על מעצרו של הלמו

e-magine

New member
על מעצרו של הלמו

לא התעורר כאן שום דיון. עיתונאים ובלוגרים העלו הרהורים נוגים לגבי חופש הביטוי באינטרנט ולגבי אופיו של שלטון החוק אצלנו. אריק באך ב NFC היטיב לבכם את הפרשה. נותר לנו להתלבט עדיין בשאלה: היות ומעצר אצלנו איננו אמור להיות מקדמה על חשבון העונש, אלא מענה לצורך חקירתי, איזה צורך חקירתי מולא ע"י הרחקתו של הלמו מהרשת ל - 30 יום?

ailag

New member
וגם

למה אחרים שחשפו מידע כזה לא קיבלו עונש והוא כן? הרבה מהדיונים והמחאות ממהרים להגיד שלא מגיע לו עונש, אבל הוא כן קישר בצורה כלשהי בין הנתקפת לשמה האמיתי - והנתקפת כן נפגעה ממנו. מפריע לי ששוכחים את זה בבלוגים. אני חושבת שהעונש היה מופרז, שאת שי ודרור ואחרים שגילו את השם צריך לשפוט יותר בחומרה. אבל עדיין חושבת שהיתה פה עברה. (וכמובן, חושבת שאולי מישהו "מחפש" אותו שם. מישהואים, יותר נכון.)

e-magine

New member
קודם כל

אצלנו מותר לעצור אדם אם הוא דרוש לצרכי חקירה או אם הוא מסוכן לציבור. זה בכלל לא עונש, עונש יכול לבוא אחרי משפט ולא לפני. אכן, משה הלוי חשוד בעבירה של גילוי זהותה של קורבן לעבירת מין. אבל השחרור שלו בערבות ובתנאי שלא יגלוש חודש, מעלה את החשד שהמשטרה שיכנעה את השופטת כי למשה הלוי יש עוד מידע האסור לפירסום וכי אם יגלוש בחודש הקרוב, ויפרסם, יגרום נזק. אגב, אני משוכנע שחשוב לו לפרסם בשמו ולא סתם לפרסם בצורה אנונימית. ועוד שאלה גדולה שאף אחד לא שאל עדיין: למה וא פירסם. כלומר, האם יכול להיות שהוא שירת אינטרסים של מישהו? אני כמובן רק שואל, אין לי מידע על הנושא אבל תמיד יש מקום לאיזו תאוריית קונספירציה.

ApA1800

New member
אני לא ממש בקיא בעניין

אבל יכול להיות שהוא פירסם מטעמי רייטינג?

e-magine

New member
יכול להיות, אז מה?

זה מצדיק לדעתך עבירה על החוק? אגב, כדי שיהיה ברור, לדעתי גם אם יש חשד כבד שמשה הלוי עבר על החוק, זה לא מצדיק הענשתו בטרם משפט, לא במעצר ולא בהרחקה מהאינטרנט. הפתרון של החזרת מחשב אחד שהוא מפוקח ע"י המשטרה מרחוק הוא נחמד, רק אם באמת הם חוששים שישבש ראיות דרך מחשב, מי אמר שהוא יכול לעשות את זה דווקא דרך המחשב המפוכח?

אז, זהו, שלא בטוח שהוא עבר על החוק.

זו סוגייה משפטית מעניינת: האם מתן לינק, לדף אינטרנט בו מפורסם שמה של המתלוננת, הוא כמו פרסום שמה בגלוי ובמפורש?

e-magine

New member
בוודאי שלא בטוח

ואני חושב שזה חלק מהדיון שלנו. זה בדיוק מה שאני אומר, שבמקרה שלו, המשטרה משתמשת בכלים שניתנו לה לשם חקירה, ככלים עונשיים, לאדם שלא הורשע והינו בחזקת חף מפשע.

simplex

New member
תמיהה מפורשת

כאשר אדם חשוד בעבירה מסויימת והוא מכחיש את הדברים מבחינה עובדתית, יש אולי מקום והצדקה לקחת את הדיסקים הקשיחים של המחשב שלו לבדיקה. כאשר הוא מודה בעובדות כולן, מה העילה המשפטית לקחת לו את המחשב לבדיקה? ברור שפרסום קישור שמבהיר את שמן של המתלוננות, הוא לא העילה האמיתית ללקיחת הדיסקים הקשיחים לבדיקה. יתכן ורצו לראות האם הוא פרסם מידע "בעייתי" גם במקומות נוספים.

e-magine

New member
העילה המשפטית

היא שכדי להרשיע אדם בביצוע עבירה, לא די בהודאתו מחוץ לכותלי בית המשפט, אלא צריך דבר לחיזוק. זאת מהחשש שההודאה הוצאה ממנו באמצעים פסולים (להזכירך, המקרה המפורסם ביותר הוא עמוס ברנס - כמובן אין דמיון בין חקירת רצח לבין חקירה הסוג עליו מדובר כאן).

ApA1800

New member
לא

אבל העלת אפשרות לתאוריית קונספירציה. אני לא חושב שהוא שירת אינטרסים של מישהו, אלא שהוא עשה את זה בשביל רייטינג.

telush

New member
בדיוק מאותה סיבה

בעזרת ה' שישנם כמה רוצחים בכלא ועדיין יש כאלה שמסתובבים בחוץ. אז מה נגיד, או שתופסים את כולם או שלא תופסים אף אחד?!

