על מעצרו של הלמו

נמנעתי במשך זמן רב מליצור דיעה עליו

אבל עכשיו כשהסתבר לי שהלמו עובד בשביל אמיר גנס, ירדתי מהגדר - אמור לי מי חבריו ואומר לך מי הוא.

שתי הערות:

1. אף אחד מאיתנו לא אוהב את אמיר גנס, אבל מי שמובטל שנים על שנים, מפסיד את דירתו וחי בתת-תנאים - לא יכול להיות בררן בבחירת דרכי ההתפרנסות שלו. ובינתיים, לצערנו, מדובר בפרנסה חוקית. 2. "אמור לי חבריך ואומר לך מי אתה" - במקרה הזה, אמיר גנס (שהוא המעביד של הלמו ולא חברו) הוכיח יותר אנושיות מהרבה מאוד אנשים אחרים, שלא נקפו אצבע כדי לעזור להלמו, לא באיסוף הכסף לערבות, ולא בעזרה במציאת עבודה במהלך כל שנות האבטלה שלו.

שתי הערות:

1. כפי שאמר לי מישהו, אולי זה לא מקרי שהלמו נשאר מובטל שנים על שנים בזמן שאנשים אחרים מצאו עבודה. 2. עובד של אמיר גנס בכלא עד שחרור בערבות ? אני חושב שהתגובה האנושית היא לפנות לבית המשפט בפטיציה להעלות את גובה הערבות, מחשש שהחוש העסקי של מר גנס ידחוף אותו לשלוף את סכום הערבות.

simplex

New member
אתה מציע לתת לגיטימציה שמצב שבו

המשטרה מחמירה עם בן-אדם בצורה חסרת פרופורציות, בגין "אולי עבירה", בגלל שהוא _אולי_ תורם לפעילות בלתי מוסרית שונה לחלוטין שאיננה פלילית? את אל קפונה לא הצליחו להכניס לכלא, על עבירות שקשורות למאפיה, אז הרשיעו אותו על עבירות מס וגזרו עליו את העונש המקסימלי שאפשר לגזור. אבל למקרה שלנו, לא ברור לי מה בדיוק התרומה, אם בכלל, של הלמו לעניין דואר הזבל, למעט העובדה שהוא מועסק אצל מי שעוסק גם בזה. אבל ברור לי שבלי שום קשר לכך, יש בעיה בכך שהמשטרה פועלת בחוסר מידתיות יחסית לעבירות דומות ואף יחסית לעבירות חמורות מהן, (והיא בוודאי לא עשתה את זה בגלל שאמיר גנס הוא ספאמר). יש כאן בהחלט חשש שנוגע גם לאחרים.

e-magine

New member
אני חושב שהוא לא מציע את זה

הוא פשוט נותן דרור לשימחה על כך שאדם שלא מוצא חן בעיניו נעצר ובכלל לא משנה לו מה היתה עילת המעצר.

e-magine

New member
הערות על השיח הוירטואלי

1. ניסינו לפתוח דיון על אירוע מסויים, בו בלוגר ופובליציסט ידוע נעצר, שוחרר בערבות ובתנאים המגבילים את חרותו האישית, בעקבות דברים שפירסם, החשודים כעבירה. 2. ניסינו לראות עד כמה פעולת המשטרה היא עניינית ומחוייבת המציאות. 3. הצטרפו לדיון מספר גולשים והחלו בכל מיני הערות בסגנון הטוקבקים של ynet . 4. אתה באת כגולש אלמוני ובמקום להתייחס לגוף הדיון, התחלת להתייחס לגופו של האדם סביבו סבה הפרשה. א. לעניות דעתי, מה שאתה עשית נקרא באינטרנט flaming אם כי לא ברמה חמורה. ב. מה לדעתך השפעת העובדה שגולש לגמרי אלמוני וגם לא מוכר (כלומר לא מישהו שבנה לעצמו מוניטין וירטואלי) מביע את דעתו על אדם מוכר? כלומר, מה לדעתך השפעת העובדה שאתה בא לאיזה פורום ומביע דעה שלילית על הלמו, עושה לקורא הסביר? מה הוא אומר לעצמו? "וואוו, יש פה מישהו שאין לי מושג מיהו, שיש לו דעה שלילית על הלמו..."? דעות זה דבר שאני מאד מכבד, כשהן מנומקות. זה שלמישהו שאני לא יודע עליו כלום, מחזיק בדעה כזאת או אחרת על מישהו מוכר, לא עושה לי כלום.

