על נפלאות החמין

אוצה

New member
מרתיחים ומבשלים על הכיריים כשעתיים

ואח"כ לתנור. לגבי מולטישף- אם זה המחבת השטוחה (כמו שיש לי בבית) לא הייתי בודקת את הסוגיה הזו.... נראה לי לא חסכוני ושיאבד הרבה חום. אבל אולי יש פה מישהי אמיצה שניסתה כבר....

shlala1

New member
לאוהבי הג'אחנון

ועוד טיפ לתוספת לחמין לאוהבי הג'אחנון. אחרי שסיימת את כל העשייה של החמין ולפני שהולך לפלטה או לתנור, להכניס לשקית אפייה/בישול "קוקי" ג'אחנון לא ג'אחנון מוכן אלא הג'אחנון שהוא בצק (כי יש בסופרים גם ג'אחנון שמוכן כבר- אז לא זה) ולשים מעל החמין. כשסוגרים את השקית דואגים לחורר את השקית למעלה לשחרור אדים. מקווה שהבנתם. טעים מאוד בתאבון.

mAmA MiSiSiPi

New member
אין לי תנור

יש לנו אובן טוסטר לא מספיק גדול ולכל הסירים ידיות פלסטיק לא נראה שזה טוב להכניס לתנור

כי אנחנו חושבות אותו דבר ../images/Emo13.gif

גם לי יש מולטי שף, אולי זה באמת רעיון טוב, כי הוא סיר לבישול איטי.

טוב, קודם תרגעי ../images/Emo3.gif

המתכון שלי הכי שווה ופשוט. צריך: שעועית+חומוס, קישקע, בשר (לא חובה), תפו"א - זהו, אפשר ביצים וראש או שני ראשי שום שלמים את השעועית+חומוס משרים מחמישי בערב וגם את התפו"א, שנחתכו לריבועים גדולים בשישי בערב מסדרים בסיר ככה: 1. שעועית וחומוס 2. על זה את הבשר 3. תפו"א 4. קישקע 5. למהדרין בלבד: ראש שום שטוף, או יותר אם יש שניים שאוהבים מוסיפים לסיר: 1. קצת שמן 2. פפריקה מתוקה בנדיבות 3. כף שטוחה של קמון מזרחי 4. מל"פ 5. קצת סוכר 6. מים זהו, מבשלים על הגז כשעתיים, מעבירים לתנור על חום נמוך ביצים אם רוצים מבשלים בסיר נפרד ומוסיפים לסיר בשלב ההעברה לתנור

שיר ל 2

New member
הזכרתן לי שבעלי ממש רוצה שאכין לו חמין

ומה זה אין לי כוח
אולי אם יהיה ילד טוב אפתיע אותו
בנתיים אני רק מתעייפת מלקרוא את המתכון... אף פעם לא הכנתי את זההה

mevav1

New member
אומנם מעולם לא בישלת חמין בעיקר משום

שחמות מבשלת וזה מיותר, אבל אענה לך לגבי מה שהדוד שלי שם ובעצם גם אמי.. אמי פולניה וצ'כית והיא ואחיה מכינים צ'ולנט אני חושבת שאשכנזי אסלי...הם שמים את הדברים הבאים אבל אנא...אל תשאלי אותי מה התיבלון כי לא שאלתים עולם.... הם שמים גם בשר נאמר לצלי, גם עופות,ירכיים/שוקיים נדמה לי שגם עצם וכמובן שאם לא שכחתי עוד משהו, הם שמים מעיים ממולאים..שאר הדברים שהם שמים זה, חיטה(בבד נדמה לי), שעועית מכמה סוגים ו....כמובן ביצים וכל השאר. תיבלון אין לי מושג כאמור אבל אם זה הכרחי לך אשאל את אמי במידה ותהא בבית(היא בארה"ב כעת). אגב, זה לא מעייף בכלל להכין, זה נראה קשה אבל זה כמו בישול רגיל רק שתלוי מה את מוסיפה..כעיקרון זה לא קשה להכין(אמרה זו שמתעצלת להכין)

b o t t e n

New member
אפשר על הגז- שלוש שעות אש קטנה.

ככה אבא בוטן עושה. מקלף שורשים- פטרוזיליה, סלרי, בטטה, גזר, תפו"א. שם- אורז, חיטה, גריסים. שום שלם- איזה שני ראשים. בשר- מה שאת הכי אוהבת. ממלא מיים מתבל: מל"פ, פפריקה, קינמון (קצת) ומוסקט. אפשר גם בתנור, בשקית קוקי- יוצא חבל"ז.

איך באת לי בזמן!!!

ממש בא לי להכין (כלומר בא לי שיכינו לי, אבל מכיוון שאני היחידה פה, אאלץ להכין בעצמי....
), ואין לי מושג מה ומי ואיך...

מיכלי MP3

New member
../images/Emo124.gifרגעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

עצם של פרה/עגל פרוס (מהקצביה או מהקפואים -לא משנה) חתיכה או שתיים לסיר, והחמין משתדרג בצורה שאת לא מאמינה!|
זהו
פשוט הייתי חייבת להוסיף את הסוד המקצועי של האבא של החמינים. אה, ואני אוהבת שהכל בשקיות קוקי (חיטה, ביצים, אורז) בחמין רק תפו"א , בטטה, שעועית, הבשרים והעצם (כמובן!!!).
בהצלחה

למעלה