על מעמד האישה ביהדות

begone

New member
שאלות קשות

אז למה אין אף חברת כנסת חרדית או דתייה? למה אין אף מדענית חרדית ידועה? למה אין אף זמרת חרדית? למה אין אף אשת קריירה ידועה שהיא חרדית? למה אין אף סופרת חרדית ידועה? למה המגזר החרדי הוא העני ביותר בישראל (ביחד עם המוסלמים)? למה האישה החרדית עושה כל כך הרבה ילדים ולא יכולה לפתח קריירה?

למה דתיים לא מגנים על עצמם

במלחמות המחורבנות?! ואל תטרחו לענות לי. כתבתי על זה מאמר של שבעה עמודים, שלא פורסם.

אלי ו.

New member
שאלות טפשיות

יש הרבה נשים חרדיות עם קריירה, זה שאתה לא מכיר אותן זה לא אומר שהן לא קיימות. (ידועות, אין הרבה גם חילוניות לפני כמה שנים התפרסמה בנסיבות לא מחמיאות אשת קריירה חרדית הדסה מונסה סמנכ"לית בנק צפון אמריקה) בתו של הרב עובדיה היא מעצבת אופנה. המגזר החרדי עני בגלל שילוב של: ריבוי ילדים (מצטוה דתית של פרו ורבו) איסור עבודה מטעם המחוקק (כתנאי לפטור מהצבא) יש סופרות ועתונאיות חרדיות (בת דודתי למשל היא עיתונאית ולשונאית) מבחינת חינוך כללי נשות המגזר לומדות הרבה יותר מהגברים.

begone

New member
תגובה ציונית הולמת

"יש הרבה נשים חרדיות עם קריירה, זה שאתה לא מכיר אותן זה לא אומר שהן לא קיימות" זה פשוט נפלא איך אתה מנסה להתחמק מן הדיון בנושא חברות כנסת חרדיות. פשוט נפלא, ממש קסם של בחור אתה. אל תתחמק, כי אתה רק מתחמק מעצמך. "בתו של הרב עובדיה היא מעצבת אופנה" ממתי עיצוב אופנה הוא עיסוק רציני? בפעם האחרונה שבדקתי, פרופסורית באוניברסיטה או מנהלת חברה או ראש עיר היא עיסוק רציני. "המגזר החרדי עני בגלל שילוב של: ריבוי ילדים" אתה מעמיד פנים שאתה לא מבין כלום או שזה באמת כך? ריבוי ילדים זו פגיעה קשה במעמדה של האישה, כי אין לה זמן לעשות כלום בחיים מלבד החלפת חיתולים. אתה פשוט מדבר כאילו אין לך מושג בפמיניזם. "איסור עבודה מטעם המחוקק (כתנאי לפטור מהצבא)" למה בדיוק שהגברים יקבלו פטור מן הצבא? יש להם דם כחול בגוף? אולי יש להם דם שחור? "יש סופרות ועתונאיות חרדיות (בת דודתי למשל היא עיתונאית ולשונאית)" אז אולי תשאל אותה על מעמד האישה בחברה החרדית. אני משוכנע שלא תקבל תשובה מחמיאה. "מבחינת חינוך כללי נשות המגזר לומדות הרבה יותר מהגברים" בחברה החרדית, החינוך הכללי נחות מהחינוך התורני. לכן זה ברור שהחברה החרדית משפילה את הנשים כשהיא שולחת אותם ללמוד הוראה או ריקמה.

