתי ומעמיק בבעיה? וכבר כתבתי לתם ונשלם, שצורת הכתיבה הזו מזכירה את צהובוני ישראל בכתבות המבחילות שלהם על הטייסת הראשונה, האתיופית הראשונה או הבדווית הראשונה. קצת הצגה ענינית ולא "טיזרית" היתה מעודדת דיון אחר לגמרי.

מכיוון שזכיתי להכיר אישית את הקצין

האתיופי הראשון (מהנדס אלקטרוניקה) לא ראיתי בכתבות האלה שום דבר מבחיל.

avshalomat

New member
אלי ו צודק ואני מחזק את ידו

אין מה לעשות הסיכוי למצוא אקדמאי בדוואי ועוד בתחום שהוא לא חינוך או עובדה סוציאלית הוא נמוך מאוד לצערנו. ואנחנו עובדים במקכרה הטוב לפי סטטיקות ובמקרה הרע לפי הסתברויות מוטעות (כהנמן ושות'). אני אישית בפליאה באמת גם אחרי שניגלה לי העניין, משום שהדבר אומר שאותו צוער לא רק עשה תואר במשפטים אלא כנראה גם במסגרת של עתודה כלשהי או שווה ערך שלה, כלומר עשה את זה בגיל צעיר יחסית ולא נגיד לאחר שהשיג נכסים, והצליח להשיג גם תואר. זה נישמע לי מעורר פליאה וכבוד מהתיאורים השיטחחים שאני קראתי על מצבם החברתי של הבדוווים בארץ. מה גזעני בלהיות מופתע? הרי רוב רובם של הקצינים הבדווים הם באים ממקור קרבי כלשהו

mucool2

New member
זה לא העניין

משום מה תם ונישלם מצא לנכון לציין שהנ"ל "תובע מחבלים". זה יצר מראית עין של פליאה על כך לא פחות מאשר על המקצוע עצמו, גם אם לא לכך היתה הכוונה.

למעלה