על ניסים ונפלאות

על ניסים ונפלאות

לפני כשבועיים כיבסתי בטעות את ה"תיקון הכללי" שהיה ברשותי. (למי שלא יודע, ה"תיקון הכללי" הינו אוסף של 10 מזמורי תהילים שעל פי רבי נחמן מברסלב הינם סגולה להנצל מכל מיני פורעניות.) כעבור כמה ימים קיבלתי לידי "תיקון כללי" חדש ברחוב וכהרגלי בקודש, ישבתי וקראתי אותו באוטובוס לכיוון העבודה... בסוף התפילה שבסיום התיקון ישנו דף ובו: "לקט עדויות על ניסים מופלאים שאירעו בזכות התיקון הכללי" והסיפור הבא היה הראשון: בפיגוע המחריד במסעדת סבארו במרכז ירושלים אירע הפיצוץ במקום סגור, ועקב כך היתה הפגיעה קטלנית וקשה במיוחד. למרות זאת, הקופאית של המסעדה שעמדה במרכז המסעדה, מטרים ספורים מהמחבל המתאבד - לא נפגעה כלל. (דגש במקור) יום לפני כן, סיפרה לאחר מכן, הניחה על הדלפק שלידה את התיקון הכללי לשמירה. הכל טוב ויפה, סיפור נחמד מאוד על נס מופלא. אולם ישנם כמה אי דיוקים... נתחיל מהקל אל הכבד: ראשית: מנהלי סבארו אינם מרשים להניח חפצים אישיים ליד הדלפקים. שנית: על פי מנהלי סבארו הם מעולם לא ראו "תיקון כללי" במסעדה. שלישית: הקופאית של המסעדה, שעמדה במרכז המסעדה בעת הפיצוץ הינה: אחותי! רביעית: לא היה לאחותי שום תיקון כללי לשמירה חמישית: לאחר הפיגוע היא לא סיפרה כלום לאף אחד. כי אחותי, תהילה מעוז ז"ל נהרגה בפיגוע במסעדת סבארו. פשוט נס מופלא! אחותי חיה ונושמת בתוך התיקון הכללי.... (ולמי שתוהה: לא, לא היתה שום קופאית אחרת....)

פראזניק

New member
לא מכיר את הסיפור...

לא ראיתי כזה תיקון הכללי (אם כי איני שולל את קיומו), ואיני יודע מי נהרג, לצערנו, בסבארו. הרשה לי רק להביא לפניך את הקדמת רבי נתן לתיקון הכללי, ואמור לי היכן בדיוק כתוב או רמוז שם שאמירת תיקון הכללי או נשיאת תיקון הכללי, היא סגולה להצלת חיים. "זה שמו נאה לו ספר תיקון הכללי כי הוא תיקון הברית הנקרא תיקון הכללי כמבואר בלקוטי מוהר"ן (חלק א כט:ד). והוא תיקון למקרה לילה חס ושלום לומר אלו העשרה מזמורי תהלים באותו היום שקרה לו כמבואר בהקדמת הספר; לך נא ראה שמה." אח"כ באה הקדמה ארוכה יותר, עברתי עליה כעת שוב, למרות שמעולם לא חשבתי אחרת, אבל ענין ההצלה הגשמית לא נזכר שם בשום אופן וצורה. צר לי שאנשים בודים דברים מליבם ע"מ להפיק רווח כלשהו, ולא משנה איזה.

asaf2000

New member
אצלי כתוב

"הוא תיקון נורא ונפלא מאד ומסוגל לפרנסה, ולמציאת הזיווג, ולהצלחה בכל הענינים ברוחניות ובגשמיות" "התיקון הכללי הוא תיקון לכל העבירות...".

asaf2000

New member
אז זהו שאין לי מושג

זה קונטרס קטן (לא של הרב שיק) בשם "אמונה והשגחה" וכתוב שניתן להשיג בישיבת חוט של חסד. מה שכתבתי לא מובא בתור ציטוט מדברי רבי נחמן או רבי נתן.

זה סגולה לפרנסה משום ש...

