נגיד מישהו עונה על החידה, אז מגיע אדם אחר וקורא את החידה, הוא רואה שמישהו ענה תשובה נכונה אבל הוא רוצה לנסות את מזלו בכל מקרה. אם התשובה הייתה מפורסמת בכותרת אז לא היה לו טעם לענות כי התשובה מול העיניים שלו.
בפורמט מסוג זה (של חידות בפורום), אין לדעתי לנסות לענות לפני שקראת את כל התשובות. ואז: א. אין טעם לכתוב תשובה שניתנה כבר (ולא חשוב כלל אם נכונה או לא) ב. לא כל שכן, אין טעם לתת תשובה שאושרה כנכונה. אם אתה מקבל את האמור לעיל (לא חייב כמובן), אזי הגישה של פיתרון בנושא ההודעה, טובה בהרבה כי כך קל ומהיר יותר לוודא אם התשובה שלך ניתנה כבר. אגבבכך עובד (או עבד) פתרון החידות בפורום "טולקין" בתפוז. יותר נכון ויותר יעיל לדעתי. והערה אחרונה (אולי לענת גם): אני הרי אינני אורים ותומים בעניין זה (באף עניין למעשה) וזכות מנהלת הפורום לקבוע את הכללים לפתרונות. אבל רצוי שלמשתתפים תהיה נגישות אליהם. לא ראיתי בהודעות מנהל, שחייבים לענות בתוכן ההודעה ולא בנושא. אחלה ערב לכולכם (ולנסות בבקשה לפתור את חידת 2007)
הוא לאו דווקא בכדי לתת לחבר נוסף בפורום את האפשרות לכתוב תשובתו בפורום למרות שהחידה כבר נפתרה ע"י חבר אחר... הרעיון הוא לאפשר לחבר לפתור את החידה בינו לבין עצמו... לדוגמה - ברגע שאני נכנסת לפורום, מעצם העבודה שאני אוהבת לנסות לפתור חידות, אנסה לפתור כל חידה שמתפרסמת (או כמעט כל אחת), גם אם כבר פורסמה תשובה... לא אכתוב אותה בפורום מאחר וכבר נכתבה תשובה (למרות שגם זה לא פסול), אבל כן אנסה לפתור בכוחות עצמי. אם התשובה פורסמה בכותרת הודעה, היא "תקפוץ" לי לעיניים ובכך תהרוס לי את האפשרות לנסות לפתור לבד... בנוסף, בנוגע להערה... במאמרי הפורום ניתן למצוא כללים לכתיבת ופתירת חידות בפורום, ביניהם גם מתבקשים חברי הפורום לא לכתוב תשובות בכותרת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=631&a=32832&c=0&sc=0&ssc=0 מה שכן מקבלת את ההערה, וברגע שיהיה לי הזמן, אוסיף חלק מכללי הפורום גם בהודעת המנהל