על מצות ופסחים

SigurRos

New member
על מצות ופסחים

אז הנה עומד לו חג החירות בפתח,האביב במתח.הפולניות בהיסטריה.הפאנלים בקריזה!!!!!!קדימה.... השנה עושים אצלי,עושים אצלה,רגע....ומה עם הדוד של הגיסה של בן של אחותה?!אההה?!?!?! תגידו!!,מה עם המצות?! אני באופן אישי ממש לא מחבב את הדיקט היבשושי והעבש הזה.סורי.מרקמו דקיק כדי פציעת החך וטעמו נטול גוון ורטט.כמי שפסק מלאכול "לחם אחיד" על שלל תצורותיו האנמיות מטרידות הבלוטות,אין לי אלא לפסוח בצעדי איילה על המצה השדופה ולהותירה לבעלי מום. מישהו כאן בכלל אוכל את האבק המרוכז הזה?! חוויות פסח-קדימה התפקדנה!!!!! מה קורה אתכם,ידידיי המלומדים? איפה אתם בפסח?!?!אחחחחחח....כמה שהמשפט הזה ישראלי......חחחחחחחחחחח

מיכלי56

New member
אצלנו...

בעיקרון ,אוכלים מצות במשך השנה. רק בפסח אנחנו מתעבים את הפריט המשונה הזה. מן באג שכזה

Amoureuse

New member
מצה זה פיכסה

אבל בתור פיצוי המציאו את החרוסת! והדילמה (לאשכנזים בלבד): מתי כבר תישבר המשפחה ויותר להביא חלה מתוקה לשולחן הסדר, על מנת להנות כמו שצריך מהג'לי של הגפילטע? למה לשמור את ההנאה הזו רק לארוחה של החג בצהריים? (ועם הלא-אשכנזים הסליחה על עצם הזכרת מאכל נורא זה. מנסיוני עם הצד המרוקאי במשפחתי, עצם הזכרת שם המאכל הנ"ל גורמת לבחילה קלה...)

גידי42

New member
פסח מצה מרור - בעיקר מרור

את פסח אני מאד אוהב בגלל: האביב, שיש לו השפעה מאד מאד מכרעת על מצב רוחי ) לא ניכנס לזה מה עוד שזה לא שייך לפורום הזה דווקה( בגלל החופשה הארוכה שמנוצלת לטיולי ג'פים וצלילול בים האדום ובגלל ליל הסדר שבו יצא לי פעם אחת בשנה לטעום "אוכל יהודי מסורתי פולני" התפריט שאנו משתנה כבר 45 שנה כולל: כבד קצוץ עם פירורי ביצה קשה, גפילטע פיש מעולה עם חזרת חריפפפפפפפפפה, רגל קרושה עם גזר קטן באמצע שזה הדבר היחיד בזמן האחרון שרוטט שאני מתקרב אלו, מרק קיינדלך חם...., עוף בתנור עם תפוחי אדמה מוזהבים ושחומים כאחד, וביף סטרוגונוף שדודתי המדהימה מכינה... לקינוח: מבחר גלידות וסורבאים מאחת הגלידיריות היותר שוות בארץ ותותים עם קצפת. וכל זאת מלווה ממיטב יינות היקבים הישראלים, תחום שעלו אני מופקד. מה שמבעס זה שבעוד שריח האוכל המבעבע בסירים עולה באפי, כל שאר המסובין עסוקים במין מילמולים והברות שונות ומשונות חלק לא בעיברית בכלל, פתאום פוצחים במין זמירות שעל ידם שרל'ה שרון נשמעת כמו זמרת אופרה בחימום, מחלקים תפקידים ורבים מי יקרה מה ) בשנה שעברה אני הייתי זה שלא יודע לשאול... וכאלה( מוציאים תעודות זהות על מנת להוכיח הילד של מי קטן יותר על מנת שישיר את 4 הקושיות, ובסוף מחביאים איזה חתיכת מצה שמי שמוצא אותה זוכה באיזה ביצת קינדר או משהוא כזה. וסחבאק יושב וסופר את הדפים עד למשפט המדהים "שולחן ערוך" )עוד 20 דפים יא מניאק...( נו אבל בסוף זה משתלם. מצות אני לא אוכל, פעם שהילדים היו קטנים ולא היה מעצור ללשונם )נו, זה לא נעים בגן שהילד יספר... ומה יגידו השכנים? (היינו מחכים עד שהם ילכו לישון ומסתערים על הפריזר בתשוקה, היכן שהוחבאו איזה 50 פיתות... למגינת ליבה של העוזרת החרדית שלנו שעבדה 4 ימים להכשיר לנו את המיטבח. לך תסביר לה את הפרורים על השיש.. נו מה לעשות לא הצלחנו למצא גוי שיקנה מאיתנו את החמץ. זה תמציתו של פסח עבורי, ותעשו טובה, אל תעבירו שישרשור על מה עושים ביום כיפור... 0

פינליש

New member
פסח ?!

