על משבר ומשביר

spivak12

New member
על משבר ומשביר

לאחר שהגבתי להודעה של פייה קסומה בנושא שינויים, ובו הסברתי את ההסבר בין משבר למשביר נתבקשתי לפתוח שרשור חדש. אז קודם כל, פייתי, הריני מרימה את הכפפה. שנית אסביר לטובת מי שלא קרא את ההודעה. משביר פירושו המילוני - מוכר מצרכי מזון , מחייה. אני מאמינה כי כל משבר בסופו של דבר משביר. וכדי לפתוח את השרשור אספר על המקרה הפרטי שלי . במשך 20 שנה הייתי כבולה במערכת נישואין אשר לא מצאתי בה את מקומי. תמיד ידעתי כי עלי לעשות מעשה אך פחדתי. אי לכך חיפשתי טיעונים רציונליים אלה ואחרים. בתקופה אחרונה היגיעו הדברים לידי ממדים אותם לא יכולתי לשאת יותר. היום אני יודעת שאני חייבת לו המון תודה. שכן רק תודות לו ולמשבר אותו עברתי , אני חזקה יותר, בטוחה בעצמי ומסוגלת לגלות כוחות רבים הטמונים בי. אשמח לשמוע כיצד הפכתם אתם מצב של משבר למשביר שלכם חני זמר

foglet

New member
על הפרוש, לא יודע...

לא אתווכח כי זה לא עקרוני,אך לא ממש נראה לי...בלשון המעטה.הטענה ההיא חוזרת על עצמה,שומע אותה פה, שומע גם שם...עכשיו אם מטרתה לראות את החצי המלא,אז בבקשה,ובאמת מכל הלב...אידיאולוגיה לא היתי עושה מזה.עשרים שנה כבולה לא שווה לכלום,שליש מחייך לא יכול להתפס כמחיר לשום דבר.אין צד טוב למשבר.לתוצאה,כל תוצאה,,,ניתן להגיע גם בלעדיו.

spivak12

New member
שאלה של נקודת ראות

המשבר קיים ואין להתעלם ממנו. כעת נשארת רק השאלה איזה פירוש ניתן לו. האם נשב ונרגיש עצמנו אומללים ומסכנים על מה שנפל בחלקנו או שניקח אחריות לחיינו ולגורלנו נפיק את המירב והמיטב מהמצב ונצמח ונגדל. אני כמובן בוחרת באפשרות שניה

foglet

New member
אני בוחר

בכלל לא להגיע לשם...חולק על הקבלה,שמשבר הינו בלתי נמנע.

r e d head

New member
והוא צודק....

לא כל שינוי שמתרחש בחיים סופו שיהיה משבר. מי הזיז את הגבינה שלי... רחרחן ורצרץ דוגמא נהדרת לאך אפשר אחרת...ואני מצטטת משם.... ******* הכתובת על הקיר השינוי מתרחש מזיזים את הגבינה כל הזמן יש לצפות את השינוי צריך להיערך לקראת הזזתה של הגבינה יש לעקוב אחר השינוי צריך להריח את הגבינה לעיתים קרובות כדי לדעת מתי היא מתיישנת יש להסתגל לשינוי במהירות ככל שתניח לגבינה הישנה במהירות גדולה יותר כך תוכל להקדים ולהינות מהגבינה החדשה שינוי עליך לזוז עם הגבינה למד להינות מהשינוי! התענג על ההרפתקה ותיהנה מטעמה של גבינה חדשה! היה נכון להגיב במהירות, להשתנות, לחפש שוב את הגבינה, למוצאה ולהתענג עליה שוב. הגבינה לעולם לא נשארת במקום אחד ******

ספר מתוק קליל וקליט

אהבתי אותו ואכן הגבינה תזוז כל הזמן ומה שלנו נשאר זה להתרגל למקום החדש

spivak12

New member
בעניין הבחירה אין ביננו מחלוקת

בעניין הבחירה אין בינינו מחלוקת. אמנם מאמינה אנוכי כי כל מה שקורה לנו במודע או שלא במודע הנו בחירה שלנו. השאלה איננה כלל ועיקר אם המשבר הינו דבר נמנע או לא, אלא משקיים מצב כלשהו מה אני עושה אתו. וכאן כבר עמדתי ידועה....

../images/Emo63.gifבתפילה כתוב

ואל תעמידנו בפני נסיון או בפני בזיון. עדיף בלי משבר. אבל עם מגיע הנחשול צריך לקחת נשימה ארוכה ולא לטבוע אחכ תשוב השמש לזרוח ותמצא אותנו חכמים ומנוסים יותר

s h o o s h a

New member
../images/Emo4.gif

לפני שאנסה להתיחס לתוכן הדברים בהודעתך, אולי תנסי להסביר לקשת הבנה כמוני מה הקשר בין משבר למשביר, עפ"י פירושו המילוני. באמת שאינני מבינה כיצד משבר בחיים מוביל למשביר.

spivak12

New member
ולהלן ההסבר

משבר הוא איזושהיא טראומה, מצב קשה הפוקד אותנו בחיינו. מצב לא רצוי בעיקרו. משביר לעומתו הוא מצב מחייה, נותן חיים . ברעיון הפילוסופי ההפך ממשבר. המשבר - אותם מצבים קשים מובילים למשביר - מצב של חיות וחיוניות. עכשיו את מוזמנת להגיב להתראות

michaly44

New member
רד כתבה זאת יפה.

