תשובה
עניתי בראשי פרקים, היות וזה פורום שמיועד לשלל נושאים, ולא מוקדש לנושא זה ספציפית. לכן איש כאן, מן הסתם, לא מעונין לקרוא סקירות רחבות היקף. למרות זאת, תגובתי הזו, יצאה ארוכה. צר לי, ניסיתי לקצר. היות וביקשת לדעת את הביסוס לטענותי, הרשה לי להפנות אותך לדברים שכתבתי בפורום אחר - דיון המוקדש לנושא הזה
באייל הקורא. היות ויש רק מספר מצומצם של קישורים שניתן לצרף למודעה כאן, אני מצרף קישור יחיד ישירות לדיון בנושא שם. שמי שי משולם, פשוט חפש שם את דבריי ע"י פונקציית "חפש בדף זה" שבדפדפן. בהזדמנות זו תוכל לקרוא בפרוטרוט את על שלל שיטות אלטרנטיביות לניסויים בבעלי חיים. יש שם הרבה אינפורמציה שנכתבה על ידי אנשים אחרים, ששוה קריאה. עכשיו תשובתי לך: אתה טוען שאנחנו עליונים, ואני טוען שלא - אלא רק שונים. לנו יש כושר השרדות אחר מאשר לבעלי החיים, וזה לא הופך אותנו לטובים יותר. בשורה יחידה אף רמזתי, שיתרונותיו של כושר השרידות הספציפי הזה שרכשנו לנו מהוים גם את חסרונותיו. כושר השרידות שלנו נובע מכך שאנחנו עושים מניפולציה בסביבה, במקום להתאים עצמנו אליה. זו דרך שעובדת, אם כי אנחנו, כאמור, עוד נשלם את המחיר - ובעצם כבר משלמים אותו: בכך שאנחנו אוכלים מזון מזובל, מדושן, ומהונדס גנטית, מלא חומרים מזיקים לבריאות. בכך שאנחנו מזהמים את סביבתנו, ומפרים איזונים - ומשלמים את מחיר אפקט החממה, ושלל רעות חולות אחרות. בעלי החיים חלשים ממך משום שאתה לרוב יכול לפגוע בהם מבלי שהם יכולים לפגוע בך. זאת, עקב שלל מכונות ואמצעים שבנינו לנו כדי להטות את הכף לטובתנו. מבחינה פיזית, בני אדם הם בעל חיים מנוון וחלש ביותר. אין בכך שום סתירה. העובדה שהמילים "חלש", ו"חזק" מופיעות בשני המשפטים אינה גורעת מאמינותם, שכן הן מופיעות בקונטקסטים שונים. לפני מאה וחמישים שנה, האבעבועות השחורות יכלו להשמיד, ולגרום לנזק וסבל הרבה יותר מאשר בני אדם. האם אבעבועות שחורות היו, לכן, עליונות עליהם? מסופקני אם גם אתה תטען את זה. נראה, שלדעתך, עליונותינו נגזרת בעיניך מכך שיש לנו מוח יותר מפותח, ותו לא. הוא שמאפשר לנו לגרום כל כך הרבה נזק. בא נדבר על זה: לא צריך ללכת מחוץ למין האנושי בשביל לשאול "מי יותר עליון". יש לי חבר שהשכלתו ויכולותיו האינטלקטואליות עולות על שלי במידה רבה. האם הוא עליון עלי? האם מומלץ לו, לדעתך, ללכת לעמק האלכוהול, להכנס לאיזה בר אפלולי שם, ולצעוק לכולם שם "יא ערסים מכוערים"? הוא מן הסתם, יהיה גם הרבה יותר אינטיליגנטי מרובם, אבל אני לא בטוח שזה יעזור לו גם שישה חודשים אחרי, כשיתעורר מה"קומה" בבית החולים. אין "עליון" או "לא עליון". יש "מותאם לסביבה" ו"לא מותאם". אנחנו פשוט מחלקים את הקלפים מחדש לטובתנו. או שמא זה לא כל כך לטובתנו? שאלה פילוסופית. אתה הוא זה שגוזר גזרה שוה בין היכולת לגרום נזק, לבין עליונות. אני לא. במציאות שאנו יוצרים, בעלי החיים חסרי אונים. זה לא הופך אותנו לעליונים, כפי שזה לא הופך את ידידי הנ"ל לעליון יותר. זה גם לא הופך ערסים לעליונים יותר, אם כי הם יכולים לגרום המון נזק... לידידי הנ"ל יכולות גבוהות בתחום האינטלקטואלי. אין לו שלל יכולות אחרות בתחומים אחרים. לשאלתך: על פי חוק, כל תרופה חייבת להיות מנוסה היום בבעלי חיים. (לא צריך ללכת רחוק לניתוחי עיניים, אתה יכול לשאול אותי גם על אופטלגין.) לכאורה, לכן, כל מידע רפואי מושג באמצעות ניסויים בבעלי חיים. זה לא הופך את הניסויים בבעלי חיים להכרחיים או מועילים. הם חלק מהתהליך, שגורם הרבה מאוד נזק, והתקדמות רפואית היא לא בשל הניסויים בבעלי חיים, אלא למרות ניסויים בבעלי חיים. בעלי חיים שונים מאיתנו פיסיולוגית. כל שינוי קטן - יש לו משמעות אבולוציונית, שוני תפקודי, שיכול לעשות את כל ההבדל. זו הסיבה לכך שאחוז המתאם בין בעלי חיים ובני אדם נמוך כל כך. זו הסיבה בגללה בעלי חיים הם מודל גרוע לבני אדם. זו הסיבה שבגללה כל פסילת פתרון או פרוצדורה בבעלי חיים יכולה להיות פספוס של פתרון, פרוצדורה או תרופה שהיתה עובדת טוב בבני אדם. זו הסיבה שפתרונות שעברו בהצלחה בבעלי חיים יוצרים לעיתים כה קרובות תוצאות אחרות לגמרי בבני אדם, שאף מזיקות, או הפוכות לאילו בבעלי חיים. תשובתי לך - אני אשתמש בכל פרוצדורה או תרופה שהתקבלה כמועילה לבני אדם. אני לא אמנע מלהשתמש בפרוצדורות או תרופות לכשיפותחו ללא שימוש בבעלי חיים, פשוט משום שהניסויים בבעלי חיים לא הוסיפו למחקר שום דבר.