על מרצ והשלטון

אלדד27

New member
על מרצ והשלטון

כתבה בתפוז - "המפלגות החרדיות, קרי יהדות התורה וש"ס, שיאלצו לבלות הפעם באופוזיציה הכריזו כבר על מלחמה חזיתית בשרון ובממשלתו החדשה. אתמול גם נודע על תחילת מגעים ביניהן לבין העבודה ומרצ לגיבוש "אופוזיציה לוחמת"." וגר זאב עם כבש. לפני פחות מחודש לקחתי את קולי ממרצ ונתתי אותו לשינוי, המפלגה שעשתה את הבלתי ייאמן והצליחה להביא לממשלה נטולת חרדים סוף כל סוף, המפלגה ששמה שר פנים שהולך לעשות פה קצת סדר ולהחליט מיהו יהודי. ואז יוסי שריד התפטר, ואני צהלתי; היה זה הצעד הראשון לקראת חזרתי הביתה למפלגה שהתאימה לי פעם באמת. הצעד השני היה ההתנתקות החיונית מהחרדים. ובמקום זאת, כך מודיע לי תפוז, מרצ הולכת לשלב ידיים עם ש"ס "באופוזיציה לוחמת". אני מאוד מקווה שתפוז מקשקשים ושמרצ לא יעשו שטויות. סוף סוף נפטרנו מהעלוקות - מרצ הולכת לחזק אותם באופוזיציה?! חסר להם שיעשו שטויות.

לא נורא. במקום חרדים יהיה לך ליברמן

כיף, לא? לקחת את קולך ממרצ ונתת אותו למפלגת ימין. במה שונה כל כך אפי איתם מש"ס? בעברו הצבאי המהולל (והשנוי במחלוקת)? כיבוש דוהר, מצב חברתי עגום ומה שמעניין אותך זה ש"ס כן או לא בממשלה? אם זה מה שמתאים לך, אני לא רואה מה אתה מחפש במרצ. באמת שלא. ואל תדאג, לא יהיה שיתוף פעולה בין ש"ס לבין מרצ באופוזיציה. שני עולמות שונים לגמרי.

iceviper

New member
יפה מאוד

הצבעת לשינוי,וקיבלת ממשלה חילונית (הכיפה של המפד"ל זו שמועה). עכשיו ברצינות: מה כל כך מפריע לך שמרצ ושאר מפלגות האופוזיציה ישתפו פעולה ביניהן בנושאים,נאמר,חברתיים? זה הרי תפקידה של אופוזיציה,למיטב ידיעתי. אני מבטיח לך ששיתוף הפעולה,אם וכאשר יהיה,ייעשה בצורה עניינית בנושאים ספציפיים.הרי לא תצפה שמפלגות הרואות עצמן כחברתיות ישחקו ברוגז אחת עם השנייה רק בגלל דעותיהן השונות בעניין דת ומדינה? אני מזכיר לך שבכנסת הקודמת טומי לפיד שיתף פעולה עם יהדות התורה בנושאים שונים.כך צריך לנהוג: לא לפסול באופן כללי מפלגות מסויימות,אלא להילחם ביחד על נושא X שמשותף לשתי המפלגות.

בנושא החברתי. לא קשור בכלל למדיני

או לנושא של דת ומדינה. מרצ, העבודה וש"ס הן מפלגות חברתיות. לא כמו שינוי הקפיטליסטית.

אשרת

New member
ש"ס מפלגה חברתית?! אולי על הנייר.

אבל במציאות היא בכללל לא כזאת. הם היו עסוקים רק בלדאוג לתחת שלהם ולא לבוחרים שלהם. אם הם היו דואגים להם, אז אולי מצבם היה טוב יותר... ומה רע בקפיטליסטית?

קפיטליזם גורם לפערים חברתיים.

תראי את מה שקורה בארה"ב: 300 מיליון תושבים, הרבה מאוד כסף אבל הרבה מאוד אבטלה ועוני.