שלמה0906

New member
שילטון החוק

טוב שנחשף שמה היא לא הותקפה ולא נעליים היה קשר עים המון טובות הנאה כניראה הגזימה וקצב ברוב טיפשותו הלך להתלונן בימקום להטפטר

ailag

New member
לא הוכח לא זה ולא זה

ועד אז, יש לשמור על חסיון.

e-magine

New member
לצערי הרב

דעתך מבטאת מנטליות ישראלית מאד רווחת. מצחיק אותי שאת ההודעה שלך הכתרת בכותרת "שלטון החוק". ובתוכה, אתה מצדיק נטילת חוק לידיים ורמיסת החוק ברגל גסה. אצלנו כולם "בעד כיבוד החוק" כל עוד זה לא נוגע להם, כלומר, כל עוד החוק מגן עליהם ולא מגביל אותם. ברגע שהחוק מגן על מישהו אחר ומגביל אותם, אז לדעתם אפשר להצדיק את הפרת החוק, כי האינטרסים שלהם מעל החוק. במקרה הספציפי, יש חוק שאוסר פרסום שמות של מתלוננות בעבירות מין . אותה בחורה, בין שתרצה או לא תרצה, ובין שהיא שייכת או לא שייכת לל"ו הצדיקים, החוק אוסר פירסום שמה. לגיטימי לחשוב שהוראת חוק מסויימת איננה טובה, שצריך לשנות אותה או לבטל אותה, ותמיד יש כאלה שיחשבו ככה, (עובדה שכאשר מצביעים על חוקים, חוץ מזה שיש דעת רוב ודעת הרוב הפכה לחוק ומחייבת את כולם , בין שהיא נראית להם ובין שלא, יש גם דעת מיעוט. אני מכבד את זכותך להיות בדעת מיעוט ולחשוב שסעיף מסויים לא טוב וצריך לשנותו, אך לא מכבד את זה שאתה מצדיק עבריינות. המיעוט חפשי לפעול כדי לשכנע את אנשי הרוב לשנות את דעתם וגם חפשי לשכנע את כל הציבור, להצביע עבורו בבחירות הבאות, ולאחר שהמיעוט הזה יהפוך לרוב, להביא את הסעיף להצבעה ולתקן או לבטל אותו, ברוב דעות. כל עוד הסעיף הזה בתוקף, והוא בהחלט בתוקף, הוא מחייב גם אותך, גם אותי, גם את משה הלוי וגם את משה קצב. אף אחד לא חפשי להפר את החוק מן הטעם שהחוק לא מוצא חן בעינייו. הדרך שינוי חוק היא לא ע"י הפרתו.

מה זה חדש לכם שתמיד מחפשים את הקורב

חברים מה זה חדש לכם שתמיד מחפסים את הקורבן הקל ביותר במקרה שמדובר בנשים די נמעס מהפמניזים הזה הדומה לנציזם גברים להתקומם נגד הפמניזים הדומה לחומיניזים שלא ישטלת לנו כאן בארץ

e-magine

New member
שבתאי של הצט

אני לא יודע לאיזו פלנטה נחתת, לדעתי, מה שכתבת כאן לא רק דוחה כל בן תרבות אלא גם פוגע בזכרונם של קורבנות השואה והנאציזם בכלל. בכל מקרה, אם לא ידעת עד עכשיו, הנאציזם (קיצור של נאציונל-סוציאליזם, בגרמנית: Nationalsozialismus או בקיצור Nazismus) הוא כינוי לאידאולוגיה שפיתחה המפלגה הנאציונל-סוציאליסטית (הנאצית) בגרמניה בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20. האידאולוגיה הנאצית כללה השקפה גזענית בדבר עליונותם של "גזעים" אנושיים מסוימים על פני אחרים, ודגלה בדיכוי ואף השמדה של "גזעים נחותים", לעומת שמירת ה"טוהר" של "הגזעים העליונים". המפלגה הנאצית בהנהגתו של אדולף היטלר החלה ליישם את הנאציזם זמן קצר לאחר עלייתה לשלטון בגרמניה בשנת 1933. היא נותרה האידאולוגיה השלטת בגרמניה עד כניעת השלטון הנאצי ב-1945 בתום מלחמת העולם השנייה.אולי כדאי שתקרא עם עד היום לא ידעת. פמיניזם הוא מערכת של אמונות ורעיונות שמשתייכים לתנועה חברתית המתייחסת לאפליית נשים ונאבקת נגדה להשגת שיוויון זכויות בין גברים לנשים. פמינזים הינו לגבי נשים רבות גם דרך חיים. לפי בל הוקס (פמיניסטית רדיקלית של הגל השני) "פמיניזם הוא תנועה לסיום הסקסיזם, הניצול הסקסיסטי והדיכוי הסקסיסטי" (מתוך ספרה "פמיניזם זה לכולם" 2002 הוצאת פרדס עמ' 12) המאבק הפמיניסטי מתקיים במישורים רבים, שהחשובים בהם הם המישור המשפטי, המישור התרבותי והמאבק באפליה בשוק העבודה.

ailag

New member
../images/Emo31.gif

פמיניזם אומר להתייחס בצורה שווה לגברים ולנשים. אתה בעצם דורש כאן להשפיל אותי ולהתייחס אליי כאל פחות בן אדם. לך חפש.

simplex

New member
יש לי תחושה שהסיפור הזה לא שונה

מהותית מהסיפור שהעלתי קודם בפורום, על חומר התועבה ומי שנחשד בפריצה למחשבי משטרה. נראה לי שגם כאן, כמו במקרה ההוא, העילה הרשמית היתה רק עניין פורמלי, היות והעילה האמיתית - מוצדקת או לא, לא הספיקה מבחינה משפטית.

למעלה