גוססי

New member
לא מאד טפשיות

"יש הרבה נשים חרדיות עם קריירה" יש נשים חרדיות עם קריירה, אבל לא הרבה. לפי הערכות שונות כשני שליש מהחרדים הבוגרים לא עובדים לפרנסתם, ולכן גם אם מתוך השליש הנותר יש כמה נשים שעשו קריירה כזו או אחרת מדובר על מיעוט קטן למדי. "איסור עבודה מטעם המחוקק (כתנאי לפטור מהצבא)" לא לגמרי מדוייק. האיסור אמנם קיים, אבל להציגו כגורם עיקרי לעוני החרדי הוא עיוות של המציאות. ראשית יש לציין שהנהגת החרדים מעולם לא ניסתה ברצינות להיאבק בחוק זה (ובתוך הקהילה החרדית עצמה יש גורמים רבים ובעלי עצמה המתנגדים לחוק טל שמתיימר לפתור בעיה זו). שנית, בלחץ החרדים נחקקו לאורך השנים חוקים שנועדו לפצות את תלמידי הישיבות על חוסר הכנסה מעבודה. שלישית, החינוך ואורח החיים החרדי הם כאלה שהחרדי המצוי המגיע לבגרות לוקה בכישוריו ובהשכלתו הכללית במידה כזו שמציאת עבודה שתהיה משתלמת יותר מלימוד תורה בישיבה היא ענין כמעט בלתי אפשרי. למעשה ניתן להמר ברמת ודאות סבירה שגם אם יותר לחרדים לעבוד מבלי שיהיו חייבים בשירות צבאי, רק מעטים מהם ינצלו בהצלחה את האפשרויות החדשות שיפתחו בפניהם.

שאלות קשות עבורך

"אז למה אין אף חברת כנסת חרדית או דתייה?" ברור ומובן גם לקשי הבנה כמוך. "למה אין אף מדענית חרדית ידועה? יש! ואתה יודע! לכן הוספתה ידועה. "למה אין אף זמרת חרדית?" יש! "למה אין אף אשת קריירה ידועה שהיא חרדית?" כנ"ל (ידועה) "למה אין אף סופרת חרדית ידועה?" כנ"ל (ידועה) "למה המגזר החרדי הוא העני ביותר בישראל (ביחד עם המוסלמים)?" מפני שהם מקיימים מצוות פרו ורבו ואם יתירו להם לעבוד חופשי מצבם ישתפר פלאים. "למה האישה החרדית עושה כל כך הרבה ילדים ולא יכולה לפתח קריירה?" למה כל כך הרבה נשים חילוניות ללא ילדים ואו עם שני ילדים ולא יכולות לפתח קריירה? (או שבחרו להישאר כפי שהן ללא קריירה?) ביגון, תחשוב קצת. אני יודע שנורא קשה לך לחשוב והכי קל לשלוף סתם כך לאויר קביעות לא מבוססות (ה-איש שהאמת נר לרגליו?!). ואתה עוד מעז להאשים אחרים בבורות ודמגוגיה.

begone

New member
לא ענית על כלום

זה לא מפתיע אותי כלל, אבל לא ענית על כלום. "ברור ומובן גם לקשי הבנה כמוך" לא ענית. למה אין חברות כנסת חרדיות? "יש! ואתה יודע! לכן הוספתה ידועה" ראשית - לא הוספתה אלא הוספת. העברית שלך על הפנים. שנית - תן לי את השם של המדענית החרדית הידועה, קדימה אני מחכה. "מפני שהם מקיימים מצוות פרו ורבו ואם יתירו להם לעבוד חופשי מצבם ישתפר פלאים" א) המצווה הזו היא בולשיט מוחלט ב) הטענה כאילו לחרדים אסור לעבוד היא שקר זוועתי של אנשים מכוערים. "למה כל כך הרבה נשים חילוניות ללא ילדים ואו עם שני ילדים ולא יכולות לפתח קריירה?" הן יכולות. אף אחד לא עוצר אותן.

עמלק

New member
ממש במקרה - כתבה בנושא....

וזה ציטוט : "משה פרידמן, דובר חברה קדישא בתל אביב, מסביר את הקבורה בשורות שונות: "ההקפדה היא שהראש של האשה יהיה מקביל לרגליים של הגבר בחלקה השנייה". " והכתבה המלאה...

עמלק

New member
שלילי

אין מדובר בתנוחת 69, אלא שהאישה נקברת "מתחת" לגבר, בשורה אחרת. כך : ג ג ג א א א נוצרות שתי שורות כשהאישה נחה לעולמים מתחת לרגלי הגבר...

כינוי1982

New member
נשמע לי מופרך

לא רק שקבירת אדם אחד מעל אדם שני אינו נוהל נהוג, אלא שבמקרה הזה גם מעוניינים לצור הפרדה בין גברין לנשים. לפיכך סביר יותר שמדובר בשתי שורות מקבילות, כאשר כל אישה שוכבת בתנוחה ההפוכה מהגבר שמולה, ולהפך כמובן.