בוא ונראה: אחד הלילות סדר הכי מדהימים שהיו לי היו בסנטיאגו בואך צ'ילה. חמישים איש, רחוק מהבית, פיסקו קולה וגאטו נגרו זרמו כמו מיים בחצבני בעת מונסון. שני הלילות סדר הכי גרועים בחיים שלי - כשהייתי סטודנטית רעבה ללחם ורציתי להגיע למשהו... עבדתי שני לילות סדר רצופים בשביל 400 ש"ח כל אחד. היום אני לא אוותר על המשפחה שלי בחג תמורת שום שקל... אולי כי אני עומדת במקום אחר לחלוטין בחיים שלי. מצות: בחיים לא הצלחתי למצוא את האפיקומן כי יש לי בן דוד תחמן. הוא עורך דין - זה בטח מסביר הרבה דברים עליו
לאכול אני אוהבת רק אם זה רטוב ומרוח בשוקולד למריחה השחר. מופרעות? כן. מאכלים מיוחדים?! קרפעלך, קנידעלך, כבד קצוץ, סלק אדום, גולש של אמא. גזים? קצת. פקקים? המון. ולכן התעקשתי על מקום נטראלי: הרצליה. לא חיפה ולא דרומית לאיילון. מריבות? רק על המקום בשולחן... כולם רוצים רחוק מהכיור! אף אחד לא רוצה לעשות כלים. מתנות? עבודה=תלושים הורים=קולקציה חדשה של ביגדי אביב 2003 אח שלי=ספר. שוב?! אני ? לקנות? רק כי אני חייבת
חג שמח.

הייתם מאמינים

שעוד אין לי מושג איפה נהיה בפסח? יש הזמנות מחלק מהשחקנים הרגילים, רק שאנחנו ("הסנובים") עוד לא החלטנו את ביתו של מי נאיר בנוכחותנו... האמת היא, שהחלק של "אצל מי אנחנו בפסח" מעייף אותי כל שנה מחדש. הפסח הכי נחמד שהיה לי, היה כשלא הלכתי לשום מקום, וסתם ישבתי עם חברה מול ה TV ביחד עם פיסטוקים ויין לבן פושטי. הדבר הטוב היחידי במצות זה ה"מצה-ברייט". טעים! מלוח, מתוק, עם ריבה, עם דבש, עם גבנ"צ.... בשביל כל השאר יש פיתות בפריזר. הדבר הרע בפסח זה העליה במשקל. עוד דבר טוב בפסח זה האביב. עוד דבר רע בפסח זה רגשות האשם הכבדים שלי על זה שאני לא מנקה כלום, אבל כלום. זה שהגיע פסח לא אומר שצריך להפריע לאבק מתחת לארונות לנוח. הוא לא בעונש!

שח_מט

New member
5+...

כנראה יש משחק כדורגל חשוב של קבוצתי האהובה "ארסנל" מול כוחות הרוע "מנצ'סטר יוניטד" ולכן כל הסדר השנה ממש לא מעניין אותי. העיקר להיות בבית שיש בו את חמש פלוס בשעה עשר! האמת שהסדר של שנה שעברה היה טראומתי והוריד את החשק לכולם. מצות אני לא אוכל, לקרוא אני לא מוכן אז נשארה ארוחה נחמדה. בדר"כ אוכלים בשנים האחרונות אצל המשפחה הקרובה והאוכל טוב. פעם היו נפילות של משפחה רחוקה שלא יודעת לבשל. שלא נדע. אני מקווה שאולי השנה תשבר המסורת ולא נלך לסדר. או שנלך לארוחה שלא ימלמלו בה את הארמית הישנה הזאת. בבית יש לחם ופיתות לכמה חודשים (כמו בכל שבוע רגיל) והבעיה הידועה היא אם עובדים אז יש בעיה של מסעדות סגורות או בוס דתי... אולי השנה לא נעבוד וזה יפתור חלק מהבעיות. לסיום, משהו חיובי. המאכל האשכנזי של פירורי מצה וביצה מטוגנים הוא עדיין אחת הפנינים הבודדות לארוחת בוקר של חג. אני לא מנסה לכתוב את השם כי אז תהיה פאדיחה... (אני לא שולט באידיש!) S

