על נפלאות החמין

על נפלאות החמין

כן, אני יודעת, יום ראשון היום, תחילת השבוע, שבת עוד רחוקהההההההההה (
) ואני מתחבטת בשאלת חמין. וידוי: אני לא יודעת להכין חמין. כן, לא יודעת. בושה. עכשיו קומו ותאמרו: מיני, we love you! כל נסיון ללמד אותי להכין חמין מתקבל אצלי בדרך הבאה (זאת אומרת כך אני שומעת את הדברים): תקלפי תפוחי אדמה.. בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה
אני מבולבלת לגמרי, לא יודעת מה לקנות - גריסים? חיטה? חומוס? שעועית? בשר - מס' 8, מס' 12, מס' 50, מס' 135? עוף - שוקיים, ירך, הודו, גרון? לשים שום או לא לשים שום? לשים ביצים או לא לשים ביצים? כמון, פפריקה, אבקת שום, פלפל, מלח - כולם או רק חלק מהם? אעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע שמישהי תלמד אותי איך להכין חמין בדרך הכי קלה ושהכי תצליח, ויש כמה הגבלות (מה, חשבתן שנפטרתן ממני? no way) יש לי סיר של לקרוזה (אם אתן מכירות) אין לי פלטה, יש לי תנור מעפן לגמרי שבקושי עובד. העומדת באתגר תזכה בבטן נפוחה שבת שלמה. תודה

memko

New member
we love you mini

אין לי מושג קלוש איך עושים חמין.....סורי..

מתכון יהודי מתחיל ככה:קודם על תרגעי../images/Emo70.gif

עכשיו: mini we love you מה זה לעזאזל סיר של לקרוזה?

סיר של עשירים

שעולה מליון שקל, הוא סיר לבישול איטי, שווה במיוחד. קיבלנו אותו לחתונה, אין סיכוי שהיינו רוכשים דבר כזה, אבל למי שיכול להרשות לעצמו - הוא אחלה סיר.

ועכשיו לתשובה לגבי החמין..

אני שמה חיטה חומוס ושעועית. בלי בשר הכנתי רק עם עוף שוקיים,ואגב יש גם בשר מיוחד לחמין(כתוב עליו לחמין..) שמה קצת שום שמה גם ביצים את כל התבלינים שרשמת.. ולגבי האין פלטה לא יודעת איך עושים..יש לך סיר חשמלי? זה מעולה לבישלו איטי.. ועכשיו למתכון: מטגנת בצל אחד,מוסיפה חצי כוס שעועית וחצי כוס חומוס שהושרו כל הלילה במים פושרים.. מוסיפה 5-6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים+2 בטטות קלופות וחתוכות.. מוסיפה כמות שוקיים ככמות האנשים+ 2 שיני שום ומתבלת ב-אבקת מרק,כמון,פפריקה,פלפל שחור ומעט מלח ומוסיפה כף סילאן/דבש מוסיפה כמה ביצים(בדרכ 4-5,שוב תלוי בכמות האנשים.. כמובן לא מבושלות ובתוך הקליפה..) מבשלת על האש כשעה וחצי עד שעתיים לפני כניסת השבת..(בערך 20 דק' על אש גבוהה לרתחה ואז על אש נמוכה..) לפני ששמה על הפלטה((או סיר חשמלי) מכינה בשקית לצלייה/אפייה(קוקי) חצי כוס חיטה +2 כפות שמן+כפית אבקת מרק +כפית פפריקה ...ושמה על החמין בסיר,וזהו זה כל הלילה מתבשל בתוך עבו ובשבת בבוקר יש לך אחלה חמין.. טיפ נחמד-כשאת משרה בלילה את הקטניות רצוי להחליף כל פעם את המים-זה מונע כמה שיותר מהיווצרות גאזים בבטן..(באמת!!!) ואגב חיטה לא צריך להשרות! בתיאבון..

כי היא סנובית..../images/Emo3.gif

תאמת היא לא צריכה יותר מהחימום על הפלטה,היא גם מאוד מתנפחת..

