על נושאות מטוסים

אמיר72

New member
על נושאות מטוסים

קצת מנוחה מכל הקשקשת שרצה פה ...
נושאות מטוסים מרתקות אותי. שתי נומ"ט מככבות בסדרה - ה"קורל סי", עליה שירתו הארם (לפני תאונת הנחיתה שלו), באד והארייט. במציאות, נושאת המטוסים הזו הוצאה מהסד"כ ב-1993. השנייה - ה"פטריק הנרי" - לא קיימת במציאות. לחיפאים שבכם, היו עירניים - מדי פעם מגיעות נומ"ט לישראל ועוגנות בנמל. לכו לראות ...

אני חיפאי, ואני זוכר שבפעם שעברה

שהיתה פה נושאת מטוסים דווקא היה די מעצבן. היא תפסה את כל הנמל, וכל המלחים הציפו את העיר, מילאו את הפאבים וגנבו את הנשים. שלא יחזרו!!!

omer landau

New member
איזה יופי- חרשתי על האתר הזה כבר לפ

לפני כמה שבועות הוא ממש יפה ואיי פעם הבאה שאני אשמע שיש נומט בחיפה אני אסע לשם ברכבת או משהו לראות זה צריך להיות ממש יפה באתר של הצי יש המון תמונות יפות של נושאות מטוסים באיכות מצוווווווינת כל אחת שוקלת מגה ומשהו

אמיר72

New member
שאלה טובה ותשובה בצידה

אני טעיתי, הוא שירת על הטיקונדרגה. מה הקשר של ההורנט ? ההורנט זו נושאת המטוסים שעמדה לפני פירוק, ובה מצא הארם את רשימת הטייסים השבויים שהועברו לברה"מ.

omer landau

New member
אבל אמרו אז בפרק

שאבא שלו שירת שם ושזה התא שלו איפה שמצאו את הפנקס הראו שם את התא שלו וההקלטות עזרו לו למצוא את המחבוא הזה של הדברים רגע אני מבולבל מי שם שם את הפנקס זה לא הגיוני שהוא ידע על זה

cjharm

New member
הם אמרו..

שחצי מהטיסות הוא טס משם.... אז היו עוד חצי שהוא טס ממקום אחר

מי שרוצה לבקר על נומ"ט

ויש סיכוי שיגיע לניו יורק. (וגם אם זה בעוד 15 שנה..) חייב, אבל פשוט חייב לבקר באינטרפיד. האינטרפיד היא נושאת מטוסים שבין היתר שירתה באוקינוס השקט במלחמת העולם השנייה ואפילו חטפה התקפה של קאמיקזה (מטוסי מתאבדים יפניים) כיום היא עוגנת במנהטן (ליד רחוב 46 מערב) ומשמשת כמוזיאון. בין המטוסים הרבים המוצגים שם תוכלו לראות את ה F-14 TOMCAT שכמותו הטיס הארם, וגם את הציפור השחורה SR-71 שהוא אחד המטוסים המופלאים ביותר שיוצרו אי פעם (מטוס ריגול שמגיע ל3 מאך, כיום כבר לא בשירות). בנוסף, זוהי הזדמנות מיוחדת לבקר בצוללת גרעינית העוגנת ליד הנומ"ט.

ולבקר בקונקורד

ראיתי באתר המוזיאון שבנובמבר האחרון הוסיפו לתצוגה גם קונקורד. הקונקורד מוצב על משטח צף מיוחד (ולא על סיפון הנומ"ט). עוד סיבה להגיע לשם, אני ביקרתי באינטרפיד ב-1996 ומחכה להזדמנות הבאה.

cjharm

New member
באמת מאוד יפה

הייתי שם לפני שהתעניינתי בJAG אהל זה באמת מאןד מרשים וברוך הבא לפורום!

למעלה