תגובה

אף אחד מהמשתתפים בפורום זה אינו בעל מוניטין וירטואלי בעל משקל, בניגוד - לדוגמא - להלמו ואמיר גנס. אינני חושב שלדעתי יש השפעה גדולה או קטנה יותר משל כל משתתף אחר בפורום, וגם אין לי יומרות בנושא. האם 'הלמו עובד בשביל אמיר גנס, שמצא לנכון לשלם לו ערבות בהקשר הספציפי של יוכל להמשיך לעבוד בשביל אמיר גנס אבל לא יוכל להמשיך לכתוב באתר של הלמו, בבלוג של הלמו, או ברשימת "דואר חשמלי" של הלמו' לא נראה לך כנימוק ? לגופו של דיון - אני חושב שהלמו נוהג ללכת באופן פרובוקטיבי על הגבול שבין החוקי ללא חוקי, והדוגמאות מוכרות. לדעתי הוא עשה כך גם במקרה הזה עם חציה קלה לצד הלא חוקי. עכשיו המשטרה צריכה לבחור בין להבליג ובין להגיב. המשטרה בחרה, באופן צפוי לדעתי, לעשות ערימה על מישהו - א. חלש, בניגוד לגוף כמו מעריב. ב. יש לו פרופיל גבוה, בניגוד לי. ג. עוסק בתיקים עם פרופיל גבוה. ד. שיש להם a bone to pick with him ה. לא נראה שסעיפים א'-ד' מפריעים או יפריעו לו להמשיך ללכת על הקו. לדעתי התגובה שלהם עניינית, שכן הם צריכים להעביר מסר, גם אם לא מחוייבת המציאות (יש עודף מקום בבתי המעצר שהם מכניסים לשם מקרים קלים כאלה בזמן שחשודים בעבירות רציניות יותר מסתובבים ברחוב ?) ויש בה איפה ואיפה. נספח לדעתי האישית - אם הוא עובד בשביל אמיר גנס, אני חושב שמעצר זאת התגובה הנכונה גם אם הוא נעשה מסיבה אחרת. אולי אני חושד בכשרים, אבל אמיר גנס כנראה יודע למה הוא משלם לו משכורת וערבות - אולי בשביל העבודה המצויינת שהלמו עושה עבורו ואולי בשביל יחסי הציבור והחשיפה.

e-magine

New member
בהתחלה באו לקחת את הלמו...

...ואני לא אמרתי כלום, כי אני לא הלמו... "בהתחלה הם באו לקחת את היהודים, ואני לא הרמתי קול, כי לא הייתי יהודי. אז הם באו לקחת את הקומוניסטים, ואני לא הרמתי קול, כי לא הייתי קומוניסט. אז הם באו לקחת את אנשי האיגוד המקצועי, ואני לא הרמתי קול, כי לא הייתי איש האיגוד המקצועי. ואז הם באו לקחת אותי, ולא נשאר עוד איש, שיוכל להרים את קולו למעני".(מרטין נימולר) http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9F_%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%A8

בהתחלה לקחו את שולחי דואר הזבל

אולי אחר כך יקחו גם עברייני רשת רציניים יותר, כמו מפיצי וירוסים, ומי יודע איפה זה יגמר ? אולי בסוף תהיה רשת נקייה ומנומסת יותר שבה לא יפזרו האשמות תלושות כלפי מי שלא מסכים איתך.

e-magine

New member
דו שיח של חרשים

מה שאתה אומר, בדיוק מחזק את מה שאני ציטטתי. את הלמו לא עצרו מפני שהוא מפיץ דואר זבל, אלא לקחו אותו ולקחו לו את הדיסקים הקשיחים, כי הוא היה חשוד, לדברי המשטרה, בשיבוש הליכי חקירה. מה שאתה אומר הוא שלך זה לא מזיז, כי בשבילך הוא עוד ספאמר ואתה מעדיף שספאמרים יהיו עצורים מאשר חפשיים (וזאת למרות שספאם מותר בישראל). מה שאתה מסר להבין זה שני דברים: א. שהלמו עדיין לא הואשם ולא הועמד לדין על שום עבירה. הוא אדם בלי עבר פלילי מסוג כלשהו. גם בחשדות האלה המשטרה לא הצליחה, לפחות ביטנתיים, לגבש שום כתב אישום למרות יעילותה ונחרצותה הרבה. ב. ויותר חשוב. יכול להיות שמחרתיים יבוא לקחת אותך, כי תהיה חשוד במשהו, ואז יקפוץ איזה חכמולוג שיגיד: "טוב שלקחו את דנדן רותם, כי הוא ספאמר. ואז יבוא חכמולוג אחר ויגיד, אני לא מכיר את דנדן רותם, אבל שמעתי שהוא ספאמר, אז מצידי שישב בחג באבו כביר. ואז יבוא עוד מאתיים חכמולוגים ויגידו אמן. ואף אחד לא ירים את הקול, ויגיד, רגע חבר'ה, מה הולך פה? על מה בכלל הוא נעצר? ולמה לקחו לו את הדיסקים? ומאיפה לכם שהוא ספאמר? מי קבע את זה? ומה זה קשור ספאמר או לא ספאמר? ואחרי זה יעצרו את אחיך בטענה שהפיץ וירוס, ואז מישהו יגיד, טוב שלקחו אותו, כי הוא תומך ב[מחק את המיותר} קדימה/ליכוד/עבודה/מרץ/ש"ס/בלד/מפד"ל או לא יודע מה. או שיגידו, טוב שלקחו אותו, זה אחד שיש לו קוקו/פירסינג/קעקוע/כיפה ואני בכלל לא סובל אנשים שמצביעים [מחק את המיותר} קדימה/ליכוד/עבודה/מרץ/ש"ס/בלד/מפד"ל או לא יודע מה, או שיש לו קוקו/פירסינג/קעקוע/כיפה.

למעלה