כתוב בזוהר שמי שזורק פירורי לחם, עניות רודפת אחריו ומכאן לומדים שק"ו מי שזורק לשאו את טיפי מוחו,ולכן מי שקורא תיקון הכללי שזה תיקון לשז"ל אז הוא ממשיך על עצמו בחזרה את השפע של הפרנסה

פראזניק היקר

עיינתי במקורות וגם הק"ו נמצא בזהר- בתיקוני הזהר פר'פנחס רמד.: "מאן דזריק פרורין דנהמא, עניות רדיף אבתריה, כל שכן מאן דזריק פרורין דמחא"

הנה הפתיח מצורף

והמשך הסיפור: התקשרתי למספר הטלפון המצורף וענה לי בנו של רחבעם זאבי החסיד ברסלב. סיפרתי לו את הסיפור ולאחר מס' ימים חזר אלי וטען כי שוחח עם אבי על הכתוב ושישנה עוד קופאית שאכן ניצלה. שוחחתי עם אבא שלי ואף אחד לא פנה אליו. אבא שלי בזעזוע עמוק מהסיפור כולו ומהחוצפה לפרסם שקרים כאלו. פניתי למסעדת סבארו ולאחראי משמרת שהיה באותו יום ארור והוא אמר שלא היה ולא נברא סיפור כזה! לא היתה שום קופאית אחרת למעט אחותי תהילה ז"ל. אין אני בא נגד התיקון הכללי, נהפוך הוא מתוך קריאת המזמורים והתפילה הגעתי לסיפור הכתוב בתוכו. אלא מאי: ספר תורה, תפילין או מזוזה פסולים מביאים חלילה לאסונות. תיקון כללי שנועד לשמירה ובו שקר וכזב מאי? שלא נדע מצרות

לאוריל היקר..

ראשית כל, אני מבקש להשתתף בצערך על הטרגדיה הנוראה שפקדה את משפחתך , ומאוד כאב לי לקרוא זאת. עוד יותר חרה לי העניין שנעשה שימוש מיני בפטירה הטראגית של אחותך היקרה ע"ה ע"מ להפיץ את התיקון הכללי. עליכם לא להרפות ולדבר שוב עם בנו של רחבעם זאבי ע,מ שיתקן את הדבר לאשורו ומיד!! שכן זהו ח"ו חילול ה' גדול. כמו"כ ננסה לדון כל אדם לכף זכות ולהאמין כי גם הם הוטעו ולא עשו זאת חלילה במזיד. ושוב, תנחומיי לך אחי היקר ולמשפחתך, שכול זה דבר קשה מאוד מאוד, ובתפילה שנזכה בקרוב ממש לביאת משיח צדקנו.

יכול להיות שהמקור לשמירה הוא מכאן

חיי מוהר"ן סימן שנה: ...היה רבנו ז"ל משבח מאד את תורתו, והפליג מאד בגדולת נפלאות תורתו, ואמר שצריכין להשתדל מאד לקנות ספריו, כי אפילו שעומדים בתבה ובארון הם טובה גדולה, כי ספריו הם שמירה גדולה בבית, ולשמור גם את העשירות וממון האדם מכל ההזקות. והזכיר אז עשיר אחד, שהיה יודעו ומכירו, ואמר, שגם אליו היה טובה גדולה שיהייה הספר שלי בביתו, כי יהייה לו שמירה גדולה לכל דבר, ושתתקים עשירותו.

לאוריאל היקר

אין מה לומר - אני מבין את כאבך וכעסך. כל מה שאני יכול לבקש ממך זה לנסות ללמד זכות על מפיצי הסיפור שאולי הם שמעו משהו דומה והדפיסו את הסיפור מבלי לבדוק כמו שצריך. עכשיו, שזה כבר הודפס במאות אלפי עותקים הם במצב של אל-חזור. הבה נקוה שזה לא יגרום למחלוקת וכאב מיותרים, ואם הם צריכים להתנצל בפניך יעשו זאת כדי להרבות אהבת ישראל ואחוה בין כולם. אנחנו זקוקים לניחומים וחיזוק הדדי ולא למריבות. המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

עופר היקר.

ללמד זכות, עכשיו שהודפס...מצב על חזור.... מה היית אומר אילו לכל תנך היו מדפיסים בסופו את הברית החדשה? מה היית אומר אילו לכל מזוזה היו כותבים בפינה יחי השטן? מה היית אומר אילו בתוך התפילין היו מוסיפים שמות טומאה? מה היית אומר עם בין דפי הגמרא היו מוסיפים ציטוטים של "מיין קאמף" של היטלר? האם גם אז היית מלמד זכות? האם גם אז היית אומר :עכשיו שזה הודפס זה במצב של אל חזור? אין לי שום דבר נגד התיקון הכללי - נהפוך הוא! אני קורא אותו מדי יום. אני נגד שקר, כזב ומרמה. דבר התלוי בשקר סופו ליפול או להטעות. אם בעוד 2000 שנה ימצא בגניזה שקר בצידו של אמת עלולים לקרות שני דברים: או שנכשיר את השקר או שנבטל את האמת אני לא מעוניין שאפילו אחת מהאופציות יתגשמו, מה עוד שמדובר בזכרה של אחותי. למען אהבת ישראל ואחווה אני עושה! כמאמר הפסוק: צדק צדק תרדוף ומדבר שקר תרחק

למעלה