../images/Emo9.gif כנראה שאני החוטאת הראשונה

אני כבר שלושה ימים מכרסמת מצות רטובות עם שוקולד השחר הנצחי והאהוב... עדיין "ילדה" אנוכי ולכן אני עוגנת אצל המשפחה או החברים או כ"בת" של..., או כמו השנה, כ"חברה" של...השנה אצל המשפחה של שי מכיוון שהדודה חזרה מיפן.
למי שרצה חלה מתוקה בסדר, יכול לבוא אליהם גם.
אצל הורי הסדר הכי יפה, יש חמץ לרב, אבל בחיים לא על השולחן ואבא שלי
שר את ההגדה עפ"י הטעמים וזה נותן אוירה מהממת ומיוחדת...רק עד האוכל
דודה שלי המקסימה רק רוצה לאכול ומנסה להעביר לו את הדפים קדימה בלי שהוא שם לב, עם זאת, לכל אחד יש הזדמנות להקריא קטע (ממש כמו בטקסי ביה"ס) וזה הכי כייפי בעולם!
אולי שנה הבאה כבר אצטרך להיות "בעלת הנטל" ולהזמין בעצמי...משהו מכיר פסיכיאטר טוב...
?

Amoureuse

New member
תודה על ההזמנה לסדר

כן אני זו שרצתה חלה מתוקה. אצל הורי שום דבר לא כשר אבל לא שמים לחם ממש על השולחן. אצל ה in laws כשר לגמרי אבל גם אין גפילטע, אז למי אכפת? חוצמזה, לדעתי את יכולה להשאר "ילדה" גם אחרי החתונה - נראה לי שזה משתנה רק כשיש ילדים. אני והבעל עושים תורנויות שנה-שנה (הורים שלי - הורים שלו) בדיוק כמו "ילדים", ולא עולה בדעתנו לעשות את זה אצלנו. השתגענו?

Arfilit

New member
אני - בצרפת!

לכבוד חג המצות, אורזת אני את הגבר, ונוסעת לארץ הבאגט, לטייל בחבל כבד האווז (דורדון - פריגור). לסיום - נקנח בשלושה ימי פריס - ונשובה אל ארץ אבותנו. מאחר שהתחתנו זה אך בקיץ האחרון - הנסיעה הזו דוחה את הקץ - וחוסכת מאיתנו את ההחלטה איפה להתחיל את תורנות ה"שנה אצל ההורים שלי - שנה אצל ההורים שלך". מצה - דרך כלל - הינה מזון בזוי ונחות בעיני - אלא אם היא מטוגנת עם ביצה מקושקשת וחלב, או אם היא מרוחה בשכבה ראויה ונדיבה של שוקולד (נוטלה - איך לא). חווית פסח קולינארית - כשהייתי בת עשרים וטיפונת - היה אמור הסדר להערך על ידי אמא שלי - אלא שהיא שברה את הרגל יום וחצי לפני הארוע. וכך ארע שמהר מהר - חילקנו את המטלות בינינו - דודה שלי ואנכי, ומצאתי עצמי מכינה בשרים, תוספות וקינוחים לעשרים איש...

גידי42

New member
הלילה הזה כולנו מסובין עם ברקוביץ

אני בלונדון!!! זהוא פעם ראשונה בליל הסדר לא אהיה כאן. אז אחגוג בלונדון עם איל ברקוביץ בטוטנהאם נגד מנצ'סטר סיטי ( אל דאגה שח מט.. גם יומכם יגיע... ) ועם שחקני מחזות הזמר שיקגו ממה מיה, ו-LION KING . ארוחות, מסעדות? לא יודע. עם מחירי הכרטיסים להצגות הנ"ל למי ישאר כסף לאכול! מקסימום מקדונלד...

liti

New member
../images/Emo160.gif ניפגש שלושתנו בדיוטי?

אצלנו בתכנון לחגוג את הפסח בבודפשט הקרה ואולי אף נקפוץ לוינה לאכול שניצל וינאי (מצופה בפירורי מצות, כמובן!). לשם כך אפילו פצחתי בדיאטה- דבר שמאוד נדיר אצלי- אבל זה למטרה טובה, מה שנקרא- ירידה לצורך עליה. כמובן שאחזור עם הרבה סיפורים על מקומות אוכל שהיינו בהם מלווים בתמונות (איזה מזל שהמצלמה התקלקלה עכשיו ולא כשאנחנו שם, היא כבר חזרה מתיקון ומחכה לחזור לפעולה!) בינתיים אני מתרגלת את מעט ההונגרית שאני עוד זוכרת. מישהו יודע איך אומרים בהונגרית "מה המיוחדים של היום?" או "איפה הגולאש הכי טעים בבודפשט?"

liti

New member
התכוונתי לערפילית, לך ולי ../images/Emo160.gif

ובני זוגנו כמובן! ועם מי אתה נוסע- תגלה לנו?

Arfilit

New member
קדימה! ניפגש!

אותי תזהו לפי זה שאני אלבש ג'ינס ויש לי שיער חום...

למעלה