shlala1

New member
שאלה בקשר לחיטה

כששמים אותה בשקית "קוקי" צריך להושיף נוזל כל שהוא???? הכוונה לתוך השקית

nilichi

New member
בודאי ../images/Emo13.gif

רצוי כמות שהיית מוסיפה אם היית מבשלת בסיר + תבלינים

shlala1

New member
אההההההה סבבה כי לא היה מצויין במתכון

חשבתי אולי מתבשל על אדים או משהו כזה

אוצה

New member
המתכון שלי הוא שיפור של כמה מתכונים

לי יש סיר בישול איטי מאמייל שיושב על השיש. המתכון הולך גם בתנור. להתחלה- אני מטגנת בצל סגול. את הקליפות שלו שומרת לסיר נפרד שבו מבשלת ביצים קשות. הצבע בקליפה של הבצל צובע את הביצים לחום. אם בא לי מוסיפה לשם גם שקיק תה. את הבצל אני מפזרת בתחתית הסיר לחמין. מעל שמה תפוחי אדמה קלופים (אם הם קטנים- מקלפת ושמה שלמים. אם לא- חותכת לרבעים). מעל מפזרת בשר של גולש (סורי, לא יודעת מספרים)- חתוך לקוביות של 5X5 ס"מ. אם מתפנקים- קונה גם עם- שתיים ושמה בחמין. אצלי אוהבים חיטה (או גריסים), שעועית לבנה וחומה (מעט, בגלל שאנחנו לא רוצים להגדיל את החור באוזון...
) וחומוס (אני משרה יום לפני במים עם סודה לשתייה ושוטפת היטב). אם רוצים לקצר תהליכים- תבשלי את השעועית והחומוס כשעה בסיר עם סודה לשתייה. תשטפי היטב את המים אחרי הבישול. את יכולה אם לא בא לך בשר לשים עוף- כרעיים מחולקים לשוק וירך הכי טוב. לא גרון ולא כנפיים. אני משתדלת בשלב זה לשפוך את הקטניות בצדדים שונים. גיסתי מערבבת הכל יחד אבל אצלנו חלק לא רוצים חומוס וכו', אז קל יותר להפריד בפינות שונות (זה במילא מתבלגן קצת אבל פחות). הסוד שלי לחמין יפה וכהה- 4 תמרים שאני דוחפת בין לבין הקומות... בצד מכינה תיבול (אני שונאת כמון אז זה לא יכנס אבל ניתן גם להוסיפו)- מלח, פלפל, 3-4 כפות סילאן (=דבש תמרים- שנותן קצת מתיקות והמון צבע וארומה), פפריקה מתוקה. מערבבת עם מים ושופכת מעל. מוסיפה מים לכדי כיסוי החמין וטועמת את התיבול. מתקנת מליחות/ פלפול אם צריך. את הכל שמה להרתחה ונונת להכל להתבשל כשעה- שעתיים על טמפ' גבוהה. א"חכ מנמיחה את הטמפ' לשעון שבת למשך אחה"צ והלילה. אם בא לכם- ניתן להוסיף מעל את הביצים הקשות. אני שונאת שהקליפה מתבקעת ולכן שמה מתחת נייר פרגמנט (ז"א מעל למים) ובאותה הזדמנות בגלל שהיחידי שאוהב אצלנו קישקע זה אבא שלי- אז אנחנו מוותרים על זה ושמים במקום - ג'חנון. את הג'חנון והביצים אוכלים לארוחת בוקר ואת החמין לצהרים. וואלה- יצא לי ארוך נורא. מקווה שלא נשברת בדרך...
בתאבון

מתנדבת להסביר - אצלי בני הבית מרוצים עד כה...

מצרכים: בשר מס' 8 גרונות הודו כרעיים (לא חובה) גריסי פנינה שעועית חומה חומוס 3-4 תפוחי אדמה 3 שיני שום חתוכים לקוביות קטנות 1 בצל גדול כף דבש כף קטשופ ביצים (כמה שרוצים) תבלינים: פפריקה אדומה, פלפל, מעט מלח, כפית קפה נמס, מעט אבקת מרק עוף (לא חובה), כמון. ולאופן ההכנה: להשרות יום ולילה את הקטניות (כל כמות הקטניות לא צריכה לעלות על כוס אחת לפני ההשריה) לטגן בצל גדול עם מעט שמן ותבלינים, כשהבצל משחים להוסיף את השום, קוביות תפו"א קוביות של בשר, עוף, וגרונות, לטגן ביחד בשביל קבלת צבע וטעם. אחרי בערך 20 דקות להוסיף דבש וקטשופ לערבב היטב ולהוסיף מים עד קו המצרכים לא יותר ואפילו קצת פחות אם רוצים חמין "יבש". להוסיף את הביצים ולהרתיח כ- חצי שעה. להניח על פלטה או אש נמוכה מאוד כל הלילה. (לא יודעת לגבי תנור מעפן, אבל אם הוא בקושי עובד נשמע לי דווקא שהוא יתאים לבישול איטי) בתאבון

mAmA MiSiSiPi

New member
דייי בדיוק רציתי לשאול גם

נורא רוצה לדעת להכין כי אני יודעת שהבעל הבררני שלי אוהב אבל גם לי אין פלטה יש לי מולטי שף מישהי יודעת אם אפשר להניח עליו את הסיר כמו על פלטה.

shlala1

New member
אפשר להחין חמין בתנור

זה מה שאני עושה. אחרי שאת מבשלת את החמין על הכיריים, את מכניסה את הסיר חסין האש לתוך התנור על חום נמוך (אני שמה על 80 או 90 מעלות כל הלילה ויוצא אחלה). לא חיבים פלטה.

למעלה