כינוי1982

New member
זה לא נקרא מקביל

מקביל מתואר בצורה הבא: -----------> -----------> או במקרה המתואר: -----------> <---------- זה מקביל. במצב בו אתה תיארת, ראש האישה עוקב לרגלי הגבר, או סתם נמצא מולו. שרטוט בו הראש מקביל לרגליים הוא: || רגלי גבר-----ראש גבר || שביל || ראש אישה-----רגלי אישה ||

כינוי1982

New member
אגב

ההנחה שלך מבוססת על המחשבה שמטרת הקבורה הזו היא להשפיל את הנשים, מה שלא צויין בכתבה. היות והמטרה היא להבדיל בין נשים וגברים מטעמי צניעות, הרבה יותר הגיוני להניח שמדובר בשרטוט שאני שרטטתי, בעיקר כשזה משתלב עם המילה "מקביל".

עמלק

New member
הסניגוריה החרדית.

צניעות ?! הם מתים . איזה צניעות ?! ההנחה אינה שמטרת הקבורה הינה להשפיל את הנשים אלא מדובר בהוכחה נוספת שלפי החרדים הנשים אינן ברמתו של הגבר... מהכתבה : "שם קבורים הגברים בשורה, ומול כל אחד מהם בשורה נפרדת אשה", "ההקפדה היא שהראש של האשה יהיה מקביל לרגליים של הגבר בחלקה השנייה", אתה מפרש את הרשום בצורה לא נכונה, נוצר לך מצב של שתי שורות, אחת של גברים ואחת של נשים. כל הגברים בשורה אחת - השורה "העליונה", הגברים נקברים כולם לאותו הכיוון, בשורה השניה נקברות הנשים כשראשן "צמוד" לרגלי הגברים. כך הרעיון שלך על 69 אינו עומד כלל על פי האמור בכתבה, למרות ניסיונתך להיות סניגור החרדים.

כינוי1982

New member
הקטגוריה החילונית

ומסופר לך בגוף הכתבה שהפרדה בין גברים ונשים, לפי אמונתם, עוזרת לטיהור הנשמה. אל תשאל אותי איך, אני לא חושב כמוהם מן הסתם. "שם קבורים הגברים בשורה, ומול כל אחד מהם בשורה נפרדת אשה", "ההקפדה היא שהראש של האשה יהיה מקביל לרגליים של הגבר בחלקה השנייה", בדיוק כמו שציירתי: שורה גברית: || ראש---רגל || , || ראש---רגל || שביל-------שביל--------שביל---------שביל שורה נשית: || רגל---ראש || , || רגל---ראש || הרי לך קבורה גברית בשורה, מול כל אחד מהם בשורה נפרדת אישה. הראש של האישה מקבי לרגליים של הקבר בחלקה השנייה. אינך יכול להגיד שהטיעון שחי אינו מתאים לתיאור בכתבה, שכן הוא מתאים במדוייק. הוא שקול לטיעון שלך. יותר מזה; השרטוט שלי אמין יותר לרוח הכתבה בגלל השימוש במילה *מקביל*. במצב בו אתה תארת, הראש לא מקביל לרגליים יותר משהוא מקביל לכל חפץ אחר במרחב. הראש נצב לרגליים, עוקב לרגליים, אני מוכן לקבל אפילו אנך, אבל וודאי לא מקביל. על מנת לצור הקבלה, יש צורך בשני קווים מקבילים, וזה התיאור שתארתי. אם אתה עדיין חושב שהטיעון שלי לא נכון, תצטרך להוכיח לי מהכתבה איך הוא סותר את תיאור הקבורה.

הראש מקביל. הגוף לא מוזכר. וגם:

"ואנו מאמינים שהקבורה במקום טהור, לא ליד נשים בערבובייה, מסייעת גם לנשמה לאחר המיתה."

כינוי1982

New member
ראש מקביל משמע התיאור שלי

כל מצב אחר מתאר שתי נקודות: ראש ורגליים. נקודות אינן מקבילות זו לזו. על מנת שתווצר הקבלה כלשהי, יש צורך בקו. באשר לטוהרה - המונח "טהור" אינו בא כאן במשמעות הלכתית, שכן במשמעות ההלכתית בית קברות עצמו אינו מקום טהור. לפיכך הכוונה היא ככל הנראה להפרדה בין נשים לגברים, במטרה לשמור על מה "טוהר מידות" כביכול.

למעלה