על\מעל

or99

New member
נראה לי ש...

כשאומרים "מעל" רוצים להדגיש בעיקר את עניין יחס הגבהים. ההיפך ממתחת. במלה "על" משתמע בעיקר שחפץ אחד הוא בסיס לשני.

nutmeg

New member
כמו ההבדל בין

on (על) ו-over (מעל) ב"על" יש סיכוי לנגיעה ב"מעל" לא. במילים אחרות "מעל" מסומן לרחיפה ו"על" לא מסומן לכן יכול גם לגעת וגם לרחף אם בא לו...

nutmeg

New member
עוד הבדל

ששכחתי: על הוא סטטי מעל הוא בעל פוטנציאל לתנועה...

nutmeg

New member
לא אמרתי זאת

אלו שתי מילים נפרדות אך דומות. הצבעתי על השוני ביניהם. אם אתה דובר ילידי, תוכל בקלות לשים לב שהשימוש בשתי המילים בשפה מדוברת (וכתובה) שונה. כשמשתמשים ב"מעל" שיש רווח בין שני אובייקטים ולפעמים גם תנועה. [הציפור עפה מעל גגות העיר] כשמשתמשים ב"על" אין רווח בין האובייקטים ואין תנועה. [הציפור נחתה על גג ביתי].

zimes

New member
לפעמים "מעל" מתיחס לנגיעה

אני חושבת שמובהק יותר הוא ש"על" מתיחס ל"נסמך": המשקל כולו פועל על מה שמתחת. "מעל" הוא רחב יותר: יכול כן או לא לגעת. נדמה לי שהשימוש ב"מעל" למצב של נגיעה הוא מעט "תיאורטי" יותר [אני לא מצליחה עכשיו לנסח את הרעיון הזה עד הסוף]. האם כל מה ש"על" גם "מעל"? (כלומר - "מעל" מכיל את "על") לדעתי כן, אבל זה כנראה כי אני לא מצליחה למצוא כרגע יוצאי דופן.

three

New member
הקפצהההההההההה

התקפוץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ לי

nutmeg

New member
נצל"ש:

האם רואים איזה קשר סמנטי בין ב-ע-ל ג-ע-ל י-ע-ל מ-ע-ל נ-ע-ל פ-ע-ל [ר-ע-ל] [ש-ע-ל] ת-ע-ל

מוגג

New member
לא.

אם באמונך מעל הבעל זה מגעיל ואפילו מעליב כיצד תפעלי נגד בן הבליעל את רגשותייך ביעילות תתעלי תתעלי הפעם על עצמך אל תשאלי ואל תשתעלי דלתך נעלי חלצי נעלך חלצי מעצמך את כל הרעלים טפטפי טיפות רעל לנעל הבעל כך כל צעד ושעל יספוג הבליעל (אינעל..) על פֹעל המעל וארוכתך תעל =-=-= אין לראות בשיר זה המלצה או התייחסות לאירועים מהמציאות =-=--=

גנגי

New member
מוגג,

כל זה נכתב בהשראת השורש האחרון?

למעלה