אשרת

New member
אני לא מאמינה שחברה יכולה וצריכה

להיות שוויונית, יש אנשים שיותר מוכשרים מאנשים אחרים ומרווחים בגלל זה יותר כסף. מה רע בזה? כל עוד לא מזניחים גם את האוכלוסיה החלשה, אין לי בעיה עם בעלי ההון. ואנחנו זה לא ארצות הברית.

ricardo18

New member
אנחנו בהחלט הולכים בדרכה הכושלת

של ארה"ב בכל הנושא החברתי. העניין הוא שחברות בעלות תחרות חופשית דורסנית כן מזניחות את האוכלוסיות החלשות, שנעדרות ביטוח רפואי ממשלתי והגנה הסתדרותית. חברה קפיטליסטית חייבת לשמור מנה מסוימת של מובטלים בימי שפל כדי לשמור על יצרנות מלאה בעתות של צמיחה. זו מהות הכלכלה החופשית. זכרי רק, שהחופש בחברה קפיטליסטית הוא רק מנת חלקם של המרוויחים מספיק.

iceviper

New member
יש לעשות אבחנה

בין שוויון נוסח המהפכה הבולשביקית והרעיון הקומוניסטי,לבין שוויון נוסח הסוציאל-דמוקרטיות הסקנדינביות. הזנחת האוכלוסיה החלשה זו תוצאה ישירה של הפרטה חסרת עכבות,וקפיטליזם קיצוני נוסח ארה"ב ששם את ההצלחה הפרטית במרכז,וכמעט בכל מחיר. "אנחנו זה לא ארה"ב"--> עדיין לא,אבל את יודעת היטב מי נמצא במקום הראשון בעולם המערבי בפערים חברתיים ומי במקום השני....

iceviper

New member
ממש לא

אולי בכנסת ש"ס מעולם לא הצליחה להעביר יותר מדי חוקים חברתיים,והם בהחלט עושים הרבה רוח בעניין הזה,אבל מחוץ לכנסת הם עושים הרבה מאוד.17 המנדטים שלהם בכנסת הקודמת לא צמחו מהאוויר ולא רק מקמיעות ולחשים. מה רע בקפיטליזם? שלא אתחיל לפרט.יש לי מצב רוח טוב היום...

אשרת

New member
מה שנחשב בסופו של עניין זה מבחן

התוצאה כמו שכולנו יודעים זאת. אתה באמת רוצה שאני אגיד לך לגבי ה- 17 מנדטים?! אתה לא יודע שאצל ש"ס יש תחיית המתים? ואני לא צוחקת , גם בבחירות האלו היה נסיון להחיות שם מתים. איני רוצה להרחיב את הדיבור על בוחרי ש"ס, כי אין לי הרבה דברים טובים להגיד עליהם ואני כמובן לא רוצה להרוס לך את המצב הרוח הטוב שלך, ידידי.

iceviper

New member
בדיוק.

מה שנחשב סופו של דבר זה המבחן,וכפי שאמרתי ש"ס עמדה ועודנה עומדת בהצלחה בעזרה פרטנית לציבור הנזקקים במדינה. "החיאת המתים" הזו שאת מדברת עליה,קורה גם במפלגות הערביות,בקיבוצים,בחברה החרדית של יהדות התורה (ושימי לב שמספר המנדטים שלהם כבר שנים עומד על 5,למרות שגם אצלם יש "תחיית המתים"). את יודעת כמה אנשים זה 17 מנדטים? זה מספר עצום של מצביעים.להגיד שכל אלה,או אפילו חלק גדול מהם,נובע מתחיית המתים,זה הפניית עורף להסברים שמציעה המציאות,כמו לדוגמה שזו תוצאה של הבחירה הישירה,אבל לא רק זה.לא ספר אחד ולא שניים נכתבו על עליית ש"ס ע"י מומחים למדעי המדינה וחוקרים ידועי שם.

mary3

New member
טעות

טעות לחשוב כי השותפות לאופוזיציה של מרץ,עבודה וש"ס מחזקת את האןפוזיציה של ש"ס. ישנו פתגם מוכר האומר כי יריב יריבי הוא חברי. אין מה לעשות כל אפוזיציה למדיניות של שרון וצאן מרעיו היא טובה. היא מחזקת את כולם ובעיקר מחלישה את היריב התורן.מה שחשוב הוא לקצר את ימי שלטון הימין מבלי לבחול בשום גורם היכול לסייע להחליף שלטון זה. המטרה החשובה כרגע היא לסיים את הסכסוך הפלסטיני. בעיות פנים? מאוחר יותר.

למעלה