ואני אהבתי את ההסבר של רד. לפני המשבר..יש סימנים. או שמתעלמים..מטאטאים מתחת לשטיח..ואז המשבר מגיע בבום על קולי..או שיודעים לקרא סימנים..עושים שינוי..זזים עם השינו..וכן הלאה. לחכות שהמשבר ישבור ואז להתרומם..לא רצוי. כאחת שזיהתה את המשבר וחכתה להזדמנות נאותה לזוז הלאה... אולי בדיעבד חיכיתי יותר מידי זמן. מה שחישל אותי זה הזמן שהתודדתי עם המשבר ויכולתי לו. זזתי ושיניתי בהזדמנות הראשונה שניתנה לי. לא חושבת שלזהות משבר ולא לעשות כלום מביא אותך למשביר? הבנתי נכון?

spivak12

New member
חייבים לזוז עם השינוי

לזהות משבר ולא לעשות כלום זה טמטום וזה לא מוביל לשום מקום. אני בתחושה שאנו מנהלים דו שיח של חרשים. המילה משבר לא חייבת להיות שבירה שלא ניתן להתרומם ממנה. גם בדוגמא הנפלאה מתוך "מי הזיז את הגבינה שלי" השינוי הוא מצב קיים. ניתן לקרוא לזה משבר, ואז לגלות חוסר אונים כפי שעושה שם בספר אחד העכברים, איני זוכרת את שמו, ואפשר לקרוא לזה שינוי ולזרום עמו. כאשר אנו זורמים עם השינוי = משבר (מלשון שבירת הרגל מסויים) הוא הופך למשביר = מחייה = מוביל אותנו לכיוונים חדשים , לעיתים בלתי צפויים. אני מסכימה עם כל מה שנאמר כאן לגבי זהוי המשבר = שינוי ופעולה בעוד מועד, אין הדברים סותרים. השאלה היא רק לאיזה סוג של עכברים אנו דומים? יום נפלא לכולם

r e d head

New member
חני יקרה...

פה בדיוק ההבדל בגישה ביננו. זה לא אותו דבר, שינוי זה לא בהכרח שבר (למרות ששבר הוא תמיד שינוי). שבר זה במובן שלילי ושינוי שזורמים איתו נהייה המשכיות חיובית בלי שבירה. ואני לא חושבת שזה רק הבדלי סמנטיקה. זה עקרוני. ואני קראתי את ההודעה המקורית של פייה, היא כתבה שם שעברה שינוי!! (ולא שבר)

רדית מתוקה

השנוי הפנימי בא כתוצאה ממיני משבר חיצוני: ירידה כפויה לחצי משרה. קרה משהו "רע" (משבר) שהוביל למשהו "טוב" (שנוי, צמיחה, או כמו שחני אומרת משביר). וכוונת השרשור הזה היתה לשתף בכאלה התרחשויות... שאני בטוחה שלכולנו (או לפחןת לרובנו) יש ברזומה. ובכלל, התגעגעתי אלייך... שבוע נהדר, פייה

המממממממ

שבר - זו מילה שלילית. שינוי יש בה מין החיובי. צמיחה באה כתוצאה משינוי. לאיזה מקום תצמחי או שתשני , רק את זו שתקבעי. כל מצב שגורם לשינוי גורם לריאקציה בסגנון הדומינו. השאלה היא עם הכיוון שתקחי הוא חיובי . רק את יכולה לדעת. לזרום בעיני=ללכת בתלם או למה שצפוי. איזה עכבר את רוצה להיות?אני מניחה שיודע היכן הגבינה שלו..

s h o o s h a

New member
משבר וצמיחה

עדין בדעתי כי (במקרה הספציפי הזה) אין כל קשר בין משבר למשביר שכן הכוונה במשביר הוא מחייה (כדברייך) ותרגום זה אינו חופף חיוניות וכיו"ב. לענין הצמיחה מתוך משבר אכן, בדברים אלו יש מן האמת. לעתים צריך אדם לעבור משבר/טלטלה עזה אשר תעירנו מתוך מצב סטטי בו הוא נמצא ולא עושה דבר להביא לשינוי. הטעם להישארות במצב הזה הוא עפ"י רוב פחד ממצב אחר - לא ידוע. והרי ידוע שהלא ידוע הוא מפחיד. אולם תאוריה זו אינה נכונה לגבי כל אחד. ישנם גם את אלו אשר מזהים מראש מצב שבירה (משבר) ועושים מעשה. או ע"י ניסיון לתקן את הסדקים אשר הנם באיבם או ע"י ניתוץ מראש והליכה הלאה. מכאן, שאין תגובה אחת להתמודדות עם משבר. כל אחד עפ"י אישיותו וכוחותיו. בוקר נעים לשבוע חדש לכולנו.

../images/Emo88.gifיש מושג בחסידות

ירידה לצורך עליה. דהיינו המשבר הוא המנוף לשינוי צמיחה ועוד

spivak12

New member
כך או כך שרק יהיה טוב...

ידידי וידידותי היקרים בפורום, ניתן להמשיך להתפלמס ולהתקלמס בדבר קונוטציות למינהן. בין אם שינוי בין אם משבר, כלל אין זה משנה ומעניין. הדבר החשוב שנדע כולנו לזרום למקום טוב ונפלא, ומי ייתן ושנה חדשה בפתח דלתנו, תהא שנה מעולה. שיהיה לכולנו שפע של אירועים משמחים ונהדרים, ושרק נמשיך לחייך ולשיר כל היום שירים. שנה נהדרת לכולם חני זמר

למעלה